Arkiv våren 2011

 Trondheim CUP med fine 48 par
Det er par på lørdag og lag på søndag. HER er LIVE resultater fra PAR og fra LAG

ªKD3
©4  
   ¨K10987
    §5432
ªEJ4 ª1082
©972 ©KJ10865    
¨E32  ¨D4 
§10987    §J6
ª9765
©ED4  
¨J65  
§EKD
Var dette rett spilt da, Boye?
Øst åpner med svake to hjerter, Boye melder inn 2NT og blir løftet til utgang av makker Juan-Carlos Ventin.  Hjerter to i utspill forteller hvordan den fargen sitter. Boye stakk, spilte ruter knekt til kongen (!), kløver til esset og spar mot bordet. Vest stakk med esset og spilte mer hjerter.

Nå hadde Boye 2+2+1+3 = 8 og måtte gjette hvilken svart farge som satt 3-3. Han gjetta på sparen og da ble det ni stikk.

Nå er ikke jeg noe analysefantom, men det må da være bedre å seile ruter knekt? 

Boye sin plan med å gi opp ruteren, måtte ha spar esset foran. Faktisk tredje også. Ruter knekt taper til dame, hjerteren lasjeres og neste stikkes, ruteren godspilles og så er det lett vei til ni stikk. Uansett hvordan de svarte fargene er fordelt.

Eller stemmer ikke dette?


 

Cavendish Invitationals
RESULTATSIDE

ªEK
©4  
   ¨85 
    §EKD10987
ªD109765
©E54    
¨D10 
§J7
Vest Nord Øst Syd
Lise Lur kaninen  Snurr
1ru 2kl pass 2sp
3ru 4sp pass pass
pass         
<-- Ønske det, ville det, men gjøre det?
Det er år og dag siden jeg har vunnet en større parturnering. Omtrent like lenge som siden jeg ikke fikk premie. Grunnen er enkel, jeg tør ikke spille på magefølelsen og tør heller ikke ta sjanser. Den såkalte "oddsen" er min beste (og verste?) venn.

Jeg misunner de som tør spille på den sitsen de tror er aktuell. Jeg spiller på beste sjanse og på den måten som min makker og mine lagkamerater ikke kan kritiserer meg for. Da blir det ofte premie, men lite førsteplasser.

Se bare spillet fra i går. Lise startet med ruter ess og ruter til Geir sin konge. Han skifta kløver til stjeling i vest og Lise fridde seg med hjerter konge til esset. Spar til esset. Begge følger og så er det din tur

Du ser sikkert de to planene. Har Lise dobbel spar, skal jeg peise på med kløver til Geir stjeler og jeg overstjeler. Bordet har inntak i spar som samtidig tar ut trumfen. Der ligger mange kløver og venter. 
Plan to er å spille på at Lise hadde tre trumf opprinnelig. Da tar spar konge ut trumfen og resten står.

Vest er favoritt til å ha tre spar siden hun var renons i kløver. Hun har meldt 3ru i sonen, men det gjør hun på både 3-4-6-0 og 2-4-7-0. Jeg er ganske sikker på at oddsen er i favør til å spille på plan to. Det gjorde jeg i kjent stil, luringen kunne ikke si noe, men det ble beit i en soneutgang jeg "visste" sto. FEIGING, Snorre !! 

ªEK
©4  
¨85 
§EKD10985
ª43 ªJ82
©KD98   ©J10763
¨EJ97632  ¨K3
§- §432 
ªD109765
©E52 
¨D10 
§J7


Ny serie mot kaninen i gang 

Bridge handler om å vinne. Hvis en i tillegg vinner prestisjekampene, er det enda mer moro. I vinter spilte jeg og Geir BBO kamper over 24 spill, førstemann til ti seire. Da vant jeg, etter god glid i innspurten.

Nå er vi i gang igjen. I går var den første i en lang rekke og det var jevnt. Jeg hadde ED106,DJ102,94,K43 i sistehånd og det gikk slik med ingen i sonen:

P - P - 2sp - P
P - X -  P    - ?

Jeg passer aldri ned doblinger i lag hvis jeg har et godt alternativ. Derfor burde jeg meldt 3hj, men valgte pass. Geir hadde 5 -5 i spar/ruter og da bordet dukka opp med HHxx i ruter, sto det med ruteren som reservetrumf. 

Spillet til høyre synes jeg var det tøffeste. Jeg kjenner Geir godt og vet at når han dobler 4hj, så er det minst et par beit. Jeg kunne løpt fra asken til ilden, men 4sp satt som et skudd. For en gangs skyld stemte kartet med terrenget og han hadde dobla på lengde i hjerter, ikke honnører der.

Kløverdame til esset og hjerter til stjeling, hjelper ikke. En ruter forsvinner på hjerteren og det er forbindelse til å stjele en kløver. Spar ess og mer spar er vel det eneste som beiter. 420 inn i stedet for et par beiter i 4hj smakte godt.


 

John Roberts Teams 
Session 2 (of 3)

Team Round 1 Round 2 Round 3 Round 4 Round 5 Round 6 Total VP
1. O'Rourke 16 25 24 23 10 24 122
2. Blanchard 14 8 15 21 26 8 92
3. Caprera 17 5 8 24 4 10 68
4. Mahaffey 13 30 11 9 0 28 91
5. Zimmermann 9 22 6 21 30 20 108
6. Fallenius 21 5 19 6 17 6 74
7. Deutsch 7 0 22 7 13 22 71
8. Welland 23 25 15 9 20 2 94

      
   
er i gang i Las Vegas. Norge har med tre spillere denne gangen. Geir Helgemo - Tor Helness og Boye Brogeland sammen med Juan-Carlos Ventin. Først spilles det en lagturnering, John Robets Teams. HER er startlista for lag.

På fredag starter den jeveste parturneringa i verden,  Cavendish Invitational Pairs. HER er startlista for den turneringa.

Tor og Geir har vært helt i toppen de siste årene, i fjor kun slått av Weinstein -Levin. Det som er mest spesielt med CIP, er de enorme premiene. Før turneringa er det en gigantisk auksjon, der det til slutt havner syvsifrede beløp i potten. Mest til de som byr, men også fine summer til spillerne selv.

Følg med på BBO. Der får du se det aller meste.

 

Nå er det Ruter7 Open som gjelder

Det kanskje aller flotteste bridgearrangementet i fjor, var Ruter 7 sin happening på Festningen i juni. De følger (selvsagt) opp i år og Rune Væting forteller at "i år blir det enda bedre"

Programmet er som følger:

 • Fredag 3.juni kl. 18.00. Bridgepub'en åpner på festningen.
 •                          kl. 19.30. Singelturnering med vri
      
 • Lørdag 4.juni kl. 11.00 - 18.30 Parturnering

Underveis på lørdag får du Inger Lene sin fantastiske fiskesuppe og lørdag kveld serveres det buffet med mat fra alle verdens hjørner.

Du finner mer info og linker til påmelding i linken over.

Er det et arrangement du skal velge i sommer, er svaret lett etter min mening.

 


 

Ovrid - Berset
vant parturneringa i SIB 2011 etter å ha ledet nesten fra start til mål. Det ble jevnere enn vi trodde mot slutten, men paret holdt ut tross flere som kom stormende bakfra.

VI GRATULERER!!

Resultater i link over.

 

HER er mange bilder fraVæting - Granheim
leda alle rundene i B-finalen. Rune kjenner vi aller best som leder i Ruter7, men at han kan spille kort også viste han i dag. Thore er en spiller som hevder seg jevn og trutt i Kristiansands-bridgen.

Vi gratulerer.

Resultater i link over.            Helge og Roald ble best par av våre med 5.plass i A-finalen.
            Nils Kvangraven ble beste spiller, med 3.plass sammen med Lars Eide

mens Atle Grefstad og Martin Reinertsen tok sølv og nok en fin plassering


Helge Stornes årets SIB'er
med beste plasseringer totalt i årets turnering. 8.plass i singel og i par, mens han vant lagturneringa for team Homme.

Ståle Frøyland hadde lik score som Helge, men Helge hadde det beste plasseringa av dem.

 

 
B-finalen i SIB er åpen...
for alle som vil spille. De som ikke når A-finalen etter dagens Monrad, spiller der. Men er det andre som sitter rundt i de tusen hjem i nærheten av Kristiansand, er dere HJERTELIG velkommen. 
Det koster ikke mer enn en hundrelapp å være med og førstepremien er småpene to tusen kroner.
Send en SMS til meg (99 39 51 98) eller en mail til post@aalbergdata.no før kl. 09.00 på søndags morgen. 
SIB parfinaler

 Berset - Ovrid helt suveren i SIB par monrad. 
I finalen får de med seg 25% av scoren, men de ligger så langt foran nummer to, at de vil lede med ei hel langside når vi starter i morgen.ªK72
©J987
¨1032
§1042
ªD54 ª-
©K1062 ©E
¨J984 ¨ED65
§75 §EKDJ9863
ªEJ109863
©D543
¨K7
§-
Vest Nord Øst Syd
  Bodil Fossan Martin Reinertsen Vigdis Moen Atle Grefstad
     6kl  6sp
dobl pass pass pass
Turneringsleder!!
Vigdis Moen ropte på meg og hadde en "klage" å komme med på sin gamle mixmakker, Atle Grefstad.

"Jeg åpnet med 6kl (!) og tror du ikke gutten meldte 6sp i ugunstig sone. Det var bare to beiter, 500 i score og -9 i regnskapet til oss. " Vigdis smilte godt, for hun hadde som sagt selv spilt med Grefstad tidligere og visste at er det en ting  han ikke er, så er det MØRKREDD.

