ª 63
© D98652
¨ ?94
§ 95
ª DT542 ª KJ97
© T43 © AK
¨ T63 ¨ KJ972
§ A4 § J2
ª A8
© J7
¨ ?5
§ KDT8753
Vest Nord Øst Syd
    Snurr Bouncer luringen Stokken
    2hj dobl 3kl
3sp (?) pass 4sp pass
pass pass      
Til ære for tilskuerne..
Vi har vel alle sett keepere som slenger seg bare for å vise seg. Jeg må innrømme at jeg tenkte akkurat det samme i dette spillet. Kontrakten hang vel i prinsippet på ruter dame i kapp, men jeg hadde bruk for et spill til sida...

Per Ivar Grome spilte ut kløver ni til mitt ess. Spar til ess, kløver konge (nord la femmeren) og hjerter. Jeg tok ut trumfen før jeg avblokkerte hjerter konge. 

Opptelling: Nord har to spar, seks hjerter og dobbel kløver. Ergo har han tre ruter. Stillingen er altså som til høyre.

Inne i vest skjønner du sikkert hva jeg gjorde. HER er spillet.


ª -
© D986
¨ ?94
§ -
 ª DT5 ª J9
 © T © -
 ¨ T63 ¨ KJ972
 § - § -
ª -
© -
¨ ?5
§ K8753

Geir Olav Tislevold og Odin Svendsen
spurtet best og vant.  Resultater Finn Brandnes, Odin Svendsen og GEO Tislevold (Foto: brabridge.no)


Storefjell 2009
Pinsa er fast tidspunkt for denne flotte turneringa. Etter 33 runder leder Lars Allard og Vidar Smith. "Det skal bli tungt å slå oss", var meldingen fra paret før de siste rundene.

RESULTATER 
 

Jeg prøver meg på en oppsummering....
av debatten vi har hatt gående om appellen fra Lyngdal. Dere som ikke kjenner spillet, kan bla nedover sida så finner dere både selve spillet og innleggene.

Vi er vel alle enige om at tenkepausen har formidlet at øst har noe å tenke på, såkalt "Urettmessig Informasjon" (UI). Den nesten eneste kombinasjonen som kan være å tenke på, er J943. Husk at bordet har T8 dobbel. Med J743 vil det være opplagt å legge syveren, mens med damen vil han alltid kunne legge sin minste uten å måtte trenge tid..

"Problemet" var at spillefører la et kort fra bordet umiddelbart etter utspillet. Hadde han tatt den vanlige pausen på 15-20 sekunder kan det hende at øst hadde klart å tenke ut hvilket kort han skulle legge. Boye Brogeland sier i sitt innlegg at om øst her tenker 15 sekunder eller 2 minutter er likegyldig. Det er opplagt hva han tenker på.

Det er heller ikke mange innsendere som mener at hjerter konge i stikk to er "rett" fortsettelse i lagbridge. Øst har akkurat fire kort i fargen (selv om noen mener han kan ha DJ984) og derfor kan mer hjerter ikke beite kontrakten direkte. Hjerter fire er ikke det miste skjulte kortet. Det poenget ser også innsenderne, men tenkepausen har helt sikkert hjulpet vest med å finne ut hvordan hjerterfargen er fordelt.

Lovutvalget dømmer altså vest til å måtte fortsette med hjerter konge, fordi det er "et logisk alternativ". Tenkepausen har formidlet at et skift MÅ være rett.  Dette resonnementet er noen 100% enig i, noen er tvilende enig mens andre mener det er et overgrep av lovutvalget å tvinge en spiller til å fortsette med et kort som opplagt må være bridgeteknisk feil. 

Min personlige største innvending er at lovutvalget brukte som en av begrunnelsene at 3NT gikk hjem på fem av syv bord. De har ikke undersøkt hvordan motspillet gikk ved de andre bordene og så vidt jeg vet var de INGEN av disse som fikk AK i hjerter ut. De fleste fikk enten en liten spar eller en liten hjerter ut. Ved et bord til kom det hjerter ess ut fulgt at skift til ruter dame. (meldingsforløpet hadde visstnok gått annerledes slik at skiftet var mer opplagt)

Vi stopper debatten her. Lovutvalget er øverste myndighet i slike spørsmål, men vi håper at også dette utvalget setter pris på at vi "vanlige" bridgespillere har meninger. Det må uansett være et mål at bridgelovene gjenspeiler det som de fleste av oss mener er rett. Det er nok steder i samfunnet der 99% av innbyggerne er uenige i både lover og håndhevingen av disse.

En ting ALLE innsendere samles om, er at det burde være en lovpålagt pause før spillefører legger et kort fra blindemann. På samme måte som stoppregelen ble innført for å beskytte en motspiller mot å gi Urettmessig informasjon (UI) bør makker til utspiller få lov til å tenke 15-20 sekunder. Velge spillefører å legge et kort umiddelbart, bør han miste hele eller deler av sine rettigheter.
 
        Både Ivar Berg og Glen Grøtheim sitter i lovutvalget..


 
Rundenr 6 ª AQ
Spillnr 184(24) © 63
Giver: Vest ¨ Q932
Sone: Ingen § AJT53
ª J53 ª 82
© KJT942 © 875
¨ T86 ¨ K754
§ 4 § K962
ª KT9764
© AQ
¨ AJ
§ Q87

 

Petter Haram har ikke sovet...
siden NM finalen i Lyngdal fordi han hadde en følelse av det gikk an å spille hjem 6sp i spillet til venstre, selv med kløver 4 ut!! Joda, han fant det ut til slutt og da måtte han dele det med oss andre...

Opp på kløver esset og avblokker damen på hånden. Så ruter til knekten. Ta for ruter ess før bordets ess og dame i trumf vinner de neste to stikkene. Nå kommer poenget: Ruter dame fra bordet..

Øst dekker sikkert. Den stjeles og siste trumf taes ut. Når kløver åtte så spilles må øst slippe inn bordet og der ligger ruter ni klar til å pælme hjerter dame på..

Jada, jeg vet at det er skrivebordsbridge. Denne spilleføringer krever fem,seks kort rett plassert. En enkel kløverkapp er tross alt 50%


Sånne bord er det mange som er flink til å spille bridge ved. Du kjenner sikkert noen av dem du også?

Sparebanken Cup som ...
verdensomspennende turnering. Arendal arrangerer og HER er mer info..
Kirsten Rita Arnesen mailer..
og vil ha sin del av æren for at Bridgemagasier.no er blitt så bra. Hun forteller at:


"..Han kan takke Kirsten Rita Arnesen som har tatt vare på bridgehistorie i fra sin start 1973 med

 

gamle blader, artikler, avisutklipp, bulletiner og annet  og  noe eldre Historie fra sin mor Inga Arnesen som også representerte Norge på damelandslaget i 1938!
 

Kirsten Rita Arnesen

Æres den som æres bør..


   
Kåre Kristiansen i Bergen...
gjør en glimrende jobb med å ta vare på bridgehistorien vår. Han scanner inn gamle blader, artikler, avisutklipp, bulletiner og annet som har med hobbyen vår å gjøre.

Ta deg en titt på sidene hans, det er absolutt verdt et besøk. (link over)

Til høyre ser de to kjente Kristiansands-fjes, brødrene Mæsel. De ble Norgesmestre i 1984 etter tidenes jevneste innpurt. Kåre har scannet Tommy Sandsmark sin artikkel i Arbeiderbladet og den kan du lese HER..
 

Boye om tenkepauser og UI..
Redaktør av BIN og Norges fjerde beste bridgespiller har meninger om det som vi har tatt opp til debatt. HER kan du lese hva han har på hjertet..

Calle Knudsen's mail er HER.
Mailer til oss her...
må dere som sagt MANGE ganger regne med blir lagt ut. (hvis det POSITIVT ikke står noe annet)
Nå har jeg begynt å publisere hele mailen slik at jeg ikke skal bli beskyldt for å redigere/sensurere deler av det som kommer. Når noen påstår at ting som blir skrevet var en fleip til meg personlig, skjønner jeg ikke det. Jeg har mer enn nok med å skjønne poenget i mine egne vitser, så ironi fra dere lesere skyter som oftest langt over mitt hode..
  
 

Kaninen fortsetter sin endeløse sjikanering
av en stakkar eks-trønder som bare prøver å underholde dere her. Han gir ikke opp sin 3kl-melding og sper på med det han selv kaller "folkeopplysning". Jeg vil kalle det æreskrenkende uttalelser. Eller hva mener dere?

Javel!

Jeg er akkurat ferdig med ei bridge bok - "How You Can Play Like An Expert" :Mel Colchamiro. Han coachet Nickell sammen men Eric Kokish. Boka er om vurderinger. Jeg vet ikke om du har hørt om Mels rule number eight and nine? Uansett et kapitel er om posisjons spill, soner og sperre åpninger. 
Sitat : "3 åpninger i andre hånda i sonen viser veldig gode kort. Ikke bry deg om damer og knekter i andre farger. De har en tendens til å gi stikk i motspill....(def. verdier) Husk at når du åpner i 3 skal du ha 9 stikk i 1 7 stikk. Makker kommer til å forvente en veldig god farge og han hun vet når 3nt er en mulighet."

Jeg skjønner at det er langt fram for deg, du har lært deg at de 11 poengene er åpning men uheldigvis skjønner du ikke problemstillingen.

God Bedring Hilsen Geir

Åsså "god bedring" da!! 


NBP's pressepris 2009
til Nils Kvangraven. Vi gratulerer både med utmerkelsen og en flott innsats for bridgen. 

Juryen bemerker at årets bulletiner fremstår i en særklasse. Vi stiller oss bak og klapper alt vi kan.

PS: Microsoft trenger en særing til å undersøke hvor mange utnyttige ting en kan bruke Excel til og redaktøren har personlig innstilt den kjente 200 som testpilot.

     

Noen synes politiet er for streng,
blant annet Trond Bårdsen og JR Guttormsen. Espen Forberg mener jeg synser igjen og Eskil Monrad Hagen har en hyggelig sommerhilsen..

StortbildeFra da Eskil ble Norgesmester..

ª KDT5
© A865
¨ J43
§ K5
ª 74 ª 63
© ??? © ??
¨ 98 ¨ KDT762
§ ADJ764 § 932
ª AJ982
© DT65
¨ A5
§ T8
Vest Nord Øst Syd
     Snurr    Magic
       1sp
2kl 4sp pass pass
pass         
En tur til Odda BK...
Noe av det hyggeligste jeg vet er å besøke bridgeklubber når jeg er ut og reiser. På ferie i utlandet prøver jeg alltid å få med meg en bridgekveld på en lokal klubb. Det er en opplevelse hver gang. Denne uka har jeg vært en tur til Kvinherrad og bridge ble det i går også..

Nå er vel ikke Odda akkurat utlandet, men hyggelig var det. Spillekvelden startet kl. 17.30(!). Det var visst for at de som skal på nattskift på Smelteverket skal få med seg spillinga. Det er å legge til rette synes jeg.

Min makker, den kjente "Magic" fra Rosendal, kan være giftig i spilleføringa. Kontrakten til venstre hadde han spilt hjem på en god dag, men da skal du kjenne igjen poenget. Han var svært misfornøyd med at han ikke hadde sett lyset i sluttposisjonen.

Det kom trumf ut og den ble tatt ut i to runder. Så kløver mot kongen som vest stakk og fortsatte med en tass til kongen. Ruter ess og mer ruter vant øst og han spilte enda en høy ruter. Vest hadde bare to rutere og da har jeg fylt inn de fleste korta for deg. Flytt fokus til hjerteren. Hvordan spiller du fargen?

Vest har meldt inn 2kl i sonen og da er det han som har kongen i hjerter. Han har i tillegg vist 2-2 i spar/ruter, så du vet også at han har minst tre hjerter. Er det KJ9(x) er det ikke noe du kan gjøre.

Spill damen fra hånden (!). Vest dekker med kongen og når du spiller andre runde fra bordet får du med deg både 9x og Jx i øst. Aktuelt satt det KJ4 til venstre og 92 til høyre. 

PS: Det er ikke noe poeng å spille inn vest i hjerter. Han kan alltid fri seg til dobbeltrenons.

Flere innlegg ...
Erik Dahl er glad for at det dømmes mot tenkepauser, mens Alexander Flakstad mener lovene bør endres når det gjelder å legge i første stikk..
Ingvar Erga og Carl Mathisen er heller ikke helt enige. Baard Olav Aasan er ikke enig med noen, mens Kjell Gaute Fyund er enig med alle. Frank Svindal sier at...


En gang til: Det må aldri være forbudt å tenke i bridge og det kan ikke være slik at det skal dømmes mot en spiller som har tenkt ! Det skal dømmes når tenkepausen har gitt makker urettmessig informasjon, men kun de gangene han/hun har benyttet denne informasjonen.

