LIVE RESULTATER MONRAD LAG ROSFJORD - SKJÆRTORSDAG
Det slites litt med resultater, men jeg er lovt oppdatering om ikke så lenge. 

Vi kommer ikke inn på BBO gjennom det trådløse nettverket, men det jobbes med saken. Jeg puster godt, fordi denne gangen er det ikke min skyld..

Når det gjelder resultater, varer og rekker det. Heller ikke DET er min feil. :-)

Disco Ninjas vant lag på Olrud
S-O Høyland - K G Fyrun - O Andersbakken - K M Lunna viste stødig og solid spilling på BBO de siste kampene og vant en rimelig klar seier.
RESULTATER   BUTLER
BBO fra Lyngdal på Skjærtorsdag
Der skal landslagene våre i Åpen klasse og Dameklassen møte oss vanlige dødelige. Det blir arrangert en Monrad Lagturnering over 7 runder a 7 spill.
Vi starter kl. 10.00.

Velkommen... 


 

Spill mot landslaget i Lyngdal på Skjærtorsdag
Påmelding over.. INFO

opplysningskast!!
Jeg har hatt kaninen på telefonen i hele formiddag. Han liker svært lite at jeg stiller spørsmål ved måten vi bruker signaler på. Han husker et spill fra slutten av 90-tallet, der de var helt avgjørende å vite hvor mange kort makker hadde i utspillsfargen. "Da kunne jeg se hele fordelingen rundt bordet!"

Jeg tviler ikke på sannheten av dette, men på veien har han helt sikkert tråkka på kontakter. "Motparten følger jo ikke med", sier han også. "Så derfor er det ikke så mye å tape som du sier, Snurr.."    Hmm..

Ole Marius Myrvold er en "snill" mann som også har lest sin ABC. Han spilte ut spar til makkers ess, stakk knekten med damen og spilte nieren opp igjen. "Jeg har noe fint i hjerter, makker!!"

Det hadde ikke Petter Eide særlig bruk for, men Kåre Bogø følger med. Han brukte kun nanosekunder på å finne ut at siden syd hadde en hjerterhonnør, måtte nord har kløverdamen. Den toppa hun ut og noterte +600 i sin kolonne.

Dette kan da umulig være meningen med signaler, folkens??!!


Er jeg på bærtur...
når jeg sier at signaler i motspill ofte er MINST like opplysende for motparten som makker? (dere trenger ikke svare..)

Ann Karin skulle benytta seg av at Frank Svindahl stort sett alltid spiller "rett" utspill og "rett" i motspill.
Han spilte ut hjerter 5, norske til Hurra sin konge som vrei kløver 6, invitt inne i spillet. Svinet stakk og skifta til ruter 9, invitt inne i spillet, til damen. Mer kløver.

AK traff sparen og prøvde hjerter knekt i posisjonen til høyre. Hjerteren kunne vært D653 mot K10.

Når Hurra fulgte med treeren, "visste" AK hvordan det satt. Frank har D65, fordi med med D1065 hadde han starta med sekseren og ikke femmeren. Ergo har øst tieren igjen.

Han har også ruter konge, fordi vest har "benekta" ruter konge når han spilte nieren.

Derfor: All trumfen til bunns, kast hjerteren i bordet og øst er skvist med hjerter 9 som trussel på hånda og E10 i ruter i bordet.

Moralen er : Spill ut fordeling i hytt og pine. I motspill spiller du innvitt inne i spillet når makker har bruk for det, ellers spiller du der også i hytt og pine.

Svar meg ærlig: "Har du noen gang hatt bruk for i stikk 1 å vite om makker har tre eller fire stykker i utspillsfargen? Trenger du det, viser han deg fordelingen med det andre kortet han legger.


 

RESULTATER OLRUD LAG
(en liten videosnutt fra lagturneringa)

      

Det danske lagmesterskapet
avsluttes i dag. Finalen spilles mellom Schou (HC Nielsen) og Konow (Jens Auken). Jeg vet ikke hvem "Larsen" fra Team Schou er, men spille ut kan han. En hjertertass var i praksis det eneste beitende utspillet. (Syd åpnet med 2kl, presisjon)

Silla og Øyvind Saur vant
på Olrud etter å ha ledet nesten alle rundene. Ingen av våre fra Kristiansand klarte å hevde seg, men Espen og Tor fra Arendal tok en ok 5.plass:

RESULTATER

(Bildet fra brabridge.no)

    

LIVE fra 
Olrud-påsken..
(Henta fra brabridge.no)
Undrenes tid er ikke over..
men Kåre Kola viser at han respekterer NBF sine regler om nulltoleranse under turneringer. Herfra klappes det, selv om mr. bridgemagasiner.no har et bedende blikk der han skuer over mot dråpene!! Hr.Larsen spiller IKKE brigde, i alle fall så vidt jeg vet..
   


ª2
©D10762
¨D
§KD8763
ªKD7 ªEJ865  
©J4 ©-
¨EJ874   ¨K10632 
§J42   §E109
ª10943  
©EK9853
¨95
§5
Vest Nord Øst Syd
     2hj 2sp 2NT
3hj 4kl 4ru 4hj
4sp pass pass 5hj
5sp pass 6sp dobl
pass pass pass    

 

<-- Jeg går i sirkel..
vil kanskje noen av dere mener sider jeg ofte skriver om de samme temaene. Det ene er NM par og det andre er om hvor lite viktig konvensjoner er i bridge.

Jeg har en som mailer til meg titt og ofte. Han er en av de aller "flinkeste" til å melde i Norge, men jeg klarer sjelden å følge logikken hans mer enn et lite stykke på veien. For meg virker det som prinsippene forandrer seg etter hvilken fordeling jeg blir tildelt i ett og ett spill.

Jeg fikk forelagt dette problemet. Jeg hadde EJxx,KJxx,KDJx,x og åpnet med 1ru. Makker svarte 2ru, omvendt minor: "Hva melder du nå, Snurr?". For meg er slike ting enkelt. For det første har jeg ei systemblekke å forholde meg til og for det andre melder jeg naturlig hvis det er mulig.
Mitt svar var omtrent slik: "Jeg melder først 2hj, som er naturlig utgangskrav (14-15hp+). Kan ha en 18-19NT, men det viser jeg etterpå. Makker melder oftest 2sp og da melder jeg 3sp for å vise den tredje fargen min. Nå håper jeg makker kan ta en fornuftig avgjørelse"

Svaret var som ventet. "Du har ikke lært mye ser jeg, Snurr. Det er sinnsykt barnslig å melde de fargene en har. Toget har gått fra stasjonen din!" Han skriver fantastisk moro og ironisk om da noen begynte å tvile på at jorda var flat og at Graham Bell sin oppfinnelse av telefonen ble sett på som nok en unyttig dubbedings.

Den samme satt i øst i spillet til venstre. Han gjorde en flott avgjørelse da han mente at makker måtte ha fin rutertilpass for å melde 5sp over motpartens 5hj. Da står det sikkert 6sp. Det ville det gjort i de aller fleste tilfellene, men når sparen satt 4-1 (kanskje ikke uventet?) rakk han ikke å godspille et kløverstikk med hjerter i utspill. Ei beit. Fortjent, spør du meg.

Hvis han hadde fulgt sitt ressonement om at makker har ruter, burde han selvsagt foreslått 6ru hvis han skulle melde slem. Det er tretten stikk å slenge i veggen i ruterkontrakt. Har makker motsatt fordeling i spar/ruter, korrigerer han selvsagt tilbake til 6sp.

Slike tanker heter ingenting. Verken XY,MPK, vridde fjarter eller komprimerte fjaser. Sunn fornuft er det ordet jeg bruker.


