Nyttår 2011

 


 

ªDJ5
©KJ4
¨76
§D10765   
ªK10975
©ED72
¨D
§K98
Vest Nord Øst Syd
 Geir  Tom Lise Snorre
  2ru 3NT 4hj
4NT pass pass pass
Styrke eller Lavintahl?
eller kanskje begge deler?

Jeg er en svoren tilhenger av at et avkast ikke kan bety mer enn en ting. Kombinasjonskast mener jeg sjelden er lurt..

Men ikke i dette spillet!

Tom sin 2ru viser 3-7hp og 5+ i en major. Jeg spiller ut hjerter ess og Tom legger svakhet med tieren. Tja, hva skal jeg gjør nå? Bordet er uten inntak, så ruter dame i stikk to er ufarlig. Jeg vet at Lise har syv eller åtter gående ruter, pluss et svart ess.

Lise i øst stikker og spiller spar tre mot bordet. Skal hun liste seg inn der for å få tak i hjerter kongen? Jeg stikker opp og Tom legger fireren. Underlig..  Hvis Lise har 73 dobbel, vil hun normal spille syveren, slik at vi ikke kan få vist entydig fordeling. (Da vil Tom sin fire være fra E54 eller 43 dobbel)

Jeg har mistanke om at jeg har gjort feil allerede. Tom har enten singel spar, E54 eller E4. Med E54 hos Tom (da hadde Lise altså 73), skal jeg spille mer spar. Bordet er dødt. Har Tom E4 må jeg håpe at han har kløver knekt, sånn at Lise kan gjøre feil. Hun vet tross alt ikke hvor Tom har sine tre poeng (!). Med singel spar, har Tom kløver ess. 
Jeg spiller kløver. Sikkert ikke rett?

Så forteller Tom meg at han ville lagt svakhet med en litt mindre enn sin høyeste hvis han IKKE hadde hatt spar ess. For eksempel åtteren.

Hvorfor kunne du ikke sagt det før da?

(PS: Fint av Lise å ikke ta åtte ruterstikk først. Da vil Tom legge svakhet i kløver og styrke i spar. Da vil selv JEG klare å slippe inn makker første gang i spar)
ªE54
©109843
¨J2
§654
ªDJ6 ª73
©KJ4 ©6
¨76 ¨EK1098543
§D10765    §EJ
ªK10982
©ED72
¨D
§K98

 

Finalesesjonen fra Reisiger kl. 17.00 på BBO
Det har ikke vært sendt live fra Nationals så langt. Derfor er det fint at vi får de siste to sesjonene i ettermiddag og kveld.

HER tror jeg resultatene oppdateres LIVE.

Boye, Tor og Geir diskvalifisert! 
og mister med det sølvmedaljen fra det italienske mesterskapet.  Laget som ble slått ut i semifinalen, Varese, protesterte mot at Angellini fikk lov til å stille med tre utlendinger på laget. 

Det er en maktkamp uten like i italiensk bridge. Lavazza med kaffedronningen Marie L Lavazza på den ene siden og multimillionæren Angellini på den andre. Om de norske visste at de tråkka i et vepsebol, vet jeg ikke. De har blitt spurt om å spille på et godt lag, fått (svært) god betalt og helt sikkert overlatt til andre å ta seg av formaliteter. Jeg tror ikke noen beskylder våre for å ha gjort noe galt.

Jeg skriver om dette i siste BIN. Mitt poeng er ikke at det skal være umulig å forsterke lag med internasjonale stjerner, men i slike tilfelle må vi ha et regelverk å forhold oss til. Det virker som et slikt ikke finnes i dag, i alle fall ikke et som er godt nok.


Fem norske klar for finalen
i Reisiger. Det startet med 39 lag i kvalliken. Halvparten gikk til semifinalen, mens halvparten av dem igjen er klar for finalen.

Terje og Jørgen for Team Gordon ligger på 2.plass, i praksis likt med lederlaget. Det spilles Board-A-Match. Enkelt forklart betyr det at poenget er å slå resultatet fra det andre bordet i lagkampen. Om en vinner med 10 eller 1000 poeng, spiller ingen rolle. 2-0, 1-1 eller 0-2 er mulig scorer på det enkelte spill.

Strul er også godt med til finalen, mens Tonje sitt lag var mindre enn et spill fra å bli blant de ti beste. God innsats!!

Favorittene Nickell ble klart slått ut i semifinalen, så laget som har vunnet de to foregående årene må være tilskuere denne gangen.

 


 

Orlando Fall NABC

Orlando, FL

Stillingen etter to kvalifiseringssesjoner - 20 lag klar for semifinale..

Reisinger B-A-M Teams
20 Tables / Based on 39 Tables
  Names Score
1 Nick Nickell - Zia Mahmood, New York NY; Ralph Katz, Burr Ridge IL; Jeff Meckstroth, Tampa FL; Eric Rodwell, Clearwater Bch FL; Bob Hamman, Dallas TX 11.47
2 Magnus Eriksson, Haverdal Sweden; Sandra Rimstedt, Haverdal 310 4 Sweden; Shane Blanchard - Robert Blanchard, New York NY 10.59
3/4 Richard Schwartz, East Elmhurst NY; Peter Weichsel, Carlsbad CA; Drew Casen, Las Vegas NV; Louk Verhees, 2215 SH Voorhou Netherlands; Cornelis Van Prooijen, Nieuw Vennep Netherlands 10.24
3/4 Aubrey Strul - Michael Becker, Boca Raton FL; Geir Helgemo, Trondheim Ca Norway; Tor Helness, Oslo Norway; Boye Brogeland, Norway; Erik Saelensminde, Jessheim Norway 10.24
5 Kevin Bathurst, New York NY; Daniel Zagorin, Skokie IL; Fredrik Nystrom, 11421 Stockholm Sweden; Peter Bertheau, Taby Sweden; Bart Bramley, Dallas TX; Nikolay Demirev, Arlington Hts IL 10.06
6 Jim Mahaffey, Winter Park FL; Jacek Pszczola, Chapel Hill NC; Sam Lev, New York NY; Gary Cohler, Miami FL; Fu Zhong, Beijing People's Republic of China; Jie Zhao, Tianjin People's Republic of China 9.88
7/8 Alexander Smirnov, Lubeck Germany Germany; Roy Welland - Christal Henner-Welland, New York NY; Josef Piekarek, Germany; Howard Weinstein, Palm Bch Grdns FL; Steve Garner, Chicago IL 9.71
7/8 Michael Moss - Bjorn Fallenius, New York NY; Hakan Nilsson, West Palm Beach FL; Peter Fredin, Malmo Sweden 9.71
9/13 D Dong, Chicago IL; Alan Kleist, Cheverly MD; Stephen McConnell, Evanston IL; Robert Brady, McLean VA 9.53
9/13 Marion Michielsen, 3024 AM Rotterd Netherlands; Laura Dekkers, Rotterdam; Martin Andresen, Oslo Norway; Rune Hauge, St Petersport Great Britain; Tonje Brogeland, Flekkefjord Norway; Jan Van Cleeff, Ah Den Haag 250 Netherlands 9.53

 

 . 

Jon Sveindal best av våre i USA
En bra 15.plass av nesten 400 startende til bergenseren. Silla og Rune nummer 25, mens Boye og Tonje slutta på 36.plass
   


Tynt med norske i Blue Ribbon.
Etter første sesjon (av tre) ligger Boye og Tonje best av våre på 48.plass. Jeg kan ikke finne Tor og Geir blant de 158 som får spille dagens semifinale. Om det betyr at de er utslått eller ikke stilte, vet jeg ikke. I dag (onsdag) spilles sesjon tre og fire, før de to finalesesjonene er på torsdag.

Nora Hansen og Siss Wold?
vant Åpent KM for damer. Ikke mer enn 10 par, men vinnerne kan vel ikke annet enn å slå de som stiller opp..
Bursdag og bridge..
At Frank og Ole passerer 40 år, er vel ikke til å tro? I helga feira de bursdag sammen og da er det bridgeturnering. To separate turneringer, med god mat både før, under og etter. Det samme med drikke, men da kan en sikkert henge på "underveis" også.