Dessverre er det ikke slik at heldige aksjoner i bridge ikke kan straffes med annet enn smekk på fingrene.                

    SIB PAR er i gang.
Vi spiller 11 runder Monrad kvalifisering for å finne ut hvem som får spille A-finale i morgen. Den beste halvdelen starter der, mens resten spiller B-finale.
I A-finalen får parene med seg 25% av scoren fra i dag, mens i B startes det på nytt.

TEAM HOMME vant SIB lag..
På fredag kveld og lørdag formiddag spilte vi seks kamper a 6 spill. De to som da lå best an, møtte hverandre i en 12 spills finale i kamp om de to første plassene. Treeren møtte firer osv.
Homme slo Lag Åse med 30 -22 og dermed kan vi gratulere Egil og Marianne Homme og Roy Olsen - Helge Stornes. Dette laget vant også kvalifiseringen, så seieren var rett og slett fortjent

RESULTATER FINALE:

Bord 1. Homme - Lag Åse                       31 - 22
Bord 2. Grefstad - Tohundre                   35 - 20
Bord 3. STÅLE - Strenge Regler             28 - 56
Bord 4  Klukken - GP -Beito                     21 - 42
Bord 5  Frustrerte fruer - Pettersen      11 - 9 

RESULTATER KVALIFISERING    


Gunnar Gundersen vant Norway Open
   Av de 48 som stilte til start, dominerte Gunnar feltet i finalen og vant en klar seier. Fin 2.plass til Inger Johanne Larsen, mens siste pallplass gikk til Søgnes Magne Lorentsen.
Lagturneringa i SIB er i gang..
Fredagskvelden spiller vi fire kamper a seks spill. BILDER FRA LAG.


Lokale helter først kvalifisert

HER ER FLERE BILDER FRA SINGELTURNERINGA

Finalefeltet i Norway OpenMye vakker norsk ungdom samlet på ett brett. Disse 16 gjør opp om seieren.
(trykk for større bilde)

RESULTATER SIB 2011 Spring Foursomes spilles også nå..
De som ikke er hos oss i Kristiansand og spiller kort, er i England. De starter fredag kveld og HER er kan du følge med der...

Inger Lene og Kaninen arrangerer Bridgetur...
Det er ikke måte på hva vi her i Kristiansand gjør for dere. Nå er det gormet-kokken frk. Hangeland og vår alles kjære kanin som er viktige ingredienser i høstens vakreste eventyr. Inger Lene sender meg noen ord og de kommer her:
  

Hei hei Snorre!!
 
Jeg har fått oppdrag og sende deg litt informasjon ang bridgeturen Geir og meg skal lage til Tunisia. Dette blir en fantastisk tur på et vanvittig fint hotell hvor man kan velge hel pensjon, halv pensjon eller all inklusiv. Tillegg for enkeltrom fikk vi ned i 1200,.. Dette er et flott og seriøst opplegg hvor vi også har med en reiseleder fra Norsk Tur i tillegg til meg og Geir.
Det vil bli anledning til flere frivillige utflukter, golf, spa osv. Vi legger opp til bridgekurs en kveld med Brekka og 3 kveldsturneringer.
 
Jeg er helt sikker på at dette blir årets tur, mye nye opplevelser, lære masse om andre kultur og forlkeslag og ikke minst knytte nye realsjoner og ikke minst være med masse gode bridgevenne i fantastiske omgivelser,. Hygge og kos på kveldene og ikke minst god mat som vi kan velge fra de mange restaurantene på hotellet. Vi kan kankje lage et matkurs? .Jeg gleder meg allerede.
 
Flott om du kan få til å skrive noe på nettsiden din om dette og legge ut følgende link : http://www.norsktur.no/bridge
All bestilling osv foregår der og om noen skulle lure på noe kan de kontakte Norsk Tur eller meg eller Geir.
 
Tusen takk:)
Da ses vi til helga for ei ny bridghelg og lykke til med arrangementet.
 
Mvh Inger Lene


Hyggelig kveld med Ruter 7...
der vi spilte singel og hadde fem plasser til SIB-Norway Open som premie. Disse var det følgende som stakk av med:
 • Glenn Mathisen
 • Helge Stornes
 • Flemming Pedersen
 • Roald Hodne Larsen
 • Siri Sandnes

Vi gratulerer. HER ER RESULTATENE

Hyggelige 40 spillere på startstreken. Det er fint det, men vi i SIB må kanskje gå i oss selv og se hva det er vi gjør galt når vi trekker FÆRRE til vår turnering på fredag enn på en tirsdagskveld på Håndverkeren. På Shalam får du god stemning, gode premier, billig mat og full pakke. Vi kan nevne at vi gir ut over 90% av startkontingenten i premier og 35 par i hovedturneringa kjemper om 10.000,- i førstepremie. Bedre klarer vi ikke...

 SIB - Norway Open starter kl. 11.00

Vi har beklageligvis oppgitt også kl 10.00 som start. Det stemmer ikke. Singelkvalliken går fra 11.00 - 15.00, med finale kl. 15.30 - 17.30.

Det er fint om dere hjelper å spre dette rundt.

ENDELIG PROGRAM FOR SIB 2011. 

Vi tar i mot påmelding enda en stund. Lag og Par kan du melde deg på underveis.

Ruter 7 og Kristiansand BK sammen
på tirsdag. Da spiller vi singelturnering og premien er startkontingenten til SIB - Norway Open. Ruter 7 sponser tre plasser, så får vi se hva kasserer Helge Stornes bidrar meg..

              Så du tror du får penger av meg, Snorre.....?!!Påmeldinga er åpen igjen
Det var noe trøbbel med NBF-Data, men nå er det i orden. 

Nordisk juniorgull?
Det var litt uoversiktlig resultatservice, fordi både U20 og U25- lagene spilte mot hverandre, men i det ordentlige mesterskapet var det bare innbydes mellom de eldste som telte (tror jeg). I den kampen vant Norge, sier Sten Bjertnes på NBF sin hjemmeside. Alle kampene sett under ett vant svenskene, men det teller ikke på ordentlig.

Sluttresultatet (uoffisielt, offisielle resultater ikke publisert enda):
1. Norge U25 - 77VP
2. Sverige U25 - 73 VP
3. Danmark U25 - 70 VP
4. Finland U25 - 60 VP

Vinnerlaget i Søgne sin lagfredag..

                                                            Flemming Pedersen-Per Holmen, Arild Larsen - Bjarne B Lieng


   ªEK6
©EK    
¨D765   
    §ED87
ªJ98 
©D9875  
¨EK1076  
§-  
Vest Nord Øst Syd
  snurr   Roald
      1hj
pass 2ru pass 3ru
pass 3sp pass 4kl
pass 4NT pass 6kl
pass 7ru p.r  
Slemmene avgjør alltid
lagkamper. Min og Roald sin kanskje svakeste side, er å melde de rette slemmene. Ofte blir vi litt passive, men i gårsdagens bykamp hadde vi faktisk en god statistikk. De tre spillene under er ingen heksekunst noen av dem, men likevel ble det 12-15 IMP på hvert av dem. I kamp mot gode lag.

Det er ikke ofte en har 22hp når makker åpner, så mindre enn lilleslem var aldri aktuelt. Jeg og Roald er ikke de som har tettest avtaler, så 3ru var jeg ikke 100% sikker på om lovte fire. Han har støtta meg med f.eks 1-5-3-4 før. 

Første poenget var å få sikkerhet i hvor mange ruter han hadde. Jeg ville ikke melde 3hj, fordi det viser vel normalt tre stykker og vi bytter trumf. 3sp synes jeg var beste melding, fordi når han nå cuebidda 4kl visste jeg han hadde god ruterstøtte. 6kl viste de to blinkene i ruter og renons i kløver. Nå er det odds for at han har fem ruter, selv om 4-5-4-0 og 3-6-4-0 enda er mulig.  Mindre enn 7ru kunne jeg ikke ende på og den kontrakten klarte selv ikke jeg å gå beit i.

På det andre bordet passa Ann Karin i åpning. Det synes jeg er en dårlig vurdering av mange grunner. Hun har ingen gjenmeldingsproblemer uansett hva makker kommer med, og hånda har stort stikkpotensiale hvis det er tilpass. Jeg liker også å komme tidlig på banen, ikke minst de gangene motparten har mest kort. Vi åpner jo på både 12 og 11 balanserte hender, så denne hånda er en opplagt åpningsmelding.

Marianne Harding åpna med 2kl og de burde kommet til 7ru likevel, men det er aldri lett å forestille seg en åpningshånd hos makker som har starta med pass.

    

   ªE
©E76    
¨KD10763
    §873
ªKD98 
©543  
¨E  
§ED642
Vest Nord Øst Syd
 Lise B Snurr Martin Roald
      1NT
2ru 6ru pass pass
pass        
Her liker jeg Roalds åpningsmelding (igjen)
De gangene jeg føler meg ferdigmeldt, liker jeg meg godt. Den åpningen det blir minst trøbbel å melde mot, er ofte 1NT. Dette mest fordi hånda allerede er beskrevet innenfor tette rammer, 15-17 og balansert. I "moderne" bridge opp- og nedvurderer vi hender slik at både 14 og 18hp er mulig. Det samme med begrepet "balansert". Semibalansert er kanskje et bedre uttrykk.