 


ªEKJ
©65
¨1043
§E7654
ª654   
©102
¨DJ72 
§J1032Vest Nord Øst Syd
Lars A Geir Snurr Stig
1ru
pass 1sp(?) pass 4kl
pass 6ru p.r

 

<-- Denne hadde du klart?
men det er alltid lettere når du får det som problem. Makker spiller ut hjerterdame til spilleførers ess. Han tar for ruteress og makker legger nieren. Så spar til esset og ruter mot hånda. Splitter du?

Hvis du har tenkt mer enn et par sekunder, er du nesten nødt til å gå i med en honnør. Det eneste du har å tenke på, må være DJx igjen. Spillefører stikker med esset, tar for hjerter konge og stjeler en hjerter. Hva fortsetter du med etter å ha stjålet over? Bruk noen sekunder.

Jeg har brukt denne metaforen før, men svaret er "Ingenting", fordi du stjeler selvsagt ikke over. EKD109 har gått og du ser ned på J7 som må være over spilleførers 86. Kast et kort og vent på beita.

Jeg vet ikke hva som hadde skjedd om du hadde lagt liten a tempo. Aktuelt er det rett for spillefører å bruke håndens åtter, men det er feil med DJx i vest og alle andre varianter med dobbel hjerter i øst uten DJxx. 

Frank Svindahl sier at noen ganger kan du ikke sette deg ned å tenke uten å avsløre hele spillet, men det er ikke alltid så lett å finne ut når dette er. Derfor er det oftest er rett å legge lavt i andre hånd (uten pause..) hvis det kan se ut som spillefører har et valg. 

Denne gangen bør gode spillere kjenne igjen posisjonen når makker legger ruter ni. Har han 98, spiller det ingen rolle, men er den singel vet du at spillefører trenger en stjeling i bordet for det tolvte stikket. Han har da 4-4-5-0 og elleve stikk uten en hjerterstjeling. Din ruter 7 gjør at du sitter på beita ved å splitte.

Forutsatt at du ikke stjeler over bordets tier som jeg gjorde!!

ªEKJ
©65
¨1043
§E7654
ª873 ª654   
©DJ973    ©102
¨9 ¨DJ72 
§KD98 §J1032
ªD1092
©EK84
¨EK864
§-

 


Sesongen over i klubben vår
I går var vi fem par og det er ingenting som tyder på at det blir bedre etter påske. Derfor legger vi inn årene fram til høsten og oppfordrer alle til å stille opp i Ruter7 på tirsdager, Søm på onsdager og i Søgne på torsdager.

RESULTATER ONSDAG
INNKALLING KRETSTINGET 2012 

Calle i Lyngdal sier at: 
NB! NY SPILLEDAG I KLUBBEN ONSDAG 11-4-12 STARTER KLUBBSPILLINGEN KL 1800 PÅ ROSFJORD STRANDHOTELL-. MANDAGSPILLINGEN OPPHØRER

NY SPILLEDAG BLIR ONSDAGER KL 1800

NESTE MANDAG ER SISTE MANDAG DET ER KLUBBSPILLING I LYNGDAL.

 


Solli Hansen - Ravnaas
må på landslaget!!

Jeg skreiv under at de vil kunne prege en hver turnering. Se spillet til høyre. 

Jeg måtte tørke en tåre!


Fuglestad på landslaget
(men hun er vel allerede der?)

en fantastisk 5kl  melding som presser motparten til 5hj og en beit. Mot 5kl spiller vest fort ut ruter konge og da står det 11 stikk..

Måtte du kunne tilgi meg!!
Jeg har gjort mye dumt her på bridgesida, men i ettermiddag satte jeg ny rekord. Leser du under, vil du se at jeg ramser opp mange Vest-Agderspillere som fint ville kunne satt preg på hvilken som helst turnering. NM-finalen inkludert, men de får ikke vært med.

SÅ GLEMTE JEG Å TA MED KLUKKEN!!

Som sagt, måtte Gudene forbarme seg over meg. 

Nå må noen snart ta til vettet!!
og det jeg snakker om er selvsagt opplegget med kvalifisering til NM par.  Vi er nå ferdige med KM par 2012 og dette blir bare verre og verre. Argumentene mine har du hørt før, så du får bare avslutte her hvis du er lei.

Hvorfor i huleste skal vi nekte mange hundre bridgespillere å være med i NM par? Hadde antallet som ønsket å være med vært så stort at det var et praktisk problem, kunne jeg skjønt det. (I gamle dager var det slik) Det er nesten ikke spillere som gidder å stille opp i semifinalen lenger (var det ikke to kretser som hadde mer enn 30 par med?), men i en åpen finale tror (vet?) jeg
mange hundre ville vært med.  I alle fall hvis den er organisert på en måte som ivaretar interessene til spillere på alle nivåer.

Monrad Par er dessverre ikke veien å gå. Jeg har prøvd den en gang og ble nummer to sammen med luringen. Han spilte så bra i de 92 spilla at jeg satt med tårer i øynene etter nesten hver runde. Han huska YESLEK flere ganger. I finalen satt jeg også med tårer i øynene. Denne gangen i fortvilelse over både hans og min egen innsats. Fem dager på rad var alt for mye for oss. En NM-B kommer færre og færre til å spille. I alle fall hvis det ødelegger oss før den ordentlige finalen.

Jeg vil
gjerne spille NM mot de beste, men av ulike grunner blir bare noen kvalifisert. Oftest er jeg ikke god nok, men i år hadde jeg ikke makker. Det er haugevis med andre ikke-kvalifiserte jeg kunne tenkt meg å prøve NM par sammen med. I vår krets er både Jon Solli Hansen-Nils Ravnaas, Egil og Marianne Homme, Ann Karin Fuglestad og Marianne Harding , Karl Olav Hansen og Martin Reinertsen mer enn gode nok til å sette preg på en NM-finale. Da må de nesten først få startlisens!

Sannsynligvis kommer jeg ikke til å dra til Fredrikstad i det hele tatt i år, fordi jeg ikke få være med i hovedturneringa. Patton og IMPS-ACROSS kan aldri bli det samme som å kjempe med de beste. Jeg er stygt redd mange andre tenker likt. 

Nei. Lag ei kjempekvalifisering med utslag etter hver dag/sesjon. Rett etter monsterturneringa NM Mix. Akkurat som i EM. De som blir slått ut, må da ha et attraktivt turneringstilbud. B - C - D finaler er helt vanlig i andre deler av verden. For de nest beste tror jeg det kan være kjempespennende å møte andre nest-beste i en C eller D-finale der de verste haiene er borte. 

Blir jeg utslått i NMOPT (Norges-Mesterskap-Ordentlig-ParTurnering) skal jeg bøye nakken ærbødigst fordi jeg ikke var god nok. Jeg skal da mer enn gjerne prøve å vinne B-finalen. Å starte med B-finalen (Monrad Par) uten å fått sjansen til å prøve A-finalen, er langt fra det samme.

(PS til Tore Skoglund. Jeg kommer ikke til å ta inn ditt innlegg som du allerede sitter og skriver på. Du har 25 parfinaler på rad, sånn at du skjønner ikke hva jeg snakker om.)

 


Vest Nord Øst Syd
Geir Nils Tom Snurr
          pass
pass 2sp dobl ?
<-- hva synes du er best?
Jeg har lyst til å sperre så høyt som mulig, men samtidig ønsker jeg at Nils skal spille ut kløver.

Min 4sp er kanskje den meldingen mange ville valgt, men det var ingen bombe at Geir hadde til en melding på 5-trinnet, 5hj. Nå kunne jeg nesten ikke melde mer, siden de har blitt tvunget til å gjette. Alle åpninger i tredjehånd er mer fleksible enn andre åpninger. De kan være både sterkere og svakere enn i f.eks første og andre hånd. Det kan være beit i 5hj eller det kan stå slem. Med spar ut var det tolv lette stikk og masse minus på oss.