Frank selv var knusende overlegen i par, mens Katja og Helge vant den andre.

PAR RESULTATER           BUTLER RESULTATER

Julebridge i Lyngdal
lørdag 18.12.

ªE87
©D2
¨DJ982
§K32
ª1065 ªD
©K654 ©J109763
¨E104 ¨643
§D54 §J96
ªKJ9432
©E
¨K7
§E1087
Vest Nord Øst Syd
Snurr Inger L Tom kanin
      1ru pass 1sp
pass 1NT pass 6sp
pass pass pass   
Se om du kan gå beit?
Jeg har sagt det mange ganger. Når jeg møter kaninen, er det prestisje hver eneste gang. Dessverre må jeg innrømme at han har slått meg ofte på BBO i det siste, men i klubben er det spill mot kun det ene målet, hans.

Om du gir denne spilleprøven til hundre spillere, vil jeg tro hundre av dem vinner tolv stikk. Da er det deilig at Geir fikk bare elleve, uten at han dumma seg ut.

Kløver dame i utspill. Geir vant med esset og la ned spar konge. Så ruter konge til mitt ess og mer kløver.

Nå har Geir plutselig fått et valg som få andre ville fått. Er det størst sjanse for at jeg har kløver knekt eller at ruter tieren faller? Det er en tilleggsjanse å stikke med kløver konge, spille ruter dame, ruter til spar knekt og spar til kapp. Da vinner han også med ruter E10xx, forutsatt at spar damen er singel..

Jeg har ståpels enda av at Geir slapp kløveren til tieren.. 

Jeg får kompensere litt ved å fortelle at han og Stig ble nummer tre blant åtti par i Tanger i helga. MEd en score på omtrent 60% kunne han godt vunnet, men det var ujevnt felt og mye poeng i omløp.

RESULTATER MANDAG 30. NOVEMBER
Vi minner om MP-treffet neste tirsdag.


 

NATIONALS FALL (25.11 - 5.12)

 10.plass til Terje Aa og Jørgen Molberg på Lag Gordon i Michell Open Board-A-MAtch. Vant gjorde Adam Zmudzinski, Katowice 40-479 Poland; Andrew Gromov - Aleksander Dubinin, Moscow Russia; Josef Blass, Chapel Hill NC; Marcin Lesniewski, Zakopane Poland; Cezary Balicki, Smolec Poland.

Ingen suksess for Team Strul. 25.plass i den 40 lag store finalen. I dag starter Blue Ribbon Pairs. Kan vi håpe på bedre saker der?


NATIONALS FALL (25.11 - 5.12)

 er en av de fire årlige storturneringene i USA. Nå er spillebyen Orlando og der er programmet som følger. 

 • Nail Life Master - en innledende parturnering. I fjor vant Tor Helness og Martin Andresen denne. I år ble Silla og Boye de beste av våre med en 12.plass. 
   
 • BAM (Board-A-Match) Open. Tor-Geir- Boye og Silla spiller på Lag Strul, men Terje Aa og Jørgen Molberg spiller med Gordon. Begge er i finalen. Den spilles i kveld (mandag) 
    
 • Så følger Blue Ribbon Pairs. Her skal Tor og Geir prøve å vinne. Silla vet jeg ikke hvem er parret med, fordi Tonje og Boye skal prøve seg sammen. 
    
 • Det hele avsluttes i helga med Reisinger lag, en av de alle mest prestisjefylte lagturneringene i verden. Våre beste er igjen sammen med sponsor Audrey Strul. Denne turneringa kan du følge på BBO. 
    
 • Opplegget er omtrent det samme for alle turneringene. Det skalles av 50% hver dag. En sesjon om formiddagen og en sesjon om ettermiddagen avgjør hvem som går videre. Blue Ribbon Pairs starter med omtrent 300 par. 150 får spille andre dag, mens 75 møtes i finalen. Det er noen CarryOver regler som er rimelig enkle. I lag er det innledende gruppespill og KnocOut's etterpå.

Hei Snorre!
 
Håper du kan legge ut på siden din at Søgne BK spiller singelturnering  torsdag 2. desember  og torsdag 16. desember.
Torsdag 9. desember spiller vi MP-treff.
 
Det er fremdeles plass i singelturneringen for de som ønsker å delta, påmelding til meg på tlf 97577671 eller til Bente tlf 91795234.
 
1. premien er selvsagt startkontigenten i Norway Open.
 
mvh Øyvind

 

Snåsa Cup 2010
ble vunnet av BIN's Erlend Skjetne og Aksel Hornslien. Ikke mindre enn ei lita mil foran Ove Reidar Holmen og Arnstein Nymoen.


 

Nationals Fall

Åpnet med parturneringa. En brukbar 12.plass av Boye og Silla. Tre andre norske par kome over middels. Bare det å kvalle til finalen er en bra prestasjon.

 

 
 
ªK432
©K7
¨D102
§KDJ7
ªEJ9876
©J952
¨765
§--
Vest Nord Øst Syd
      1kl 1hj 1sp
1NT 2sp p.r   
Evnen til å skifte fot...
er min egen kanskje største svakhet. Jeg tipper jeg deler den med flere andre, men forhåpentligvis ikke deg..

Vi legger alle en spilleplan basert på den informasjonen vi har tilgjengelig. I løpet av spillet dukker det kanskje opp ting som gjør at planen må endres. Det kan være at fordelinger ikke er slik en først antok eller at det kommer posisjoner en kjenner igjen og da bør bruke tidligere erfaringer. Det å sette seg inn i motstanderens dilemma og valg, er en viktig evne.

Til venstre spilte jeg parturnering og fikk hjerterdame ut. Konge, ess og mer hjerter til knekten min som sto. Fin start!

Spar ess og spar ting kongen avslørte litt overraskende at vest hadde bare Dx. Så kløver konge. Dekkes ikke den, kaster jeg en ruter. Er ikke det en god plan da?

Kløver konge og øst legger liten. Nå spør jeg deg. (håper du ikke allerede har gjort som jeg og kasta en ruter) Har du noen gang sittet i øst med kløveress i denne situasjonen og ikke stukket? Det har du neppe, så da har vest kløver ess. 

Du trumfer og spiller i stedet på at vest har HJx i ruter. "Evnen til å skifte fot"

Fall Nationals.
starter 25.november i Orlando. Jeg vet at Boye er der, men enda er ikke hjemmesidene oppdatert med hvilke lag og spillere som er på plass. Det kommer nok straks.
Seks Kristiansandere i Tanger i helga.
Øystein Jensen, Erik Dahl, Bjørn Fjellstad, Jan Erik og Stig Drangsholt og Geir Brekka har tatt turen til Nord-Afrika. Hjemmesiden er tynn enda, men det kommer sikkert mer info og resultater.

 

Helge Wessel vant i går
Etter å ha slitt med helsa ei stund, er det moro å se at Helge igjen tar stikk. En knepen seier over godt spurtende Inger Johanne og Thore.

Helge og Roald vant klart sammenlagt.

Neste mandag starter juleturneringa (Kretspoeng i stedet for Klubb), så kommer MP-treffet og den 14.des arrangerer vi avslutning sammen med RUTER 7.

 


Protester i Italia..
For et par helger siden ble Team Angellini nummer to i det italienske lagmesterskapet. Under turneringa kom det protester på at tre nordmenn spilte på laget til Angellini. Paolo Uggeri fremmet klagen på vegne av sitt lag, Varese Team.

Turneringsledelsen ville ikke behandle protester der og da. Derfor er den sendt videre opp i systemet og det ventes en avgjørelse i løpet av året. Georgio Duboin sier at hans lag er klar til å spille finalen på nytt hvis de må det. Fulvio Fantoni mener imidlertid at laget har klarert disse tingene på forhånd, de har fått godkjenning og har forholdt seg til de instrukser de fikk.