Derfor er 1NT helt etter min smak. Det eneste han ikke kan få vist senere i meldingsforløpet, er den femte kløveren. Det kan vi leve med. Det blir selvsagt som regel ingen større problemer med å starte med 1kl, men han vil ofte sitte med en følelse av å enten måtte overvurdere hånda (reversere?) eller å undermelde . 1NT er også en fin sperremelding hvis motparten har en del kort.

Lise Blågestad sin 2ru viste en major. Jeg håpet det var spar og da kunne det se ut som vi hang fint sammen hvis det var lite bortkasta der. 6ru skal jeg ikke forsvare så veldig lenge, men et praktisk bud i Drangsholt sin ånd.

Spar ut til esset og bordet var mildt sagt en skuffelse. Ruter til esset, spar til stjeling og heldigvis satt ruteren 3-3. Nå spilte jeg kløver til esset for å få med kongen singel, men det kom en tass fra hver hånd. KD i spar. Lise hadde bare to. Jeg kasta to hjerter. Hjerter til esset og da var Martini øst renons!!. Claimings, fordi Lise har nå 2-7-3-1 fordeling og kløverdamen gir det tolvte stikket.

Faktisk kunne jeg vunnet alle stikka ved å spille slik. Spar ess, ruter til esset, hjerter til esset og all trumfen. Martin er alene om å holde begge de sorte fargene og det klarer han ikke.

    


   ªK102 
©D4  
¨KDJ54  
    §D64
ª
©EKJ876 
¨E54  
§E43
Vest Nord Øst Syd
   Snurr   Roald
   1ru pass 1hj
pass 1NT pass 2ru*
pass 3ru* pass 3hj
pass 3sp dobl pass
pass 4hj pass 6hj
pass pass pass  
XY er fine saker..
Min 3ru viste fordelingen 3-2-5-3 og Roald sleminviterte med 3hj. Når fikk jeg faktisk veldig fine kort med hjerter dame og den gode ruteren. Uten hjerterdame hadde jeg opplagt meldt 4hj. Roald passet 3spx for å høre om jeg hadde spar esset. Det hadde jeg ikke, heller ikke kløvercuebid. Da var det ikke mer enn god ruter igjen til meg, mente han. Spilleføringen bød IKKE på problemer.

             

                                            Roald luringen Mæsel gjør stadig framskritt når det gjelder å melde.

    


 


Arve Bjørn Røneid har sendt fra Vestlandet.

Hafslo: http://www.bridge-sfj.org/resultat2011/Hafslo/Sluttresultat.htm
 
Angedalen (Førde): http://1530.bridge.no/Klub1/Turneringer/Resultat151.html
                             Sørlandsmestre i langfredagsbykamp. Boye Brogeland, Geir Austad, Tonje Brogleland og Svein Skarpnes.

  
   
ª5
©109543    
¨K   
§E98765
Vest Nord Øst Syd
Snurr Boye Roald Tonje
      pass
pass 1sp pass 2ru*
2sp 3sp 4kl 4sp
?         
Flekkefjord ble Sørlandsmester
Ann Karin og Marianne hadde invitert fire av landsdelens bedre lag til Bykamp. Vi spilte alle-mot-alle i dobbel serie, åtte spill i kampen. Det var to lag som skilte seg ut etter hvert, Flekkefjord og Kristiansand. I den siste kampen måtte Kristiansand vinne 19-11 for å gå forbi.

Før det siste spillet i mitt rom, leda jeg akkurat 19-11. Hadde jeg visst det, er jeg ikke sikker på om jeg hadde valgt det jeg aktuelt gjorde. Du kan jo ta stilling selv før du leser videre. (2ru viste fire spar og invitt)

Stamper du eller ikke? På den ene siden har jeg allerede vist en ubalansert hånd med minst 5-5 i hjerter og minor. Jeg liker ikke å melde de samme korta to ganger. Boye meldte 3sp for spill, men likevel tok Tonje i mot sin egen invitt. På den andre siden kan faktisk 5kl stå. Har Roald singel hjerter, ruter ess og kongen fjerde i kløver, står det fort elleve stikk.  Skal jeg tippe, vil jeg tro vi har ti stikk i kløver. Det er aldri mindre enn ni stikk i spar. 

Jeg tok det jeg trodde var safe og meldte 5kl. Ser du til høyre har vi fire stikk mot sparkontrakt. Roald spilte selvfølgelig på at 4sp sto, så han fikk en kløvertaper. Geir og Frank hadde 100 ut i 4sp, mens vi plussa på 300 fra vårt rom. Da ble det en nier ut og kun 17-13 seier. To VP for lite og gratulerer til Flekkefjord.
    
ªDJ9632
©EJ
¨J64
§DJ
ª5 ª104
©109543 ©KD2
¨K    ¨D8752
§E98765 §K102 
ªEK87
©876
¨E1093
§43


Lise mente hun gjorde dagens egg ved å spille bort 4sp som sto som et seil. 
Det fikk hun.....   påskeegg i premie for


37 par i Lyngdal på skjærtorsdag
Jeg undrer meg mang en gang på hvorfor noen turneringer trekker par i bøtter og spann, mens andre må legge inn årene. I Lyngdal har de i alle fall funnet melodien, og i år samlet de 37 par til påskebridge på Rossfjord.

Helt til topps gikk evigunge Erik Jørgensen og Siri Gro Drivdal. Flott andreplass til Siri Sandnes og Helge Mæsel.

RESULTATER

Flere påskeresultater mottas med takk..

 

BYKAMP PÅ LANGFREDAG
"Du må legge deg tidlig, luring". Jeg ringte han på torsdagskvelden og ba han være klar som et egg til presisjekamp. Flekkefjord stiller med laget som er klar for lagfinalen, Farsund kommer med store deler av damelandslaget (Marianne, Ann Karin og Lise Blågestad), Lyngdal med sine beste menn mens Snorre, Roald, Frank og Geir skal forsvare Christian IV's by.

Det kommer fyldig referat.

Det er klart på Olrud...
og under er en hilsen og litt info fra Finn Brandsnes. Nå er det påskeferie her, så skal du treffe meg må du enten ta på ski eller sette deg på sykkelen. Ha en fin ferie du også. Vi sees på SIB?
  
Hei Snorre
Her på Olrud er vi nå i full gang. I år vil lagturneringen vises på BBO. Resultatene fra Olrud vil du finne på hjemmesiden min: www.brabridge.no
Om du ønsker direkte linker, så er disse:

 

SIB venter på DEG!!
Det begynner å ligne noe, men uvanlig få til singel enda? 
VELKOMMEN SKAL DERE I ALLE FALL VÆRE...

Salten protesterer på 1.divisjons-kvallik
Tarjei Eck Hansen mailer og forteller at "Ja, vi er sinna..". Det han sikter til er beslutningen om å utvide 1.divisjon til 12 lag og at kun to av 2.divisjonstoerne får være med å spille om de to nye plassene i toppserien. "Vi har klaget avgjørelsen inn for styret ved Jan Aasen og vi forventer ny behandling." 
  
Vi får se hva som skjer..

82 (!!) par på Travbridge
Joar Haugset og Stig Vestveit suverene vinnere.
RESULTATER HER

 

10 - 3 og kampen er over for denne gang!!


ªK107
©E43
¨EDJ106
§102
ªE98654
©KD7
¨3
§DJ3
Vest Nord Øst Syd
   1NT pass 2hj
pass 2sp pass 4ru
pass 4sp p.r  
<--  Dette kan du?
fra gårsdagens BBO kamp. Øst spiller ut EK og mer kløver til damen som står. Spar fra bordet og når vest følger legger du....... tieren, selvsagt. Da kan ingen makt i verden beite deg..

              

    


ªK76
©EJ105
¨863
§E63
ªDJ94 ªE103
©82 ©K9764
¨K9752 ¨J
§87 §D1042
ª852
©D3
¨ED104
§KJ95
Vest Nord Øst Syd
  kanin Snurr Lise Kinds
      1ru
pass 1hj pass 1NT
pass 3NT pass pass
<--  Sånt blir det IMP av
Jeg hadde kongemakker i Asbjørn Kindsbekken i går. Det ene spillet avløste det andre. Hadde Geir spilt ut spar dame, ville vi notert en beit eller to, men med ruter ut ble det moro.

Damen vant, før hjerter dame seilte til kongen og mer hjerter. Kløver til knekten gikk bra, kløver til esset og to hjerter stikk. Nå er stillingen som til høyre:

Asbjørn trengte tre stikk til. De fikk han slik: Kløver til kongen og kløver til øst. Han kunne ta for hjerter ni og spar ess, men stikk åtte og ni gikk til spar konge og ruter ess.

               

    

ªK76
©-
¨86
§6
ªDJ9 ªE103
© ©9
¨K97 ¨-
§ §D10
ª85
©-
¨E10
§K9


Feil i sammendraget påskecupen..
Vi vant, Tom! Men du må neste ikke spørre meg hvorfor og hvordan??!!

Nå er det blitt slik at det er prosenten som teller, ikke scoren. Det er sikkert mest rettferdig, fordi prosenten beregnes ut fra antall spill det enkelte par har spilt. Når det spilles IMPS ACROSS er det med prosent litt uoversiktlig, men det gir et for så vidt rett bildet av snittcore pr. spilte spill.

Når det ikke er oversitt, spiller det ingen rolle om det er score eller prosent en ser på. Da vil resultatet være det samme. De gangene det er ulikt antall par, vil score og prosent være forskjellig, fordi noen har oppnådd sin score over 24 spill, mens andre har brukt 27 spill.