I ettertid mener jeg at jeg burde annonsert kløverutspillet og samtidig sperremeldt.  Hva synes du om 5kl?

Gi Nils kløveresset i stedet for ruteresset, så ser du at det er tre stikks forskjell på å spille ut spar i forhold til kløveresset.. 

Vest Nord Øst Syd
 Ann K F Nils Marianne Snorre
   pass pass 3hj 4NT
pass 5kl pass 6kl!
pass pass pass  
<-- "Jeg rapporterer deg, Snorre!!"
Det er jo liksom ikke første gangen jeg har fått denne type meldinger fra bridgefolk, men nå var det selveste Ann Karin Fuglestad som nesten fræste mot meg når jeg meldte en sinnsvak lilleslem i kløver.

Først lurte jeg på om jeg hadde gjort noe galt, men det var heldigvis bare et utslag av frustrasjon over hvor flaks det er mulig å ha. Makker kan jo være blank og da er en delkontrakt i minor mer enn nok. Lykken sto den heldige bi og +920 var en rett så fin score. Se hvor flotte kort Nils hadde til meg og selvsagt var det ruteren som satt 4-1 og ikke kløveren. (Ruteren kan jo kastes på spar!!)

Jeg vet ikke om det jeg nå skal si har noe for seg eller om det er bare rør. I alle fall føles det som om en er i stand til å påvirke sin egen glid. I går (lørdag) kom poengene rennende på ei fjøl, mens i dag formiddag var det svarteste natta. I en runde hadde jeg (i mine øyne) fire fine spill, men det var 32% score. Kaninen klarte ikke å melde en fire-kort majorfarge, men fikk middels likevel i en møkkakontrakt et annet sted. Fem-seks bord på rad var det akkurat sånn.

Så fikk jeg spillet til venstre og bestemte meg for å slutte å være så korrekt, men heller melde i blinde. 6kl sto og på de neste fem rundene spilte jeg og Nils over 75%. 

Det er helt sikkert tilfeldig, men det føles som om når det butter i mot må en noen ganger ta ansvar!


ªAJ64
©K986
¨5
§EK43
ª ªK10984    
©J1032 ©E5
¨EJ32 ¨76 
§J762 §D1098
ªD32
©D74
¨KD10984
§5

 

Her er et spill fra da vi sleit...
For en gang skyld fikk jeg dreis på en spilleføring, men det hjalp lite for poengene. Nils åpnet med 1kl, Egil Homme meldte inn 1sp og jeg avsluttet med 1NT

Marianne spilte ut sparen sin som seilte til min dame. Jeg ga opp ruteren med bare ett inntak på hånda og fortsatte heller med hjerter til bordets sekser (!). Den krevde esset og Egil skifta til ruter 7. Kongen og esset. 

Marianne skifta fint til kløver 2 som jeg slapp til Egil sin dame. Mange ville sikkert spilt mer ruter, men de bruker innvitt inne i spillet så det kom (best)  kløver. Jeg stakk med esset og posisjonen er nå til høyre.

Jeg spilte en
liten kløver for å strippe Egil. De stakk og spilte enda en, men nå var jeg ovenpå. To ganger hjerter og ruterdame. Nå visste jeg hele fordelinga til øst (5-2-2-4) og kunne seile en spar. EJ i spar tok de to siste og åtte stikk.

Dette ga UNDER middels. Tre hadde fått ti stikk (!) og to ni.

ªAJ6
©K98
¨-
§K4
ª ªK1098
©J103    ©5
¨J32 ¨
§76 §98
ª32
©D7
¨D1098
§-

 


Tom og Geir vant KM 2012
Ingen bombe akkurat det. En fin andreplass til Øystein Jensen og Calle Knudsen, mens Nils og Snorre ramla ned til 3.plass etter å ha blitt barbert av Kalle Ballestad og Per Knutsen i siste runde. 
Roald og Helge Mæsel tok kretsens tredje plass i NM, fordi Nils allerede er kvalifisert med Terje Lie

SLUTTRESULTATER

Regnskapsprogrammet og BridgeMate tok kvelden etter første dag, sånn at vi måtte punsje manuelt som i gamle dager. Skal vi aldri få noe som bare virker?


Vest Nord Øst Syd
 Kalle B Nils Per Snorre
    pass 1hj dobl
2hj 2sp 3hj pass
pass 3sp pass pass
dobl pass pass pass
<-- Glimrende parturneringsbridge
i siste runde av Karl Bjørnar Ballestad og Per Knutsen. De lot oss selvsagt ikke spille 2sp, men var med til 3hj. For å vinne 3hj må spillefører ta kløverkappen i stedet for ruterkappen. Det hadde sikkert Per klart..
Over 3sp tenkte Kalle Balle at.. "står 3sp, får jeg ikke poeng på dette spillet. Udobla beit(er) er også sannsynligvis dårlig på oss. Kanskje kan vi få inn 300 hvis jeg dobler. Lite å tape, mye å vinne."

Nils hadde kanskje meldt hånda si med 2sp, men vanligvis slipper vi unna i 3sp. To dobla beiter var i alle fall en bunn..
             Nils Ravnaas og Jon Solli Hansen på plassen bak NM-plass


               Eirik Breen og Monica Strandmyr fikk premie som beste
              "Bridge for alle"- par.
Resultater dag 1 KM par
Snorre og Frank vant Kristiansand Open

Det blir mange i Lyngdal..
på Skjærtorsdag. Pr i dag er det 18 påmeldte lag som vil spille mot landslagene, men det er plass til mange fler. PÅMELDING i linken over.
Alle norske ut i USA
Terje Aa og Jærgen Molberg hang med til kvartfinalen, men et par skikkelig grisespill av lagkameratene deres avsluttet moroa. I ett spill gikk teamsjef Gordon og makker -1700 i en frivillig 7NT. De manglet blant annet to esser og en haug andre honnører..

ªK2
©D987
¨KJ1076
§J2
ªEJ1098765
©-
¨E4
§E43
Vest Nord Øst Syd
     2hj 3hj
5hj pass pass 5sp
pass 6sp pass pass
pass         

 

Det ser "lett" ut som bakspiller
men jeg tror ikke Brad Moss spilte på beste sjanse i denne slemmen. Du kan jo prøve selv etter hjerter ess i utspill?

Aktuelt stjal amerikaneren og spilte en liten kløver. Det gikk galt når øst hadde singel kløver (!)

Hvis ruteren sitter 4-2 og sparen 2-1, er det en 100% variant. En liten ruter til knekten i stikk to. Står den spilles spar til esset, ruter ess og spar til kongen. På ruter konge kastes en kløver.

Taper ruterknekten til damen, stikkes returen, spar ess, ruter ess og spar til kongen. To kløver kastes på ruteren. 

Når han spilte på å stjele en kløver, valgte han at kløveren satt 5-3 fordi han har ikke tenkt å stjele en kløver med spar konge vel? Ruteren 4-2 eller damen i kapp er da bedre?

     


Vest Nord Øst Syd
 Snurr Erik J Nils Siri G
     2kl pass
2ru 2sp 2NT pass
3kl pass 3ru pass
pass pass      
<-- Kreativt..
Når en sitter på det som ser ut som er dårlig spill må en noen ganger prøve å redde til corner. Puppet Stayman er fine saker og jeg hadde et håp om at Nils hadde en firekort major (3ru) eller fem hjerter. Nå kunne jeg passe 3ru og det var +110 inn i stedet for minst et par beiter i 2NT. 