Er det rart det er krig i verden? 

Francesco Angelini

 

The real soul of the Angelini Bridge Team, one of the top world non national teams in the past 15 years.

Winner of European Team championship (with a record score that is probably impossible to repeat); Salsomaggiore 2002; IOC Grand Prix; Lausanne 1999; five European Champions Cups; Rosenblum; Lille 1998.  Winner of many Italian Open Team Championships; Italian Primavera Championships and Italian Cups. He was member of the Italian National Team that qualified in Pau 2008 for the 2009 World Championship in Brasil

 


ªK43
©K107
¨E765
§654
ªDJ1065
©-
¨KDJ10
§EDJ9
Vest Nord Øst Syd
       pass pass 1sp
pass 2kl pass 3kl
dobl 4sp pass 6sp
pass pass dobl pass
pass pass    
Basisferdighetene da?
Jeg bakspilte en tidligere 1.divisjonsspiller i dette spillet. Egentlig regna jeg med at det var over på noen sekunder, men det er kanskje så mye lettere når en ser alle kortene?

Vest spilte ut spar ess og mer spar. Da mener jeg resten burde være håndarbeid for en god spiller. Du kan jo bruke noen sekunder selv?

Spar konge, kløver til damen, ruter til esset, kløver til knekten, kløver ess og kløver til stjeling. Hjem på hjerterrøff, ut med trumfen og 1660 i boka.

Sitter kløveren 4-2, må den med fire kløver ha den siste trumfen. Slettes ikke usannsynlig etter vest "opplysende" dobling i tredje runde.

Aktuelt tok Telemarkingen en kløverfinesse og peisa på med spar og ruter. Hadde øst hatt hjerter ess i tillegg til Kxxx i kløver, ville han blitt skvist. Slik sitter det IKKE, først og fremst pga doblinga. Hadde vest mot formodning ikke hatt hjerteress, hadde han skifta dit i andre stikk.
 
ªK43
©K107
¨E765
§654
ªE2 ª987
©EJ832 ©D9654
¨9872 ¨3
§72 §K1083
ªDJ1065
©-
¨KDJ10
§EDJ9


 

Helge og Roald med 74%...
Det holdt til en KLAR seier.  Det er mange som synes det er moro at også kaninen fikk over middels på en klubbkveld.

                   Team Onstein fra Nederland som vant Champions Cup

BBO Nordic fra frk. Harding:
   
 
Hei Snorre,

Hyggelig at du skriver om BBO Nordic på hjemmesiden, vi håper at alle var fornøyde med åpningsturneringen.

Først, la meg oppklare en misforståelse. Det er NBU, Nordisk Bridge Union, som har initiert prosjektet med BBO Nordic. BBO Nordic er en del av det nordiske samarbeidsprosjektet som også innbefatter den nye opplæringsserien Spill Bridge 1-4. På sikt vil det også komme et opplæringstilbud på BBO Nordic. På den måten håper vi å nå ut med bridge til flere grupper.

Bridge er så mangt, det kan være alt fra kveldsunderholdning på hytta i påskeferien til ekstremt krevende tankesport. Vi får akseptere at folk velger sin egen måte å praktisere bridgen på, og internettbridge er en del av dette bildet. Våre medlemmer spiller på nett, og vi ønsker derfor å gi et seriøst tilbud og godt tilbud også på nett. Det kan også gjøre det interessant for de som stort sett bare spiller på nett å være medlem av NBF, som vi da vil nå med informasjon om det vanlige turneringstilbudet. Mer enn 1500 medlemmer før første turnering viser at det var et behov!

 Dersom noen oppdager juks på BBO Nordic står du selvsagt fritt til å smøre det ut i 4 farger på hjemmesida di. Det skal vi ikke ha noe av. Alle former for juks vil umiddelbart føre til utestengelse fra BBO Nordic. Men det finnes nyanseforskjeller, og det finnes uetisk oppførsel som ikke har noe med juks å gjøre (språkbruk, manglende forklaring, opplagt undo som ikke blir akseptert, feilclaim +++). Slike episoder må vi få innsyn i, og alle slike episoder skal rapporteres inn til td@bbonordic.com . Så får vi ryddet opp på en ordentlig måte slik at det blir trivelig for alle!

 Vi ønsker alle velkommen tilbake på fredag kl 20.30. Da blir det 24 spill, 6 runder á 4 spill i runden, Monrad (swiss) og  IMP scoring.

Med vennlig hilsen

Marianne Harding

Konsulent

 

 

Boye er ikke HELT enig med meg...
Jeg er ikke dummere enn at jeg skjønner at det å ha bridge som hobby og det å ha bridge som jobb er to forskjellige ting. Derfor ba jeg Boye komme med en kommentar til mine tanker omkring bridge på tvers av landegrenser, sponsorer og penger..
   
Hei Snorre.
 
La meg forsøke meg med en analogi: En privatskole i Roma har hørt rykter om at det finnes en dyktig musikklærer i Søgne. De er svært interessert i å hente ham inn noen uker i året for å undervise sine elever, og de slår på stortromma vedrørende lønnsbetingelsene. Det kommer imidlertid musikklæreren for øret at de italienske elevene ikke er særlig musikalske, så evnene hans vil trolig komme bedre til sin rett på talentene i Søgne. Takker du nei til tilbudet, Snorre, eller setter du deg på første fly til Roma?
 
Eller hva om du er fotballspiller i din beste alder, spiller spiss på Start og har hatt suksess på landslaget. En dag ringer de fra Barcelona og lurer på om du kan tenke deg å bli lagkamerat med Messi og gutta. Fristende, ikke sant? Men så har du jo sett på TV at venstrebacken aldeles ikke fortjener en plass på laget. Hvem vet, kanskje det er nevøen til klubbdirektøren som har skaffet seg klippekort på laget, eller kanskje til og med direktøren selv? Må du takke nei, Snorre, eller blir det Barcelona og kanskje et Champions League-gull på deg til våren?
 
Hilsen Boye
   

 

BBO Nordic
starta i går kveld. 192 par må vel sies å være en gedigen suksess. Marianne Harding er den som står bak initiativet og hun er sikkert fornøyd.

Jeg er "redd" BBO overtar mer og mer av den spillinga som før skjedde rundt i klubbene. Det er tross alt en grense for hvor mye folk vil spille. 2 timer med PC i sin egen varme stue, i konkurranse med 192 andre i stedet for de seks parene som kommer i klubben. 

Det jeg mener å se en trend i, er at mens klubbspillinga taper, øker interessen rundt endags og todagsturneringer. Ruter 7 stilte med 9 lag (!) i helgas 4.divisjon. Jeg tror mange av dem trener på BBO.

Dette er kanskje helt greit. Eller hva, NBF? 

PS: Og oppdager du eller andre noen som opplagt jukser på BBO Nordic, er det bare å sende hit. Det skal GLEDE meg å korsfeste!!

Trist å se fra Angellini
Dere må love meg å ikke oversette det jeg skriver nå til italiensk. Jeg har nok fiender her hjemme, så jeg trenger ingen fra Støvvellandet.

Selv jeg (og kanskje til og med kaninen) hadde kommet til finalen i Champions Cup hvis vi hadde bytta plass med sponsoren. Det er mulig han har en dårlig helg, men det han presterer på BBO er tynne saker. ABC'en sin kan han, men det å telle til 13 eller skjønne at en spiller som har K109xx i bordet neppe har ADx på hånda når han ikke spiller på hjerteren i 1NT, det klarer han ikke. Boye er makker og han sitter på nåler når han melder og spiller motspill. Hovedoppgaven hans er å legge ting i fanget på makker og unngå at italieneren får et eneste problem. Forebygging er i utgangspunktet en god sak, men bridgen mister både en og tre dimensjoner. Det burde (i mine øyne) ikke være nok å ha rævva full av penger for å spille finalen i bridgens Champions League.