Prosent og IMPS ACROSS gjør det enda vanskeligere, men det er selvsagt akkurat det samme. Snorre og Tom hadde 1145,83% i går. Det betyr at vi i snitt oppnådde 11,4583 IMPS pr spilte spill når vi sammenlignet med de fem andre bordene. Etter sett på en annen måte: Litt over 2 IMP pr spill Butler. (11,45 : 5)

Jeg beklager at jeg lurte deg ut i villfarelsen en stund, luring. Men rett skal være rett!

og en fin tredjeplass til kaninen også... 
Navn Sum to beste Kveld 1 Kveld 2 Kveld 3
Snorre og Tom 1650,00 % 504,17 % 462,50 % 1145,83 %
Helge og Roald 1541,67 % 687,50 % 854,17 % 187,50 %
Geir og Karl C 1525,00 % 533,33 % 991,67 %
Jon og Jan Erik 1420,84 % 679,17 % 741,67 % 154,17 %

 


To par med all plussen tredje kveld
og siden kaninen og jeg var involvert, er det ikke vanskelig å skjønne at han ble nummer to. Katja forteller at han griner seg i søvn etter hvert nederlag på BBO. Klubbkveldene er like triste saker for han. KM par har jeg allerede skrevet om. Nå er det snart ny sesong, så da snur vinden tipper jeg.

SAMMENLAGT vant Helge og Roald. Scoren andre kveld er oppjustert med 5/4 fordi vi spilte IMPS ACROSS og det var et bord mindre den kvelden. Det gjorde at brødrene sneik seg foran Snorre og Tom.

Sogn & Fjordane orientere om sitt KM
og forteller at også andre kretser bør tenke på den samme måten å arrangere sine kretsmesterskap på. Alt som kan trekke folk til bordene, er gode tips.VELKOMMEN TIL ”LAG-FREDAG”

Søgne BK har den store glede å invitere til lagturnering på

Gunders Café, Langfredag 22.04.11. kl.13.00.

Det vil være mulig å melde seg på både som lag,par og enkeltspiller.

Vi setter sammen til lag av de spillerene som ikke allerede har dannet et lag.

Vi satser på syv-spills kamper og servering av middag underveis.

Prisen for spilling+ mat(meny ikke bestemt) vil være kr. 200,- pr.pers.

Det vil også bli anledning til å kjøpe flytende forfriskninger i baren.

 

Påmelding kan gjøres til Øyvind Lorentsen Tlf.97577671 eller

Svein Inge Pettersen Tlf 99031865.

mvh Søgne BK


 

Ingen Pulitzerpris!!

Hei Snorre,
 
Nokon Pulitzerpris får du neppe. Eg er ganske sikker på at dei krev eit snev av faktasjekk på artiklane som blir vurdert.
 
1. Sonekvalifisering til KM-par har vi hatt i mange tiår og når dei begynte med det var grunnen at det blei for mange påmelde i KM utan. Dette er sjølvsagt ikkje noko problem lenger, men sonene er populære turneringar som trekker spelarar som normalt ikkje spelar anna enn i klubben. KM-finalen for par er faktisk den plassen ein møter dei som ikkje spelar så mykje. Reglane er slik: Du må ha spelt sona for å kunne spele KM. To som har spelt sone med forskjellige makkere kan spele med kvarandre i KM-finalen dersom begge er kvalifisert.
 
2. I år gjekk sonene på to stadar til h.....arrangementsmessig, og krinsen bestemte seg for å opne KM-finalen for fri påmelding.
 
Helsing Jonill Storøy

Søren og!! Jeg som var så sikker på at nå skulle jeg endelig få en pris. Da var dette oppklart, og grunnen til at Sogn & Fjordane stod med tallet 59 som antall deltakere i KM par er rett og slett en tastefeil. Hvis det da ikke er meningen at en krets skal få plusse antall deltakere i flere separate turneringer for å komme fram til det tallet som skal sammenlignes med de andre kretsene sitt KM par? Heldigvis var det 38 par som meldte seg på i Sogn & Fjordane sitt åpne KM. Hadde det vært færre, ville det blitt leven.


Divisoren for stor for kanin og AK
Før du leser videre kan du gjette hva jeg mener med denne overskriften?

Det handler (selvsagt) om NM par (igjen). Nå er alle ekstraplassene til Lillehammer utdelt. De kan du se HER. HER er en oversikt over antall par i kretsenes KM par. HER er startlista i NM før Monrad par.

I vår krets hadde vi håp om å få et ekstraplass, men Rune i Ruter7, Per og Bente i Søgne og Finn i Kvinesdal har gjort en alt for god jobb med å rekruttere medlemmer til sine klubber. 99% av disse er aktive klubbspillere, men de er ikke klare (interessert?) i å spille mot ulvene i de største turneringene i kretsen. J

Du som kan litt matte, vet at for å få en høy koeffisient, er det to muligheter. Enten en stor dividend (antall påmeldte par i KM) eller en liten divisor (antall medlemmer i kretsen). De flinkeste i så måte til å holde divisoren nede, var Øst- og Vest Finnmark med hhv 135 og 122 medlemmer. For det ble de belønnet med ekstraplass i NM par på Lillehammer.

Jeg hadde dritflaks på den siste runden i vårt KM og sneik meg foran Geir og Ann Karin. Helt ufortjent, men ble nå en gang nummer tre og får være med i NM. Det er sjelden jeg synes synd på kaninen når jeg slår han i kortspill, men denne gangen feller jeg en tåre for deg, min venn. Du får gå veien om Monrad. Måtte det bli for siste gang!
 
Petter Haram har en interessant analyse av medlemsutviklingen i forbundet. Den finner du HER. Jeg synes artikkelen peker på både gode initiativ og positive trender, men er tydelig på hvor skoen trykker mest.


Luringer i Sogn og Fjordane..
Dette har jeg sagt før, men sier det igjen. Det er om å være kreativ når en skal hente gode ting ut av underlige regler. Det er om å ha mange par med i NM semifinalene for å få et ekstrapar til NM par Lillehammer. De fleste kretsene sliter mellom 15 og 30 par, men Sogn og Fjordane er VELDIG gode. De har 59 på startstreken. Dobbelt så mange som nest beste krets og fem og seks gangen  forhold til de med færrest!!

Hmm, tenker jeg og lurer på hva godt de gjør. Joda, det er ikke verre enn å kalle en "klubbkveld" for NM semi-semifinale. HER er resultatene for sone HAFSLO, 13 par og HER fra Sone Florø. Det er flere soner. HER er KM-par resultater.

Her er et par eksempler på hva jeg mener. (Det finnes sikkert andre eksempler, men jeg gidda ikke leite mer)

 • Nils Jakob Juklestad - Kenneth Lothe fra Sone Florø ble nest sist i sin kvallik, men likevel spiller de den ordentlige NM-semifinalen. 
 • John Inge Fredheim ble tredje sist i sone Hafslo, men fant seg en ny makker til den "ordentlige" NM-semifinalen. 

Dette betyr altså, hvis jeg (igjen) ikke er helt på tur, at Sogn og Fjordane arrangerer en semi-semifinale som ikke har noe særlig annen betydning enn å få opp antall deltakere i potten som skal være med å bestemme bonusplassene til NM par. Det virker på meg som det er en lekekvalifisering, og det er fritt fram å melde seg på i den ordentlige semifinalen. Også for de som ikke lykkes i første forsøk. 

Bare det med å ha en kvalifisering FØR KM-par virker da underlig i disse tider? Er dere redde for å for mange deltakere i KM par/NM semifinale hvis dere slipper påmeldingen løs? I tilfelle så, bør dere snarest dele ideene med Vestfold og Midt-Trøndelag som hadde hele åtte og ti par i sine turneringer. Bare tanken på å nekte noen å spille bridgeturnering i 2011, høres rimelig absurd ut for meg.
  
Kreativt, Sogn og Fjordane. Eller har dere kanskje en kommentar?

PS 1: Dette har ingenting med at Sogn & Fjordane ikke skulle hatt en ekstraplass. De 38 som spilte KM par var mer enn nok til bonus
PS 2: Kanskje hele ideen er et scoop og at det er en kvalifisering til kvalifiseringa gjør det hele mer spenndende? Noe for oss andre?
  

PS: Og får jeg ikke Pulitzer-prisen for dette, kan de legge ned hele konkurransen.


Resultater BØ 10 april 2011


 


Heimdal klar for lagfinalen
etter å ha slått Jessheim i den BBO-overførte semifinalen. Det var jevnt ved pause, men Jørgen Molberg og Børre Lund malte i stykker sine motstandere i lukket. Petter Osbak og Per Bjerkan spilte en god siste halvrunde mot Lars Frøland og Geir Helgemo, men det holdt ikke.
Dokumenter til kretstinget 15.april
finner du på VABK.org sine sider.


 

Brødrene helt suverene

og har vel i praksis vunnet denne turneringa, selv om Jon og Jan Erik kanskje ikke er enig i det. de tre beste forrige gang var også de tre beste denne.
  
RESULTATER (2 av 3 teller) og siste er f.k. tirsdag.

 

Jessheim- Heimdal på BBO
fredag 8.april kl. 17.00,forteller Ronny K. Da kan du se blant annet Geir Helgemo LIVE

KM lag fra Nord-Trøndelag..

Hei Snorre

I NT bridgekrets skal vi til helgen arrangere KM lag finalehelg. Vi har hatt 30 lag i aksjon i 6 puljer som kval til finalehelga. I finalehelgen
har vi 12 lag i A-pulja. I skrivende stund ser det ut til at vi i tillegg blir 14 lag i B-pulja. Mange turneringer i kretsen sliter med
litt laber påmelding. Da synes vi det er virkelig artig med så mange lag påmeldt. Vår krets har (veldig usikker på tallet her) ca 350 medlemmer.
Da er det flott at vi kan samle godt over 100 til KM lag.

