Kåre K er sinna på meg...
Det er selvsagt hans rett å mene akkurat hva han vil. I går fikk jeg høre at det på lukka Facebook-sider lå ting ute om meg, om SIB og om medlemmer i klubben vår. Derfor har jeg bedt om at han i det minste forteller alle hva dette går på. Jeg blir selvsagt lei meg for at noen mener jeg er en skam for norsk bridge, men det et ytringsfrihet i landet vårt.

Kåre har sendt en mail til meg og ber om at jeg legger ut den. Jeg unnskylder at jeg skreiv at det var juryen som hadde skrevet en i i stedet for en y i ordet "jurien". Kåre forteller at det var det Tonje i BIN som har ansvaret for og ikke han. Unnskyld igjen for den sammenblandingen. Uttalelsen er fjerna fra hjemmesida. Hele setningen var ment som (nok en dårlig?) vits.

Det andre Kåre skriver får han stå for selv. Det som gjelder SIB tar jeg ansvaret for. Det var noe som ikke gikk helt som vi hadde ønsket, men ingen er ufeilbarlig. Neste år skal det bli enda bedre, selv om det også da nok blir både et og to feilskjær.

Det som skrives her er ene og alene mitt ansvar. Formannen i Kristiansand BK har IKKE NOE ansvar. Det er jeg som skal henges i tilfelle. (og kanskje kaninen).

Jeg strekker ut en hånd og håper at denne saken ikke lager mer bølger enn nødvendig. 

Ingen er større enn at vi også setter pris på en takk. Derfor: Takk til Rune og Ruter7. Nå er det flere som jakter på min (særdeles) gode venn, Geir. Du må si fra hvis det blir for mye..

 


Dere MÅ.... ikke
ta det jeg skriver så alvorlig og så bokstavelig. Jeg har sagt det mange ganger før, men gjentar igjen. Jeg ønsker å skrive en uhøytidlig bridgeside med god takhøyde. I tillegg til å ha et (forhåpentligvis) anstendig bridgefaglig nivå, ønsker jeg å blogge om det som skjer i Bridge-Norge. 

Jeg driver ikke særlig undersøkende journalistikk, jeg sjekker sjelden kilder og er ikke ute etter Pulitzer-prisen. At noen personer føler seg urettferdig hengt ut og at jeg bommer med språkbruken i blant, beklager jeg. Det kommer nok til å skje igjen. Siste tolv måneder har denne sida 220.000 besøk, så HELT ille kan det da ikke være?

For hundrede gang. Jeg ønsker å bære på hendene og skryte uhemmet av alle de mange flotte frivillige som legger ned et arbeid for bridgens beste. Jeg skal ta selvkritikk for at jeg nok skriver mest om det som kunne vært gjort bedre, men tro meg på mitt ord når jeg sier at jeg ikke ønsker å angripe eller henge ut enkeltpersoner (ok da, det siste gjelder ikke alltid kaninen). 

At Inger Hjellemarken har lovt at Trondheim skal gå tom for flosshatter ved neste divisjonsarrangement, tar jeg faktisk litt av æren for. 
Bare vent. Om noen år er NM par en åpen turnering for alle medlemmer i NBF. Der får jeg også være med, HVERT ÅR. Da trenger jeg ikke sitte hjemme denne sommeren fordi min ellers så flinke makker i tredje siste runde i semifinalen spilte bort en utgang som bestemora til en blind maursluker hadde vunnet.

Så ber jeg om unnskyldning til de jeg har såret. Og jeg skal skryte mer enn jeg kritiserer i framtiden..  (gjelder heller ikke kaninen)

 


Anders Kristensen oppsummer
det aktuelle spillet på en fin måte. Han gir også fortjent skryt til arrangøren, turneringsleder Sigmund Bakke og bulletinredaktør Kåre K. Til og med BBO og BK2000 oppførte seg fint.

Kom julekvelden i mai på Sunnmøre i år?

ª 843
© D98
¨ KD843
§ J4
ª 76 ª KDJ10952  
© EKJ7432 © 10
¨ - ¨ 76
§ ED106 § 983
ª E
© 103
¨ EJ10952
§ K732
Kan dette stemme?
I tilfelle så, er det første gangen jeg slår Erik Dahl og Geir Brekka i en spillanalyse. Harald foreslå å kaste en ruter på EK i hjerter (etter ha ha brukt kløver dame i stikk en). Da blir det beit mener både luringen, kaninen og Panzerkatten.