Dilemmaet kommer i spill som det vi diskuterer. Jo, tenkepausen har gitt informasjon, men skal en spiller tvinges til å levere et feil motspill på grunn av det? Hva er det som er "logiske alternativer" og hva får en makker lov til "å tenke ut" når makker har brukt unormalt langt til før han følger på?

Erik Dahl: Er du ikke enig i at hjerter konge i stikk to rett og slett er feil? Eller kan ikke en spiller finne ut det fordi makker har tenkt på utspillet? Eller kan ikke Lovutvalget regne med at makker ville lagt damen fra DJ984 når de skal dømme? ERIK SVARER.
  

ª D76
© A542
¨ KD76
§ J5
Vest Nord Øst Syd
           Du
         1ru
2kl pass pass ?
Denne har vi alle opplevd...
Tenkepauser og ikke tenkepauser er (dessverre) en del av spillet. Skal det dømmes i spillet til venstre?
  • Nord passer kjapt etter innmeldingen. Det er alstå overhode INGEN tenkepause.

Da vet syd at spillet er som i A til høyre og ikke som i B. Det finnes ikke den spiller i verden som ikke tenker litt før han straffepasser i situasjon B.

Hvis syd passer, kan turneringsleder endre til at syd skal doble opp? 


 

A

B

ª K432          ª AJT
© T32 © J93
¨ T43 ¨ J7
§ 832 § DT987
  ª 652 ª KT6
  © KD4 © KD8
  ¨ A ¨ T5
  § AKD654 § AK765

"Ikke uttal deg om ting du ikke..
skjønner deg på," sier Harald Skjæran i DENNE mailen. Mange vil kanskje si at det vil bli tynt med stoff her hvis jeg bare får snakke om det jeg har en viss peiling på, men det får så være. Meningene er delte og Sverre Johnsen er enda sterkere i sine uttalelser enn redaktøren. Terje Lie mener saken var det enkleste i verden å dømme. "Snorre, i denne saken er du på bærtur..."  :-)

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å kommentere Harald sin mail, men det klarer jeg bare ikke. At Lovutvalget har ment av DJ974 er en mulig beholdning i øst går jeg rett og slett ikke med på skal være "et logisk alternativ" på dette nivået. Gjermund Rekstad er en snill mann som ikke legger feller for makkeren sin. Når makker spiller ut esset mot 3NT, ville Gjermund 100 av 100 ganger ha lagt damen med den beholdningen, ikke minst fordi han verken har hjerter to eller hjerter tre til å legge styrke med. Alle andre kombinasjoner med damen/knekten femte, ville han hatt treeren å legge. Bordet har T8 for å understreke poenget enda klarere. Ergo har makker fire hjerter, "That's it" og da er det ingen grunn til å ta for hjerter konge. Det kan aldri beite kontrakten og er rett og slett dårlig lagbridge. Meldingsforløpet er med å understreker at hjerter konge ikke er en aktuell fortsettelse.
At årets Norgesmester må dømmes til å spille dårlig bridge, skjønner jeg bare ikke.

Harald Skjæran. Still deg i køen og be om unnskyldning for at du mener klubbkompisene dine skal kunne være så infernalske med hverandre. I køen står fremdeles Kvangraven som ikke har bedt om unnskyldning for 5kl på Steinkjer i 2007 og kaninen som åpna i 3kl forrige uke har heller ikke kommet med labben.

For å bringe litt alvor hit. Dette har jeg sagt før også, men mener like sterkt at vi kan ikke ha et regelverk eller en lovfortolkning som er så streng at begrepet "logisk alternativ" blir noe annet enn det det skal være . Hadde Tor Ove f.eks hatt AKxxx ville det vært helt ulogisk ikke å spille mer hjerter når makker legger fireren. Med tenkepause kunne det vært fra J43 mens en kjapp firer er fra D74. Det kan ikke vest få lov til å "benytte" seg av som mulighet. Da skal kontakten dømmes til å spille en liten hjerter i stikk to. (mener jeg)

Tor Ove Reistad fikk hjelp av makkers tenkepause, det er det ingen tvil om. Han skjønte helt sikkert at makker ikke hadde damen fjerde. Det er som sagt ikke poenget mitt. Lovverket må gi åpning for å gi en annen straff for denne type informasjon enn at en spiller skal tvinges til å egge på en utgangskontrakt. Vi må ha dommere som bruker hue og ikke leser regler som fanden spiser fluer. (fremdeles min mening)

Så til en siste ting i det Harald skriver. "Det er ingen obligatorisk tenkepause etter åpningsutspillet. Det står det ikke noe som helst om i lovene."  Jeg kan ikke disse lovene godt nok ser jeg, men dette virker også helt feil. Kan virkelig spillefører lynkjapt be om et kort fra bordet og så snu seg mot høyre for å kikke han inn i hvitøyet. Hvis motspilleren blunker før han legger kortet sitt, ropes det på turneringsleder?  Hmm...

 
SpadeA6
HeartT8
DiamondT72
ClubAKT743
SpadeKT853 Spade742
HeartAK52 HeartJ943
DiamondDJ DiamondA986
Club86 Club92
SpadeDJ9
HeartD76
DiamondK543
ClubDJ5
Fem bord som vant 3NT ble brukt som argument. Jeg tipper at på et par av dem kom det en liten hjerter ut, mens på de andre ble det spilt ut spar.

Sparen ble vunnet hjemme, kløver knekt til bordet og så ruter. Nå må øst opp på esset og vri hjerter knekt for å beite!!  

       Kom det AK i hjerter ut på NOEN av bordene i det hele tatt?

 

SI I FRA HVIS DU SKRIVER HIT OG IKKE VIL HA TING PUBLISERT!!

JEG TAR ALLE MAILER SOM INNLEGG I 
DEBATTEN OM DET IKKE POSITIVT STÅR NOE ANNET

    

  .

 Apellen kunne blitt avgjørende..
men "heldigvis" ble det seier til tross for at Toppbridge fikk VP i straff for grukken til Gjermund Rekstad. Lars Allard mener først at Laland har seg selv å takke når han ikke tar den obligatoriske pausen før blindemann spiller første kort. Når han får høre at det var en markert tenkepause, skjønner han bedre at det dømmes.
Lasse Aaseng er enig med dommeren, men lurer bare på om Øvrebø var innblandet. Espen Forberg har et lengre innlegg HER.

Selv mener jeg fremdeles at det er for strengt å pålegge en spiller å levere et "feil" motspill. Jeg kan forstå at det må reageres, men da mener jeg kanskje at det er bedre å bruke standard-straffen for formelle feil, nemlig - 3 IMP. En soneutgang kan jo avgjøre både kamper og mesterskap. 
 
 

                         Ville han dømt fordel hjemmelaget eller bortelaget?

Rundenr 6 ª Q2
Spillnr 185(25) © AKT985
Giver: Nord ¨ T73
Sone: Øst-Vest § A9
ª JT53 ª A64
© 3 © J
¨ J9652 ¨ AKQ84
§ J52 § T874
ª K987
© Q7642
¨ -
§ KQ63

 

Rett og slett bedre meldt...
av Gjermund Rekstad enn Fredrik Simonsen i dette spillet. Det er i prinsippet likt fram til 4ru, men der skilles veiene. Gjermund ber makker fokusere på sparen når  han melder 5kl. Det benekter kontroll i spar og ber syd ta seg av den. 6hj viser andrekontroll i spar. (5sp ville vist esset).
Studentenes Fredrik Simonsen prøvde Blackwood, men ble ikke klok nok av ingen ess hoss makker.
  
Åpent Rom Lukket Rom
Vest Nord Øst Syd Vest Nord Øst Syd         
Åsmund Gjermund Erlend TO Trond Fredrik Sam I Sverre
   1hj dobl 4ru     1hj 2ru 4ru
pass 5kl pass 6hj pass 4NT pass 5kl
pass pass pass    pass 5hj pass pass
pass          

NM-tittel til Topbridge!!
men det ble jevnt til slutt. Narvik vant den siste kampen mot Toppbridge med 22-8 og da hadde Studentene sjansen til å gå til topps. Det ble "bare" seier 20-10 og det holdt til andreplass. Et godt spurtende Narvik tok bronsen.

VI GRATULERER ALLE, MEN SPESIELT TIL:

TROND HANTVEIT, SAM INGE HØYLAND, TOR OVE REISTAD OG GJERMUND REKSTAD..

BUTLER TIL SLUTT

TOPPBRIDGE - NARVIK  første halvrunde

TOPPBRIDGE - NARVIK  andre halvrunde

   
Kamper i runde 7
   
Bord Arrangør Gjest   VP
1 BK Grand Studentenes BK 55-86 10-20
2 Lyngdal/Farsund Heimdal 71-27 22-8
3 Nærbø BK Brandbu BK 67-67 15-15
4 Topbridge BK Narvik BS 48-90 8-22
SLUTTRESULTAT
     
  Navn Score
1 Topbridge BK 127,0
2 Studentenes BK 125,0
3 Narvik BS 108,0
4 Nærbø BK 106,0
5 Brandbu BK 104,0
6 Lyngdal/Farsund BK 96,0
7 BK Grand 85,0
8 Heimdal 83,0

 


Mesterskapet avgjort?
Toppbridge vant fire slemsvinger i den avgjørende kampen mot Studentene. Det holdt til 22-8 seier og ledelse med et lite hav før siste kamp i morgen.  
Kampen om bronsen er ikke avgjort, så du får følge med i morgen formiddag.        Martin og Åse på vei oppover på butler og resultatlista

Flere bilder


   Eks Rosenborgstjerne Steinar Nilsen

             Kommende storspiller. Erlend Skjetne

"On wild ways"
mener jeg at lovutvalget er når de straffer Gjermund Rekstad og Tor Ove Rekstad for tenkepausen på spillet under. HER er begrunnelsen.

Jeg skal påstå at jeg selv MINST 100 ganger har følt at motparten har tilleggskommunisert med enten fakter, tenkepauser, vrikking, gnukking og flæsing. Sånn er bare bridge. Noen ganger må vi få litt tid til å tenke gjennom posisjoner og det er ikke alltid det sviver like fort rundt i hodet ( i alle fall ikke mitt). Hvis alle skulle påberopt seg justeringer når dette skjer, hadde vi måtte hatt et heltidsansatt lovutvalg. Nå føler jeg at lynet slår ned noen få ganger. Selv om sikkert Lovutvalget har paragrafene på sin side, rammer det ikke rettferdig.

Et annet svært viktig poeng med spillet (som Lovutvalget har oversett) er at en så god spiller som Tor Ove Reistad ser at det ikke er beit selv med hjerterdamen hos makker. At makker skal ha damen femte og syd skal ha meldt 3NT på to tasser i hjerter, kan du bare glemme. Reidar Laland er alt for gammel til sånt tull. Ruter dame er rett vri nesten hver dag hele året, selv om makker ikke har akkurat det han har. Spar knekt og ruter konge er også mer enn nok. Lovutvalget gjør et poeng av at fem av syv bord ikke så dette... 

Det kan da umulig Tor Ove Reistad straffes for!!


Spillet ser du under.

Det kan da umulig Tor Ove Reistad straffes for!!


Spillet ser du under.
    
 
SpadeA6
HeartT8
DiamondT72
ClubAKT743
SpadeKT853 Spade742
HeartAK52 HeartJ943
DiamondDJ DiamondA986
Club86 Club92
SpadeDJ9
HeartD76
DiamondK543
ClubDJ5
Vest Nord Øst Syd
Reistad Ueland Rekstad Laland
   1kl pass 1NT
2sp 3kl pass 3NT
pass pass  pass  pass
Tor Ove spilte ut hjerter ess. Syd la i bordet uten å ta den obligatoriske tenkepausen, men det er ikke uenighet om at Gjermund tenkte seg godt om før han la hjerter fire. Da skifta vest til ruter og makker spilte hjerter knekt tilbake etter å ha stukket med ruter ess.

Da dømmer Ivar Berg og Lovutvalget at Tor Ove må fortsette med hjerter konge og 3NT dømmes til 9 stikk. GALEMATIAS.

Selv jeg hadde funnet ut at fire hjerterstikk ikke var nok til å beite 3NT!!

    

  .

 

 

BridgeMate'n pakka ned...
Arrangementskomiteen tok en beslutning i går morgen om å pakke ned BridgeMate og score som i gamle dager. Regnskapet bruker ca 20 minutter på å punsje resultatene fra de åtte bordene rett etter kampene er ferdig. Det er i følge Nils en brøkdel av den tiden de brukte på å få inn alt på den "automatiske(!)" måten.

Vi vet ikke om feilen ligger i BridgeMate, i BK2000 eller i kommunikasjonen mellom disse. Produktet slik det framstår i dag er en testversjon og et BETA-produkt. For å få de til å virke må du ha Mastergrad i IT eller hete Markus Bruno.