Kjenner ikke til hvordan dette gjøres i alle andre kretser, men vi har hatt stor suksess med dette konseptet de siste årene.

Vi gleder oss :) 

Mvh Alexander Flagstad og Ragnar DavidsenHeimdal - Jessheim på BBO
fredag 8.april,forteller Ronny K. Han hadde ikke fått bekreftelse fra BBO enda, men muntlig klarsignal. Tidspunkt vet jeg ikke, men det forteller sikkert Ronny..
Under en måned til SIB
men det begynner å ta seg opp. 24 par betyr at vi er godt i gang. Hiv dere rundt, folkens. Det blir bra i år også, fordi selveste Markus er ved roret. Det er noen som savner mitt navn, men jeg skal bare arrangere i år. I fjor var bordene så dårlig rydda, så der kan jeg LOVE prima forhold.

Geir ringer rundt for harde livet. Helge Stornes i Viego har gitt permisjon i flere timer for den jobben, så ta godt i mot en humørfyllt kanin som kommer på tråden til fjern og nær.

Ruternål turnering i Kvinesdal
16.april.

 

Delta i diskusjonen...
om det var rett tidspunkt å utvide 1.divisjon på. NBF har opprettet et flott forum på sin hjemmesider og der kan du komme med dine meninger.
Det er noen som melder at det er underlig å innføre en utvidelse med "tilbakevirkende kraft" og uten at de involverte visste hva 2.plassen i nest øverste divisjon spilte om. De to dårligste i 1.divisjon spiller stikkamp mot de to beste i 2.divisjon. Vinneren får spille i den "nye" 12 lags Premier League. Grøten og Våge får med andre ord a second chance.

Mine meninger får du i "Sett & Hørt" neste nummer, men jeg kan røpe at jeg skjønner hvis Salten føler at de burde få en sjanse som toer i sin 2.divisjonspulje. De andre to lagene som ble best i sine 2.divisjonspuljer får spille stikkamp fordi de samlet hadde mer VP enn Salten. Å sammenligne totalscore i ulike puljer, er vel litt underlig?

Skulle Milan få siste plass i Champions League fordi laget hadde flere poeng i Serie A enn Manchester City hadde i England?

Det andre er debatten om NM par og måten den skal arrangeres på. Jeg har forfektet mine meninger mange ganger, men jeg synes du også skal komme med innspill til Turneringsutvalget i NBF slik at de har et godt grunnlag for å legge opp et nytt program for neste års festival i Fredrikstad. En tanke som er framme er også å flytte NM par ut av festivalen og la turneringa få tilbake noe av den statusen og rammen den hadde før. 

Er det en god ide eller skal vi drukne oss selv i Norgesmesterskap?

 

Selveste luringen og Helge vant..
første kveld av påskecup'en. Fire par skilte seg ut, men husk at den dårligste kvelden kan strykes. 
Nå begynner jeg maset med SIB..
og det er bare å melde seg på for å slippe unna telefoner fra både den ene og den andre. De er enda viktigere enn før at lokale og kretsspillere stiller opp i de turneringene som arrangeres. Vi er ikke så mange som før og skal vi holde liv i turneringstilbudet, MÅ folk være med. Flekkefjord, Lyngdal/Farsund, Mandal, Birkeland, Lyngdal, Arendal bare for å nevne noen.

SIB bør være et bra alternativ for både topp, middelsfarere og ferskinger. Det er singelturnering på fredag, lag på fredag/lørdag og parturnering som vi deler i A & B på søndag. Det er premiering til beste spiller i singel og i par med max ruternål. Det er også heder til den spilleren med beste resultater samlet.ªD10
©E9652
¨KD3
§842
ªEKJ93
©KJ4
¨EJ8
§ED
<--  Litt kunst av Sven Olai.
Kunst er kanskje ikke riktig å si. Mest fordi ordet "kunst" henleder på noe som er kreativt og skapende, ikke det faktum at noen rett og slett er bedre skolert enn andre. I bridge er det mye som verken er rett eller galt. Det å være flink til å gjette er en viktig egenskap.

Noen ganger (heldigvis) får en se at Clinton skilles fra hveten. Du kan jo prøve deg selv i 6hj fra rundekampen i helga? Du får kløver ut til damen.

Poenget er selvsagt å unngå to hjertertapere. 5-0 sliter du med å gardere deg mot, men faktisk takler du alle 4-1 sitser og spiller selvsagt som Sven Olai Høyland..

Hjerter konge for å fange opp damen singel. Så inn på bordet og hjerter mot knekten. Har øst D10x igjen, får han bare ett stikk. Er øst renons, går stikket via knekten til damen i vest. I bordet har du enda E9 igjen som fanger opp 10x. 

Jeg liker nå en gang slike ting, selv om det sikkert er både opplagt og enkelt for de fleste av dere. Denne gangen satt fargen 3-2, så eldstemann Høyland  fikk ikke belønning for strevet.
 

 

Program resten av sesongen
29.mars : Påskecup, IMPS ACROSS kveld 1
5.april : Påskecup, IMPS ACROSS kveld 2
12.april: Påskecup, IMPS ACROSS, kveld 3

To beste av tre teller i sammendraget.

19.april: Åpen kveld i påskeuka. Sannsynligvis ikke organisert.
26.april: SINGEL - Premier er startkontingent i SIB -Norway Open.
                Her prøver vi å få til noe sammen med Ruter 7.

Skryt fra Nordvest-landet
Ingen er større enn at en setter pris på at folk er fornøyd med det en gjør. Petter Haram takker for BBO-sendinga, og passer på å arrestere meg for et litt optimistisk vurdering av sjansene i 7NT. 
Petter har et program for å regne ut matematisk sannsynlighet for alle sitser og fordelinger. Har du en link til det?

HER er mailen hans.

 

Jevnere enn vi trodde...
Vi som bakspilte rundekampen mellom KrSand og BAK så at BAK leda med nesten 50 IMP ut over i andre halvrunde. Sørlendingene tok inn 30 IMP på de siste spillene og da var det egentlig ganske så marginalt.
I det aller første spillet i kampen kom Baumann og Svindahl i 7NT etter et meldingsforløp ikke helt under kontroll. Kontrakten stod på hjerter dame tredje i kutt (mangla fem stykker). Det var noen tilleggsvarianter med hjerteren 4-1, så sjansen var omtrent 45% tipper jeg. Kutten gikk ikke og da ble det 14 IMP ut istedet for 10 inn. Altså mer enn sluttdifferansen.

FØRSTE HALVRUNDE  OG ANDRE HALVRUNDE

Det er selvsagt ikke rett å plukke ut ett slikt spill. Begge lagene hadde gode og mindre gode avgjørelser samt omtrent likt fordelt heldige og uheldige spill. Poenget mitt er at det er små marginer i lagkamper og det er de store spilla som avgjør. Kanskje er IMP-skalaen moden for en revurdering eller det er muligens slik vi vil ha det.

Gratulerer til Bergen og unnskyld til Gautis. Jeg var så uheldig å skrive her at BAK stilte med toppet lag. ALDRI, jeg gjentar, ALDRI har jeg blitt pepret med kommentarer som fra femtemann på bergenslaget. Nå får du vise hva du er god for i 6.runde, Kjell Gaute.

Du kom i avisa, Sven Olai
men kanskje ikke på den måten du hadde ønsket. Nils Kvangraven er ikke kommet til rundekamper for å passe. I dag gikk han mye beit, men hadde også scorer på sin side de ikke var i nærheten av på det andre bordet.

Jeg er ikke enig i åpningen 2ru med knekten på topp i fargen og åtte honnørpoeng ved siden av. Det er vel egentlig bare snakk om stil og de som aldri har vært Norgesmester skal kanskje ikke yppe seg mot de som har mange gullmedaljer?

Frk Harding gikk amokk i vest og skulle bare sjekke at Nils hadde ruter esset. Det hadde han IKKE og da var det ikke mulig å buklande i 5hj fordi det blir spørsmål etter trumfdamen. 

Magne Eide spilte ut hjerter til bordet. Så ruter konge til Sven Olai sitt ess. Han så ikke at EK i kløver ville forfremme trumfstikk, så han prøvde å få inn makker med en liten kløver. 12 stikk!!

Hadde Nils hatt J9xxx i ruter, men ikke kløverdame hadde de stoppet ut eldstemann Høyland og satt han på sokkel i Bergen Akademiske sine spillelokaler.

I etterpåklokskapens time burde kanskje Magne Eide lagt ruter ni under esset, men det er vel måte på å forlange oversikt? Å forutse at makker da underspiller ess, konge i en farge, er ikke mulig.

Her er det hva mener..
Marianne Harding oppvurderte i et tidlig spill 17hp og fem hjerter til en 18-19NT. Det ble feil og to sonebeiter. Her oppvurderer Nils 17 gode til 18-19, selv uten femkort-farge. Da fant de en god slem bergenserne ikke meldte etter at øst åpnet med 1NT.

Moralen er å ikke telle verken kun seierene eller kun tapene. Det er det som er rett i det lange løp som teller.

Filmsnutter fra kampen:
SNUTT 1     -   SNUTT 2   -   SNUTT 3   -   SNUTT 4 - SNUTT 5 -   SNUTT 6

Da fyrer vi i gang BBO
Hvis alt går etter planen, er vi ONLINE klokka 11.00 presis. NM klubber er ved siden av festivalen og Seriemesterskapet årets højdare. Kristiansand har et lag igjen, Marianne Harding, Karl Christian Baumann, Frank Svindal, Helge Stornes og Nils Kvangraven. De møter et toppet Bergenslag med Tor Bakke - Jim Høyland og Sven Olai Høyland - Magne Eide. 