           Helge og Roald fant seg nye lagkamerater etter tapet i Haugesund

Rune Væting, Inger Lene Hangeland, Stig Drangsholt og Atle Stray under KM par

  

         Terje Skårdal, Marianne Homme, Magne Lorentsen og Egil Homme

Eirik Breen, Svein Inge Pettersen, Monica Strandmyr, Øyvind LorentsenResultater fra Nationals i USA
er svarteste natte. Carl Mathisen har sendt meg denne linken som er MYE bedre. 
BRIDGEWINNERS.COM
Bare Terje Aa og Jørgen Molberg på lag Gordon
igjen i Vanderbilt. Zimmermann/Monaco forsvant i 16-delsfinalen mot Bertheau.
Disse to lagene møtes i kvartfinalen som sendes på BBO i ettermiddag.


ª4
©EK765
¨K76543
§E
ªEJ8765
©-
¨E1098
§K65
Vest Nord Øst Syd
   Tom   Snurr
pass 1ru pass 1sp
pass 2hj pass 3ru*
pass 3hj pass 3sp
pass 3NT pass 4kl
pass 4hj pass 4NT
pass 5ru pass 5hj
pass 6ru pass pass
pass         

 

Sorry, gutter...
fordi jeg burde klart å melde storeslemmen til venstre i kampen mot Haugesund. Grunnen er som mange ganger før. Jeg klarte ikke å stille meg det rette spørsmålet på det kritiske tidspunktet. Da kunne jeg selvsagt ikke få det rette svaret. Du kan jo se selv om du finner feilen?

Over Tom sin 2hj har jeg flere muligheter i systemet. Jeg kan melde 2sp som krav, 2NT er overføring til 3kl for å stoppe i 3ru, 3kl er 4.farge mens 3ru er krav og minst utgangskrav.4ru er en sterk sleminvitt.

Uten å tenke meg så veldig om, støtta jeg ruteren. Støtt med støtte, sier kaninen hele tiden. Så kom 3hj fra Tom. Fortsetter han å vise fordelingen sin eller er det bare cubid og tillegg? Kan han ha f.eks Dx,EKDx,KDxxx,Ex eller viser det entydig 6-5? Tja, sier vel de fleste av dere.

4NT spør etter ess, 5ru viser tre stykker med ruter som trumf, 5hj spør etter ruterdame og 6ru benekter.

Jeg tør ikke melde storeslemmer på gjetting. Trumfen 2-2 er ikke god nok odds og jeg var heller ikke sikker på at sparen var uten taper.

Feilen er??!!!

Jeg stilte meg ikke det rette spørsmålet over 2hj. Nemlig dette: "Jeg må finne ut om makker har seks ruter". 6-4 spiller utrolig mye bedre enn 5-4.

Derfor skal jeg melde 3kl over 2hj. Da får jeg 3ru med 6-4 i rødt og 3hj blir nå helt entydig 6-5. Når jeg vet at han har ti kort i rødt, vet jeg at de svarte fargene er tapsfri når han har kløver ess.  Nå kan jeg støtte ruteren og så melde Blackwood. Jeg trenger egentlig ikke mer enn ruterkongen sjette og kløveresset for at dette skal være en spilbar storeslem. I tillegg til de honnørene, vet jeg at makker har omtrent ti honnørpoeng til!

     

               Tone Torkelsen Svenden spilte en fin kamp for Haugesund

                Helge Mæsel, Simon Eileraas, Roald Mæsel og Birger Pedersen

                                                                                Helge Svendsen og Tom Høiland


Nå må du f.. meg skjærpe deg..
Jeg har en innsender som jager meg hele tiden. Nå var det galt at jeg ønsket Haugesund lykke til videre i turneringa. Det var illojalt og smålig mot mine klubbkamerater i Kristiansand som skal møte dem i neste runde!! 

Det er da måte på hva jeg skal kunne tenke på i mine formuleringer. Jeg prøvde bare å være hyggelig mot mine overmenn!!

Vi tapte med 1 IMP!! 
i 5.runde mot et velspillende Haugesundlag. Gratulerer til dem og lykke til videre. 
Alltid surt å tape med en pinne, men på veien hjem gikk vi igjennom spilla og fant ikke noe sted vi kunne henta den  :-)

Han lurte meg igjen 
Jeg skulle spille 3NT i nord. Der er det da ikke mulig å gå beit? 
Ett i spar, tre i hjerter, to i ruter og tre i kløver = 9 stikk

Alltid skal jeg ha sånn uflaks, fordi Helge Stornes spilte ut spar to, norske, til liten og Geir sin konge(!).

Så en liten ruter som jeg slapp til Helge sin nier og mer ruter. Kløver stakk han andre gangen og godspilte ruteren.

Nå har motparten fått ett i spar, ett i ruter og kløver ess. Slipper jeg dem inn, har de minst et ruterstikk godspilt.

Med hånden på hjertet, hadde du tatt hjerterkappen ? Er ikke sparen tegna med D10982 hos Helge? 

Det er mulig jeg har blitt gammel, men jeg spilte i alle fall spar til knekten. 

..og de lo av meg etterpå!!


Burde jeg klart dette? 
Meldingsforløpet gikk som under. Jeg har gitt deg to mulige hender hos makker. Det finnes sikkert flere muligheter.
Hva spiller du ut?  FASIT
  
ª1072
©E854
¨654
ªKn9543 §KJ4
©102
¨1098 ª107
§987 ©EK954
¨Q86
§1032
Vest Nord Øst Syd
 Snurr Helge S Espen kanin
       2NT
pass 3kl pass 3NT
pass 4kl pass 4NT
pass 5ru pass 6NT
pass pass dobl p.r

Nå skal jeg slutte å gjøre det som er "rett" 
men heller begynne å tro på meg selv. I spillet til venstre handler det igjen om supportdoblinger. Over Nils sin 1sp tør jeg ikke annet enn å doble for å vise tre hjerter. (Makkers dobling vise minst fire hjerter) Vi skal veldig ofte i kløverkontrakt på disse hendene og da bør jeg melde 2kl og drite i hjerteren. Begge motstanderne har meldt og da skal vi neppe i utgang. Det handler om å finne rett delkontrakt. 
Nå ser du hva som skjedde. Jeg har full forståelse for at Espen var med til 3hj, men hadde jeg meldt 2kl ville han støtta til 3kl i stedet. 3kl vinnes nesten alltid, mens i 3hj er det fem klink tapere. 
I morgen skal du få se meg spille ut mot en dobla slem. 

Nationals Spring i Memphis 
Det er ikke så lett å finne info utenom bulletinene, men der skrives det stort sett om det som HAR blitt spilt.

Jeg vet Boye spiller og han er klar for finalen i den innledende Platinium Pairs. Makker er Martin Fleicher. Jeg har ikke funnet andre norske, men jeg tipper i alle fall Tor og Geir skal spille Vanderbilt.

GeO har noen tanker om landslagene 
og de publiserer han HER i Bridgetopics.com. GeO stiller det samme spørsmålet som jeg og andre gjør, men Allan Livgård må nesten selv få velge hva han ønsker å si.

Ellers ser jeg at  saklighetsnivået i debatten på BIN er under en hver kritikk. Ikke en gang fullt navn vil debattantene stå fram med. Jeg prøvde meg meg debattforum på mine sider, men det måtte jeg kjapt slutte med. Når jeg ser hvor lite respekt det vises på BIN sine sider, kan du bare tenke deg hvordan det ville blitt her...

Dame-NM vunnet av "Småveitjan" 
Jeg vet ikke hvilke ambisjoner arrangøren hadde, men jeg synes 27 lag er glimrende.  
Gratulerer til Røberg - Chediak - Hansen - Fonkalsrud - Øigarden - Grude (Beklager, men jeg vet ikke fornavnene til alle..)