Det våre tre norske stjerner gjør her, er å selge seg til kapitalen. Bridge er en jobb for noen, men personlig kan jeg ikke si at det er særlig pent å bivåne. 

Det ble Nederlands seier til slutt. Jevnt hele veien, men selv om Angellini toppa laget i siste sesjon (Fantoni - Nunes, Helgemo - Helness) , ble det tap med 21 IMP. Gratulerer til TEAM Onstein.

RESULTATER FINALEN


Divisjon i Vest-Agder
Jensen & Compani har stormet ut av startblokkene i 3.divisjon og har 68 VP på tre kamper. Vi ønsker oss veldig gjerne et lag til i 2.divisjon. Øystein og Erik har slitt i klubben i det siste, men 1.81 pr spill på 72 forsøk er sterkt..

HER er 4.divisjon. Det spilles som Monrad og Farsund har tatt taket. Guttorm Nilsen leder butleren med et godt snitt etter fire kamper.


<-- A bidders game
Tor meldte "selvsagt" inn 1sp. Syd dobla negativt og Geir spratt i norsk stil til 3sp. Da ble det ikke nok plass til nederlenderne å finne ut om de hadde kontroll i alle farger. På det andre bordet passet Bauke Muller over 1hj og da stoppet Fantoni - Nunes i 5hj når de mangla ruterstopper.

Til høyre vises det at det er ingenting som enten er rett eller galt. Når vi ser alle korta, samtidig som Brink fant en glimrende pass over makkers opplysende dobling, er det sikkert noen som synes Geir sin 3ru i blodsonen er tvilsom. Det å sette press på motparten hele tiden, MÅ være vinnende i det lange løp. At det blir en blemme i ny og ne, tror jeg en er nødt til å leve med. Denne gangen hadde NS ingenting i korta, og 500 var mange IMP ut.

ª104
©43
¨K1094
§EDJ52
ª9762 ªD843
©8 ©K1062
¨D72 ¨EJ6
§97643 §108
ªEKJ
©EDJ975
¨853
§K
Vest Nord Øst Syd
De Wijs Fantoni Muller Nunes
       pass pass 1hj
pass 2kl pass 2hj
pass 3ru pass 3NT
pass pass pass  
Toppbridge fra Muller og De Wijs
Simon De Wijs spiller ut en spar til dame og ess. Hjerter ess og hjerter dame er vel naturlig spilt. Bauke Muller stakk og fortsatte med mer spar til kongen. Claudio Nunes godspilte hjerteren sin, men ga bort det tredje stikket. Vest kasta begge sine spar og nå var det mange blindemenn rundt bordet. Etter fem kort er stillingen som til høyre.

Med hånden på hjertet. Hadde ikke du spilt spar og godspilt tassen din? Da er det lett match. 3+4+0+3 = 10

Det er mulig jeg undervurderer deg, men i så tilfelle kan du søke om medlemskap på det nederlandske landslaget. Bauke Muller spilte kløver (!) og ødela forbindelsene fullstendig. 

Nunes måtte vinne med kongen på hånda og tok sine tre hjerterstikk. Nå var det mange høye kort hos NS, men faktisk ingen måte å klare mer enn åtte stykker.

På det andre bordet åpna Tor Helness med 1hj og da var det MYE lettere å spille 3NT. Det endte med ikke mindre enn 11 stikk. 
ª-
©-
¨K109
§EDJ52
ª- ª84
©- ©6
¨D72 ¨EJ6
§97643 §108
ªJ
©J95
¨853
§K


 

Champions Cup
er bridgens Champions League. De nasjonale mestrene fra de ti beste lagene i EM lag inviteres. Siden Norge ble "bare" nummer 14 i år, får vi ikke være med. Team Angellini fra Italia har importert Boye, Tor og Geir. De ble nummer to (av seks lag) i innledende gruppespill. Siden det er to puljer i kvalliken, ville jeg trodd at de to beste møttes i semifinalen, men der står det vitterlig ikke mindre enn ti lagnavn. Det er sikkert noe CarryOver og annet tull, men i løpet av helga kåres det i alle fall en vinner. Det meste overføres på BBO.

I spillet under ser en tydelig at Tor Helness kan mer bridge enn sin svenske motstander, Hammarstrø. Tor vet at åttekortfarger er trumf og ikke sidefarge. Det skjønte ikke svensken og gikk 500 i beit istedet for de 620 plusspoengene Tor tok med seg hjem
  

 

ªE76
©876
¨E10876
§105
ªK10982 ªJ5
©D109 ©54
¨5 ¨J943
§D432 §KJ987
ªD43
©AKJ32
¨KD2
§E6
Vest Nord Øst Syd
Hurra Lur Snurr Helge 
        2NT
pass 3kl dobl 3hj
pass 4hj p.r   
<-- Ikke ta finesse mot makker?
står på side en i boken om motspill. Som ofte i verden, er det ingenting som er enten rett eller galt. Det meste ar avskygninger av sannhet.

Jon Solli Hansen spilte ut kløver tre til min konge og Helge sitt ess. To høye hjerter fra hånden fulgt av ruter konge og ruter dame. Jon kunne nesten ikke la være å stjele den. Etter å ha tatt for kløver dame var han innspilt.

I ettertid er det kanskje opplagt å underspille kløver dame, men jeg skulle aldri latt han få den prøven. Jeg vet i øst at syd har kløver ess, men det er ikke sikkert han har damen. Derfor skal jeg legge kløver ni i stikk en. 

Da kommer jeg inn på kløver konge og kan spille spar knekt. Ei beit.
Skammelig!!

(Joda, makker. Jeg vet at jeg har bytta om på et par kort slik at det ikke spilte noen rolle hva vi gjorde. Poenget er like viktig likevel)


Hvor kom beita fra?
Se godt på DETTE spillet og prøv å finn ut hvor beita kom fra. I alle fall med hjerter ut til esset..

Trykk "NESTE" og se Roar der han stikker med kløver ess..

(Åpner ikke BBO seg, må du først lagre fila lokalt og så åpne den derfra. Google Crome bl.a åpner ikke alle typer filer automatisk)

ª4
©DJ65
¨K765
§E1087
ªJ83 ªD10972
©8732 ©K104
¨DJ3 ¨42
§DJ6 §932
ªEK65
©A9
¨E1098
§K54
Vest Nord Øst Syd
Snurr Helge Hurra Geir
          1ru
pass 1hj 1sp 2NT
pass 3NT p.r.   
<-- åsså mot luringen da!!
Bridge er prestisje. Nest etter å tape for kaninen, er det å gjøre feil mot luringen det verste. Aller verst når han selv har latt meg få sjansen til å vise oversikt.

Jeg spilte ut spar tre til dame og ess. Roald fortsatte med hjerter 9 til dame og konge. Spar ti lasjerte han, men stakk den neste. I bordet har han kastet to kløver

Nå gjør Roald feil når han spiller kløver til esset og ruter fem til åtter og dame.  Poenget er at han skal holde den farlige hånda ute, men det klarer han (hvis mulig) like fint med ruter til kongen og mer ruter. Har øst DJx er det ingenting han kan gjøre uansett.

Jeg kommer altså inn på ruter knekt i posisjonen til høyre og frir meg i hjerter. Esset vinner, Ruter ess, ruter konge, hjerter knekt (bort med ruteren på hånda) og siste ruter fra bordet. Trenger jeg å fortelle deg at i vest må jeg holde en hjerter og kan ikke ha to kløver? Øst må passe på spar syv og kan heller ikke ta vare på kløveren.