Sånn kan vi ikke ha det i 2009. NBF må SNAREST bevilge nødvendig midler og prioritere ressurser for å få regnskapsservicen opp på det nivået vi er vant med. Det er sikkert ikke mye igjen, men det er frustrerende for vanlige dødelige som gjerne vil levere varene til dere tilskuere..

Dette betyr at det blir ikke mer LIVE scoring fra Lyngdal.

Resultatliste etter 5.runde
   
Rank Navn Score
1 Topbridge BK 98,0
2 Studentenes BK 97,0
3 Narvik BS 75,0
4 Brandbu BK 73,0
5 Nærbø BK 70,0
6 BK Grand 62,0
7 Lyngdal/Farsund BK 61,0
8 Heimdal 58,0

 

Resultater 5.runde
   
  Arrangør Gjest   VP
1 Topbridge BK Heimdal 124-32 25-1
2 BK Grand Brandbu BK 58-63 14-16
3 Lyngdal/Farsund Nærbø BK 91-68 19-11
4 Studentenes BK Narvik BS 77-25 23-7

 

 

Ny norgesrekord i bulletin..
Lars Allard ber meg overbringe gratulasjonen under til redaktør Kvangraven:

Hei,

Vil bare gratulere Nils Kåre etter som han nå har inntatt 1.- og 2. plassen i størrelse på bulletiner fra NM-lag. Så langt jeg kan se er den gamle rekorden på 16Mb helt tilbake fra 1994 da NM-lag ble arrangert i Mo i Rana.

Nils slettet den gamle rekorden ettertrykkelig da bulletin 2 ble lagt ut. Den nye rekorden var da 19Mb. I natt overgikk han seg selv med en ny fantastisk rekord som lyder på 31,8Mb (Bulletin 4).

Gratulerer så mye Nils! J

Mvh Lars Allard 


             Alltid er det jeg som er skyteskive, sier Nils. 
             Jeg gjør bare så godt jeg kan...

Kamper i runde 5 (halvtid)
Bord Arrangør Gjest   VP
1 Topbridge BK Heimdal 48-3 22-8
2 BK Grand Brandbu BK 25-43 12-18
3 Lyngdal/Farsund Nærbø BK 51-29 18-12
4 Studentenes BK Narvik BS 51-14 21-9

Kamper i runde 4

Bord Arrangør Gjest   VP
1 Nærbø BK BK Grand 132-52 25-3
2 Brandbu BK Topbridge BK 55-70 13-17
3 Heimdal Studentenes BK 53-56 15-15
4 Narvik BS Lyngdal/Farsund 58-46 17-13

 

Resultat etter runde 5
  
Rank Navn Score
1 Studentenes BK 95,0
1 Topbridge BK 95,0
3 Narvik BS 77,0
4 Brandbu BK 75,0
5 Nærbø BK 72,0
6 Heimdal 65,0
7 BK Grand 60,0
7 Lyngdal/Farsund BK 60,0

 


 
Spade 6
Heart 92
Diamond 975
Club A986532
Spade AD8743 Spade KJT
Heart K74 Heart ADJ863
Diamond KD Diamond J62
Club J7 Club 4
Spade 952
Heart T5
Diamond AT843
Club KDT
Seiersten Rekstad Seiersten Reistad
      1hj pass
1sp pass 2sp pass
2NT pass 3hj pass
4ru pass 4hj pass
4sp pass 5kl dobl
pass pass 5hj pass
6sp pass pass pass
<-- Ta plass i stolen...
Vi som ser alle kortene har ingen problemer med å beite slemmer som mangler to esser, men når du sitter der må du ta stilling til ting som virker svært underlig.

Gjermund Rekstad tok for kløver ess og makker la kongen. Så var det neste stikk?

"Kan virkelig vest mangle ruter ess? Motparten hadde MANGE sjanser til å bruke Blackwood, så det kan da umulig være tilfelle? Og hva mener makker med kløver konge?"

Stakkar Gjermund. Jeg tipper han trodde Vest hadde en hval i spar og var renons i hjerter. "Det MÅ være derfor han ikke brukte Blackwood!". Det betyr at makker har KT754 i hjerter og hvis han får kortet bordet i trumf ved at spillefører må stjele en kløver, vil kanskje et inntak til å godspille og hente hjerteren forsvinne. En eventuell ruterkapp vil lykkes, men vest spiller på hjerteren i stedet og da går seg beit??!!

Ricaprisen finnes ikke mer, men NBF's pressepris hadde vært udiskutabel hvis dette hadde vært rett resonement. 

Gjermund fortsatte med kløver. Det får han neppe noen pris for....       


Han gir seg ikke...
og er det noen som har tabletter til over, vet jeg hvor de kan leveres..
Den eneste (utenom han selv) som har støtta 3kl, er Inger Hjellemarken. Det er KUN for å se meg marsjere på tenna forteller hun..

 
Spade AJT74
Heart AD4
Diamond D
Club JT76
Spade 8 Spade K5
Heart 87653 Heart KJT9
Diamond K985 Diamond JT
Club A92 Club D8542
Spade D9632
Heart 2
Diamond A76432
Club K

Seiersten Hantvedt Skiaker Høyland
      pass pass
pass 1sp pass 3hj
pass 4sp pass 5kl
pass 5ru pass 6sp
pass pass pass   
<-- Rettferdig i det lange løp....
er det helt greit at bridgen er. Mot Nærbø vant Toppbridge en slemsving som sto på en kapp. Denne gangen tapte de den samme svingen da sparkongen heller ikke denne gangen satt rett. Sam Inge passa i åpning, men kom (mildt sagt) sterkt tilbake...

    


Sven Olai er i år bytta ut med Trond Hantvedt. Toppbridge fra Toppbridge synes vi herfra...       

 

Spade DJT97
Heart K762
Diamond 2
Club D85
Spade - Spade 2
Heart ADT9543 Heart J
Diamond KT Diamond AD8765
Club J643 Club AK972
Spade AK86543
Heart 8
Diamond J943
Club T
Vest Nord Øst Syd
Reistad Ohren Rekstad Brentbr
  2sp 3ru 5sp
6hj pass pass pass

Seiersten Hantvedt Skiaker Høyland
   pass 1ru 3sp
4hj 4sp 5kl pass
6kl pass pass pass
Mye bra bridge!!
synes jeg vi får fra Lyngdal. Det ble sagt at årets finale er den svakeste på mange år, men det som har blitt vist på BBO har vært gledelig.

Når vi ser alle kortene, er bridge lett. I spillet til venstre gjøres det mange gode vurderinger. 5sp fra Brentebråten virka ikke helt som håpet fordi Tor Ove Reistad turde nesten ikke melde noe annet enn 6hj. For alt han visste kunne 5sp stå og det var vel ingenting i veien for at både 6hj og 7hj kunne være kabal. 

Noen for 4NT (Blackwood) i stedet for 5sp? Sånne bløffer har lykkes før de..
Noen for 4sp i første runde fra Sam Inge? (selv i ugunstig)

På den andre bordet kom Brandbu i 6kl etter et fint meldingsforløp. 12 stikk der også

        


Kamper i runde 3
   
Bord Arrangør Gjest   VP
1 Studentenes BK Brandbu BK 69-89 12-18
2 Topbridge BK Nærbø BK 108-71 21-9
3 BK Grand Lyngdal/Farsund 73-60 17-13
4 Heimdal Narvik BS 45-69 11-19

         

Resultat etter runde 3
   
Rank Navn Score
1 Studentenes BK 59,0
2 Topbridge BK 57,0
3 Narvik BS 51,0
4 BK Grand 45,0
5 Brandbu BK 44,0
6 Heimdal 42,0
7 Nærbø BK 34,0
8 Lyngdal/Farsund BK 29,0

 


Flott vri fra Sam Inge..
Det er de store spillene som avgjør lagkamper. Dette var et slikt spill siden Toppbridge stoppa i utgang ved det andre bordet. I sonen betyr det at det er nesten 25 IMP i sving på om kontakten går hjem eller ikke. Trond Hantveit i nord spilte ut en kløver til spilleførers knekt. Hjerter til knekten og Sam Inge sitt ess. "South must NOT play diamonds. That will tell declearer who has the king.." var en av kommentarene på BBO. Hvis Sam Inge fortsetter f.eks med trumf, tar unge Ueland ut trumfen (kaster ruter dame i bordet for ikke å miste sjansen til å ta kappen), så kløver ess og to sparstikk. Før spar ess er stillingen som under i midten.

Trond Hantvedt må blanke ruter kongen og da kan i alle fall spillefører vinne kontrakten. Inne på hjerter ess spilte Sam Inge ruter tilbake og brøyt forbindelsen til denne sluttposisjonen. Jeg er ingen analysefantom, men så vidt jeg ser kan ikke kontakten lenger vinnes. Om det ikke stemmer, får jeg som vanlig høre det fra Erik Dahl i løpet av ettermiddagen..
Spade T76
Heart T96
Diamond K97
Club D632
Spade K5 Spade AD98
Heart KD754 Heart J83
Diamond AJT5 Diamond D4
Club AJ Club KT98
Spade J432
Heart A2
Diamond 8632
Club 754
Vest Nord Øst Syd
Ueland Hantveit Frøyland Høyland
1hj pass 1sp pass
3ru pass 3hj pass
4hj pass 4NT pass
5kl pass 5ru pass
5sp pass 6hj pass
pass pass

    

Spade
Heart -
Diamond K9
Club D6
Spade - Spade A
Heart - Heart 
Diamond AJT5 Diamond 4
Club - Club KT
Spade J
Heart -
Diamond 86
Club 7
Jan Guldbrand er fortsatt med i teten -- det går mot finaleplass

 Jan Gunnar Ohren og Brandbu tror jeg kommer til å ta medalje. Bare vent.og se..

    

 
SpadeA6
HeartT8
DiamondT72
ClubAKT743
SpadeKT853 Spade742
HeartAK52 HeartJ943
DiamondDJ DiamondA986
Club86 Club92
SpadeDJ9
HeartD76
DiamondK543
ClubDJ5
Vest Nord Øst Syd
Reistad Ueland Rekstad Laland
   1kl pass 1NT
2sp 3kl pass 3NT
pass pass  pass  pass
Ricaprisen!!
er klar til utdeling. Jeg bakspilte spill 1 i kampen mellom Nærbø og Toppbridge. Toril Ueland og Reidar Laland kom i en steinhard 3NT, men mot deg og meg ville den gått hjem, i alle fall svært ofte.

Det var som om Tor Ove Reistad og Gjermund Rekstad hadde sett korta før. Utspill hjerter ess, skift til ruter dame til esset og hjerter knekt i retur.

Selv med åpne kort kjenner jeg mange som hadde slitt med å beite.


PS: Prisen må deles, fordi motspillet gikk AKKURAT likedan ved det andre bordet..

PSPS: og kanskje de ikke er verdt noen pris likevel, for spillefører har vel strengt tatt bare åtte stikk med alt annet enn hjerter kongen i fortsettelse.

PSPSPS: Hvor lang tid har øst lov til å tenke før han legger hjerter 4? Med D974 hadde fireren kommet som et lyn. Med en liten tenkepause blir fireren svakhet?

    

  .

 (Litt) innstilt av redaktøren til prisen for turneringas beste motspill!!

SpadeJ85
HeartDT43
DiamondD2
ClubKT43
Spade- SpadeAKDT3
HeartAK8765 Heart92
DiamondKT75 DiamondA98
Club985 ClubJ87
Spade97643
HeartJ
DiamondJ643
ClubAD2
Vest Nord Øst Syd
Søyland Hantvedt Søyland Høyland
  pass 1NT pass
2ru pass 2hj pass
3ru pass 3sp pass
4hj pass pass pass
Ricaprisen 2
er også klar til utdeling. Denne gangen utspillsprisen og den tildeles Sam Inge Høyland. Samtidig deles Sladrehank-prisen ut til to ganger Søyland fra Nærbø.

Vi som ikke har kvalifisert oss til lagfinalen, skal være forsiktig med å kritisere spill og meldinger så veldig, men jeg synes vest skulle forta seg til 4hj uten å fortelle hvor det svake punktet er. Vel kan de finne en slem i et av hundre tilfelle, men ellers går det som i dette spillet.

Sam Inge hadde slått på høreapparatet og spilte ut kløver ess for to beit. Alt annet gir lett 10 stikk

    


          

 

Flere bridgesider...
Det er gledelig å få vite at også andre bruker tid på å referere fra bridge. Oddmund Midtbø har ei fin side der han skriver fra fjern og nær. Han har sendt en kopi av en selvopplevd SPETAKKELHISTORIE.
 
Det blir neppe LIVE idag...
Tor Christensen gråt seg i søvn i natt, helt utslitt. Han hadde jobba HELE dagen med å få BK2000 til å oppføre seg som det skal. En firebords lagkamp burde ikke være all verden å få til i 2009, men det er så mye bugs i programmet at det sliter ut en stakkars Lyngdøl.