RESULTATER

Fint at to av tre par på det uttatte landslaget stilte og Ann Karin og Marianne toppet like godt butleren. Bra innsats også av Stine H og Gunn Tove Vist.
    

 innerne Dame NM - 2012. Foto: Inger Hjellemarken.

Småveitjan på bildet er f.v.: Mari Fonkalsrud, Liv Marit Grude, Reidun Margrethe Hansen
m/junior Markus, Vicky Chediak, Marita Røberg og Bodil Øigarden.

v

 


Vi trenger flere par til KM
for å avvikle som en to-delt turnering med kvalifisering på lørdag og sluttspill på søndag. Påmelding i linken øverst på sida.

Frank og Snorre vant andre kveld 
men Markus og Kjetil leder sammenlagt enda.
RESULTATER 
Ingen tør si noe...
Damelandslaget er tatt ut til sommerens EM. Det er en liten notis på hjemmesida til NBF, men alle stiller seg det samme spørsmålet. "hvorfor stiller ikke Norge med de beste spillerne?"

Ikke et vondt ord om de som er tatt ut, men Siv Thoresen er den damespilleren som desidert hevder seg oftest i toppen i norsk bridge. Medaljer i bøtter og spann både i NM klubber, NM Monrad og Seriemesterskapet.

Og damene spiller heller nesten aldri sammen i parturneringer og de er ikke på samme lag verken i NM klubber eller divisjon. En samling i ny og ne samt litt spilling på BBO holder ikke til å ta det siste steget opp. Jeg er helt sikker på at nivået er der hvis Allan Livgård hadde klart å samle troppene.

Det er vel ingen som har en kommentar vel? BIN's artikkel HER
 


Rundenr 9 ªKJ3
Spillnr 53(21) ©KQ4
Giver: Nord ¨Q862
Sone: Nord-Syd §A43
ªQ97 ªA4
©JT9 ©832
¨JT53 ¨AK
§985 §KJT762
ªT8652
©A765
¨974
§Q

 

Småpent...
Ikke noe kunststykke av Roald Hodne Larsen, men det er faktisk lite i bridge som er tåredryppende vakkert. De fleste gode spill er godt håndverk. Først skal du kjenne igjen posisjonen, så skal du vite hvordan du løser problemet og så skal du gjøre det..

Roald hoppet til 3kl over min NT-åpning i nord. Det holdt oss borte fra en fin sparkontrakt. Så skulle han få bare en kløvertaper uten inntak  bordet. Pang, ned med kløverkongen etter sparutsspill til dame, konge og ess.

I all beskjedenhet: Akkurat som jeg skulle gjort det selv!!


KM Mix for Agder. 24 par er slett ikke verst!
RESULTATER

Karl Christian Baumann vant
KM i Rogaland samme med Jan Erik Olsen. Vi gratulerer med NM plass.
RESULTATER 
Gunn Helness og Svein Aril Naas Olsen vant
Oslomesterskapet. Oslo har en god del plasser i NM par, så de tre-fire neste på lista skal vel også spille parfinalen i Fredrikstad.
RESULTATER 


Hei Snorre

 Det er sikkert gode alternativer til XY, men XY er også bra med Invittmeldinger.  Det er også lettere å finne rett utgang med XY enn før krigen, vil jeg påstå, så argumentet med at det går 15 delkontrakter pr. slem holder ikke. (selv om du sikkert har satt det på spissen).

spillet du referer til: Her kan nord "gamble" på at NT er bedre (score) enn 3 kløver, eller melde 3kl som stoppmelding i XY. Før krigen hadde de kanskje meldt 2kløver, men da hadde vel ØV kommet på banen i major. 2 spar er 7 eller 8 stikk avhengig av spar behandlingen. NS melder vel 3kl, men da er det lettere for ØV å ev. konkurrere med 3spar? Poenget er at det er veldig få ganger du får spille 2 kl (kun kl du ikke får spille på 2 trinnet med XY) når det er høyeste kontrakt. I dette spillet er nord sin pass ikke: " HUFF! Jeg kan ikke melde 2kl. Helsikes XY. Jeg må bare passe." Hvis man mener kl er best så melder man 3kl!!

 MVH Espen Larsen
  
PS: Langt fra uenig. Det rette er oftest et sted sånn i midten. Ingen eier sannheter og et åpent sinn er ofte lurt.
PS: Jeg spiller XYZ selv i ALLE posser, men har fått flere dårlige spill i det siste. Det er derfor jeg spørger..

 


ªK4
©D73
¨D1073
§K976
ªD953 ªE876
©E854 ©KJ102
¨965 ¨84
§E8 §543
ªJ102
©96
¨EKKn2
§DJ102
Vest Nord Øst Syd
      1kl
pass 1ru pass 2ru
pass pass pass

 

For noen gammeldagse nisser!!
Jeg husker ikke helt navnet på paret, men det var Helgemo-Helstad eller noe i den dur.

De var så dårlige at de meldte kløver når de hadde kløver, ruter når de hadde ruter og støtta makker når de hadde støtte. Enda vinner de turneringer over hele verden, men nå må det vel synge på siste verset snart?

Denne gangen hadde de skikkelig flaks og fikk en kjempescore med +110. Ved de andre bordene kunne verken Nord eller syd melde fargene sine og da havna de (nok en gang) i 1NT eller at motparten kom seg inn ved at begge hendene var begrenset etter 1kl-1NT. Å ta inn to sonebeiter var greit for Ø-V det også.

Her var det ikke så lett for vest å kaste seg inn etter 2ru i syd fordi nord var ubegrenset enda. Øst burde kanskje meldt seg på, men det var tynne saker?

(torsdag kveld)
    

ªD4
©10876
¨E76
§K976
ªEJ102  ªK954
©E42 ©KDJ3
¨10932 ¨J85
§32 §85
ª876
©96
¨KD4
§EDJ104
Vest Nord Øst Syd
      1kl
pass 1ru* pass 1NT
pass pass pass

 

de klarte det før krigen!!
Jeg får stadig sinna mailer fra en trønder når jeg prøver å utfordre "moderanes" meldeteorier. Han innleder de fleste meldinger med "Du har ikke peiling på system, Snorre..." og fortsetter å dundre løs på at jeg ikke legger fram alternativer til de meldesituasjonene jeg peker på.

Det første har han sikkert mye rett i og det andre har han HELT rett i. Jeg prøver å adoptere og lære av det nye som skjer, men jeg tar meg friheten å stille noen kritiske spørsmål til om f.eks XY er den eneste farbare veien. For ti-femten år siden var det
ingen som tenkte seg noe annet enn at nord støttet kløveren en eller annen gang for dermed å havne i 2kl, evt. 3kl hvis ØV var med til 2sp.

Se spillet til venstre. De aller fleste som spiller kløverføringer, (1ru viser hjerter) vil kopiere dette meldingsforløpet. De går to beiter i 1NT, mens det er ni stikk fra taket i kløver. Uansett hva 1kl-åpningen viser, har syd minst fire av dem denne gangen siden han ikke har verken tre hjerter eller fire spar. Men nord kan ikke melde 2kl (som han VET er beste kontrakt) fordi det er krav. Å hoppe til 3kl er en mulighet, men det virker litt traurig med bare firekort støtte.

Ja, det er fint å bruke 2kl som enten spill i 2ru eller en invitt, mens 2ru er GF. Likevel klarte vi  da både å invitere og kreve til utgang før krigen også. Kanskje ikke så smidig som Xy, men prisen er dyr de gangene vi skulle spilt en lav minorkontrakt. 