HER er systemkort for Bergenserne.

Vi ønsker lykke til. Får jeg tid legger jeg ut bilder underveis.


                                                   De deltakende spilleren

 

ªE54
©EKDJ97
¨KJ
§K4
ª987
©43
¨ED8
§EDJ106
Vest Nord Øst Syd
  Geir   MSLise
   1hj pass 2kl
pass 4NT pass 5sp
pass 7hj p.r  
<--  Stakkar kanin..
Du vet sikkert at jeg bruker en hver anledning til å få satt han fast på en eller annen måte. Han er kreativ i både melde- og spillestil, og de gangene det blir feil, korsfester jeg mer enn gjerne
  
Ofte blir det selvsagt rett og i spillet til venstre var han aktuell. Jeg åpner med 2kl hundre av hundre dager. Uansett hva makker melder, forteller jeg om hjerterfargen min. Ikke sikkert det er rett, men enkle sjeler som både meg og deg tenker vel ikke særlig lengre.

Geir åpna med 1hj og da makker hadde til 2kl, fikk han ENDA bedre kort. Se hvor fint det var å ha få satt kløveren som trumf når han fikk svaret 5sp, to ess og kløver dame. Nå avslutter Geir med 7hj, en kontrakt som ha tilleggssjanse hvis kløveren er EDxxx(x) i stedet for EDJ10x. Da kan den trettende godspilles med en stjeling hvis fargen sitter 4-2 for det siste stikket. (1+6 + 2 + 4 = 13)

Nå var det tretten toppstikk i NT og hjerteren var oppsatt med 108xxx på rygg!! Stakkar liten, sier jeg da.

  


 

Formannen og Kjetil vant
det åpne klubbmesterskapet. Godt spurtende Helge Stornes og Roy Olsen tok sølv, mens Even og Stig ble nummer tre.
RESULTATER

Takk til alle 17 parene som stilte. Så vidt jeg la merke til, var det er fin turnering og god stemning. Vitsene satt godt denne gangen, så jeg håper MANGE kommer tilbake og fortsetter i klubben vår.
Kristiansand - BAK på BBO. Søndag 27.3
Vi sender 5.rundekampen mellom to sterke lag. Vi starter kl 11.00 med de første tjue spillene og fortsetter omtrent kl 14.00 med de siste.

Herfra heies det på Nils, Karl C, Frank, Helge og Marianne.

Vanderbilt Jacoby Swiss
Norsk på tredje med Terje og Jørgen for lag Gordon. Strul på delt 6.plass
Fleicher vant over Grue i Vandelbilt

Går vitsene mine en høy gang!!
Erik Dahl sender meg ofte betraktninger om hint og hårt. Siden jeg er den eneste som kan legge ut ting på denne sida, PLUSS at han ofte er enig med meg (!!!), har jeg faktisk såpass selvinnsikt at jeg ikke publiserer i hytt og pine. Jeg har da nok uvenner å skrive om..

Jeg har likevel plukket et par linjer fra en mail han sendte i dag. Oppløftende, Dahl. Ikke minst siden VVVVVVVennerød har lovet bredt fokus i satsingen framover.
  
 
Hei Snorre

........

Etter som jeg husker fastslo vel også landslagskapteinen at resultatene i EM ikke var overvettes bra. Kritikken gikk vel på at resultatene ikke stod i forhold til forventningene , ikke på selve laguttaket. Når det er sagt må vel alle finne seg i å få kritikk når det går dårlig og ros når det går godt.. Etter som jeg kan huske var en av årsakene til svake resultater at vi manglet en kostholds ekspert.

Mvh Erik

  

 

TRONDHEIM CUP 2011

ARRANGERES FOR 4. ÅR PÅ

RAD AV STUDENTENES BK

Steffen F Simonsen ønsker hjertelig velkommen til Trondheim. "I år kræsjer det jo ikke med SIB en gang!"

Han takker samtidig for ei fin side. Takk for det. Til dere andre som har tenkt å melde dere på Trondheim Open: "Meld dere på SIB når dere først er i gang da!"


 

"Wasawi-folket"
er tittelen på en tøff sang av Sigvart Dagsland. Den handler om alle de menneskene som når noe går galt, slår seg på brystet og sier: "Hva sa vi?"

Dette er i utgangspunktet en dårlig egenskap, men jeg bruker alt i jakten på å overbevise Bridge-Norge i mine argumenter for å legge ned kretsenes NM Par-semifinale. Det er vel ikke mange som er i tvil om at jeg ønsker å åpne opp for at alle som vil spille NM par og bli Norgesmester, skal få lov til det.

I gamle dager var det en fin ting at hver krets hadde et antall plasser i NM par. Det var en fordelingsnøkkel etter antall medlemmer og det var hard kamp om å komme gjennom nåløye. Bare det å få spille NM-semifinale var en stor opplevelse for mange, ikke for å snakke om en skulle være så heldig (god?) å bli blant de 72 utvalgte som kom helt til finalen . Etter hvert fikk de som gjorde det bra i  finalen, ekstraplasser til kretsen for det. Så begynte det å skorte på deltakelsen i disse kvalifiseringsturneringene og Harald Skjæran har brukt deler av sitt årsverk til å finne gulerøtter for å stimulere bridgespillere til å delta i KM par / NM semifinale. Det eneste han snart ikke har gjort, er å tilby seg å kjøre rundt og hente de som vil være med.

Harald var ikke i Vestfold forrige helg, så da var det åtte - 8 - eight - acht par som stilte opp for å kjempe om to plasser i den kretsen. 9 spill mot hvert par!! Fire bord betyr at hvert av de andre parene bestemmer over 33% av scoren din på hvert eneste spill. BINGO er et annet navn for en sånn idrett.

Vårt nyuttatte landslagsstamme-bridgepar, Jan Tore Berg og Odin Svendsen, kom på 4.plass. Det tredje beste parturneringsparet  landet får altså ikke være med uten å gå en to dagers lang omvei via NM Monrad. Det har aldri gått bra før. 

Flere medlemmer i "Wa-sa-vi-folket"?

 

Klart denne?

Selv med alle korta kjent, tipper jeg enkelte av dere (ikke du selvsagt..) trenger noen sekunder for å beite 4hj.
Landslagsreservebenkbridgespiller, Jan Tore Berg, spilte ut kløver ess og skifta til ruter åtte. Tore Baardsen brukte bordets nier og Geir Larsen brukte ikke sekundene sine. Han stakk med esset og dermed føyk kontrakten hjem.

Du hadde selvsagt lagt ruter 10 i stikk to? Makker har neppe singel ruter. Da hadde han spilt den ut..

Og for deg som trenger mer enn sekunder, forteller jeg deg at når øst bruker ruter 10, kommer spillefører aldri inn i bordet og må gi bort to hjerterstikk.

De utslåtte..

i det amerikanske vårmesterskapet, spiller en Monrad lagturnering. 

Trøstefinaler er kanskje ikke det mest morsomme, men ser du på lista til venstre, må det være gjevt å vinne likevel?

Dette er stillinga før siste dag og poengene de tar med seg inn i finalen, står til høyre.

 

Christian svarer:

"Ja du Snurr, du Snurr.

Du snurrer rundt og rundt og gir uttrykk for at siden du er journalist, er det din oppgave å kritisere i øst og vest, tydeligvis uten at det må ha noen indre sammenheng. Du kritiserte i fjor det norske landslaget for svake resultater i EM i Belgia. En viktig årsak var klart manglende rutine fra internasjonale oppgjør. Når jeg så tar ut Artur Malinowski på landslaget, tilfører vi Norge nettopp internasjonal rutine. Artur ble nr 2 i OL i Beijing i 2008 for England. I finalen spilte de helt jevnt med Italia, mens det norske stjernelaget ble most i semifinalen av Italia.

Hvis du vil ha resultater, som du ville i fjor, kan du ikke mene noe annet enn at Arthur er en styrking av det laget vi i dag kan stille med. Artur er riktignok født i Polen, men han er norsk statsborger, og det smaker av tanker jeg ikke liker å karakterisere, når du vil at en åpenbart bridgefaglig sterk person som han, ikke skal få representere Norge.

Jeg tror det er på tide at du snurrer en runde til.

For øvrig bør en person som sier han er journalist, i det minste skrive navnet korrekt på dem han kritiserer. Mitt etternavn skrives med enkel v: Vennerød.

Fortsatt vennlig hilsen
Christian Vennerød

Landslagskaptein"


Takk for svar, sjef. Jeg mente å spørre enkelt og greit om Arthur Malinowski kan spille for Norge, siden han har spilt for et annet land i internasjonale mesterskap før. Vi vet alle at Tor og Geir må bo 6 måneder i Monacco for å spille sammen med Pierre Zimmermann for lilleputtstaten. I andre idretter kan en kun representere et land, men det er mulig det er annerledes i bridge. Altså kun et spørsmål, og de fleste er vel enige i at det er lurt å avklare disse tingene FØR vi begynner å bygge opp en landslagsstamme.

Arthur har masse erfaring og vil helt sikkert kunne bruke den til beste for Norge. Hva Christian mener at jeg har insinuert om Arthur sine bridge-kvalifikasjoner, skjønner jeg overhode ikke. Er ikke Arthur M superflink da? Det jeg har sagt og ment er at: "Kan han ikke spille for oss i EM og VM, bør han heller ikke spille Nordisk." Christian Vennerød sier at saken er sendt over til EBU for svar.