Hva hvis du i stedet kaster en kløver på hjerter konge, går det ikke bra da? (gitt at det sitter omtrent slik som i diagrammet)

Kløver ess og kløver til stjeling, ruter til stjeling, hjerter til høy stjeling, ruter til stjeling, hjerter til høy stjeling og spar konge?Jeg vet ikke hvem som er blindest, Harald?
Jeg ser enda ikke hvordan du spiller hjem 6sp ved å legge kløver dame for så å kaste en ruter på den andre hjerterhonnøren. Den som etter hvert kommer inn på spar ess, spiller mer kløver. 

Det er ikke første gangen jeg tar feil i en analyse. Om jeg nok en gang er på tur, men du vil vel ikke akkurat mislike å sette meg på plass, Harald Skjæran..
(en spilleføring som forutsetter singel sparess, godtar jeg ikke)
  
PS: og jeg bare advarer deg, Harald. Erik Dahl er enig med meg!!
Lasse Aaseng er en fornuftig mann..

NM-finalens "beste" spill..

Hei du
Snorre tør der andre tier.
Fullstendig enig med deg. Makan til tull.

Lasse 

 "The one" 
som han kaller seg selv

    

 

Den peneste tegner og forteller...

Hei Snorre,


... og et godt nytt år. Gleder meg til del to av denne artikkelen, for du har vel ikke tenkt å la journalistprisen gå urørt? Her sitter jeg i 4 dager og må ta flere 100 valg hvor av 98 % var rett og 2 % ble vist på BBO. Så klarer ikke juryen å velge mellom to journalister som umulig kunne vært like gode? Dette vet jo du alt om som ser på Vinter OL og sykkel: er du i tvil skal det målfoto til. Ellers forslår jeg at priser ikke MÅ deles ut bare fordi de eksisterer. Kunne vi ikke finne et system hvor vi graderte vanskelighetsgraden på spillene? Så vekter vi de spillene som juryen har å velge mellom for å se om de kvalifiserer til pris. Da slipper vi den flaue smaken der å gi en pris som ikke er fortjent. Synes det er høl i hue å gi ut priser årlig. Det blir som Wesenlund sa da han fikk en hederspris: Ta det med ro, alle får. 

Et forslag jeg har til vekting er: du har 13 kort i en farge og skal spille ut: vanskelighetsgrad 0,1 (kunne brukt 0,0 men gir litt for å vite at du faktisk har utspillet). Du har to farger med singel 2 i en farge og gående 12 kortsfarge fra topp i den andre. Mot NT er vanskelighetsgraden 0,2 og mot fargekontrakt hvor 12 kortsfargen din er trump blir 0,5. Jeg legger inn litt slækk for det kunne jo tenkes at du skal spille ut singel 2 til stjeling. La meg bare videreutvikle denne ideen så kommer jeg tilbake til deg med en fullstendig liste. 
 
Til slutt må du nesten si B når du roper A. Hvilket spill var det beste?

vh Tore Skoglund

Hei Snorre

Måtte bare sende en mail, etter å ha lest din dom over "beste spill" i lagfinalen.
Utrolig bra at du er så direkte som du er. Helt enig i det du sier - dette var ikke det beste spillet i finalen. Ett av spillene som var med i konkurransen om beste spill var Ragnar Davidsens innspill i 3nt. Se på dette spillet du og sammenlign med det som fikk prisen. Ikke tvil hos meg iallefall.
 
MvH
 
Knut Storeide


ª 843
© D98
¨ KD843
§ J4
ª 76 ª KDJ10952  
© EKJ7432 © 10
¨ - ¨ 76
§ ED106 § 983
ª E
© 103
¨ EJ10952
§ K732
Synsproblemer, Snurr?.

Hei Snurr

Nå tror jeg du har sett deg helt blind….

Kløver dame står, ta ess, konge i hjerter og kast en ruter. Trumf en hjerter med nieren. Får alltid trumfet en ruter i bordet eller kastet ruter og kløver på hjerter.

Gi nord spar ess, og det fungerer like godt.

Det er (stort sett) bare med hjerteren 4-1 det er rett å gå ned på kløver ti.

Og selv det forringer ikke utspillet, som beter hvis nord har kløver ti (eller dame).

Mvh Harald..Koseturnering i Arendal..
allerede 29.mai. Øyvind Nordgren forteller at denne er som er slags erstatning for KM singel som måtte avlyses.