Nils Kvangraven forteller at de kanskje kutter ut hele dataprogrammet og BridgeMate'n og kjører manuelt punsjing fra listene etter kampene er avsluttet. Han vet at mange liker å se på scoringene etter hvert som resultater dumper inn, men "skal Tor være i live på søndag ettermiddag, må vi passe på han," avslutter Nils.

SpadeJT64
Heart 
DiamondJ98742
ClubJ76
SpadeQ2 SpadeK875
HeartAT98754 Heart6
DiamondT3 DiamondA5
ClubA9 ClubQT8543
SpadeA93
HeartKQJ32
DiamondKQ6
ClubK2
Vest Nord Øst Syd
  Skodje Ringseth Haram Harr
    pass 1hj
pass pass dobl redobl
pass pass 2kl pass
pass dobl  p.r.
IKKE TA UT PLS !!!
Det er ikke hver dag motparten er i 1hjxx, makker har doblet opplysende og du har passet ned med AT98754 i trumf bak spillefører. Makker sitter i utdøende og tenker...

Dere husker kanskje historia fra Polen med Roy Kristiansen i hovedrollen. Jeg tipper Tommy Skodje også hadde lyst til å nynne på Julekveldsvisa på sin side av skjermen..

Det ble 380 likevel etter det jeg synes er en tullete dobling av Jørn Arild. Hva er galt med å melde sekskort-farger, selv om den er i ruter?

 

    BULLETIN 2 FINNER DU HER

    

         Tok ut 1hjxx til makkers STORE fortvilelse..

Boksehansker....
var kortdelemaskina utedelt med i spillet til høyre..

Sam Inge Høyland og Trond Hantvedt var i 5hj redoblet. Jeg vet ikke hvordan meldingsforløpet gikk, men det var mange poeng i sving på å finne "rett" spilleplan. 

Jeg tipper at øst fikk AK i kløver og gikk for hjerterkongen singel. Denne gangen måtte øst spilt på at tre spar satt sammen med hjerterkongen i kapp. Da ville det blitt 800 inn i stedet for 200 ut.
  
        
SpadeJ62
HeartK53
DiamondQ65
ClubK842
  Spade95 SpadeKQT743
  HeartJ642 HeartAQT987
  DiamondAT94 Diamond
  ClubJT9 ClubQ
SpadeA8
Heart
DiamondKJ8732
ClubA7653

 Trond "Haien" Hantvedt tilbake etter noen ord borte fra toppen.

 

Resultater etter to kamper
  
Rank Navn Score
1 Studentenes BK 47,0
2 Topbridge BK 36,0
3 Narvik BS 32,0
4 Heimdal 31,0
6 BK Grand 28,0
7 Brandbu BK 26,0
5 Nærbø BK 25,0
8 Lyngdal/Farsund BK 16,0
Resultater 2.kamp
  
Arrangør Gjest   VP
Lyngdal/Farsund Topbridge BK 75-109 10-20
Nærbø BK Studentenes BK 56-98/53-101 8-23
Brandbu BK Heimdal 51-69 12-18
Narvik BS BK Grand 72-62 16-14

  

 

Det ble stortap for Rossfjord
i den første runden. En stund lå de bare noen pinner bak, men god spilling av trønderne gjorde at de vant med nesten maksimale sifre.
Vi kommer sterkere tilbake..

HJEMMESIDE MED RESULTATER
 

RUNDE 1.1 - BBO   
  
RUNDE 1.2 - BBO
Resultater 1.kamp - Butler
  
Rank Navn Score
1 Studentenes BK 24,0
2 Nærbø BK 18,0
3 Narvik BS 16,0
3 Topbridge BK 16,0
5 BK Grand 14,0
5 Brandbu BK 14,0
7 Heimdal 12,0
8 Lyngdal/Farsund BK 6,0
"Bridge is a bidders game.."
om noen skulle være i tvil om det. Jeg ser det veldig tydelig når jeg skal finne spill å skrive om. Det er sjelden det er et fantastisk motspill eller en utsøkt spilleføring.
Som regel er det gode eller mindre gode vurderinger i meldingsforløpet. Faktisk vil jeg påstå at system også spiller mindre rolle enn mange kanskje tror. Det handler mye om å vurdere kortene:
  • har vi god tilpass?
  • skal vi stampe?
  • balansere?
  • passe ut?
  • gå mot slem?
  • doble motparten?

Eller som GEO sier:  "Gode kortspillere.."


ª D7
© 43
¨ 943
§ AKD962
ª 98 ª JT4
© KJT2 © 765
¨ T8765 ¨ KD2
§ J2 § T875
ª AK6532
© AD98
¨ AJ
§ 3
Vest Nord Øst Syd
   kanin      
  3kl      
Jeg er opplært til...
å si unnskyld når jeg har gjort noe galt. Det sier jeg til elevene mine også. "Det er menneskelig å feile, bare en tar selvkritikk og lærer av det.."

Kaninen mangler denne egenskapen. Han nekter å si unnskyld for at han åpnet i 3kl med hånda til venstre. "Selv i ugunstig sone er 3kl er sperremelding som benekter åpning," sier vi til han. Det hjelper ikke. "3kl hver dag hele året.."

Jeg skal gå på tennene til den sørlige delen av Albania hvis han får ET ENESTE MEDHOLD, i hele verden, for 3kl-åpningen.

HER kan du fortelle han at det rett og slett er galt...
    

Spade962
HeartQ4
DiamondKQT986
ClubJ7
SpadeKQ4 SpadeAT8
HeartAKJ5 HeartT932
DiamondAJ7 Diamond3
ClubKQT ClubA5432
SpadeJ753
Heart876
Diamond542
Club986
Det var de store spillene...
som senka hjemmelaget i den første BBO-sendte halvrunden fra Lyngdal. Åse var nok litt forsiktig over makker 3sp (som viser firekort hjerter) og burde kanskje lagt inn det samme cuebiddet som Åsmund Forfor gjorde på det andre bordet. 
  
Åpent Rom Lukket Rom
Vest Nord Øst Syd Vest Nord Øst Syd         
Åse Fredrik Martin Sverre Forfot Per Skjetne Gaute
2NT pass 3kl pass 2NT pass 3kl pass
3ru dobl 3sp pass 3ru dobl 3sp pass
4hj pass pass pass 4kl pass 4ru pass
4hj pass 4NT pass
5kl pass 5ru pass
5hj pass 6hj pass

SpadeT52
HeartA2
DiamondAQT65
ClubA97
Spade94 SpadeQJ6
HeartKJT8753 Heart64
Diamond9 Diamond87432
ClubQJ6 ClubT32
SpadeAK873
HeartQ9
DiamondKJ
ClubK854

 

"Det e fali å melde.."
men kanskje enda farligere å passe i  bridge. Fredrik Simonsen hadde ikke fire spar for å doble opplysende, men tre rekker mer enn nok, mente han. Sverre Johan Aal meldte en praktisk og svært god lilleslem i spar. 12 stikk og nye IMP til Trondheim. Kanskje burde nord i lukket rom klart noe mer enn 4sp også?
Åpent Rom Lukket Rom
Vest Nord Øst Syd Vest Nord Øst Syd         
Åse Fredrik Martin Sverre Forfot Per Skjetne Gaute
3hj dobl 4hj 6sp 3hj pass pass 3sp
pass pass pass    pass 4sp pass pass
pass         

SpadeQ2
HeartAT7
DiamondKJ874
Club976
SpadeK97654 SpadeJT8
Heart8 Heart9653
DiamondA62 DiamondT53
ClubQT2 Club854
SpadeA3
HeartKQJ42
DiamondQ9
ClubAKJ3

 

Uventa pluss for Sverre og Fredrik.. 
Det gikk galt et eller annet sted for Sverre Johan Aal og Fredrik Simonsen da de stoppa i 3hj, mens Gaute tok en skikkelig støyt med tran i det andre rommet. Ruteren satt 3-3, men kontrakten var på feil hånd. Spar knekt i utspill satte opp beita. 
Åpent Rom Lukket Rom
Vest Nord Øst Syd Vest Nord Øst Syd         
Åse Fredrik Martin Sverre Forfot Per Skjetne Gaute
2ru pass 2hj pass 2ru pass pass dobl
2sp pass pass dobl pass 3ru pass 3sp
pass 3ru pass 3hj pass 4ru pass 4NT
pass pass       pass 5hj pass 6ru
pass pass pass   

Da er vi i gang i Lyngdal !!!
Etter måneder med forberedelser er årets NM klubber i gang. Lykke til og måtte den beste vinne..
Vi krysser fingre for at også arrangementet går som det skal. Allerede på morgenkvisten virker ikke LIVE-oppdateringa. Jeg kan ikke tenke meg at Karl Olav og gutta i arrangementet ikke har bedt på sine knær om at programmet må virke, men vi begynner (dessverre) å bli vant med at det går noe tid før BK2000-folka får ting til å svive som det skal. 

ª D7
© 43
¨ 943
§ AKD962
ª 98 ª JT4
© KJT2 © 765
¨ T8765 ¨ KD2
§ J2 § T875
ª AK6532
© AD98
¨ AJ
§ 3
Vest Nord Øst Syd
Snurr Martin Fila Åse
  1kl pass 1sp
pass 2kl pass 2hj
pass 2sp pass 2NT
pass 3kl pass 4NT
pass 5sp pass 5NT
pass 6kl All pass  
Oppvarming...
Maken til forberedelser som Lyngdal BK har gjort, har jeg ALDRI sett noen gang før til et bridgearrangement. Et titalls personer har vært involvert og dugnadsinnsatsen har vært upåklagelig. I går hadde de en siste sjekk på utstyret og hjemmelaget inviterte Kristiansand til en 24 spills kamp. Vi var svekket siden vi hadde tatt med Baumann i stedet for luringen, men det ble jevnt likevel. 

Til venstre synes jeg Åse Biribakken meldte bra og kom i den beste slemmen på 6-1. Enten kløveren 3-3 eller fire kløver sammen med tre spar. Uten ruter ut er det enkel match. 12 stikk.

Legg merke til hvor rolig og behagelig det er å spille med nye farger som krav. Hun fikk vite at Martin hadde minst seks kløver med AKD i toppen og samtidig invitert til storeslem. 

På det andre bordet åpnet Geir Brekka med 3kl og over Ann Karins 3sp fikk han problemer med å vise at han burde åpnet på 1-trinnet. 4hj var såkalt "Last train" i hodet til kaninen, men AK trodde selvsagt at det viste hjerterkontroll sammen med spartilpassen. Hun bråbremset i 6sp, men den kontrakten var steindød når hjerterkappen ikke gikk.
   

 

 

Det er to ting jeg er...
skikkelig dårlig til. Det ene er å melde på 5-trinnet i pressa posisjoner. Det andre er ting som har med bil å gjøre. Følgende skjedde i dag:
  
Jeg har ganske ny bil. Flott er den også. Sølvblank Toyota Rav4. Det er noen flere bokstaver etterpå, men det husker jeg ikke. I det siste har den fuska. Liksom om halvparten av hestene i motoren har blitt syke eller at jeg kjører med en tung henger. (noe jeg ikke gjør). Det er ikke no fræs i bilen lenger.

Inne på verkstedet fikk jeg følgende mulige forklaringer. 
A: Det kan være et spjell som ikke åpner og lukker rett (javel?)
B: Turboen kan kokse (hva nå det skal bety?)
C: Det er noe galt med pumpa.

"Pumpa!" Det ordet har jeg hørt før. Jeg gjør meg klar til å delta i samtalen med mekanikeren. "Ok, jeg trodde kanskje det kunne være noe galt med bensinpumpa," sier jeg eplekjekt. "Neppe,", kommer det fra den andre siden. "Du har dieselbil"

og på 5-trinnet er jeg ENDA dårligere..

Sånn ser ei dieselpumpe til en Mercedes ut.
Hvis du ikke skulle vite det fra før.


 
ª AT72
© KDT65
¨ AK65
§ -
Vest Nord Øst Syd
      1kl pass
1hj pass 1NT pass
2sp pass 2NT pass
3ru pass ?   

Vest Nord Øst Syd
      1kl pass
1hj pass 1NT pass
2ru * pass 2NT pass
3ru pass ?   

*) utgangskrav

Vise eller spørre...
XY-NT har blitt en svært populær konvensjon, men jeg mener at enkelte bruker konvensjonen rett og slett for ofte. Etter innledningen 1x-1y-1NT krever mange til utgang med 2ru uten å tenke på andre (naturlige) alternativer. 
Jeg mener at det øverste meldingsforløpet (til venstre) er MYE bedre enn det nederste. Vest viser fordelingen sin (4-5-4-0) og under er to mulig hender øst kan ha. I den første ser han at at det ikke er noe bortkasta i kløver og at majorhonnørene må være aktive. 6ru bør være grei å melde og selv storeslemmen kan øst være i nærheten av å snuse på.
I det andre eksemplet vet øst at AK i kløver sannsynligvis er bortkasta og kan legge av i 3NT, den rette kontrakten i det tilfellet.