Poenget mitt er at det er sjelden vanskelig å komme i rett utgang når vi har 26-30hp. Å stoppe i lave majorkontrakter er heller ikke vanskelig uansett hva slags konvensjoner vi spiller. Den store fordelen med XY eller lignende saker, er å kreve tidlig til utgang når vi skal undersøke slemmer. Husk likevel på at vi spiller femten delkontraker for hver slem vi melder!!


Kenneth Tørstad og Arne Gustav Hangeland
leder klubbemesterskapet. Det er enda jevnt og vi har 50 spill igjen. De to påfølgende mandagene er det altså ikke mulig å stikke innom for å spille. 

RESULTATER

Rundenr 5 ªA92
Spillnr 25(25) ©K5
Giver: Nord ¨9764
Sone: Øst-Vest §9653
ªKQ854  ª763
©AQ62 ©T8
¨T ¨AKQJ52 
§AK7 §82
ªJT
©J9743
¨83
§QJT4

 

Jon S med en tosidig skvis
Han satt vest, hadde skjult hjerterfargen sin og skulle spille 3NT. Kaninen i nord og hadde i hodet 28 IMP gevinst fra rundekampen i helga på uortodokse utspill. I et spill serverte han blindt singel ruterdame mot 3NT og fant makker med EKJ10xx.

Alle som lukker øynene og trekker det første kortet, vil treffe blink en og annen gang. Store poteter....

Hjerter konge(!) til esset. Så spar konge til esset og mer hjerter til damen. Spar dame og fem ganger ruter. Stillingen er før den siste...  ->.

Jeg sier ikke mer, annet enn at kløver 7 tok det tolvte stikket
ª9
©
¨
§953
ª- ª7
©6 ©
¨ ¨2
§AK7 §82
ª-
©J
¨-
§QJT

 


<--  Selvmordspølsesvis!!
Roald åpnet med 1sp og jeg meldte 1NT. Der stanset det og Roar Voll i øst spilte ut kløver konge, kløvedame og kløver til makkers ess. Derfra kom det ruter og jeg tok for KD. Ingen god nyhet at fargen satt 5-1. Roar i øst kaster en hjerter.

Nå sliter jeg faktisk med å vinne syv stikk, men det virka som hjerterhonnørene satt fordelt. Spar til esset og hjerter til dame og ess. Mer spar til min dame og jeg tok for ruter ess. Roar kastet hjerter.

Har du fulgt med nå har bordet K10 i spar og D4 i hjerter. Hjemme har jeg J4 i ruter og 72 i hjerter. På ruter knekt kaster Roar Voll spar knekt og jeg kvitter meg med spar 10. Hjerter stakk Roar og tok for kløver nieren. Nå kaste jeg spar konge og regna med å ta siste for hjerter knekt. Sniken fra Østerdalen hadde spar to(!) på lur til beita. HER ER SPILLET

Du ser sikkert hva jeg skulle gjort i firekort-possen. Ikke tatt for den stående hjerteren. Da slipper jeg å kaste et stående kort i bordet på kløver 9 og unngår dermed å gå på sparknekt-fella..


<--  O' hildrande du!!
hvor dårlig.

Jeg finner ikke opp system selv, men jeg liker å lære av de som kan dette. Det jeg oppdager gang på gang, er at det er store huller også i andre sin logikk. Sånn som dette kan det da umulig være rett å spille? Er lave minorkontrakter død og begravet for godt?

Jeg åpner med 1kl og viser minst dobbelton. Espen viser hjerter med 1ru og så starter spetakkelet. Over 1sp føler jeg meg nesten forpliktet til å supportdoble for å vise tre hjerter, selv om det SKRIKER 1NT hos meg. Det benekter i følge de kloke herrer tre hjerter. Espen kan ikke melde 2kl, fordi det er XYZ og innledning til å vise en invitt. Han kunne hoppet til 3kl som spill, men det virker litt dersperat vel? Han lander på 2hj og arver Kvangraven sin trylleformel, "Krav til beit". Tre ganger i sonen og -300 der vi fort spille syv i NT og åtte i kløver.

Nei, enten må jeg få kunne si 1NT i nord, ellers må XY skrues av i noen posisjoner når det er hauevis av andre måter å invitere på. Dette spesielt når vi har blitt fratatt mulige meldinger på 1-trinnet. 

Denne situasjonen oppsto fordi Lars Arthur ikke er meldekåt som mange av dere andre og støttet IKKE til 2sp. Stopper vi i 2kl eller 1NT, har han sikkert tenkt å presse et hakk. Mot 2hj var han mer enn fornøyd med å spille.

 


den kommende generasjonen -->
Jeg har nevnt før at Namsos er arrangør for årets NM lag og de har rett til en plass i finalen. Espen Flått er et kjempetalent og han sikret seg plass på laget (sammen med pappa Per Arne!), ikke minst på grunn av spillet til høyre.

Espen satt Nord og høre vest åpne med Multi. Han melde inn 2NT og ble plassert i utgang. Øst spilte ut kløver til dame og konge. Nå ser det ut som ruterfinessen er eneste vei til ni stikk, men Espen hadde ingen tro på at en som åpner i svake to har honnører i "alle" farger ved siden av.

På fire ganger hjerter og to ganger spar har øst tilsynelatende ikke avkastproblemer. Han satte seg igjen med godspilt kløver og ruter kongen dobbel. Så kom han "plutselig" inn i kløver og måtte gi bort de to siste i ruter. 2+4+2+1= 9.

Glimrende!!


MELD DERE PÅ TIL KRISTIANSAND OPEN (11)

HURRA FOR HURRA!!
Da har vi et lag i semifinalen i NM klubber etter at Team Solli Hansen vant med 29 IMP over Stavanger 6 (Paul Bang).  Jeg får sikkert et spill eller to om litt. VI GRATULERER!!

<-- Så enkelt. Så vakkert!!
I det siste har jeg skrevet mye om konvensjoner. Ikke om BRUK av konvensjoner, men MISBRUK av dem. Det er ingenting som slår sunn fornuft i bridge. Enkle logiske prinsipper og regler.

Lars Arthur Johansen hører at makker inviterer til utgang med lang ruter. Med 14hp kan han nesten ikke passe. Han vet at ruterdame er et glimrende kort og esser og konger i sidefarger er toppers. Med kløverkongen i stedet for hjerterkongen hadde han meldt 3NT, men nå var det lett vei til 5ru og elleve stikk fra taket. 

Jeg kjenner dem som hadde kommet både i 3NT og 4sp.

Tap i finalen for Ware
med GEO og Jon Sveindal. HER er resultater..

GEO og Jon Sveindal klar for finalen
I den Australske storturningen Gold Coast congress. De ble nummer to i kvaliferingen og i går kveld vant de semifinalen mot lag Hinge (Simon Hinge - Kim Morrison - Bruce Neill - Richard Jedrychowski). Nordmennene spiller for lag Ware: Michael Ware - Fiona Brown - Hugh Mcgann - Tom Hanlon - Geo Tislevoll - Jon Sveindal

Finalen spilles i  dag mot Milne (Liam Milne - Andy Hung - Alex Smirnov - Michael Whibley - Nye Griffits - Nabil Edgtto)

Resultater og diverse her. (Bla til venstre på sida)

 

Team Solli Hansen spiller på søndag
Det er alltid moro å komme langt i rundekampene. Vi har to lag igjen og Jon Solli Hansen, Nils ravnaas, Geir Brekka, Ann Karin Fuglestad, Øystein Jensen og Frank Svindahl håper å slå lag Paul Bang på søndag.
Vi ønsker lykke til !!