PÅMELDING HER
Det blir rolige dager i sommer
hvis du regner med at kristiansandbk.org skal underholde deg. Jeg kommer til å oppdater sida med langt mer ujevne mellomrom enn du kanskje er vant med. Nå er det bridgefri en stund. Det er viktig å lade batteriene, for neste sesong kommer til å bli en once-in-a-lifetime-season for klubben vår..

NM-finalens "beste" spill..
Det har vært mange latterlige priser før, men denne tar en soleklar førsteplass. Vidar Smith er en glimrende bridgespiller, noe som sølvet i Ålesund var nok et bevis for. Jeg skal spise hatten min hvis det ikke finnes MINST tjue andre spill Vidar er mer stolt av enn dette.

Han skulle spille ut mot en slem der blindemann var renons i en farge han hadde esset, i blindemanns hovedfarge hadde han Dxxx og spillefører var fort renons. Trumf hadde han ikke og i kløver var IKKE meldt. Der hadde han et par honnører.

Kløver syv ut ga prisen for turneringas beste spill, foran de 895 andre spilla som ble spilt (32 i hver runde, 4 bord og syv kamper)

Jurien ga følgende begrunnelse for prisen:

"Vidars utspill som var godt gjennomtenkt "drepte" spilleførers opplagte muligheter til å vinne den meldte slemmen. Vidar kan se at han tar bort nødvendig inntak i bordet til å godspille og hente hjerterfargen. Selv om han kan "lese" seg til kløver E-D i bordet, krever det mot å faktisk spille på det – kløver dame kan jo være hos spillefører. "


Kløver ut var heller ikke noe drepende utspill. Jeg kan ikke se hvorfor spillefører brukte dama. Gi meg en sits hvor kontrakten spilles hjem selv når den vinner stikket. (såfremt spar esset ikke er singel, da)

 


GRATULERER TIL NAMSOS..
Ingen bombe at kampen om seieren sto mellom disse to lagene. 132 VP på 7 kamper er sterk. Vikersund sine 124 VP ville holdt til seier i andre NM lag.
Litt skuffende av Studentene, et lag som mange holdt som favoritter.

Les Kåre sine bulletiner og artikler på NM siden.

(Bildene er fra NM sidene)


SOMMERBRIDGEN i BYEN 
Det var bare seks par som møtte opp forrige tirsdag. RESULTATER   
Blir det ikke flere som kommer, stenger vi dørene til september.

Geir har sagt han kan være koordinator og "makkerbank". Ring han på 99384754 hvis du vil spille, men ikke har noe å spille med..

Andre steder i Vest-Agder der det spilles sommerbridge, kan du se på kretsens hjemmeside.

Og Giro'en var et bra alternativ 
til BBO og NM i Ålesund. Vi var i Marina de Carrera mange timer før ankomsten. Det var kjempestemning fra tidlige morgentimer. Selve sportsopplevelsen er nå så som så. Fire timers venting, så blåste vinneren Mattew Lloyd forbi oss på noen få sekunder.

            Mattew Lloyd, Omega Lotto.

 

Logo Klart for NM klubber.
Grand Bk og Ålesund by er klar til å ta i mot årets lagfinalister. Følg med på hjemmesidene. Link til venstre.
Det blir stille her til over 17.mai. Nå er det Italia og Giro'en som skal besøkes...

Lykke til alle sammen!!

DET HOLDT BARE NESTEN!! 
Etter en spennende innspurt i Cavendish trakk Steve Weinstein - Bobby Levin det lengste strået. Jeg vet ikke om noen har vunnet både lag og par i verdens kanskje mest prestisjetunge turnering, men så nære som våre norske toppspillere var, er nesten ikke mulig. 
Vi fikk se de 27 siste spilla på BBO. Litt stang ut på de siste rundene gjorde at det "bare" ble  2.plass, kun 130 IMPS-ACROSS bak..

VI GRATULERER OG TAKKER FOR UNDERHOLDNINGA!!

RESULTATER HER (tror jeg) se eller hjemmesida

  


 

 


Spill 26..
Du ser at hadde Tor "bare" meldt 5ru, ville Norge vunnet Cavendish. Selvsagt er det meningsløst å trekke fram et enkelt spill, men det viser hvor jevnt det vra..
 