Tosidig skvis kalles det, men i diagramposisjonen skal jeg se dette og bryte forbindelsen med kløver dame. Det eneste som trøster meg, er at holder Roald E10x i kløver i bordet tidlig og spiller ruteren slik jeg sa, er det ingenting vi kan gjøre..
ª-
©J65
¨K76
§10
 ª- ª72
 ©873 ©104
 ¨D3 ¨4
 §D6 §93
ª5
©A
¨E109
§K5

 

Thore Granheim igjen
Sammen med Inger Johanne vant han forrige turnering og tok sannelig teten i denne også. I går sammen med Kenneth Larsen. Hurralegen og Snorre ble nest best.
RESULTATER
Trekning 2 runde NM lag

ª765
©EK765
¨2
§ED76
ªEKD108
©DJ10
¨876
§K4
<-- To ganger Erik Dahl
Ikke se på alle kortene før du prøver deg. De skjønner sikkert at øst har fire spar med knekten siden jeg legger ut dette som et problem. Mot 6sp spilte Silla i Danmark ut ruter ess og mer ruter til stjeling i bordet. Spill hjem tolv stikk, pls.. (motparten har ikke meldt)

Jeg fikk dette som et problem av Erik, og ga meg selv et minutt. (jeg var jo tross alt i klasserommet og 25 ivrige 5.klassinger liker ikke at læreren snakker lenge bridge på mobilen i timene) Da gikk jeg beit, men trøster meg med at en verdensmester ikke var særlig bedre. (han hadde tross alt INGEN som forstyrra han) Vi trumfa ruteren og tok EK i spar. Da var vi beit. Bare prøv og korte deg en gang og samtidig ha overgang til bordet når øst har bare to kort i hjerter og tre i kløver.

Du har tenkt ferdig? Kikk nå til høyre før du leser fasiten..

Stjel ruteren i bordet, kløver til kongen, ruter til stjeling og to høye spar. Nå ser du sitsen og fortsetter med kløver til esset og kløver til stjeling. Hjerter dame, hjerter til esset og kløver dame. 
Vips og vaps!!

Enkelt, men likevel vanskelig..


  
   
ª765
©EK765
¨2
§ED76
ª9 ªJ432
©432 ©98
¨E10943 ¨KDJ5
§J932 §1085
ªEKD108
©DJ10
¨876
§K4

Nystrøm i 6hj..
Erik synes ikke det var noen STOR grunn av meg til å rope hurra for Fredrik Nystrøm's spilleføring i 6hj. (litt nede). Svensken tok EK i hjerter, seilte kløver 10, kløver til knekten, kløver ess og inn med vest på hjerterdame. Nå måtte han spille inn bordet fordi han også hadde spar konge. 

Erik vinner selv om vest IKKE har spar konge, fordi han spiller slik: Trumfe ruteren, hjerter til esset (ikke mer hjerter), kløver 10 som seiler, kløver til knekten og kløver ess. Har en av dem blitt trumfen av øst, vil bordets hjerter konge ta ut trumfen og det er inntak på hjerter 7 til å hente to stående kløvere. To spar forsvinner der og den siste på ruter ess...  

 

Sven Olai Høyland - Jon Helge Herland
vant helgas Nærbøgigant. Imponerende 2.plass av 72-års jubilant Erik Jørgensen i par med ikke fullt så gamle Tom Høiland.

RESULTATER

Vi sprakk på slutten
Ingen god siste sesjon på verken Geir-Tor eller Boye-Silla. Svenskene vant særdeles suverent, men fra 2.plass og nedover var det jevn. Vi tapte feltet og havnet på 5. og 6.plass. 

SLUTTSTILLINGEN (nederst på sida) 

Info om 3.og 4.divisjon for vår krets
finner du på vabk.org

Han hadde klart Dxxx i kløver..
også!! En steinhard, men god slem i hjerter. Ruter ut trumfet Fredrik Nyberg og tok for AK i hjerter. Så kløver 10 som seilte og kløver til knekten. Kløver ess og inn med vest på hjerterdame.  

Spill inn bordet pls, unge Madala!!

På 3. og 5.plass i Danmark..
lørdagen har vært en bra dag for oss. Stillingen til høyre etter 10 av 15 kamper. Geir og Tor har heng på de to parene foran, men for Boye og Silla ser det tungt ut å kunne vinne. Jeg tipper 1. og 3.plass!!

Norge sliter i Danmark..
Det er mulig vi legger lista høyt, men sånn er det når vi blir bortskjemte med gode resultater. Copenhagen Invitational spilles som 15 runder a 10 spill, alle mot alle. 

Det er butler-scoring og IMP'ene ene omregnes til noe som ligner VP, men det er 80 poeng å dele på i en kamp. 40-40 er uavgjort. 50-30 er en god seier.

Mot Til høyre er stillingen etter 5 runder.

Resultatoversikten på hjemmesiden til turneringa er også oversiktlig og fin. Masse fin informasjon om det enkelte par sine prestasjoner.

I runde 5 vant Zia-Welland og Bocchi-Madala med 77-3 og 73-7. Boye og Silla tapte 80-0 på de samme spilla mot Nystrøm - Bertheau. Det er godt mer enn 60 IMP ut i på 10 spill  i forhold til butlersnittet
 

RESULTATSIDE

    R10 TOT  
  12  Fredrik Nyström - Peter Bertheau    56    510    1   
  15  Norberto Bocchi - Agustin Madala    51    494    2   
  13  Geir Helgemo - Tor Helness    51    460    3   
  3  Krzysztof Martens - Krzysztof Jassem    24    435    4   
  14  Boye Brogeland - Erik Sælensminde    53    419    5   
  11  Juan Carlos Ventin - Frederic Wrang    27    417    6   
  9  Philippe Cronier - Gunnar Hallberg    29    399    7   
  2  Zia Mahmood - Roy Welland    18    398    8   
  16  Jens Auken - Søren Christiansen    57    397    9   
  4  Michael Askgaard - Gregers Bjarnarson    62    390    10   
  5  Steve Garner - Howard Weinstein    29    379    11   
  10  Sabine Auken - Daniela von Armin    23    368    12   
  1  Nafiz Zorlu - Salvador Assael    41    368    12   
  8  Jakob Røn - Lars Blakset    39    351    14   
  7  Andrey Gromov - Evgeni Shanurin    63    344    15   
  6  Tom Hanlon - John Carroll    17    271    16   

 


<-- en fin sak og Tor og Geir
Jeg tipper MANGE kommer i 3NT på dette. 3hj som snirkelton unngikk det. 5ru er toppkontrakten og står på dobbelfinessen i kløver.

Madame Min har fått skikk..
på makkeren sin. HER ser du resultatene fra Ørje-mixen. Vi gratulerer..
 Nordmenn spiller bridge over hele verden. Ingen stor suksess i parturneringa, selv om 7.plass av Virginia Chediak slett ikke er verst.
I morgen starter lag. Da går det bedre.

Copenhagen Invitational..
spilles i helga. Linken til høyre gir deg programmet, resultater og bulletiner.

På torsdag kveld spilles en auksjonsturnering, der lokale dansker kan kjøpe seg en kjent makker. Den finner du som PRO-AM turneringa.

Det er 16 deltakere i hovedturneringa. Ingen hvem som helst. Fire nordmenn deltar. STARTLISTE

 
 
ªK842
©E82
¨E5
§EJ53
ª753 ªED10
©874 ©109
¨97 ¨J8643
§KD984 §107
ªJ96
©KDJ53
¨KD2
§62
Bridge har så mange dimensjoner..
og det er nok akkurat det som fasinerer meg mest med spillet. Det som er rett i en situasjon, kan være helt feil i en annen. Å skille den ene fra den andre, er ikke lett. I et og et spill kan også hvem som helst vinne, men i det lange løp er det de beste som seirer. Når de aller flinkeste feiler, gjerne i et spill der bestemor hadde vunnet, smiler vi vel i skjegget noen og en hver?

Se godt på kontrakten til venstre. Syd åpna med 1hj, nord meldte 2kl (?) og så havna paret kjapt i 4hj. I syd sitter en tidligere (og muligens framtidig) landslagsspiller, Roar Voll.  Tro det eller ei, så gikk han beit! Det er da ikke mulig, vil du si? 

Rører motparten sparen, blir det bare to tapere der. KD sitter foran EJ i kløver og det vil Roar teste før han prøver seg på sparfargen. Ergo, to i spar og en i kløver er maks ØV kan få?