Jeg (og flere andre) undret oss over at Facebook var stedet for å fortelle om landslagssuttaket. Det er Christian enig i og han er lei seg for måten deler av landslaget ble presentert på. Han forteller at det ikke var meningen å legge ut dette på Facebook, men han trykket feil og det som skulle være en privat melding, ble skrevet på veggen. 

Når så mye allerede er sagt, kommer han like godt med innstillingen sin. De tre øverste parene har landslagskapteinen innstilt til Nordisk mesterskap i Ørebro om kort tid, mens de to andre parene i første omgang er på reservebenken og skal få prøve seg hvis det finnes midler og anledning.

Glenn Grøtheim – Ulf Tundal
Thomas Charlsen – Thor-Erik Hoftaniska
Artur Malinowski – Arild Rasmussen
_______________________________
Boye Brogeland – Frode C Nybo
Jan Tore Berg – Odin Svendsen

Det er sterke par som er tatt ut. Alltid når noen plukkes foran andre vil det bli diskusjon. For en gangs skyld skal jeg ikke mene noe, men ønsker lykke til. Er det noen av dere andre som har meninger, er dere velkommen til å komme med innspill.


 

 

Baklengs inn i framtida, Christian?
Som journalist er det min oppgave å stille spørsmål. At jeg får kjeft for at jeg ikke alltid roper "Hurra" og "Vel bekomme...", kan jeg leve med. Nå gjelder det Nordisk og hvem som skal spille for Norge der. Christian Wennerød har skrevet på sin Facebook-side (?) at "Jeg har tatt ut laget", men det er (så vidt meg bekjent)  ingen offisielle meldinger. I alle fall står det ikke noe der slike ting skal offentliggjøres, nemlig på NBF sine sider.

Så leser jeg på veggen til Anna Malinowski at "Arthur skal spille for Norge". Arthur Malinowski for Norge i Nordisk? Han har da spilt for England i EM, og slik jeg kan reglene så er han uaktuell for Norge i EM eller VM. Tar jeg feil, skal jeg UMIDDELBART rette opp det.

Poenget, Christian Wennerød, må da være å bygge opp et slagkraftig NORSK landslag? At "hvem som helst" kan spille i Nordisk, synes jeg ikke er et forhold å utnytte for å vinne den turneringa. Bør vi ikke teste ut spillere som i framtiden skal bli ryggraden?

Det er mulig jeg er litt kjapp ute nå, men det jeg forteller er vitterlig HELT sant. Facebook er vel ikke en offisiell kanal, men verden er ikke som den var før. Kanskje en kommentar fra landslagssjefen selv? Har du begynt å lekke, kan du like godt åpne krana?
  

 SLAPPER AV: Christian Vennerød (56) har sluttet i vanlig jobb, og kan bruke tida si som han vil. Han har da også lagt seg opp en pen formue og sørget for egen pensjon etter salget av bladet Dine Penger, som han startet. Her hjemme på Slemdal i Oslo i går kveld.


 

De norske ute i USA
Silla, Boye, Tor og Geir tapte i natt sin 16-dels finale mot team Grue. De lå under helt fra den første sesjonen. Overaskelsen er 41-seedete "Kang" som slår det ene gode laget etter det andre. 

Monaco Z er Pierre Zimmermann sitt sponsorlag med Fanoni-Nunes og Bessis-Bessis. De er også ute. Hvorfor Helness-Helgemo ikke spilte her, vet jeg ikke. Det har sikkert noe med at avtalen hos "Strul" i dette mesterskapet var gjort før de skrev avtale med Monacco og Zimmermann.


Kvartfinalene spilles fra ca. kl 15.00 med overføring på BBO.

BBO fra 5.runde 27.mars
Vi sender kampen mellom Kristiansand (Kvangraven) og BAK 1 (Høyland) på søndag 27.mars kl 11.00 og utover. Overføring fra begge bord..

Løpende score fra Vanderbilt
finner du på bridgewinners.com

 


Spring 2011 NABC Vanderbilt  Results


Strul og Gordon er med enda, men Gordon (Terje og Jørgen) sliter. Stul leder klart i sin 32-delsfinale.


ªJ875
©J63
¨K962
§J4
ªEK6 ª102
©K10752 ©E4
¨4 ¨EJ875  
§D1062 §E987
ªD943
©D98
¨D103
§K53
Vest Nord Øst Syd
B Holmen Snurr SI Petters Nils
   pass 1ru pass
1hj pass 2kl pass
3NT pass pass pass
<--  Oddeball igjen..
Jeg kommer til å skrive om dette motspillssignalet så lenge jeg har denne bloggen. De aller fleste gangene handler det om at det IKKE blir brukt. Jeg liker ikke å klage på mine makkere, men i dette spillet synes jeg du burde hjulpet meg, Nils.

Jeg spilte ut spar syv, norske. Bente Holmen var flink da hun ikke prøvde tieren, men la toeren. Først synes jeg Nils nå skulle brukt nieren. Syveren kan ikke være fra fem, så spillefører har ikke EJ blokk. Har jeg KJxx er nieren like god som damen. Fra hans synsvinkel er jo det egentlig ikke noe poeng å bruke nieren, men makker ser tross alt ikke alle kortene.  Jeg kunne vel i teorien hatt EK75 og da er det for dumt å la spillefører får et stikk for Jxx mot 10x. Derfor damen og esset.

Så spilte Bente hjerter til esset og mer hjerter. Nils la åtteren og nieren, mens Bente brukte tieren og lot meg vinne på knekten. 

Dette er parturnering, så du skjønner sikkert problemet mitt. Hvem har spar ni? Nils kunne lagt nieren fulgt av åtteren for å fortelle at han har et vitalt kort i spar. Det kunne vært kongen, men jeg mener nieren er absolutt et kort han bør vise meg, spesielt siden han ikke brukte den første gangen. 

Spar ville jeg derfor ikke spille opp det jeg trodde var K9,, ruter fra kongen turde jeg heller ikke, så da ble det kløver knekt og et voldsomt tempotap. Ti stikk ga smuler til meg og et SVÆRT kakestykke til Søgnefruen.

    


6 par fra Hordaland i NM ->

 

ªKD6
©E954
¨EJ2
§J75
ª953 ªE842
©KDJ73 ©-
¨5 ¨KD10874  
§D932 §E84
ªJ107
©10862
¨963
§K106
Vest Nord Øst Syd
N Ravnaas RH Larsen JS Hansen PO Johnsen
 2hj pass pass pass

Vest Nord Øst Syd
JS Hansen PO Johnsen N Ravnaas RH Larsen
pass 1NT dobl pass
pass pass       
<--  Har du sett dette før?
Jeg skal snart skrive bok om Jon Solli Hansen. Han er en fargeklatt uten like og det skjer stadig ting ved bordet hans som går inn i historien. Jon er elektrisk fra han kommer til han går.

Spillet til venstre ser da tilforlatelig ut ved første øyekast, men studerer du navnene oppdager du at det er de fire samme som spiller. Det som skjedde var følgende:

De spilte spillet helt normalt som første spill i runden. Nils Ravnaas åpna med en litt tvilsom (?) 2hj og det gikk pass rundt. En beit.
Seinere i runden  henta de det SAMME spillet en gang til, men de vridde det 180 grader slik at alle fikk makker sine kort. Ingen kjente igjen spillet og meldingsforløpet utvikla seg helt annerledes:

Jon passa i åpning,men passa ned makkers dobling over 1NT. En dobla beit og 200 inn denne gangen.

Da de skulle punsje inn på BridgeMate'n skjønner du sikkert at det ble noe galt. De visste de hadde spilt fem spill i runden, men BK2000 ville jo ikke godta spillet to ganger. Jon ville selvsagt beholde spillet i den varianten hvor de hadde 200 inn i stedet for der de betalte ut 100.  I lovbok er det neppe omtalt hva som skal gjøres når samme spillet er spilt flere ganger, men logikken sier vel at det første resultatet teller og det gies 40% på det spillet i runden de ikke spilte..
  
Markus og Kjetil med nesten 70% score
og overtok ledelsen sammenlagt. Stig og Even ligger rett bak. Vanligvis er det ikke premier på klubbkveldene, men i denne trekvelds Kristiansand Open er det en middag på Luin i førstepremie. Drangsholt har ikke hatt over middels før i år, men nå er han helt i toppen!!

    


 

 

Det amerikanske
vårmesterskapet...
er i gang i Kentucky. Vi har med våre beste spillere, men også de nest beste gjør det bra. Øyvind Ludvigsen og Runar Lillevik tok en sterk seier i Lebhar IMP pairs. De karret seg så vidt til finalen, men derfra og inn så de seg ikke tilbake.

I Platinum Pairs stilte Boye og Silla, men de kom ikke til finalen.

MER Å LESE HER. 

 

Hovedturneringa, "Vanderbilt", starter nå. Der spiller Tor, Geir, Boye og Silla på team Strul. Terje og Jørgen spiller for "Gordon"

HER er alle lagene.

 

SIB 2011
Det er alltid spennende for oss som arranger bridgeturneringer om programmet treffer. Det kan være mye i mot. Tidspunkt, turneringstyper, andre arrangementer i nær tid, om folk var fornøyd i fjor osv.
Derfor er det fint om dere som har tenkt å spille i år, melder dere på slik at vi vet litt mer om dimensjonene vi må legge opp til. Linker over til påmelding.