RESULTS OF BOARD 26

 SCORES   MATCHPOINTS  FREQ

 N-S E-W   N-S  E-W

 1600 ...  334.00-334.00   1
 1190 ...  261.00-261.00   2
 1000 ...  225.00-225.00   1
  750 ...  152.00-152.00   1
  650 ...  125.00-125.00   1
  620 ...  110.00-110.00   2
  500 ...  80.00 -80.00   3
  ... 100 -127.00 127.00   7
  ... 200 -167.00 167.00   4
  ... 500 -261.00 261.00   1

 


Her kunne vi også vunnet
Tor og Geir sitter ØV og kommer i en steinhard 3NT. Det "eneste" den trengte var kløver kongen singel eller dobbel i kapp 
gjennom åpneren. Det kom spar ess ut og skift til hjerter til kongen. Ruter til esset og kløver dame som sto (!!).

Jeg tipper det banka godt i hjertet til selv en rutinert spiller som Tor Helness. 
Nedturen var STOR da Nord ikke fulgte på den andre kløveren.

En fin dukk fra syd og tre sonebeiter.

ª 1087
© D874
¨ 105
§ E1097
ª 32 ª J9
© 6 © KJ95
¨ EK92 ¨ J7643
§ DJ8543 § K2
ª EKD654
© E1032
¨ D8
§ 7
Men her fikk de igjen...
Syd (Blanchcard) åpna med 1sp, Geir i vest meldte inn 2kl, nord støtta til 2sp og syd avslutta med 4sp.

Ruter ess ut og skift til singel hjerter 6. Så ikke det naturlig ut da? Det kosta faktisk kontakten. 

Bordet brukte syveren, Tor knekten og spillefører stakk med esset. Så to ganger trumf, kløver til esset, kløver til stjeling og ruter dame til geir sitt ess. Han kunne fri seg med kløver damen, men se sluttpossen til høyre.


Hjerter til damen og vips sto den kontakten!!!

ª 10
© D84
¨ -
§ 10
ª - ª -
© - © K95
¨ 92 ¨ J7
§ D85 § -
ª D6
© 1032
¨ -
§ -


ª J87
© K73
¨ DJ876
§ E3
ª 4 ª E853
© 10864 © EJ5
¨ E2 ¨ K10
§ 1096542 § KJ87
ª KD1092
© D92
¨ 9543
§ D
Forskjell på de beste og de nest  beste
vises i dette spillet. Tor og Geir satt NS og hørte motparten melde seg opp i 5kl etter at Tor i Nord åpnet. Det kom spar ut til esset og spar til stjeling. Kløveren stakk Tor med esset (!). Vugraph-operatøren fortalte at Tor rista stygt på holdet da makkers dame viste seg.
Ruter dame i skift og da eliminerte spillefører Gunnar Andersson alle spar og ruter til posisjonen til høyre.

Inne bordet og det hele så ut til å henge på hvem som hadde hjerter 9. Spillefører valgte av en eller annen grunn å dra tieren fra bordet. Tor pusta lettet ut og dekka med kongen.

Mot rivalene Weinstein - Levin spilte Nederlenderen Bas Drijver seg fram til akkurat den samme sluttposisjonen (Weinstein stakk også med kløver ess). Nederlenderen spilte en hjerter til knekten og la bordets åtter på den tvungne returen.

Kanskje dette spillet avgjør hele turneringa i norsk favør?

ª -
© K73
¨ D
§ -
ª - ª -
© 1086 © EJ5
¨ - ¨ -
§ 10 § K
ª -
© D92
¨ 9
§ -

ª KD95
© K97
¨ K873
§ 106
ª 10753 ª J2
© 3 © D10654
¨ 10984 ¨ ED52
§ DJ84 § K9
ª E84
© EJ82
¨ J
§ E7532
I runde 40 av total 45..
satt Tor og Geir samme vei som Weinstein - Levin. På de tre spillene vant de to utgangssvinger i forhold til amerikanerne. I det ene meldte de langt bedre enn USA og kom i 3NT der Tor skjulte en sidefarge på EKD1098. Utspill fra Jxxx opp i kappen og ni stikk.

I spillet til venstre var Bruce Rogoff magisk som spillefører mot Weinstein - Levin. Levin glemte å avblokkere og det fikk han svi for...

Levin i øst åpna med 1hj og etterpå kom NS i 4sp. Nord er spillefører og øst starter med hjerter til håndens nier. Så spar konge, spar til esset og spar til nieren (betinget valg) og spar dame. kløver til esset og øst beholdt kongen sin. Hjerter konge, hjerter til knekten og hjerter ess. Posisjonen til høyre i det nord har tatt de ni første stikkene.