Beit ble det likevel og Roar spilte faktisk helt normalt, svarer jeg deg. Hva skjedde?

Thomas Charlsen spilte ut en liten (!) kløver i vest. Den syd som tror det er fra KD, er ikke født. Kan den ikke være singel, slik at det blir en stjeling og to spartapere i tillegg?

Opp på esset og ut med trumfen.  Sparen er en posisjon for dobbel (eller egentlig trippel) finesse. Å finne damen eller tieren til venstre, er 75% sjanse. Roar seilte først knekten til damen og etterpå nieren til tieren. Spar ess tok beita..

   

ª43
©4
¨EDJ87
§EDJ103
ª9876 ª9863
©J1098 ©532
¨K95 ¨106
§K3 §9865
ªEKJ
©EKD76
¨432
§76
Enda flere dimensjoner
og denne gangen er det Glenn Grøtheim i aksjon i 6NT som spillefører i syd. Tell stikk. 3+3+5+5=16. 13 stikk hadde alle som kan det med finesser klart. Glenn gikk beit!!

Om han spilte på beste sjanse, skal jeg ikke si. At det var en helt fornuftig og logisk plan som lå bak, er det i alle fall ikke tvil om. Faktisk er det aldri så lite heder og ros til Tom Høiland i spilleføringa hans..

I vest spilte jeg ut hjerter knekt til esset. Ruter til damen gikk fint. Det er ikke all verdens overganger, så kløver ess og kløver dame var vel ok? Jeg stakk og spilte mer hjerter.

Kløver konge satt altså i kutt, men selv om ruterkappen gikk første gang, er det vel ikke sikkert at den går andre gang? Tom vil selvsagt dukke med ruter konge. Han vil jo at Glenn går hjem og tar enda en ruterkapp i stedet for kløverkappen som Tom vet går..

Dette skjønner Glenn godt, så han tok hjerterstikkene og spilte ruter til esset (!). Alle kløverne og tre kortpossen er til høyre. Sparkapp eller spardame sammen med ruter kongen? I det siste tilfellet vil spar damen falle under EK. 

Du tenker nok helt sikkert ut hva Glenn gjorde!!
   
ª107  
©-  
¨D  
§-  
ª??(?)  ª??(?)
©- ©-
¨K eller -  ¨K eller -
§- §-
ªEKJ  
©-  
¨-
§-  

ª107
©KJ54
¨D1087
§J65
ªKJ4 ª9863
©E1076 ©D98
¨32 ¨965
§8632 §E104
ªED52
©32
¨EKJ4
§KD7
Småpent, Tom
Tre av lagene våre er klare for 2.runde etter komfortable seire. De to siste spiller i løpet av uka. RESULTATER

Mæsel vant med nesten 40 IMP over Lyngdal. Ti av dem kom i dette spillet der Tom skulle øve seg i 3NT uten meldinger fra motparten.

Det kom kløver ut til esset og mer kløver. Hjerter til knekt, dame og mer kløver. Hjerter til kongen og tre høye ruter på hånda. 

I posisjonen til høyre spiller Tom ruter til bordets dame. Trygve Undem gjør sitt beste ved å kaste en spar til, men Tom leser rett og topper ut spar konge.
Jeg trenger vel ikke fortelle deg at om det forsvinner en hjerter eller kløver i diagramposisjonen, blir vest innspilt i hjerter.
   
ª107  
©54  
¨D  
§-  
ªKJ  ª9863
©E10  ©9
¨ ¨-
§ §
ªED52  
©-  
¨4  
§-  

Jon og Nils vant
siste kveld av IMP's turneringa. Det har vært mye fram og tilbake i november, men nå er vi på sporet igjen. Sammenlagt kommer.

Terminlista er oppdatert og ny turnering begynner mandag. Det er en tre kvelds parturnering.

 

 
 
ªD973
©73
¨1074
§D764
ªKn1085 ª6
©K1094 ©DJ65
¨D2 ¨EK653
§854 §K109
ªEK42
©A82
¨J98
§EJ3
Det gror, det gror!!
Per Arne Flått har en lang karriere i toppen av norsk bridge. Mor Eva har engasjert seg i styre og stell, men sannelig er ikke hun på vei framover ved bordet. Debut i 2.divisjon i helga..

Espen (18 år?) er arving til Flått-dynastiet og jeg spår en lysende karriere som bridgespiller hvis han fortsetter framgangen. Dette spillet har han sendt meg. 

Som syd åpnet han med 1NT og ble værende der. Vest spilte ut hjerter 10. Den lasjerte Espen to ganger og gikk løs på sparen med esset og toeren til damen. Triste saker da øst kasta en hjerter, men Espen skjønte at den fargen satt 4-4. Kløver til knekten gikk bra, men enda var det bare seks stikk (3+1+0+2). Namdalinger gir ikke opp så han tok for spar konge og spilte en ruter mot tieren. Vest burde kanskje stukket med damen, men han så vel ikke helt for seg posisjonen. Øst kom inn på kongen og gjorde sitt beste med å spille inn makker på ruterdamen. Posisjonen er nå --->

Vest tok for sine to stikk, men da ser du helt sikkert hva som skjedde med øst. Moralen er: "Kan du ikke skvise selv, bruker du motparten til å slå i hjæl hverandre!"

ª3
©-
¨-
§D76
ªKn     ª-
©K    ©-
¨-    ¨E6
§85    §K10
ª2
©-
¨J
§E3

 

Vest-Agder 2 på 3.plass i 2.divisjon
Det som er det verste med å rykke ned fra 1.divisjon, er at det er vanskelig å komme seg opp igjen. Nivået er jevnt over bra også i denne divisjonen og det å VINNE blant 12 sterke lag er ikke lett. Østfold ligger best an i denne pulja, med våre på 3.plass. Martin Reinertsen og Karl Olav Hansen har en sterkt 3.plass på butleren.
  
1 2 Østfold og Follo 1 Jo-Arne Ovesen, Jan Frode Karlsen, Siv Thoresen, Jonny Hansen 109.0
2 6 Hedmark og Oppland 2 Alf E. Andersen, Anders Kristensen, Johnny Holmbakken, Jan Guldbrand Ohren, Stian Andersen, Finn Brentebråten 101.0
3 9 Vest-Agder 2 Egil Homme, Helge Stornes, Marianne Homme, Martin Reinertsen, Karl Olav Nybø Hansen, Roy Olsen 97.0 (0)
3 3 Helgeland 1 Håkon Bogen, Lars Arthur Johansen, Frank Bogen, Anne Irene Bogen 97.0 (0)
5 1 Salten 2 Martin Andresen, Jørn Åselid, Jon Aabye, Arve Farstad, Tarjei Eck Hansen 92.0
6 10 Romerike 1 Marius Haga, Cato Sundeng, Fabian Thuroczy, Kjell Gaute Fyrun, Per-Ove Grime, Ove Andersbakken 91.0

 


Resultater mandag 26.oktober...
Veldig jevnt, men Markus og Kjetil vant med 1 IMP!! 

Mer bridge i Asia.
Her en enda en turnering jeg er bedt om å reklamere for. Denne gangen i Bangkok, Thailand 20. november og noen dager framover. Det er mange norske i dette området. Det er sikkert ikke spesielt moro dagevis å ligge langflat på noen av verdens flotteste sandstrender, kun med bekymringer omkring innholdet i neste longdrink. Derfor er det fint å kunne finne på noe annet. Bridge for eksempel?  HER og HER er info. 

Og HER er info om Polarbridgeklubb sin Thailandtur i januar. Bridge hver dag i hele vintermåneden!! Hjemmesiden til Pattaya Bridgeklubb.

Mer sykkel i Norge.
Han er ustoppelig...

 

Hordaland leder 1 divisjon.
etter å ha ledet hele veien. Det er likevel jevnt og det kommer til å skje ting neste helg. I bunnen virker Våge og Halvorsen å være hekta av, men de har vel ikke gitt opp? Alle resultater i linken under..
  
