Hvordan spiller man Bridge?

Bridge blir av mange sett på som det beste kort-spillet noensinne, og kan gi deg utfordringer og nytelser for resten av livet. Dersom du er nybegynner eller gjerne vil vite mer om Bridge, burde du lese videre.

Først burde man vite at spillet spilles mellom fire personer, hvor to og to er på lag. Man bruker en kortstokk med 52 kort, hvor hver spiller har 13 kort hver. Ess er høyest og to er lavest, hvor spar er mest verdifullt. Deretter kommer hjerte, ruter og kløver. Poenget med spillet er å se hvor mange stikk du og partneren din tror du kan ta, og så ta like mange eller fler.

Spillet Bridge har to deler hvor man først spiller en meldingsrunde, og deretter spiller man om stikkene. I meldingsrunden skal man tippe på hvor mange stikk man klarer å ta sammen med partneren sin, samtidig som man bestemmer hva man vil ha som triumf-farge. Det vil si at dersom en spiller melder tre ruter, betyr det at de vil prøve å ta tre trekk ( som er ni stikk) med ruter som triumf.

Neste spiller vil dermed måtte si en høyere melding, for eksempel tre spar. Spilleren kan nå for eksempel ikke si kløver siden det er verdt mindre enn ruter.

Etter at hver spiller har meldt hva de tror de kommer til å klare å få, forsetter meldingen til tre av spillerne har meldt pass. Dersom alle spillerne melder pass innen første runde, må kortet deles ut igjen på nytt.

Den som sitter til venstre for spilleføreren, skal spille ut det første kortet. Når han har gjort det, skal spilleførerens partner legge alle sine kort ned på bordet. Han kalles blindemann og skal ikke styre kortene sine selv. De styres av spilleføreren.


Spillet fortsetter så med spill om stikk på vanlig måte, og alle spillerne skal prøve å ta flest mulig stikk. Hvis noen spiller ut en triumf, vil den som har spilt den høyeste triumfen ta stikket. Men du kan ikke spille triumf hvis du har flere kort av fargen som ble først spilt.

Runden er ferdig når spillerne er tomme for kort.

Dersom du enda ikke er sikker på hvordan man spiller, spill på nettet før du begynner for å øve deg. Å se på nybegynnere spille Bridge er ikke det sammen som å se fotball live på Ullevål stadion, men etterhvert som man blir bedre, blir Bridge veldig spennende.