Levin har beholdt den trettende hjerteren, men det spiller ingen rolle når han blir innspilt i kløver... Han må gi bort for ruter konge og det tiende stikket til slutt. I sluttpossen måtte han ha hatt en liten kløver i stedet for kongen sin!! 
     
ª -
© -
¨ K87
§ 10
ª - ª -
© - © D
¨ 109 ¨ ED
§ DJ § K
ª -
© -
¨ J
§ 753


 

VI LEDER!!!
Etter fire av fem sesjoner har Tor og Geir tatt teten, men det er tett ned til Weinstein - Levin gog DeKlijjf - Wrang.
Disse tre parene har stukket fra feltet og det er 99% sikkert at vinneren er et av disse tre parene. Det er en sesjon, 27 spill, igjen. Følg med på BBO i kveld kl 19.30.

RESULTATER ETTER FIRE SESJONER
 
Sommerbridge i Kristiansand
Det blir arrangert bridge på tirsdager til vanlig tid SÅ LENGE DET KOMMER 8 PAR ELLER MER..

Det betyr at hver og en av dere som vil spille kort, må ta et tak. Geir har sagt han kan være koordinator og "makkerbank". Ring han på 99384754 hvis du vil spille, men ikke har noe å spille med..

Prøv å gå beit....
Du har sikkert opplevd det selv. Det er som om troll har invadert hodet ditt og du VET at du kommer til å gjøre feil. Svenskene Wrang - DeKlijjf hadde en solid ledelse, men fikk besøk i toppetasjen i starten av tredje sesjon. Da forsvant forspranget.

Hva tror du Krekorian i syd servet? Joda, spar fire!
Øst la selvsagt liten og Nord kom inn på damen. Derfra kom det kløver 10 som et lyn. Svensken la nok en gang liten (!!) og da ble det faktisk beit i en kontrakt oldemor ville fått et overstikk.

 

 
ª KD65
© 10765
¨ EK2
§ D9
ª E873 ª 102
© J9832 © 3
¨ 3 ¨ DJ10876
§ 32 § EK65
ª J94
© EKD
¨ 954
§ J1087
Vest Nord Øst Syd
Boye Bessis Arthur Bessis
  1ru pass 2NT
pass 3NT pass(?) pass
pass          
Men Arthur da!!
Når en spiller IMPS ACROSS THE FIELD så er de store spillene viktige. Klarer du å få en kanonscore på et enkelt spill, belønnes du 23 ganger når det er 46 par med.

På en god dag dobler Arthur Malinowski denne utgangen for å be om ruter ut. Da ville det blitt en beit og et tjuetregangerhurra.. Hvis den dårlige dager er der samtidig, er makker renons i ruter, han får en blå lapp på veien og "moroa" går til Frankrike.

Boye hadde et naturlig hjerterutspill og 10 stikk. (Selv om Boye kunne beita, da spillefører stakk hjerteren hjemme og spilte spar. Ikke unaturlig å legge en tass. Hadde han gått på med esset og skifta ruter, ville det blitt beit igjen. Etter å ha fått for spar konge, spilte spillefører kløverdame. Nå hadde toget gått)

 

ª -
© KJ4
¨ EKD852
§ KDJ4
ª J9852 ª KD7643
© D982 © 1075
¨ J103 ¨ 4
§ 9 § 1082
ª E10
© E63
¨ 976
§ E8753
Vest Nord Øst Syd
Woolsey Arthur M MArtel Boye
       1kl
pass 1sp* 2sp pass
4sp 5sp pass 5NT
pass 6kl pass 6ru
pass 7ru pass pass
7sp dobl p.r   
Hvert spill koster 23 ganger!!!
når en spiller IMPS ACROSS THE FIELD. Scoringsformen betyr at ditt spill sammenlignes med et og et av de andre 23 bordene. En slem du er alene om, får du betalt 23 ganger for mens en 1100 i beit svir like mange ganger. I Cavendish ser det ut som svenskene leder overlegent med 600 poeng, men alle som har spilt denne turneringsformen vet at det svinger fort..

Boye og Arthur meldte seg i spillet til venstre opp i en fin storeslem i ruter. Kommentatorene på BBO mente at NS ikke hadde FULL kontroll, så det var tvilsomt om ØV kom til å stampe. Det stemte ikke.

Du ser sikkert at det er 15 stikk i 7NT, men jeg skjønner godt at Boye ikke kunne se den gode kløvertilpassen hos makker. At ruteren sto på egne beit, var vel rimelig sikkert.

 

Til høyre feirer Tor seieren i lagturneringa.