Teller du honnørpoeng i de to eksemplene, inneholder begge 12 stykker..
   
ª K76 ª D62
© AJ © 87
¨ DJ54 ¨ DJ54
§ JT32 § AKT9

Snu på det. Jeg regner med at hvis vest melder som nederst, vil øst melde 3NT med begge hendene jeg har vist. Skal vest gå videre ?
Poenget mitt er ikke at det er noe galt med XY, snarere tvert i mot er det en av de konvensjonene jeg liker aller best. Det jeg mener er at en må ha et system der en BÅDE kan velge å vise sin egen hånd ELLER be makker beskrive sin.


Det bare måtte skje!!!


BULLETINER..
mens du venter på at de skal begynne på alvor i Lyngdal, kan du jo lese hva som skjedde i Stavanger i fjor.

Bull 1    Bull 2     Bull 3     Bull 4   Bull 5

Til høyre kan du lese den første fra årets finale.

 

  
En liten hilsen fra en av hjemmesida's største fans. Han sender så mange mail at han forlanger å være anonym. Får arbeidsgiver vite hva han bruker arbeidsdagen på, vil han bli trukket i lønn....

....og Snurr legger inn årene?

Heldigvis ikke! Godt å se du er igang igjen.... Før den edrulige jubileumturneringa i Arendal 4. juli, er det bare en snau uke til finalen i lag-NM. I ditt distrikt! Myrabeiten er tydligvis viktigere....? Den prioriteringa liker jeg.

Selv om hjemmelaget i NM-finalen ser ut som en blanding av reklame fra "Ingen røyker hasjis her i bygda", og et sangkor fra prærien, under ledelse av pastor Kvangraven, klar for å prøvesynge i The Mormon Tabernacle Choir; blir det likevel mange bridgeulver å se, i følge fotogaleriet på hjemmesida til arrangøren.

Jeg heier på Brandu , en god gammal bridgeklubb (Pær Blæken, Arne Bålerud, Kjoser`n m.fl. fra gamle dager). Sjøl om "rett fra skauen-gutta" er bytta ut med mannlig barnehageassistent og NSB, kan dom fortsatt spille kort. Men det skal vel mye til om ikke laget med "adjunkt med opprykk" vinner.

Spennende og mye moro blir det uansett..


ª 9754
© A43
¨ K3
§ AKJ9
ª 83 ª AKDT62  
© J9 © DT8
¨ T9762 ¨ AJ5
§ 8532 § 6
ª J
© K7653
¨ D84
§ DT74
Telle tapere eller stikk...
har jeg skrevet om før. Dette er enda et eksempel på det samme. 

To ganger spar ut og trumfhøyningen i vest truer allerede. Derfor måtte spillefører gå på trumfen. Aktuelt stjal syd, tok to høye trumf og spilte ruter til kongen. Hadde vest hatt den tredje trumfen, ville han fått stjålet rutertassen i bordet. Nå kunne øst ta for hjerter dame og da ble det beit..

Trumfen må sitte 3-2 i dette spillet og da er faktisk kontrakten sikker bare du "gjetter" hvem som har ruter ess. At det skal være øst, er vel mer 99% sikkert.

Trumf lavt og ta for konge, ess i trumf. Deretter ruter fra bordet. Øst kan ikke stikke, så damen vinner. Kløver til bordet og spar til stjeling. Kløver til bordet og øst sliter. Stjeler han ligger det en trumf i bordet til å ta seg av rutertassen. Stjeler han ikke, fortsetter syd med nok en spar til stjeling. 

Kløver og kløver. Det samme scenarioet igjen. Stjeler ikke øst noen av dem, ligger det 10 stikk og peker din vei på bordet foran deg..
         
Vest Nord Øst Syd
     1sp pass
pass dobl 2sp 3hj
pass 4hj pass pass
pass          

Rosfjord Open...
er en forbundsturnering som Lyngdal arrangere samtidig med lagfinalen. Den spilles lørdag 23.mai fra kl. 10-17. 
PÅMELDING   

Første bulletin fra Lyngdal
er klar. Det er unge Kvangraven som har gått amok i Excel og laget en morsom statistisk analyse av både årets (!) finale og historiske data.

"And the winner is.."     --->

ª AJT76 ª KD6
© 3 © AJT653
¨ 5 ¨ AJT5
§ KDJT65 § A
Vest Nord Øst Syd
 1kl pass 1hj pass
1sp pass 2ru pass
2sp pass 4NT pass
5ru pass 5NT pass
?            
La jeg lista for høyt?.
på det videregående kurset i går?

De to viktigste emnene var 4.farge og keyCard-Blackwood. Spillene var lagt for å fange opp disse meldingene og spillet til venstre var en av oppgavene kursdeltakerne skulle klare.

Alle åpnet med 1kl (gledelig..) i sin lengste farge. 1hj og 1sp var selvsagt. Så var det noen som ikke så fordelene av å kunne melde 2ru, 4.farge, på øst sine kort. "Vi skal spille utgang, makker. Fortell meg mer..."

Når vi gjennomgikk spillet etterpå, var enige om at 2sp nå viste vest sin hånd glimrende. Minst 6-5 i kløver/spar fordi med 5-5 ville åpningsmeldingen vært 1sp.

Det var funnet åtte kort tilpass i major og 4NT spurte etter ess + trumf KD. 5ru viste esset og så var det øst sin tur. Makker har fem spar med esset og vi hadde lært at 5NT bekreftet alle fem ess + trumfdame. Har makker hjerter konge er det spill for storeslem i spar. 5NT be makker enten slå av i lilleslem, hoppe til 7 med masse tillegg eller melde den billigste kongen han hadde. Joda, 5NT passer bra!!

Nå snur vi oss til vest og ressonerer. "Hva har makker fortalt meg?". Jo, han bekrefter at vi til sammen har alle fem essene + trumfdame. Da kan det telles fem spar stikk, to røde ess + seks kløverstikk. Det skulle bli 13 stikk til sammen, og 7NT er det høyeste vi kan melde i bridge..  

Hadde du og din favortittmakker klart denne?

 

 

Videregående kurs..
 Søgne BK har arrangert et kurs for spillere med fra middels til god erfaring. Presentasjonen over er fra en av kveldene. Skulle noen ønske å bruke ved en anledning, er det bare å låne..
Jubileumsturnering i Arendal
arrangeres 4.juli. Du kan melde deg på HER.  

MYRABEITEN  kan du også melde deg på til. Den spilles den 20.mai.

          

Storsjøtreffet i Østersund...
John Martin Aasan i TIGERBRIDGE kan ikke få skrytt nok av turneringen under. Vi formidler mer enn gjerne..
 


Markus overtar roret...
som formann i klubben. Vi takker Helge Stornes for innsatsen og håper at det ikke blir fullt like mange styremøter neste sesong. Det ble også vedtatt at vi bytter spilledag til tirsdag. "Håndverkeren" midt i byen blir det nye spillestedet.

Vi trenger en oppfrisking av klubben vår. Hver enkelt av oss må tenke gjennom hva som er årsaken til at det blir færre som kommer på spillekveldene og hva vi kan gjøre for å få tilbake noen av de medlemmene som har forsvunnet.

Det er viktig at det er satt av tid til røyking, pauser og annet, men det blir sagt av noen at selve bridgespillinga går for seint, det er for mye dødtid og at vi må prøve å være enda mer inkluderende overfor nye medlemmer. Om dette er "rett" vet ikke jeg. Uansett er det viktige innspill og signaler å ta med seg.

Monica har overtatt Lundskråga og har tatt på seg å være festsjef i klubben. Hun skal komme med innspille til sosiale turneringer med nogo attåt. "Damenes mix" f.eks skal få et nytt liv. Herfra oppfordres det enkelte medlem til å bidra.

Det blir sommerbridge i første omgang ut mai måned. Blir vi mer enn fire bord er det godt mulig vi holder på enda lenger. Det er opp til deg...
                 Markus Bruno kommer helt sikkert til å få dreis på klubben... 

ª K976
© KT4
¨ K876
§ AT
ª AD852 ª T43
© 9873 © J
¨ J43 ¨ DT52
§ 8 § J9654
ª J
© AD652
¨ A9
§ KD732
Vest Nord Øst Syd
   1ru pass 1hj
1sp dobl pass 2sp
dobl 2NT  pass 3kl
pass 3hj pass 3sp
pass 4kl pass 4ru
pass 4hj pass 4NT
pass 5hj pass 6hj
"Du burde bare claima....
i stedet for å gå beit," fikk jeg beskjed om etter å ha spilt bort denne slemmen. Det var et kronglete meldingsforløp og verken jeg eller makker var sikker på om det var rett å gå på til seks-trinnet.
Når du ser blindemann i nord, er du rimelig fornøyd med sluttkontrakten. Hvis det ikke sitter helt galt vil det normal være 12 stikk. 

Jeg fikk spar ess og mer spar ut. Den stakk jeg i bordet og kasta en kløver på hånda. Uten å bruke alt for mye tid, gikk jeg for å stjele en kløver i bordet. Om vest fulgte på den tredje, hadde jeg ikke bestemt meg enda om jeg skulle stjele med tieren eller den lille. Som du ser kom jeg aldri så langt, siden vest stjal kløverkongen min for beita.

Jo, det var nok et bortspill. Jeg gir deg dette som et problem med alle kortene og spør om du tar det på strak arm?

Så lenge du "vet" at vest har fem spar tror jeg du kan flytte Øst-vest sine kort nesten akkurat som du vil. Det vil bli en sluttposisjon der ingen kan holde ruteren. Jeg tar ikke med alle varianter, men viser deg sluttposisjonen slik den aktuelt ville blitt. Har du lite å gjøre i formiddag, er det bare å flytte rundt på motpartens kort.

Altså: Etter å ha stukket med spar konge, tar du ut trumfen (fire runder), spiller kløver til esset og i det du stjeler en spar en stillingen som til høyre:  

Øst må kaste en ruter for å holde kløveren, men når du så tar for kløver dame må vest også la en ruter gå for å holde spar dame. 
Temporær tosidig skvis...

  
ª 96
© -
¨ K87
§ -
  ª D8 ª -
  © - © -
  ¨ J43 ¨ DT5
  § - § J9
ª -
© 2
¨ A9
§ D7


GENERALFORSAMLING I DAG
mandag 11.mai kl 18.30 på Ellevine. Den viktigste saken er bytte av spilledag, så har du meninger om det må du komme.
Det blir spilling etterpå.

 
 
ª AT9865
© J6
¨ 7432
§ 8
Vest Nord Øst Syd
M Harding  Kanin Tom AK
    2sp pass 3sp
4hj pass pass 4sp
5kl pass 6kl dobl
pass pass pass
Det er ved bordet det gjelder.
Når du får dette som problem, klarer du det helt sikkert. Den aktuelle nord  har jeg ikke fått kontakt med i dag, jeg tipper han er hjemme og skammer seg...

Har makker doblet for å få 200 istedet for 100 eller er det 30 IMP i sving på at du gjør jobben?

Hele spillet til høyre. Lightner-dobling er det offisielle navnet og  ber makker finne et unaturlig utspill. Egne meldte farger er strengt forbudt og har makker to stikk i kløver eller hjerter blir det vel beit uten at du bidrar..

I 1740 døde den tysk-romerske keiseren Karl VI. 6kl doblet med et overstikk er også 1740. 
ª AT9865
© J6
¨ 7432
§ 8
   ª - ª KJ84
   © AKDT74 © 2
   ¨ J5 ¨ 98
   § AKT75 § QJ9432
ª D32
© 9853
¨ AKDT6
§ 6

8.plass i Cavendish til Tor og Geir..
De spilte litt under middels i den femte og siste sesjonen og klarte dermed ikke på klatre på lista. Suveren vinnere og de som gikk for høyeste sum under auksjonen, var Bobby Levin og Steve Weinstein. De hadde mer en dobbel så mye pluss som neste par på lista, Eric Rodwell og Geoff Hampson.

Boye Brogaland og Odin Svendsen bekledde den nederste delen av
RESULTATLISTA.. 

Norges trøtteste bridgespiller
mailer og forteller at de resultatene jeg har lagt ut, er for andre sesjon. Jo Arne Ovesen opplyser at Tor og Geir ikke er på 10.plass, men på 7.
Dessverre var det jeg sa om Boye og Odin helt rett.
RESULTATER ETTER ANDRE SESJON

<-- Ka farsken, kødde du med mæ ?
var visst reaksjonen fra Tor Helness da han fikk høre at benådningen var fra 1.september og ikke fra 1.juni. Med det som hadde kommet fram i kjølvannet av dommen, ikke minst det forhold at de utestengte ikke fikk spille EM i sommer, trodde vi alle at benådningssøknaden ville bli imøtekommet.