Flott innsats av Brekka - Høiland
på gårsdagens klubbspilling. De har ikke spilt så mye sammen i det siste og da er det sterkt å redebutere med 2.plass. RESULTATER

Neste onsdag begynner klubbmesterskapet - KRISTIANSAND OPEN. De som vil være med der, må melde seg på i linken oppe til høyre. Det er oppmøteplikt alle gangene, evt. må de stille med vikar(er).

Rundenr 9 ªJT7
Spillnr 26(26) ©86
Giver: Øst ¨KQ9875
Sone: Alle §T2
ªA543 ªQ98
©AQT3 ©K75
¨A4 ¨JT3
§973 §AK86
ªK62
©J942
¨62
§QJ54
Vest Nord Øst Syd
   S(n)urr   Rune
    1kl pass
1hj 2ru(!) .. ..

Du grøsser sikkert over innmeldingen min, men jeg mener dette er aktiv, forstyrrende og god bridge. I denne posisjonen når begge motstandere har meldt og makker passer, lover innmelding ikke noe mer enn en ok farge. Alle med svake to ruter på programmet, vil åpne. Er det så mye verre å melde inn 2ru da? Vi skal da ikke spille utgang.
Ja, selvsagt blir du tatt noen ganger, men i dagens bridge er det et utall navn på doblinger. Nesten ingen av dem begynner med "Straff.."
Både øst og vest var bekymret over ruteren og det var et godt par som havnet helt på viddene i en uvinnelig kontrakt. ALLE de andre bordene spilte 3NT i øst og du ser sikkert at den ikke står av seg selv. Det ble ni og ti stikk fordi ingen i syd spilte da ut ruter??!!

Første lag klart til Nm klubber 2012
For noen år siden innførte NBF ordningen med at arrangørklubben fikk en av de åtte plassene i finalen. Namsos har avholdt kvalifisering der de to beste får tilbud om å spille, pluss at de får velge seg det tredje paret. Espen Flått er bare 18 år og har gjort store framskritt. Sammen med Pål Arne Mediå vant de klart, mens pappa Per Arne og Frode Cantona Nybo tok andreplassen, knepent foran Robert Althe og Knut Storeide.

Og hvis jeg har forstått rett, er ikke det tredje paret tatt ut enda. Hvis dere venter til etter Haugesund-kampen vår og det går galt der, håper jeg på en innmeldingsblankett fra Namsos BK sammen med en hyggelig invitasjon om å ta en tur oppover. Jeg kan spille med de fleste..

Knut Storeide har sendt meg et par avgjørende spill. De kommer om litt.

 


ª1072
©EKJ63
¨EK4
§J3
ªDJ5 ªK864
©D10652 ©87
¨J7 ¨D965
§742 §1098
ªE93
©9
¨10832
§EKD65
 
 
 
(tirsdag kveld)

 

Det avgjørende spillet mot Arendal..

var et svært interessant spill. Du ser under at jeg og Tom hadde en misforståelse og havna i 6ru. Den måtte vi vinne for ikke å tape kampen, fordi Espen og Petter Lindqvist på det andre bordet havna i 6NT(!). Hvilken misforståelse som førte dem dit, vet jeg ikke.

6NT står uten spar ut. Da er det akkurat det samme spillet som 6ru. Helge Mæsel i vest fant imidlertid spar dame i utspill og nå blir det vel beit?

Neida, hold deg fast for her trenger de fleste av dere god tid for lese det som kommer..

Helge vet at å angripe forbindelsene til spillefører er ofte riktig motspill for å ødelegge en skvis. Derfor fortsatte han med en liten spar til konge og ess.

Espen er en flink spillefører og brukte ikke lang tid på å ta spar ess, EK i ruter og fire kløverstikk. Før den siste kløveren er det som til høyre.  
                                                                                      -------->>

Kløver fem og Helge i vest må gi opp. Espen kaster bare motsatt av han og avslutter med hjerterfinessen.

Kanskje ikke en liten spar var rett i stikk to? La oss si at han heller spiller spar knekt da?


ª10
©EKJ6
¨-
§-
ªJ ª8
©D1065 ©87
¨- ¨D9
§- §-
ª9
©9
¨108
§5

 

ª-
©6
¨EK4
§-
ª5 ªK
©D ©
¨J7 ¨D96
§- §-
ª9
©
¨108
§5

 

<<--    Espen stikker igjen med esset, men nå er det Roald i øst han gjør seg klar til å massakrere!!

Inne på spar ess tar han hjerterfinessen og to høye hjerter til. Så fire ganger kløver og stillingen er som til venstre. På kløver fem kaster han hjerter 6 i bordet og Roald har ingenting å hjelpe seg med. Om Helge i vest hadde hatt ruterhold, ville det vært akkurat like ille fordi han har hjerter å passe på. En klassisk tosidig skvis.

<<-----------

Enda er ikke spillet over, fordi Helge Mæsel kan skifte til hjerter i stikk to. Da går det slik:

Hjerterfinesse og fem ganger kløver. På hånda kaster Espen en hjerter, en spar og ruter 4. Helge i vest kan kaste ruterne sine, mens Roald i øst kaster en hjerter og en ruter f.eks. Nå er stillingen som til høyre: 
                                                                                     ----------->>

Nå er det tid for EK i ruter. Øst har enda ikke noen problemer. Helge i vest kan kaste en hjerter, men så må han la sparholdet fare.

Så EK i hjerter. Roald i øst er blitt alene om å holde sparen, men det klarer han ikke fordi han også har ruterdamen å passe på. Bordet kaster det motsatte av Roald på hjerter ess og tar det siste stikket enten i ruter eller på spar 9.

En forsinka tosidig skvis. Og er ikke dette fantasibridge, så vet ikke jeg!!

  

ª10
©EK6
¨EK
§-
ªJ5 ªK86
©D1065 ©-
¨- ¨D96
§- §-
ªE9
©-
¨10832
§-

 


"Men Snurr, da!!  "
sier Harald Skjæran i svar på hvorfor vi ikke får hjemmekamp i 5.runde mot Haugesund. De hadde jo tross alt hjemmekamp i 4.runde der vi hadde bortekamp! "Det er ikke ANTALL hjemme/bortkamper som teller," sier han. "Det er hvor LANGT det ene eller andre laget har reist. Haugesund måtte til Bergen i 1.runde, mens dere har hatt bortekamp mot Arendal og mot bykollega Ruter 7"

Det er ikke min skyld at noen mennesker har bosatt seg i utkant-Norge og derfor må reise halve natta for å treffe folk, Skjæran. Og vel spiller både Ruter 7 og vi på Haandverkeren. Men Kristiansand BK holder til i biblioteket og Ruter 7 i Dartsalen. Mellom der er restauranten og baren. Det er flere som har gått seg bort på den veien, skal jeg si deg.

Det får gå for denne gangen. I 6.runde runde skal vi møte Team kanin fordi det laget kommer til å slå Paul Bang sine disipler. Da kommer det ikke til å hjelpe om du har aldri så mye hjemmekamp, Geir. Jeg har allerede bestilt flybillett til Namsos!! 

(mandag kl. 19.00)


ª1072
©EKJ63
¨EK4
§J3
ªDJ5 ªK864
©D10652 ©87
¨J7 ¨D965
§742 §1098
ªE93
©9
¨10832
§EKD65

 

Vest Nord Øst Syd
  PP Tom  JAO Snurr
   1NT pass 2sp
pass 2NT pass 3hj
pass 3sp* pass 4NT*
pass 5hj pass 5sp
pass 6ru pass pass
Det avgjørende spillet i 4.runde mot Arendal..

Når jeg melder en fin slem, sliter jeg ikke med å fortelle om det. Det samme når jeg er på viddene. Det ene er like morsomt som det andre. I spillet til venstre var vi så heldige som det er mulig og jeg ba nesten om unnskyldning til motparten etterpå. Maken til flaks skal en lete lenge etter..