"Pippen" er 60 år i dag!!
Ole Petter Lerfald spiller ikke så aktivt lenger, men var en fryktet mann på 70- og 80 tallet. Nå spiller han mest på BBO og er alltid en hyggelig med- og motspiller.

Til venstre fra 1984, sammen med makker Reidar Bruen Olsen, mot Støvneng - Voll. Gunnar Voie som ivrig tilskuer.

Vi gratulerer!!

 
Nordmenn i USA. Boye Brogeland, Ulf Tundal og Glenn Grøtheim.

 

Jørn Arild Ringseth 
forteller om et fint spill fra sommerbridgen..
Svensk i tet i Cavendish..
Det mest betrodde paret, Steve Weinstein og Bobby Levin ligger på andreplass parturneringa etter to sesjoner (54 spill). Svenskene De Klijjf og Fredrik Wrang leder. Det er tre sesjoner igjen.
Tor og Geir henger fint med på 3.plass, mens Ulf og Glenn har middels. Boye og Arthur har noe minus.
Følg med på BBO i kveld..

NB: Trykk "Event Standing" til høyre på resultatsida for sammenlagt. HOVEDSIDA ER HERGeir Helgemo og Tor Helness. Til høyre Bobby Levin.

Godt meldt av Tor og Geir..
fra en av kampene i lagturneringa. Jeg vil tippe at 8 av 10 bord havner i 3NT på slike kort. Den kan ALDRI stå..

4sp er vel også beit, men Tor fikk kløver dame ut til esset. Så trumf til konge og ess. Ruter ess og mer ruter. Tor tok ut trumfen (3-3), spilte kløver til kongen. Posisjonen til høyre.

Hjerter 8 ble ikke dekka og da slapp han med en hjertertaper (!). Det gjøres feil på dette nivået også...

     

En vinner ikke alene..
Her er det far og sønn Bessis som er gode lagkamerater og henger på 1150 poeng mot 170 på det andre bordet.

Jeg har diskutert Vest sin 2hj mange ganger her på sida. Er det krav eller ikke? Jeg forfekter det skal være konstruktivt, men passbart. Ikke alle er enige i det. Platnick's pass er uansett avtaler tvilsom. Ikke så mange honnørpoeng, men MASSE stikk hvis kløveren lar seg bruke.

ZIA's panterdobling funka ikke denne gangen. Han håpet sikkert de skulle ta ut, men det ble to overstikk i stedet. I artiklene dine skjer ikke sånt, ZIA?

 Geir og Tor nest mest spilt i USA...
 
Kun Weinstein og Levin mer spilt. De ble omsatt for 
 $ 64.000, mens våre gikk for 15.000 mindre.
 
 
<-- Ulf Tundal og Glenn Grøtheim spiller også om
      100.000'er i premie.

     
RESULTATER (ikke alltid tilgjengelig)

     Turneringa spilles som IMPS ACROSS THE FIELD.
     Jeg har tro på presisjonsparet vårt!


  


ª KDJ3
© E654
¨ 5
§ EKD5
 
Vest Nord Øst Syd
   Øystein        
       2sp 5ru
pass ?      
Vi hadde dem på kroken!
forteller Øystein Jensen om kampen i 6.runde mot Namsos. "Vi spilte vår dårligste kamp av alle rundene, men likevel var det bare tre spill vi måtte ha snudd.."

<--  Litt pysete, kanskje?
I ugunstig hopper makker inn med 5ru. Kristiansand passa, men det er vel ingen som vil påstå at den som løfter til slem er VELDIG dumdristig..Til høyre er alle korta og med spar esset til høyre var 12 stikk enkelt å hente.

Namsos kom i slem ved det andre bordet.

 

ª KDJ3
© E654
¨ 4
§ EKD5
ª -
© D876
¨ EKDJ8765
§ 3

ª EK765
© DJ7
¨ -
§ EK654
 
Vest Nord Øst Syd
Bjørn        Øystein     
      3ru   dobl pass
4hj  pass ?     
Men denne VAR pysete!!
Øystein i øst passa ned 4hj. Vel mangla han en hjerter for å like hånda si 100%, men det får da være måte på å leite etter 4-4-4-1 fordeling.

Nok en slemsving i mot da det satt greit.
  