Takker og bukker..
http://kjellaren.trykker.com
er Erlend Skjetne sin blogg. Jeg har fått MANGE mailer om at jeg bør skamme meg siden jeg ikke har oppdaga denne skatten før. Ikke så veldig mye bridge, men mye om livets viderverdigheter. I følge Svinet er Erlend en utenomordentlig flink mann.. 

Jevnt i toppen i klubbmesterskapet
Vi ble ni bord til slutt. Det er bedre oppslutning enn på lenge. Ikke som i gamle dager, men vi er godt fornøyd. Denne turneringa spiller vi fem spill i runden, alle mot alle. Etter 30 spill er stillingen SLIK.

Marius og Ronny kom hele veien fra vestfylket for å spille med oss. Det liker vi!!

 

Litt av en avslutning
HER ser du rykket og HER går Petter i mål.
  


med sånne plasser er det helt ok å være på mesterskap..

 

"Stemningsbilder" på vei til premieutdeling

HER og HER er et par snutter for å vise stemningen


 

Agdermesterskapet for veteran - 10.april
De siste årene har det vært så som så med påmelding, men Karl Olav forteller at vi prøver igjen. Han sier at det må være MINST 14 PAR påmeldt for at turneringa skal arrangeres.
PÅMELDING

HEIA NORGE!!
Har du ikke vært på et slikt mesterskap, vet du ikke hva du går glipp av.
Vel er bridge en publikumsidrett, men vi når nok aldri 100.000 tilskuere!
  
Helnerbakken er sinnsykt langt og sinnsykt bratt...
Det ser enkelt ut på TV, men dere aner ikke hvor tøffe løyper det er. Jeg var så heldig at jeg fikk låne meg et par ski og gikk runden de skal gå åtte ganger på søndag. Etter en runde var jeg klar for både intravenøs behandling og hjertemassasje. Klikker du på bildet under, kommer du inn i noe som må være svært nær "Du tror det ikke før du får se det..." 
Joda, det går ikke så fort, men bakken opp til 2,2 km er MYE brattere enn du tror. Videoen til høyre viser innspurt, omtrent 1000% saktere enn Nordthug.


 


Innkalling til kretsting
15.april i KvinesdalDen STORE forvandlingen
da tåka forsvant.
  
  

Jeg har lyst til å si som Boye sa fra Nationals i fjor, men jeg tør ikke...


 

 


RESULTATER TIRSDAG 1.mars
Vi spilte sammen med Ruter 7. 11 bord er bra


 

Verst mulig 5.runde for oss?
Vi har et lag igjen i NM lag og de trakk BAK 2, med Høylands, Tor Bakke og Gautis. Hvis jeg får lov skal jeg lage BBO-kamp for dere, men det må vi komme tilbake til.
BIN har et morsomt spill fra Evje

ªED107
©K87
¨J65
§K54
ªK2 ª9843
©DJ10962    ©5
¨K2    ¨D97
§J97 §D10862  
ªJ65
©E43
¨E10843
§E3
Jeg ville ha litt skryt
før middagen i Lyngdal i helga. Ved siden av meg sto Roar Voll og Roald Mæsel. Samtalen forgikk omtrent slik:

Jeg:      "Jeg spilte en 3NT i forrige runde litt småpent, synes jeg"
Roar:    "Mener du der vest åpna med svake to hjerter og du fikk hjerterdame ut?
Jeg:      "Ja, det stemmer"
Roar:    "Stakk du i bordet og spilte ruter knekt som ble dekket av damen?"
Jeg:      "Ja, det stemmer"
Roar:    "Så en liten spar til damen og ruter til åtteren?"
Jeg:      "Ja, det stemmer"
Roar:    "Så vant du hjerteren hjemme og spilte en liten spar fra hånda for å få fire stikk der?"
Jeg:      "Ja, det stemmer"
Roar:    "Slik spilte jeg også"
Roald Mæsel:  "Jeg også.."


 

og skal en ikke spille kort
er det helt greit å bruke ei uke i Oslo og VM på ski. 

Noen sier det er fint å være lærer og sommeren og bjørn om vinteren. Ulempen med det siste, er at da får en ikke ferier.

 

Resultatene klare fra KM
Det er WalkOver som skaper trøbbel i regnskapet, men Markus ordner opp vett du. Det har vært spent stemning i ettermiddag, men nå er det klart at det er Nils - Roar, Helge - Roald og Tom - Snorre som spiller for Vest-Agder i Nm par. Det er enda sjanser for Geir og Ann Karin å få plass som ekstrapar. Hvis ikke går de veien via Monrad par.

KM par resultater


                          Det satt langt inne denne gangen...

Ekteparet Gulheim mot Paul Otto Johnsen og Roald H Larsen

                        Vinnerne mot Martin Reinertsen og Egil Homme


ªD765
©D8
¨D87
§EJ54
ªK9842 ª10
©KJ54 ©9763
¨54 ¨J962
§103 §KD98
ªEJ2
©E102
¨EK103
§762
Hvorfor tro når du kan vite?
Når Tom Høiland er spillfører, lener jeg meg trygt tilbake i stolen. I forvisning om at dette kommer til å gå bra. Han har en utrolig oversikt og teller kjappere enn en kalkulator.

Bjørn Gunnar Johannesen spilte ut spar til Tom sin knekt. Tom kunne ikke se hvordan sparen satt, så han tok for spar ess også. Henning Klemo i øst la svakhet i hjerter, så da bytta Tom fot til hjerter. Vest stakk med kongen og burde nok kanskje skifta til kløver. Han godspilte i stedet sparen sin. Henning kasta hjerter, men nå tok Tom majorstikkene sine, ruter dame og ruter konge. Stillingen er som til høyre - inne i syd.

Tom spilte en kløver til knekten som øst stakk. Ruter tilbake tenkte Tom litt på, men vest var allerede telt opp med ni majorkort og dobbel ruter. Han kunne hatt tre ruter, så derfor  opp på ruter ess. Knekten kom ikke, men det hadde ingenting å si fordi øst var skvist for lenge siden. Kløvertassen tok siste stikk.
    
ª-
©-
¨8
§EJ5
ª2 ª-
©J ©-
¨- ¨J9
§103 §KD
ª-
©-
¨E10
§76

ª9743
©1092
¨K82
§E32
ªD1086 ª52
©87 ©EKJ6543    
¨ED975   ¨643
§86 §4
ªEKJ
©4
¨J10
§KDJ10876
Hadde du klart denne?
Øst åpna på de fleste bordene i 4hj (NS i sonen -ØV utenfor). Syd meldte inn 5kl og der stoppa det. To ganger hjerter ut var en vanlig start. To ganger trumf og ruter knekt. Nils Kvangraven var flink når han stakk med esset, la merke til makkers treer og spilte ruter dame opp igjen. (liten funker like bra). Nå var bordet dødt og kontrakten kunne ikke vinnes mer. 

Hvis vest dekker med ruterdame, vil han komme til å slite stort etter hvert. Spar til esset og all kløveren. Vest må holde spar damen gardert og dermed blanke ruter esset. Det får han komme inn på for å avslutte med spar opp i kappen.
Faktisk står kontrakten alltid hvis syd velger å spille på at vest er alene om å holde spar og ruter. All trumfen og vest må holde Dxx i spar. Da er det bare plass til bare Ex i ruter. Ruter mot bordet. Stikker han må blindemann få to ruterstikk til siden bordets åtter er større enn øst sin sekser(!). Legger han ruterdame, blir han spilt inn og må avslutte med spar opp i kappen igjen.

    

Hvordan det gikk i KM par?
Vet vi rett og slett ikke nå noen timer etter det er slutt. BK2000 klappa sammen (igjen) og det var med selveste Markus Bruno ved roret. Det var en runde som ikke lot seg score, uvisst at hvilken grunn. Markus var lei seg for dette, men det er i alle fall ikke DIN skyld...

Vinneren er jeg rimelig sikker på. Det var Nils Kvangraven og Roar Voll. Så var det svært jevnt. De prøvde å regne manuelt den runden som mangla og da var brødrene Mæsel nummer to og Aalberg - Høiland på tredje. Vi har tre plasser i NM par, så det er kanskje det aller viktigste. 

Nå ryktes det at det var en feilregning og Brekka - Fuglestad er forbi Aalberg . Høiland med 0,3 poeng. Dette er helt uoffisielt, så vi får bare avvente.

Jeg har to kommentarer. Nå må BK2000 begraves for godt. Jeg nekter å spille en eneste turnering med dette programmet mer. Vi har fått RUTER og hvis du ikke bytter program nå, Markus, så kommer jeg og tar deg!

Det andre er at mine argumenter om at tiden for et lukket NM Par er forbi, blir enda sterkere enn før. Definitivt. Hvis resultatet som nå er gjeldende for oss, skal altså ikke jeg få lov til å prøve å bli norgesmester bare fordi kaninen slo meg med 0,3 poeng i en 23 par stor turnering på Rossfjord i Lyngdal! Det er HELT sikkert en feilpunsjing vi ikke har oppdaget (minst) et eller annet sted og slår den mitt favør, kan jeg altså få lov å prøve å vinne NM par. Latterlig er det eneste ordet for sånt.

Det er noen ekstraplasser til de kretsene som har stor (?) deltakelse i sine NM semifinaler. Det kan hende Vest-Agder får en av disse og da får jeg være med i NM igjen! Det fordi vi hadde fantastiske 23 par på startstreken i vår viktigste lokale turnering. Og andre steder er det ENDA verre!! 

 

Roar Voll vant og Helge Mæsel ble nummer to (tror jeg)