Hvilke argumenter som ligger til grunn for å flytte datoen til 1.september, vet vi ikke. Hadde styret stått på den opprinnelige beslutningen fra Disiplinærkomiteen og Domsutvalget, kunne vi forstått det. Det å tørre å stå for en beslutning og et valg, selv om mange er uenige, er redelig nok.

Det NBF har gjort nå virker mildt sagt svært underlig. Skulle spillerne blitt utestengt fra noe, måtte det være den turneringa de har forbrutt seg mot, nemlig NM klubber. Den får de med benådningen fra 1.9 lov til å spille neste sesong, mens de turneringene de ikke var ment å stenges ute fra (f.eks EM) blir det ikke mulig å spille. 

Inneværende sesongen har det  vært et utall underlige avgjørelser fra styre og utvalg i NBF. Denne avgjørelsen tar likevel prisen, unnskyld meg..

Vi er redd at dette skader norsk bridge mer enn styret i NBF er klar over. Alf Helge Jensen tar opp det samme i en artikkel på BIN sine sider..      Boye og Odin har ikke fått det til på de 54 første spillene...

Kun minutter før denne kom i mailboksen:
Hoi Snurr:) Godt å se at du er i gang igjen. Men syns kanskje du kunne gitt meg litt lengre pannelugg:) Så over til bridgen, som vanlig har du ikke fulgt med i timen:) Vi brukte IKKE invitt utspill! Vi brukte norske fordelingsutspill, så det var rimelig lett å legge hjerter 9:)Dessuten er ikke den spilleren født enda som går opp på Hjerter dame der. Bridge er ikke bare A4. Vi må bevege oss litt utenfor noen ganger.
 
Ha 1 strålende helg:) Hilsen Per-Ivar Grome

HER er spillet vi snakker om..
Helness - Helgemo på 10.plass
etter to (av seks) sesjoner i Cavendish Invitational. Levin - Weistein har tatt en soleklar ledelse, men det er langt igjen. Boye og Odin ligger faktisk sist (!) av de 49 inviterte parene. Trøsten er at det kan bare gå en vei..

RESULTATER
 

ª AQT87
© 6
¨ KQ6
§ JT62
ª J92 ª 643
© KJ43 © AT972
¨ J5 ¨ T432
§ K873 § Q
ª K5
© Q85
¨ A987
§ A954
Vest Nord Øst Syd
Prinsesse  KA Grome JK
    1sp pass 2kl
pass 3kl pass 3NT
pass pass pass   


Bønder på byen....
Vi setter stor pris på at folk fra utkantstrøkene tar seg til tid å besøke oss når vi arrangerer bridgeturneringer. Også i år satte de farge på turneringen.

I spillet til venstre satt vår helt i øst og på makkers innvittutspill i hjerter la han nieren (!). Da var spillefører kjapp til å snelle hjem kontrakten. Overstikk der salen hadde tatt de fem første stikkene mot den samme kontrakten.

"Jeg skulle bare lure motparten..", var argumentet til Per Ivar Grome. I vest satt det en prinsesse fra Listalandet. Hun sier sjelden noe negativt til makkerne sine, men denne gangen kunne hun ikke holde seg. "Det klarte du fint, min venn. Du hadde vel tenkt å komme inn på singel kløverdame for å lure han en gang til?"

Å ikke ta finesse mot makker, står på side 2 i alle ABC-Bridgebøker. Vår helt leser vel på omslaget enda?

LES MER

John Roberts TEAM ï Cavendish ble dramatisk på slutten. Team O'Rourke leda med ei mil før siste kamp og skulle bare ikke gå på et kjempetap i siste runde. De tapte 5-25 og når Mahaffay vant stor i sin kamp, gikk de forbi med minst mulig margin. Tor Helness og Geir Helgemo på Team Zimmermann gjorde det ikke bra og havnet langt ned på RESULTATLISTA..

Nå starter parturneringen. Der kommer det til å gå bedre. Du kan følge invitasjonsturneringa på BBO fra kl 19.30 i kveld (fredag)

Vi hadde Tor på besøk i SIB i helga. Han vant VM singel i Kina i fjor, men hos oss kom han ikke til finalen en gang. Det vitner om Sørlandsk superkvalitet vel?


Dere trenger ikke kjøpe...
Se & hør lenger. Her får dere det siste av det siste. Jeg savna Espen i Cavendis, og det gikk ikke mange minuttene før det kom en hyggelig mail fra unge Lindqvist. Han hadde pådratt seg et magevirus og hadde fått beskjed av lege om å ta det med ro en stund. Derfor ingen utenlandsturer denne våren, men Espen er plutselig tilbake !!  Vi gleder oss til det..

PS: Det ryktes at kaninen har fått forstoppelse, med det er ikke bekreftet enda. Følg med..
 

Kvartfinale i Online University World Cup

Johnny Ivrig Hansen mailer og forteller..

"Hei, vi spiller kvartfinale mot Australia på nettet i morgen kl 1200.
Vi = Jonny Hansen, TorO Reistad, Allan Livgård, Espen Lindquist"

Javel, da vet vi hva vi skal gjøre i de timene...

"Litt" benådning i Heimdalssaken...
Tja, det er ikke lett å være den som skal bestemme i norsk bridge. Når det viste seg at de utestengte spillerne ikke fikk spille internasjonal bridge, ble det argumentert med at den tilmålte straffen fikk større konsekvenser enn det som var "meningen". Mange mente at det var på tide å la nåde gå for rett, mens andre igjen mente at det ville være å gjøre forskjell på Jørgen Hattemaker og Kong Salomon.

Styrevedtaket er som følger: De utestengte spillerne benådes, med virkning fra 1.september 2009.  HER er hva Rune Handal har skrevet.

Dette løser ikke problemet for de involverte spillerne. De kan ikke spille EM i sommer, noe som var utgangspunktet for benådningssøknaden. De som mener at det gjøres forskjell på folk, har også delvis fått rett. Denne gangen skal jeg ikke ha sterke meninger om vedtaket, men umiddelbart virker det som om vedtaket er "både-og-verken-eller".

Feigt eller diplomatisk?

er i gang i Las Vegas igjen.  Norge har med Tor og Geir på Team Zimmermann, mens jeg ikke kan se at Boye spiller lagturneringen, John Robers Team. I par er imidlertid Boye på plass sammen med Odin. Jeg vet ikke helt hvorfor Espen Lindqvist har tatt pause, men det er det sikkert noen av dere der ute som kan fortelle.  STARTLISTER  og RESULTATER
  

 
ª A976 ª KQ
© AK62 © QJ9843
¨ 753 ¨ KQ9
§ Q4 § J2
Vest Nord Øst Syd
        1hj pass
2NT pass 3ru pass
3hj pass 4hj pass
pass pass      


Det som ikke er feil....
er ikke nødvendigvis rett!

Spillet til venstre er fra SIB igjen og jeg er ganske sikker på at det var mange Nordspillere som kunne henta seg en beit i 4hj. Kun fordi det er parturnering, dog..

Jeg viser deg i første omgang bare øst-vest sine kort og forteller at du får spar 3 ut til sekser, knekt og dame.
Du legger ned hjerterdame og oppdager at Nord er renons. Han legger styrke i kløver.

Du er glad for ikke å ha fått kløver ut, men siden du gjerne vil spille ruter mot KD to ganger, sliter du litt med overgangene. Tar du tre ganger trumf før du avblokkeree spar kongen, må du inn i bordet på den siste trumfen og da får du spilt ruter bare en gang.

Derfor tar du av deg spar konge FØR du spiller inn bordet på den tredje trumfen. Da kan du gå inn på den fjerde trumfen for å spille ruter for andre gang. En kløver kaster du på spar ess..

"LETT Å BLI LURT" er det en norsk visepop-sang som heter. Du ble også lurt. Mange i nord la nok enten spar åtte eller enda verre, spar to, på utspillet. "Her er det en som har oversikt.." Når de så kasta et par sparer på trumfen, var det som å skrike ut: "Jeg har resten av sparen!!"

Da tok selv en parturneringshai som Kvangraven ut trumfen og safet 10 stikk. Det hadde IKKE skjedd om spar knekt hadde kommet på i første stikk, så avkast av et par kløvere..
ª JT8542
©
¨ J82
§ KT93
   ª A976 ª KQ
   © AK62 © QJ9843
   ¨ 753 ¨ KQ9
   § Q4 § J2
ª 3
© T75
¨ AT64
§ A8765

ª Q5
© Q7
¨ AJ97654
§ K5
ª 87
© AT864
¨ T32
§ T42
Vest Nord Øst Syd
    1ru pass 1hj
1sp 2ru pass 3NT
pass pass pass   


Norske utspill..
mot NT må jeg si at jeg liker mindre og mindre. Jeg kan nesten ikke huske at jeg har hatt bruk for i første stikk å vite hvor mange kort makker har i utspillsfargen. Om utspillet er fra en vesen farge eller en med krutt i, trenger jeg ofte å vite.

I SIB ble det spilt ut kløver 3 fra vest i spillet til venstre. Spillefører stakk med kongen (du legger svakhet). Ruter til håndens konge (makker legger åtteren). Så hjerter til dame og ditt ess (makker legger treeren)

I lag spiller du selvsagt kløver tilbake, makker kan jo har AJxxx. Hva med parturnering da? Skal du spille spar, kanskje. Makker meldte jo tross alt den fargen. Uansett må det bli ren gjetting.

Jeg foreslår å spille nest høyeste kort fra en dårlig farge, men minste kortet fra en god farge. Hele spillet er til høyre og hvis vest hadde serva åtteren i stedet for treeren i kløver, hadde det vært "a piece of cake" å få med AK i spar. Å holde spillefører nede på 10 stikk ville gitt 10 pluss!
    Rundenr 30 ª Q5
    Spillnr 89(25) © Q7
     Giver: Nord ¨ AJ97654
     Sone: Øst-Vest § K5
ª AKT62 ª 87
© J3 © AT864
¨ 8 ¨ T32
§ J8763 § T42
ª J943
© K952
¨ KQ
§ AQ9

 


ª AQT87
© 6
¨ KQ6
§ JT62
ª J92 ª 643
© J43 © AT972
¨ J5 ¨ T432
§ AK873 § Q
ª K5
© KQ85
¨ A987
§ 954
Vest Nord Øst Syd
Ann K  KA Bouncer JK
    1sp pass 2kl
pass 3kl pass 3Nt
pass pass pass   


Grime og AK spiller motspill..
Per Ove Grime mailer og takker for ei hyggelig helg i SIB. Spillinga var han ikke helt fornøyd med, men dette motspillet var det ikke noe å si på.

Jan Kristensen innleda med dårligste minor på 2-trinnet og når makker løfta til 3kl, avslutta han med 3NT. Der var de fleste.

AK spilte ut hjerter 3 og Grimen la nieren a tempo. I stikk spilte syd ruter til konge og en liten kløver fra bordet. Inne på singel dame kom det nok en liten hjerter fra Lillestrøm. Jan stakk selvsagt ikke opp på kongen, så AK var inne på knekten.

Syd skulle kaste et kort i bordet. Det burde vært en ruter, men siden han hadde meldt 2kl, trodde han det var safe å kaste en kløver.
Neida, Ann Karin smilte og klaska fire kløverstikk i panna på spillefører før hjerter ess tok den tredje beita.

6 stikk i 3NT når du ser korta burde kvalifisere for akutten på et hvert sykehus.

Nest bunn gikk til redaktøren som sa 1NT over makker 1sp-åpning og 2NT over 2kl. Ingen støtte å få for det ute i den store verden kanskje? (Da har du heller ikke sett hva makkerne mine åpner med..)

ª AKT86
© KJ95
¨ 83
§ J4
ª 32 ª DJ95
© 764 © A2
¨ ADJ ¨ 976
§ DT853 § A972
ª 74
© DT83
¨ KT542
§ K6
Vest Nord Øst Syd
  Ulf    Glenn
       1kl pass
1NT 2sp pass pass
3kl pass pass pass
Nå har jeg belært både...
kaniner og svin den siste tiden, så da er det vel tid for å gi Tundal-Grøtheim en liten leksjon i konvensjoner.

YESLEK er en av mine favoritter og den kan brukes oftere enn du tror. De som spiller konvensjonen, bruker den etter at motparten har åpnet i 1NT. Jeg spiller den også etter at det har gått 1x -p-1NT fra motparten. I SpingFoursome fant ikke Ulf og Glenn hjerteren i spillet til venstre og lot motparten vinne 3kl..

2kl (ruter eller begge major) etter 1NT hadde kanskje gjort at de kunne vært med til 3hj. Det ble lett vunnet 9 stikk i hjerter bed det andre bordet. 6IMP ut..

       

Årsmøte i klubben  11.mai..
på Ellevine kl 18.30. Denne gangen er det viktig at du kommer, fordi vi har tenkt å bytte spilledag. Sannynligvis til tirsdag, enten Kongen Senter eller Håndverkeren. Har du meninger, still opp!!