ª 75 ª EK765
© E10976 © DJ7
¨ K65 ¨ -
§ D76 § EK654
 

ª DJ8 ª 1043
© E6 © K3
¨ EJ97654 ¨ K76
§ 3 § KJ765
 
Vest Nord Øst Syd
Bjørn        Øystein     
   1ru pass 1NT pass
3NT (!) pass pass pass
Men denne VAR IKKE pysete!!
Bjørn Fjellstad gidda ikke invitere en gang. Der er jeg nesten enig. Er det ikke slike kort det er enten seks eller 10 stikk med?

2ru er spedt og 3ru vil kanskje vise en sterkere hånd?

Fra dagens VG... 

Var det fra sommerbridgen der det ble skrevet 2sp - 8 stikk i stedet for 2sp med beit?

 

 

Suveren seier til Zimmermann!
Laget til den sveitsiske sponsoren Pierre Zimmermann går fra gevinst til gevinst. Ikke minst takket våre superstjerner Geir Helgemo og Tor Helness. Sammen med Bessis-Bessis og Zimmermann - Moulton vant de en knusende overlegen seier. I natt kunne vi følge Tor og Geir på BBO. En spilling til å få tårer i øynene av. Feilprosenten er nærmere null.
RESULTATER

Nå starter parturneringa. Der spiller Boye - Arthur M, Ulf - Glenn og Tor - Geir. HER er startlista. Jeg har ikke funnet auksjonslista enda, men tror den kommer her etter hvert. Mitt tips er at vi får enda en seier til Helgemo - Helness. De virker ustoppelige..

Vinnerlaget John Roberts Team- 2010

HER er en kamp med Tor og Geir, HER er en annen og HER en en tredje.
FRA FØRSTE RUNDE  og FRA ANDRE RUNDE                 Pierre Zimmermann

"Dette er da enkelt, Snorre.."
sier Jon Sveindal i en mail. Det gjelder resultatoversikten fra Cavendish.

Det tok tid før sidene til Cavendish kom à jour, men resultatoversikten er faktisk ”enkel”. Lag nr. 1 (og vannrett) mot .. nr 2 – minus 20 imp – under står kamppoengene, 4. Neste kamp mot lag nr. 6,  pluss 10 imp ga kampresultat 22, osv. Kamper vinnes maksimalt 30-0.  

jon

Å ja, var det SÅÅÅ lett... 

Jeg har tenkt på en ny oppfinnelse. Det går på å presentere resultater fra lagturneringer i bridge.

Runde 1     IMP VP Sammenlagt VP
Zimmermann Zia 33 - 10 22-8 Zimmermann 66
Rodwell De Knijjf 12 -19 14-16 Rodwell 54
Mahaffey De Button 44 - 5 30-0 De Button 45
Kaninen Snurr & venner 0 - 55 0 -30 Mahaffey 34

 Når Runde 1 er ferdig, gjør en det samme med Runde 2 og så videre. Sammenlagt ligger ofte den med mest poeng øverst..

RESULTATER CAVENDISH KOMMER HER. (virker ikke alltid, men kommer etter hvert)
Lagturneringa spilles først. Den gedigne auksjonsturneringa etterpå.


Rykk tilbake til start...
Det jeg fortalte om "ny" makker til Boye, stemmer ikke. Han skal som jeg sa først, spille med Arthur Maliniowski. Web-sidene for Cavendish er/var ikke oppdatert, så listene som så ut som startlister for parturneringa, var fra 2009. 

I lagturneringa, John Roberts Team, tror jeg Zimmermann med Tor og Geir leder.  HER er det jeg mener er resultater etter to sesjoner.
Resultat"oversikt" for Cavendish..

og dere som NOEN GANG klager over at mine opplegg
ikke er til å skjønne, faller med alle sine argumenter
døde og maktesløse til jorden..


 spilles 5.-9.mai. De utenlandske hjemmesidene er ikke alltid like lett å finne fram i. Om det er lag eller par som spilles først, klarer ikke jeg finne ut av. Resultater, startlister og slike bagateller, leiter du deg sikkert fram til. LINK i banneret over.

Tor og Geir er det tredje mest spilte paret i auksjonsturneringa. Weinstein - Levin er topprangert blant spillerne. BBO sender det meste.

Jeg sa at Boye skulle spille med Arthur, men det virker som Odin Svendsen er satt inn. Litt trening til EM er sikkert lurt..


 

NM på Olrud i 1984...Jeg kan ikke noe for det, men det er vel et tegn på at en begynner å bli gammel når en stadig fascineres av bilder fra tidligere tider. Roar Voll, luringen, Helge Mæsel og Jon Andreas Støvneng.