1 8 Hordaland 2 de Botton Arild Rasmussen, Janet de Botton, Artur Malinowski, Thor Erik Hoftaniska, Thomas Charlsen, Bjørn Bentzen 96.0
2 9 Vestfold 1 Kopstad Gjermund Rekstad, Kjell Otto Kopstad, Ole Kristoffer Kopstad, Odin S. Svendsen, Jan Tore Solli Berg, Daniel Ueland, Petter Tøndel 89.0
3 10 Midt-Trøndelag 1 Grøtheim Erlend Skjetne, Espen Erichsen, Jørgen Molberg, Ulf Håkon Tundal, Terje Aa, Glenn Grøtheim 83.0
4 7 Møre og Romsdal 1 Lie Terje Lie, Ole Arild Berset, Bjørn Olav Ekren, Asbjørn Kindsbekken, Nils Kåre Kvangraven, Roar Voll 82.0
5 6 Hordaland 1 Høyland Jim Høyland, Magne Eide, Tor Bakke, Sven-Olai Høyland, Sam Inge Høyland 76.0
6 1 Vest-Agder 1 Mæsel Roald Mæsel, Tom Anders Høiland, Snorre Aalberg, Geir Brekka, Ann Karin Fuglestad, Helge Mæsel 75.0
7 3 Rogaland 1 Hauge Jon-Egil Furunes, Per Erik Austberg, Rune Hauge, Tor Helness, Geir Helgemo, Erik Sælensminde 74.0
8 4 Nord-Trøndelag 1 Davidsen Boye Brogeland, Geir Enge, Jørn Arild Ringseth, Frode Cantona Nybo, Ragnar Davidsen, Per Arne Flått 73.0
9 2 Midt-Trøndelag 2 Våge Erik A. Eide, John Kristen Våge, Håkon Kippe, Ivar Berg, Petter Aulid Eide, Allan Livgård 57.0
10 5 Hordaland 3 Halvorsen Helge Toft, Anders Dale, Frank Ove Sandvik, Per Halvorsen, Harald Bastiansen, Geir Husebø 42.0

 

Resultater fra 1. og 2.divisjon..
følger du på NBF sine sider. 


Hordaland hadde forsterket seg fra England, her Janet deButton            Vår egen Roald Mæsel spilte som vanlig stødig og bra. 

ªQ7
©4
¨QJT98
§J8532
ªAK96 ªJT4
©AK53 ©Q762
¨K52 ¨A73
§A4 §T76
ª8532
©JT98
¨64
§KQ9
Vest Nord Øst Syd
  Ivrig   Siv
      pass pass
2ru 3NT pass pass
dobl redobl pass pass
pass         
Nok en Strømmenspiller bures inne?
Johnny Hansen er en glimrende bridgespiller. Det er ikke alle som vet at han også er en glimrende fotballspiller, fast inventar på Strømmen i Adeccoligaen.

Han har noe i overleppa i 23 av døgnets 24 timer og da vi fikk høre at en Strømmenspiller var tatt for doping, ringte Arve Farstad straks til "Ivrig". "For mye snus nå ?"

Det stemte ikke. Johnny er IKKE dopa. 

At han likevel går på noe, viser spillet til venstre. 2ru var Multi. 3NT er spillemelding hos hundre av hundre spillere. Når den ble doblet, redoblet han. Det mente han som uttak, men selvsagt betyr det "Ikke hør på motparten, min kjære makker Siv Thoresen. Jeg har meldt utgang og da lar vi oss ikke lure av motparten som vil ha oss til å flykte. Dette står som hakka poteter. Du stoler vel mer på meg enn på en fremmed i vest som later som han har den sterke varianten av Multiåpninga?"

Siv er en lojal medspiller og passet som hun alltid gjør når makkerne redobler frivillg meldte utganger. Det kosta 2800 i beit!!

Og om det ikke er fengselstraff for slikt, burde det i alle fall føre til inndragelse av meldeboksen. Omtrent på samme måte som overfall på fotballbanen fører til kort i diverse farger.

Inger Hjellemarken
ber meg si at for noen av 2.divisjonspuljene er det bare Lillejulaften som er kommet. Det er ikke optimale fasiliteter noen steder på hotellet og det ber hun om tilgivelse for. Det er åtte puljer som skal huses og det finnes rett og slett ikke gode nok rom på hotellet. 

Jeg har fått et par mailer som sier at 1.divisjon har fått alle fordelene. Nå må dere sanse dere, folkens. Dette arrangementet overgår alt det som er gjort noen gang. Og er dere misunnelige på de ti beste lagene, er det bare å spille seg opp et hakk!!

Igjen får jeg mailer om vitsene mine! Nå får det være måte på å ikke skjønne ironi!! Jeg er da ikke helt gal i øverste etasje. Skulle noen være en promille i tvil så mener jeg IKKE at 1.divisjon skal ha det bra og 2.divisjon dårlig. Det var et spark til oss selv..

Det som IKKE er en vits, er at Inger, Per og de andre har gjort en flott jobb. Ikke bare i helga, men hele året.

Det er heller ikke en vits at kravstore bridgespiller må slutte å klage på bagateller, men heller reise seg opp og applaudere uhemmet for de som legger ned denne innsatsen for at vi skal kunne drive med det morsomste vi vet. De fleste av oss legger ikke to pinner i kors for å tenke på noen andre enn oss selv og makkeren vår. Inger selv beklaget at det var mye lyd og litt dårlig luft i et av rommet, men det var rett og slett ikke andre plasser å spille..


 

Julekvelden kom tidlig til Heimdal..
Det var mange av oss som var spente på hvordan det nye opplegget med å samle 1. og 2.divisjon på samme sted ville funke. Det er tross alt 10 lag i første og 36 i andre, med andre ord nærmere 120 par.

Inger Hjellemarken, Per Nordland, Sigmund Bakke og resten av staben har gjort en glimrende jobb. Store luftige lokaler, god resultatservice, BridgeMate som funker og ellers er ting på stell. Godt jobba NBF!!

Som tidligere fortalt har jeg solgt meg til storkapitalen (les BIN). Der kommer det en artikkel så kjapt Boye får pressa til å løpe. Allerede dag 1 er det mange interessante spill. Det blir lite oppdateringer her, for i år har vi fra Vest-Agder tenkt å ta medalje.

Resultater fra 1. og 2.divisjon..
følger du på NBF sine sider. 

                                Inger Hjellemarken


Tre gode venner.....
på Gardermoen på vei til divisjons-spilling. 

                                    Sigmund Bakke


<--  Terje Lie ber meg informere..
om bridge i Thailand. Info HER og HER.

Resultater fra 1. og 2.divisjon..
følger du på NBF sine sider. Det blir ikke oppdateringer herfra før over helga.

BBO filene fra KM lag finalen
på tirsdag er her.
1.halvrunde og 2.halvrunde.

Jeg liker å studere disse listene etterpå. Det er utrolig mye læring i å se på hvilke aksjoner som lykkes og hvilke som fører til tapsspill. En må selvsagt ikke konkludere etter en mislykka eller en vellykka handling, men i det lange løp er det viktig å ha så mye selvinnsikt at en innser at det er resultatene som taler.

Noe som i alle fall er sikkert, er at lagbridge avgjøres i meldingene. Gode/dårlige spilleføringer/motspill jevner seg sånn omtrent likt ut for spillere omtrent på samme nivå, men noen er rett og slett bedre og mer taktisk til å melde.

ªK85
©1097
¨EK10732
§3
ªJ6 ªE74
©K82 ©D63
¨D95 ¨J864
§ED876 §1052
ªD10932
©AJ54
¨-
§KJ94
Vest Nord Øst Syd
Tom Frank Snorre Geir
   1ru pass 1sp
pass 2sp pass 4sp
pass pass pass   
<-- Denne burde jeg klart..
Etterpå er det ganske lett, men jeg hadde i dette spillet gjort meg opp en mening om at vi måtte hente beita i trumf. Det hadde vært lettere å leite etter beita i kløver.