Det blir spilling etterpå..

Det er et evig problem med at medlemmer ikke betaler kontingent. Som ellers i foreningslivet er du meldem inntil du aktivt melder deg ut. Du kan ikke komme i april og si at du glemte å gi beskjed i august at du heller skulle være medlem et annet sted. Stornes har allerede lagt ut til forbundet for deg..

Team Irgens i semifinalen i Spring Foursome..

Jeg regner meg selv som et normalt intelligent menneske og jeg har lest regler og resultatlister siden jeg var en neve stor.
Da må det være noe galt når jeg ikke er i nærheten av å skjønne hvem som er videre eller hvorfor. Om det er reglene eller nettsiden det er no galt med, vet jeg ikke.

Jeg har fått online opplæring av både Gautis og Tonje, og begge forteller at Team Gillis (Boye, Odin og Silla) ble utslått i kvartfinalen, mens Team Irens med Ulf og Glenn spille semifinalen nå klokka 11.30. Følg med !!! Det har vært noe med at ubeseirede lag i innledende runder har fått fordeler, blant annen med å slippe å spille kvartfinalen. Det var visstnok grunnen til at det bare var seks lag med der..  (dette er noe for oss, Erik Dahl!!)

Siden det er så populært med regler i internasjonale turneringer, vil vi ikke være dårligere i klubben vår. Jeg kommer til å legge fram følgende regel for sommerbridgen: "Hvis du tar en vellykket finesse og finner en manglende dame, får du et ekstra liv. Det betyr at de har to forsøk neste gang du har AJxx mot KTxx"   (ta dette som et endelig bevis på at vitsene er på oppadgående, Stornes)


 
ª K76
© J652
¨ ADT
§ JT4
 
Vest Nord Øst Syd
pass pass 1kl * 1sp
dobl 2sp pass pass
dobl pass 3hj pass
?        
Hvor er logikken?
Jeg mener at bridge handler mye om å finne en passe aggressiv stil. Ikke for passivt ved å la motparten spille for mange kontrakter, men heller ikke så spillekåt at makker må ha kalkulator for å telle beitene dine. Det å ta han/hun på den andre siden av bordet med på råd når det er snakk om å bremse eller melde utganger og slemmer, er ofte lurt. Det å da respektere makkers avgjørelser, er også god folkeskikk..

Kaninen kan vinne turneringer alene, men når solobridgen hans ikke funker, blir det galt. I helga hadde han denne hånda: AKDTx,ATx,xx,Axx og velger å åpne med 1sp siden han er for god til 1NT. Det er greit, men når makker støtter til 2sp etter at MTV melder inn 2ru i sonen, bykser han i utgang. Denne gangen var det en spillbar kontrakt han havna i, men hvorfor ikke ta makker med på råd? 2NT forteller om en balansert hånd og ber makker enten slå av i 3sp, hoppe ut til 4sp eller han forteller om en fin farge de gangene han har ei hånd som er midt i mellom..

Spillet til venstre er enda verre og denne gangen er det Frank Svindal som skal få på pukkelen. Vi vet alle at Frank helst vil ha nærmere NT-åpning for å starte budgivingen. Det er sikkert greit å ha noe i reserve, men da skjønner jeg ikke logikken når han i posisjonen til venstre løfter til 4hj.

Altså: Denne 11hp-hånda blir vurdert til å ikke åpne med. Greit. Makker åpner i 3.hånd (3+), men kan ikke være med over 2sp. Da har han vel normalt ikke så mye tillegg. Frank dobler en gang til for å fortelle at han var tett på å kunne åpne. Makker har hjerter, det var jo fint. SÅ OMBESTEMMER FRANK SEG!! Den hånda som ikke var verdt å åpne med, blir plutselig en åpningshånd likevel når han løfter til 4hj. Om 4hj sto eller ikke spiller ingen rolle denne gangen.

Jeg mener selvsagt ikke å henge ut verken kaninen eller Frank. Poenget som jeg tror mange kan legge seg på hjertet, er å jobbe med å få et litt mer bevisst forhold til "stilen" sin. Lotto er for de som vil gjette, bridge er for de som vil spille på større odds enn hvilke kuler som plumper ut av korga. Hvis du spiller mot motstandere du vet er bedre enn deg selv, DA skal du kanskje ta sjanser fordi du vet at de vil slå deg i det lange løp. Spiller du parturneringer der du vet at du er på høyde med feltet, må det etter min mening være rett å spille på matematikk, samarbeid og sannsynlighet.

ª T943
© 86
¨ J974
§ J82
ª A65 ª Q
© QJT5 © A9
¨ AT653 ¨ KQ82
§ 3 § AKQ965
ª KJ872
© K7432
¨
§ T74
Vest Nord Øst Syd
 Jan T   Snurre   
1ru pass 2kl dobl
pass 2sp 3sp pass
3NT pass 4ru pass
4sp pass 4NT pass
5hj pass 7ru p.r
I LOVE YOU BABY !!!!
hadde jeg lyst til å ROPE til makker i nest siste runde. Vi lå i posisjon for en fin premie og fikk spillet til venstre. 

Selve meldingsforløpet var en lang lidelse fordi min makker Jan Tore Berg hadde gitt en klar melding før vi starta: "4NT er kvantitativt hvis det finnes andre måter å sleminvitere på.." Jeg hater sånne konvensjoner. Noe av det første jeg lærte av min bestefar om bridge, var at 4NT spurte etter ess. At jeg i 2009, 30 år seinere, ikke skal kunne spørre makker dette enkle spørsmålet er ikke annet enn triste saker. Er ikke bridge vanskelig nok i utgangspunktet?

I spillet til venstre ville jeg vite hvor mange av de manglende essene makker hadde, for så å plassere kontrakten i 5,6 eller 7ruter. Så enkelt er det ikke i Larvik.

4NT over 1ru, er kvant. Har du tillegg til åpningen? Derfor måtte jeg starte med 2kl. Over Nords 2sp, ville 4NT være kvant og spørre om makker har tillegg til åpningen. Derfor måtte jeg kreve med 3sp.
NT over NT er kvant. 4NT etter 3NT ville spørre om makker har tillegg til åpningen, så derfor måtte jeg støtte ruteren. Heldigvis kan vi spørre etter ess når vi har fastsatt trunfen og cubidda en gang. 4NT direkte over sleminvitt i minor på 4-trinnet er kvant og spør om tillegg til åpningen.

Joda, makker hadde de to manglende essene og da havna vi der vi skulle. Dette var det tredje spillet i runden og helt utslitt etter å ha meldt fire meldinger for mye, gikk jeg på toalettet. Der møtte jeg Erik Dahl. Hos dem hadde det gått 1ru - 4NT - 5hj - 7ru (heldigvis noen som ikke har gått systembananas..), men ruteren satt J97x i mot så det var en sur beit, fotalte han. "Søren", tenkte jeg.

Neida!! Jan Tore fikk hjerter åtte ut. Esset vant. Jeg ville HELT sikkert lagt ned ruter konge og klynka over hvor uheldig jeg alltid er. Larviks store sønn huska at Syd hadde vært med over 2kl og det var neppe han som hadde fire ruter. Ned med ruter ess (!!) og studerer du småtassene i ruter, ser du at bordets åtter er AKKURAT stor nok. At kløveren satt 3-3 synes jeg var HELT fortjent. 

(spar ut ødelegger overgangene, men det er en annen sak)

Thomas Charlsen - Tor Erik Hoftaniska
ledet nesten fra start til mål i årets SIB elite. Fjorårsvinner Espen Lindqvist spurta bra sammen med Jørn Arild Ringseth mens Tor Helness og Rune Hauge tok tredjeplassen..

I åpen pulje vant Arne Gothi - Leif Arne Halleraker foran SIB's egen Per Skretting og Harald Skretting. Ragnhild Brekka var søndagens gladeste med 4.plass sammen med makker Roy van Putten.

Til høyre den ene vinneren. Thomas har jeg rett og slett ikke bilde av.

FLERE BILDER FRA PARTURNERINGA..
Lenger ned finner du bilder fra Norway Open.

Åpen Pulje       Elitepulje                               Vinnerparet i Åpen Pulje..


Ragnhild og Roy med fin premie. Luringen vil være med på feiringa..

SIB PARTURNERINGER..
Her vil du kunne følge turneringene våre utover lørdagen og søndagen. Redaktøren spiller selv, så det blir lite oppdatering før i kveld..

Åpen Pulje       Elitepulje 

BILDER FRA FREDAG FORMIDDAG 

FLERE BILDER   ENDA FLERE

Charlsen - Hoftaniska leder etter første dag...
Paret ble sittende fast på Flesland på fredag og rakk ikke singelturneringnr. SAS overbooker fly i hytt og pine, og denne gangen gikk det ut over to sjarmører fra hhv. Vadsø og Bergen. De virka som de var full av doping i formiddag og tok en klar ledelse. Litt trangere ut over ettermiddagen og vår egen Espen Forberg i spann med Trond Hantveit (under) har tatt opp jakten.

I åpne pulje leder "vi" med Per Skretting og bror Harald Skretting. Følg med oss i morgen.


Espen Forberg og Trond Hantveit på andreplass etter dag 1.

Finale Norway open

Resultater... 

Svein Arild Olsen til topps!!  Vi gratulerer og regner mad at han sparer pengene til de som venter hjemme i nord. Til høyre sammen med turneringsleder Kenneth Syversen.

Da der vi i gang med SIB
Til høyre vil resultater i alle puljene komme etter hvert som vi blir ferdig..

 

VI MINNER OM FINALEN PÅ BBO I KVELD kl. 20.30

 

Sesjon 1  
invitasjonspulja  
Gul pulje  
Rosa Pulje


Sesjon 2
invitasjonspulja  
Gul pulje  
Rosa Pulje

Sesjon 3
invitasjonspulja  
Gul pulje  
Rosa Pulje

RESULTATER KVALIFISERING TOTALT

 


Kvalifisert til finalen..
Lista oppdateres utover dager. Til nå er følgende spillere klare:
Trond Hantveit, Espen Forberg, Roar Voll, Ann Karin Fuglestad, Sven Olai Høiland, Jan Jacobsen, Sølve Grude og Dag Heldal Paulsen, Per Ove Schei, Magne Lorentsen, Dag Stokkvik, Helge Thorsen, Trond Odin Rønbeck, Per Egil Westin, Tom Høiland, Svein Aril Olsen.

 


Utmeldinga trukket tilbake..
Det forundret mange at Geir, Børre og Jørgen mente de kunne få spille internasjonale turneringer hvis de bare meldte seg inn i det Australske forbundet. Det viste da seg også at det ikke er mulig å "løpe fra" en disiplinærstraff og at de måtte regne med sanksjoner også fra Down Under.
Dialogen med NBF er tatt opp igjen og det ventes en uttalelse i de nærmeste dagene om de utestengte spillerne vil bli benådet. Alf Helge Jensen har vært i kontakt med de involverte og Geir Olav Tislevold har en fin oppsummering av tingenes tistand på BIN sine sider. Herfra stiller vi oss 100% bak GEO.
 

Hva melder du?
Stig Martinussen    
Ronny Korsmo  (unnskyld meg Ronny, men xxxx og AKDJ98 er IKKE begge major i min verden...)
Marius Skree  
 

Kristiansands egen singelkvallik..
Forrige mandag vant Stig Drangsholt plass i invitasjonspulja. I går var det Helge Wessel som tok vår andre plass. Dere må forsvare klubbens ære, gutter..

Snorre samla flest poeng
denne våren. HER er lista og HER er hele fila. 

 
ª 8753
© AKDJ98
¨ KD7
§ -
Vest Nord Øst Syd
      1kl pass
2kl ?      
Hva melder du?
Noen ganger mener jeg et bud er helt opplagt. Når jeg så blir sagt i mot av flinke spillere, begynner jeg å lure på om det er noe ved dette spillet jeg ikke har skjønt.

Til venstre spiller du mot et par som ikke spiller omvendte minorhøyninger. Det betyr at 2kl viser støtte og 6-9hp.
Med alle i sonen, hva melder du og hvilke tanker gjør du deg?
En ting til: Teller du dette som en hånd med syv stikk eller er det er 4-tapershånd?

Til høyre er det vel kun to alternativer. Gå ned i 4sp fordi du har lite trumf og minimum for 2sp eller cubidde 4ru.
Du velger?

SVAR
 
ª 853
© JT98
¨ 6
§ AT542
Vest Nord Øst Syd
       1sp
pass 2sp dobl 4kl
pass ?       

Finalen i Norway Open på BBO
De 16 som kvalifiserer seg i løpet av fredagen, møtes til superfinale ca. kl 20.30. Den sender vi LIVE på BBO.