2sp viser begge minor, mens 2NT benekter fire i noen av dem. 3hj fra meg er kortfarge og minst utgangskrav. Så delte våre veier seg.

Tom var bekymret for sparen og mente 3sp som en slags last train. "Jeg vet ikke hvor vi skal ende. Kan du ta en fornuftig avgjørelse, Snurr?" Dere som kjenner meg, vet at jeg er en enkel sjel og når mine makkere melder umeldte majorfarger, er det naturlig. Gi han KDxxx i spar og de røde essene (13hp), står det 7sp som et seil.

På 5hj hadde jeg enda ikke noen problemer. Da har han vel Kxxxx i spar og vi mangler et ess. "Vi stopper pent og kontrollert i 5sp". 

SÅ KOM DET 6RU??!! Hadde han funnet et par esser ekstra?

Tom Høiland mangler en del sunn fornuft når han skal ut å vandre i ukjent terreng, men en ting skal han ha . Han legger aldri feller for meg, så på 6ru hadde jeg en enkel avgjørelse. Jeg passet, reiste meg fra bordet og gikk stille ut på toalettet for å tørke tårene. "Det var NM klubber for i år!!"

Under over alle under. Tom var rød i toppen da jeg kom tilbake. Like overgitt som meg, men med 1370 på blokka. Jan Arild Olsen kunne selvsagt ikke finne spar ut. Den fargen hadde jo vi vært på vei mot slem i. Hjerterkutten gikk fint for å kaste spar på og ruteren ser du løste seg med en taper. 

Dette var om mulig enda verre enn da Wojciech Fortuna ble tatt av vinden i hopp stor bakke, OL i Sapporo i 1972. Ett tidel foran Walter Steiner fra Sveits. Med dagens hoppregler og vindkorridor, hadde arrangørene tatt pant i skiene hans med den oppdriften polakken hadde.
Tom Høiland og jeg kommer til å ta flere medaljer i bridge. Polakken hang aldri noen rundt halsen sin seinere i karriæren.

PS: Faktisk tror jeg det står 6ru selv med spar ut. Stikk med esset og ta hjerterkappen. Så hjerter ess og bort med en spar. Hjerter konge!  Øst kan ikke stjele med damen, fordi da forsvinner den siste sparen. Han må stjele lavt, men bordet stjeler over. EK i trumf og kløver. Nå forsvinner begge sparene på hånda (!) og ruter fire er der til å stjele den siste sparen med. 

Stemmer ikke det, dere som kan dette? Eller blir det beit hvis øst IKKE stjeler hjerter konge, men heller kaster en kløver? Inne på ruterdame forfremmer han vel rutertassen sin når han spiller mer spar. "Trur eg..", som Jon Eikemo ville sagt.
  


SKANDALE-TREKNING!!!
Nå må du f... m...  skjærpe deg, Harald Skjæran!!!

Sånn ville jeg sannsynligvis innledet artikkelen for noen uker siden, men for å bevise at jeg har hatt godt av en pause, ser den nå sånn ut:

Kjære Harald Skjæran, min gode venn!

Jeg ser at mitt lag har fått Haugesund 1 i 5.runde. Det blir veldig hyggelig, men jeg er ikke fornøyd med spillestedet. Ikke et vondt ord om Haugesund by, men det er vår tur til å ha hjemmekamp.
Haugesund har hatt hjemmekamp i både 3. og 4.runde og du har satt dem opp med det samme i 5.runde mot oss. 
Vi hadde bortekamp i 4.runde og da skjønner jeg ikke hvorfor ikke vår kamp skal spilles her nede på den bløde kyststriba?

Det er kanskje noe jeg i min manglende visdom ikke har skjønt?

mvh Snorre

S.U snarest.

(mandag kl. 16.00)


Det viktigste er ikke å vinne,
men å slå kaninen. For meg er det meningsløst å spille bridge uten at det er en høy grad av prestisje i bildet. I går spilte fire par tre lagkamper a 7 spill. Alle på lag med de andre en gang og mot de andre to ganger. Absolutt å anbefale, fordi turneringer på BBO er reint bingo og de gangene en spiller "BBO-fasit" med mange spill mot ett par, er en helt avhengig av å få korta. Det kan stå 15 stikk fra taket i en kontrakt, men melder du lilleslem er det alltid pluss. Scoren inn er oftest sikker pluss, uansett hvor liten den er.

Hvordan det gikk, spurte du? Det var ett par med minus, men du får meg ikke til å si hvem..
Se hva ungdommen kan!!
Øst har vist singel ruter, ruter ess og spar kongen femte (det kan vest se siden han selv har spar dame og makker svarer 5sp). Det var mer enn nok til storeslem for Lars Arthur Johansen og Håkon Bogen. 

 


Luringen hadde 3,7 motspillstikk i trumf
og jeg hadde åpnet! Likevel måtte vi betale ut -1080 i 4hj redobla!! Roald startet med spar til esset og på kløver ess forsvant en spar. Ruter dame til konge og ess. Så hjerter tre fra Terje Lie. Jeg vet ikke hva som hadde skjedd hvis Roald la toeren, men når han dekka med åtteren var det slutt. Hadde Terje latt treeren seile, ville det vært uoffisiell Ålesundsrekord i finesse i alle fall!!

Damen vant stikket før ruter til knekten og mer ruter fulgte. Roald gikk i mellom med hjerter ni, men Terje kasta bare et kort i bordet. Luringen fikk aldri stikk for hjerter to og da ble det 10 stikk. 

Det er mulig det går an å beite på en eller annen måte, men uansett en flott spilleføring av Terje Lie


KRISTIANSAND OPEN
startet vi med i fjor. Det er klubbmesterskapet vårt og det går over tre onsdager med start 7.mars. Denne gangen er det bindende påmelding og vi spiller mange spill mot hvert par. Velkommen til spillere fra alle klubber.

PÅMELDING HER

 

Bente til topps..
Det er ikke så ofte fru Kvangraven er hos oss i klubben, men like hyggelig er det hver gang. Hun gjør det oftest bra og i spann med kaninen ble det en klar seier.

En kan si hva en vil om Geir, men han stiller opp i klubben hver eneste gang. Han finner seg en makker og bidrar på sin måte til en hyggelig stemning. Når det gjelder resultater har det vært mørkt de siste par årene, men nå er det to seire på rad. Pilene peker oppover?

RESULTATER
Takk for mange hyggelige mailer.
som ber meg ta opp skrivinga. Det kan det godt hende jeg gjør, men akkurat nå vil jeg ha en pause. Noen tror at jeg er veldig såret for at jeg har fått kritikk, men det stemmer ikke. Når jeg slenger med leppa som jeg gjør, må jeg tåle at jeg får svar igjen. Det går helt fint. J

Jeg og Per Arve Gryme er (så vidt jeg vet?) verdens beste venner fremdeles. Det er nok heller andre enn han som synes jeg er en tufs..   :-) Det lever jeg også greit med.


Det blir stille...
Det er flere som spør om hvorfor det ikke skjer noe her, men jeg har bestemt meg for å ta en pause. Jeg kommer til å legge ut resultater fra klubben, men ut over det vil ikke sida bli oppdatert. 

Det ble for mye støy og jeg oppdaget at mange hadde en oppfatning av meg som jeg ikke kjenner meg igjen i. Da er det på tide å gå i seg selv og finne ut at en kanskje må endre noe. Selvinnsikt er en vanskelig øvelse, men nødvendig noen ganger.

For alt du vet er jeg plutselig tilbake. Alt som er skrevet et lagret i arkivet.