Tom spilte ut en hjerter til dame og ess. Geir kontra med mer hjerter til kongen. Tom skifta ruter til Ess, konge (bort med to kløver), ruter til lav stjeling, hjerter knekt og den trettende hjerteren.

Stillingen til høyre i det Geir spiller hjerter fire.

Tom la i spar knekt. Kaster Geir kløveren i bordet, sliter vi med å beite. Tom må spille spar og jeg kan ikke stikke med esset og spille mer. Da kommer bordet inn på åtteren, ruter til stjeling og spar til kongen avslutter moroa. Legger jeg spar syveren i stedet, kan Geir krysse hjem dette. (med forbehold om nok en feilanalyse)

Geir stjal imidlertid over med kongen. Da skulle jeg kasta en kløver. Inne på kløverdame, spiller Tom sin siste trumf og kan jeg ta esset og en til. Jeg håpet vi skulle få til en trumfhøyning da jeg stjal over og spilte ruter knekt, men det både er og ble galt.

ªK85
©-
¨1073
§3
ªJ6 ªE74
©- ©-
¨- ¨J
§ED876 §1052
ªD1093
©4
¨-
§KJ

"Hole in one"
Direktørsønnen fra Moss fornekter seg ikke. Før var det spalte opp og ned om at Hushovd aldri vant noe av betydning (i den grad etappeseier og trøyer i Tour de France går under den kategorien)

Selv VM er ikke godt nok. "Det finnes knapt en rytter som ikke vinner et endags løp i karriæren".

Jeg kjenner bare en norsk idrettsutøver som må ha vært dårligere, nemlig Bjørn Dæhli. Hvorfor? Jo, fordi han vant enda flere konkurranser.

Hole in one himself gleder seg til boka kommer
Sender du meg et eksemplar, Jon ?

Takk til Tom Gjøs for oppdateringer.


ªAKD1087 ªJ932
©7 ©AK
¨6 ¨AKJ9
§J6543 §AD2
Vest Nord Øst Syd
Tom Nils Snurr Stornes
4sp(!) pass 4NT pass
5sp pass 7NT(!) pass
pass pass      
Nok en søvnløs natt..
Jeg bare advarer deg til divisjonen. Kaninen er i storform og er superaktuell. I går slo han meg i KM lag finalen etter god spilling og gode valg. Kampen sett under ett var vel mildt sagt ingen praktforestilling, men det er ganske så mye lettere å være bakspiller skal jeg si deg.

Spillet til venstre kosta 14 IMP, men kunne nesten vippa hele kampen. Tom sin 4sp er vel ikke alles cup of tea, men det er ikke så lett å vite hvilke ganger en sperrer motparten og hvilke ganger en sperrer makker.

I øst tenkte jeg ikke en gang tanken på at han kunne ha bare seks spar og da telte jeg 12 stikk (7+2+2+1 = 12) Det trettende kunne komme i alle fargene og jeg valgte da også å få utspillet opp til min hånd. Stornes spilte ut spar og tok beita i stikk to på kløver konge. Stygg sak?

Så var Helge Stornes inne og ødela igjen. (høyre) 2ru viser hjerter eller de svarte, men fem honnørpoeng er vel ikke akkurat så vanlig å melde seg på med over en sterkt NT ? Tom sin første dobling er minst invitt og den andre opplysende. I syd ville jeg meldt 3sp over 3hjxx med femkort, så jeg mente å sparke ballen over til han med 3sp. (redobl viser esset, ikke Misrock) Da jeg så bordet var jeg sjeleglad for ikke å være i 3NT, men denne gangen hadde søvnig ikke inntak til hjerterlufsene sine. Nok et stort tapsspill da det var lettere å få ni i grand enn ti i spar..
ª1083
©A98
¨A9
§DJ543
ª9 ªAJ765
©KJ10765 ©Q2
¨J762 ¨Q103
§76 §1098
ªKQ42
©32
¨K854
§EK2
Vest Nord Øst Syd
Helge Tom Nils Snurr
         1NT
2ru(!) dobl redobl pass
2hj dobl * pass 2sp
pass 3hj dobl pass
pass redobl pass 3sp
pass 4sp p.r

Sammen med Ruter7...
Det er nok ikke siste gangen vi slår oss sammen med Rekruttene, for klubbspilling og 10 bord er veldig bra.
RESULTATER der Stig og Anette vant.
Gardermoen Airport Hotel Cup (Nyttårscup 8. og 9.jan 2011)
Ronny Korsmo er tidlig ute og vil gjerne ha deg med. Info i linken over.

Sandnesmixen
Hilde Bjørlo og Geir Larsen vant. Til høyre Hilde sammen med Eli Solheim etter at de vant NM damer for en stund siden..

RESULTATER

 


BBO fra Kristiansand tirsdag kl. 18.20
Vi spiller KM lag som en kvalifiseringsturnering en lørdag tidlig i oktober. De to beste møtes i en finale som spilles senere.

Viego og Mæsel gjorde det best i kvalliken og møtes i en BBO overført finalekamp tirsdag 19.oktober kl 18.20. Etter en knusende overlegen seier i kvalliken er Viego storfavoritter. Dere får følge med oss og se hva som skjer..

Åpen kveld sammen med Ruter7
for resten av klubben vår. Medlemmer av Kristiansand BK oppfordres på det sterkeste til å møte på tirsdag og spille en turnering sammen med Ruter 7. Markus og Atle har ansvaret for opplegget og det blir helt sikkert bra. Det skal spilles de samme kortene som under KM lag finalen som Viego og Mæsel spiller samtidig.

4.plass til Hauge i VM mixlag
De spurta brukbart, men en 4.plass er nok laget ikke helt fornøyd med. Det er så rart med medalje. Da smaker ting litt bedre.

Tonje og BIN har de siste resultatene. Medalje til Håkon Bogen. LES HER

Jeg har tenkt å komme med en oppsummering av VM spesielt og ståa i norsk bridge generelt. Den får du i neste nummer av BIN. (Nå får jeg klager igjen for at jeg har solgt meg til kapitalen..)

Oppdateringer fra VM
Det er ikke så lett å følge med. Resultatene fra arrangøren selv er gjerne minst en dag forsinka og det er heller ikke lett å finne ut hvilke regler som gjelder.

Tonje og BIN er flinke til å legge ut info og SWANGAMES er også rimelig oppdatert på lagspilling.

Hauge er klar for sluttspillet i VM mix. Etter tap 3-25 i første kamp har de spilt seg oppover og oppover. 12.plass etter syv runder holder i masse vis. Jeg mener det er tjue lag som får fortsette. Det betyr at Marianne Harding sitt lag er ute. Hvordan sluttspillet arrangeres, vet jeg heller ikke. Å lese seg fram til det, klarer i alle fall ikke jeg.

I parfinalen så det mørkere enn mørkt ut, men Boye og makker Gavin Wolpert har spilt seg opp til 17.plass etter tre av fem sesjoner. Tor Helness spiller med en Danny Sprung fra USA. De har bare 48%. RESULTATER så langt.

Noen som har sett Jon Aabye?
Sjarmøren fra Tigerstaden har gjort seg landskjent gjennom faste innlegg i Aftenpostens "Hole in one". Norsk friidrett har fått gjennomgått, men aller verst har det gått ut over den Aabye kaller "verdens dårligste syklist", nemlig Thor Hushovd.

Etter VM-gullet er det mange som venter på neste innlegg. Hvor dårlig må ikke de andre være når verdens dårligste blir verdensmester?

Eller var det noe med løypa? Med forholdene? Har han juksa?

Norge venter i spenning, Jon Aabye!!

               


 BBO's Fred Gitleman ble verdensmester for lag på Diamond. (under)

                                              John Diamond, USA.
ªDJ9 ªE
©EJ76 ©K543
¨J7 ¨