 


PÅMELDING


Vi får håpe Frank ikke blir forkjølet. Kan fort utvikle seg til Svine(t)innfluensa.
Bridgepub på Frk.Larsen
på torsdag og fredag under SIB. Vi får bridgepriser på servering. Dere som kommer torsdag, kan kanskje stikke oppom kurset som holdes i spillelokalet først, så treffes vi her etterpå?

Bilde fra Frk Larsen

Invitasjonspulja SIB...
Det er mange kriterier for å komme med blant de 16 første utvalgte. Det er sportslige ting, det er belønning til de klubbene som arrangere kvallik, vi setter pris på de som gjøre en ekstra innsats for å komme til oss pluss at komiteen har sine favoritter. De som hittil har kommet gjennom nåløyet er:

Helge Wessel og Stig Drangsholt (premie)
Per E Pedersen og Grunde Thorsen(premie)
Eli Solheim
Tor Helness
Jon S Hansen (fjorårsvinner)
Svein Aril Olsen (lengst reise)
Tor Erik Hoftaniska
Ann Karin Fuglestad
Jørn Arild Ringseth
Roar Voll
Per Ove Grime (har smisket)
Marius "klukken" Skree (stort talent)
Kjell Gaute Fyrun (hjemmesidens ivrigste leser) 


Den siste plassen deles ut fredag formiddag.


Har du system for 7-6 fordeling ?
lurer Aleksander Flakstad på. DENNE monsterhånda fra siste spillekveld setter deg på en skikkelig prøve. Vi i Kristiansand vet at Solli Hansen går amok med en renons. Hva hadde skjedd med den aktuelle hånden kan vi bare tenke oss...
3.NM plass til oss!!
Jon Solli Hansen og Nils Ravnaas fikk den aller siste plassen i årets parfinale. Vi hadde like mange deltakere i KM som Nord-Trøndelag, men tre færre medlemmer. Det ga oss en ekstraplass på andel medlemmer som deltar i kvalliken.


HER er hele lista..  (trist lesing, spør du meg. Jeg husker den gangen det var knallhard kniving bare om å få lov til å være med blant de 48 utvalgte som fikk være med i kretsenes KM Par)

Singelturnering...
og gratisplass i norway Open som premie på årets siste ordinære spillekveld.
Velkommen til Ellevine kl 18.30.
Startkontingent kr.100,- for de som vil være med å spille om premien, 50,- for dere andre..
Lynkurs i bridge på Caledonien på torsdag..

MInner alle om torsdagens lynkurs. Vi trenger dere til å hjelpe oss til å få studenter og andre til å komme. Setter veldig pris på om dere sender dette rundt til alle kjente. Kan godt være til andre som dere kan tenke dere kunne ha lyst til å forsøke spillet. ( Må ikke nødvendigvis være studenter)
 
På forhånd takk
 
MVH  
Karl Olav

 


 
ª AKJT654
© A
¨ A54
§ K5
ª 872
© JT98
¨ 7
§ AT632
Vest Nord Øst Syd
  Åse B   Marianne
  1sp pass 2sp
3ru 4kl pass 4ru
pass 4NT  pass 5ru
pass 7sp P.R
Åse og Marianne..
var et av svært få par som meldte denne storeslemmen. Mange kom faktisk bare i utgang.

Nøkkelbudet er Åse sin 4kl. Hun fikk akkurat det hun ønsket, nemlig ruter cuebid av makker. Når Marianne også hadde kløver esset, var det ikke vanskelig å telle til 13. Sparen satt heldigvis ikke 3-0, så da ble det full jubel.

Marianne har forresten blitt tatt ut på damelandslaget til Nordisk. Hun skal spille sammen med Siv Toresen, på lag med Tone T Svendsen - Tonje Brogeland og Ann Karin Fuglestad - Marianne Harding.

Vi ønsker lykke til. Klarer Siv å "kuule'n" litt, er vi sikker på at  Vennesla får sin første internasjonale medalje i bridge.


 

ª 52
© A72
¨ D652
§ AQ92
ª JT ª AKD983
© D864 © J5
¨ KT9874 ¨ J3
§ 4 § JT3
ª 876
© KT93
¨ A
§ K8765
Vest Nord Øst Syd
Snurr Stornes Roald Geir
      1sp 2kl(!)
dobl 2sp dobl 3kl
pass pass  pass  
Det å slippe til kaninen..
som spillefører i en normal kontrakt, er sjelden lurt (for motparten). Han grisemelder inn 2kl i sonen, men det var visst fordi "Det var så fin fasong på kortene.." (vi venter oss en artikkel om dette..)

Det er mulig jeg solgte unna for billig i vest, men Stornes har jo ikke akkurat stoneface ved bordet. Det var tydelig at han var lasta.

Vi tok de to første sparstikkene, før Roald skifta til det som så ut som en naturlig hjerter knekt. Ikke blink denne gangen og da ble jeg spist levende i vest.

Geir stakk med kongen, røffa en spar og spilte fire ganger kløver. Før den siste ser det ut som til høyre:

Geir tar for den siste trumfen og viser fram korta. Kaster jeg en hjerter, seiler han hjerter ti og har ruter esset som inntak til den trettende hjerteren. Kaster jeg ruter, tar han av seg ruter ess (feller kongen) før han kapper hjerteren.

CRISS-CROSS er navnet..
 
ª -
© A7
¨ D62
§ -
ª - ª 83
© D86 © 5
¨ KT ¨ J3
§ - § -
ª -
© T93
¨ A
§ 5


ª A7
© 654
¨ 9862
§ 8642
ª KJT42
© D32
¨ 73
§ AK4
Vest Nord Øst Syd
Per K Snurr Gaute Roald
         3NT
4hj pass pass pass
Denne var jeg fornøyd med...
Det å utnytte den informasjonen som meldingsforløpet gir, er en viktig egenskap i bridge. Se på hånda mi i Nord når jeg skal spille ut mot 4hj. Øst brukte litt tid før han passet 4hj, uten at det spiller så mye rolle denne gangen.

Makkers 3NT viser en gående minor uten sidestyrke, så hvis jeg spiller ut feil minor, er det svært sannsynlig at det forsvinner stikk for oss. 

Derfor spilte jeg ut......  spar ess for å se bordet.

Javel, makker hadde altså ruter. Uten kuleramme klarte jeg å finne ut at jeg "så" alle tretten ruterne. (makker har syv, jeg har fire og bordet de to siste. 7+4+2 = 13)

Da er det ikke annet å spille på enn at makker har singel spar. Ni pluss av 10 mulige.
ª A7
© 654
¨ 9862
§ 8642
  ª D9853 ª KJT42
  © AKT987 © D32
  ¨ - ¨ 73
  § DJ § AK7
ª 6
© J
¨ AKDJT54
§ T965


Hjemmeseier i Farsund Open...
Ole Fuglestad og Karl Christian Baumann ledet store deler av turneringa, men på slutten kom Farsunds Svein Audun Østensen og Even Jenssen som ei kule og tok en klar seier. Tom Høiland og Vidar Kolnes gikk også forbi på slutten og tok sølv.
RESULTATER  og BILDER
  


Gro Svendsvoll og Martin Reinertsen flankerer vinnerne fra Farsun Open 2009, Svein Audun Østensen og Even Jenssen 


Ann Karin sammen med et av de største talentene vi har hatt på i kretsen på lenge, Marius Skree. en fin sjetteplass. Til høyre unge Baumann i den perioden han ledet turneringa..

En uke igjen til SIB...
Vi har et mål om 100 deltakere i Norway Open og 70 par i parturneringen. Vi mangler litt enda, men vi både håper og tror på at det er flere som ikke har fått ut fingeren..

Elitepulja har et svært høyt og jevnt nivå, der det er både verdensmestre og europamestre. Premie her vil være en god prestasjon. I den åpne pulja håper vi på 30 par og det er mange skarpe kniver i den skuffen også..
Systemkort Norway Open.. 
Det er flere som vil starte oppvarmingen. Over finner du det systemet du får lov til å spille. Før runden avtaler du om du vil spille de "avanserte" konvensjonene eller ikke. Sies det ingenting, er det grunnsystemet som gjelder.

Reglene i singeltureringa er slik:
Premiene deles ut i superfinalen. Den spilles kl. 20.30 mellom de 16 spillerne som i løpet av dagen har kvalifisert seg i løpet av tre frittstående sesjoner, hver på 16 spill.

Vi deler inn i en invitasjonspulje og to åpne puljer. De to beste i invitasjonspulja samt vinnerne av de åpne puljene, er kvalifisert. Etter tre sesjoner har en de 12 første finalistene. (4+4+4) De fire siste plassene går til de spillerne med høyeste totalscore (som ikke allerede er kvalifisert).
Hver sesjon starter med blanke ark.

Etter hver sesjon byttes de åtte dårligste i invitasjonspulja ut med de fire beste spillere fra de to åpne puljene. 

Scoringsformeren er IMP (Butler) og finalistene tar med seg snittet sitt på de tre spilte sesjonene inn i finalene, dog begrenset oppad til 20 IMP. Skulle noen ha et negativt snitt, begynner de på null.

Finalen overføres på BBO. 15 spill, et med hver av de andre finalistene.

ª K987
© KT8
¨ A7
§ AKT4
ª 43
© AQJ972
¨ 96
§ D52
Vest Nord Øst Syd
Japan kanin B Senior Silla
 1ru 1NT 2hj pass
2sp pass 3kl* pass
4ru pass 4hj pass
4sp pass 5ru pass
6ru dobl All pass

*) "gameforce", fortalte hun uten at noen hadde spurt..

Når du tror julekvelden kommer
i april, er det lurt å være på vakt. Det er Geir Brekka som forteller om dette spillet fra London i påska, der han, formann Stornes og Silla hadde blitt invitert av Simon Gillis. Sistemann på laget var ingen ringere enn Zia. Det kommer flere historier, men dette spillet kommer jeg aldri til å glemme, forteller Geir.

I øst sitter Brian Senior, en merittert engelsk landslagsspiller. Når han skal beskrives, er ikke sympatisk akkurat det første ordet en vil velge. Han spiller med en japansk sponsordame på nærmere 70 år. Hun får kjeft i 11 av 10 spill, men sier ikke et eneste ord. Faktisk er hun ikke så verst til å spille, men bedømt ut fra den sjikanen hun blir utsatt for, skulle en tro at hun var hjernedød. I dette spillet forteller Geir at Brian Senior rista på hodet, sukka og stønna for hver eneste melding japenerinnen kom med. Da hun løfta 5ru til slem, lå han nærmest framoverbøyd og dunka hodet i bordplata.

Geir dobla og spilte ut ruter ess. Han hadde tatt fram kalkulatoren for å telle beiter, men da bordet dukka opp ble han faktisk litt bekymret. "Kanskje må jeg spille hjerter for å drepe skvisen, men damen har sikkert en kløver", tenkte han og tok for kløver ess.
Spillet var over på sekunder, der kløveren ble stjålet, hjerter til kapp, en liten hjerter til røff og bordet ble spilt inn på ruter ni. Frk. Japan claima lenge før hun visste at ruteren satt 2-2 og hjerteren 3-3.

(Faktisk er det bare mer ruter som beiter kontrakten)
ª K987
© KT8
¨ A7
§ AKT4
 ª ADJT6 ª 43
 © 3 © AQJ972
 ¨ KQJT954 ¨ 96
 § - § D52
ª 52
© 654
¨ 32
§ J98753

Back in business...
Det ble noen flere dager på Bali enn planlagt. Når mageskjauen setter inn, er det bare å utsette hjemreise til den verste faren er over. 

Nå ligger vitsene klare, det blir et par spill fra da formannen spilte med ZIA i London og dere skal få kommer med tanker om de "nye" spillerne som har invadert det Australske bridgeforbundet.

Nå skal jeg pakke ut sekken, før det blir en LANG.. sykkeltur i finværet. 

Bouncer har mast, Østre Toten kommune har fått gjort mer enn på lenge og kaninen har vært søvnløs. Nå kan dere slappe av alle. Mer kommer in kveldinga..
 
  

Torsdag kveld før SIB..
Vær med å spre INFO!! 

Mer bridge i Påska:

Myra
(Palmesøndag)  
Sirdal
(Skjærtorsdag) 

 

God påske til alle!!

og jeg sier som brødrene Solberg kunne sagt:
"But, but, It's not only only to hold the swings when we drive with so high fart.."

Nå blir det stille her....
i mer enn 14 dager. Redaktøren skal på påskeferie og har rett og slett tenkt å ikke ta med PC'n.
Dere får holde ut så godt dere kan og kanskje bla i ARKIV'et for å gjenoppleve høydepunkter. Det som er i grønt er en vits hvis dere skulle være i tvil..

 


Når jeg kommer tilbake, forventer jeg at det er fullt i både Elite, Norway open og Åpen Pulje.

SIB 2009La oss nå si at grunnen til at makker meldte 2ru var at han ville komme med en liten sleminvitt i kløver. Dere som melder 3ru (xx eller xxx) på denne hånda, tvinger alt