Takk til Kåre K og www.bridgemagasiner.no

Kaninen stiller alltid opp!

Vi har det slik i klubben at den spilleren som får flest klubbpoeng
i løpet av sesongen, blir hedret. Geir ble ropt opp, men det
var ingen sure miner selv da han fikk vite at det var kun for å
overrekke premien til redaktøren. Sånt setter vi pris på..

RESULTATER SESONGEN 2009/2010

KLUBBPOENG SESONGEN


Tap for Irens i semifinalen...
i Spring Four. Da ble det en hederlig delt tredjeplass til slutt.  RESULTATER HER

NBF og info...
Jeg bare applauderer. De siste dagene har det kommet referat fra siste styremøte, der vi få litt info om endringer i NM-strukturen, litt om organisasjonsendringer, om det nye "Ruter-prosjektet" samt andre saker på dagsorden.

Jeg savna lyd fra presidenten. HER har han skrevet et LAAANGT nyhetsbrev der han peker både framover og ser bakover..
 
 
Irens i semifinalen...
i Spring Four. Det sendes på BBO både i dag og i morgen. RESULTATER HER 

 

 
ª KDJ32
© KD8
¨ 102
§ J52
ª 754
© 742
¨ EKJ54
§ D9
Kaninen svikta...
Vanligvis er han flink til å følge med småkorta, men her balla det seg..

Helge Stornes i vest åpna med 1sp, Nils Kvangraven i øst meldte 1NT og det gikk pass rundet.

Ruter ess i utspill og makker Ann Karin Fuglestad legger syveren, spillefører sekseren. Lite kort som styrke, norsk fordeling. Han vrir hjerter 7, invitt inne i spillet, til makkers ess. Hun spiller ruter åtte tilbake, fordeling fra gjenværende.

Hva har makker i ruter nå ? 

Hun kan ikke ha 87 dobbel. Da hadde hun lagt åtteren først. Hun kan heller ikke ha D87 eller 987. Da ville hun ikke spilte åtteren tilbake. Derfor har hun D987 opprinnelig og en liten ruter tilbake hindrer at fargen blokkeres...

Det hadde du klart?  (AK kunne spilt damen tilbake, men det var ikke poenget denne gangen..)

ª 1096
© E10
¨ D987
§ E764
ª KDJ32 ª E8
© KD8 © J9653
¨ 102 ¨ 63
§ J52 § K1083
ª 754
© 742
¨ EKJ54
§ D9

Årsmøte i morgen...
til vanlig tid. Hvis kasserer i på godlaget, vanker det en matbit. Spilling etterpå. 
VELKOMMEN TIL ALLE!!
 

ª 85
© K1098
¨ J52
§ EJ106
ª E42 ª D63
© 74 © DJ532
¨ D64 ¨ E973
§ KD972 § 3
ª KJ1097
© E6
¨ K108
§ 854
Vest Nord Øst Syd
Stornes AK Nils kanine
pass pass 1hj(!) 1sp
2kl dobl * 2ru pass
2hj pass pass 2sp
dobl pass pass pass
Bevar kontrollen i sidefargene...

I spillet til venstre fra gårsdagens BBO kamp mellom lokale helter, kom det et instruktivt motspillspoeng. Eks-formannen brukte (som vanlig) for lite tid, for dette kan han. 

Når man åpner tynt og dobler hardt, er det viktig å være nøyaktig i motspillet. Helge spilte ut hjerter 7. Kaninen kan stikke med kongen og spiller spar åtte rundt. Når damen sitter tredje i kapp og kløveren som den gjør, er kontrakten ubetelig.

Aktuelt slapp Geir hjerteren til esset og spilte en liten spar til Nils sin dame. Han skifta til kløver tre til dame og ess. Mer spar til Helge sitt ess. 

Helge VET av makker har singel kløver og en trumf til. Geir ville meldt 2sp forrige gang med seks stykker. Derfor er det bare å spille en LITEN kløver til stjeling hos makker. Derfra kommer det enten ruter som setter opp beita eller en hjerter som dreper bordet.

Lett etterpå, men absolutt mulig ved bordet. Helge spilte hjerter når han var inne på spar ess. Da ble det åtte lette stikk.

 

 

 

 

 

Landslagskapteinen..
ble portrettert i A-magasinet 1.mai. Mange av dere kjenner Christian Vennrød som redaktør i "Dine Penger", men det er kanskje ikke alle som vet at han er en svoren anarkist og samfunnskritiker. En fargerik person med meninger om mye og mangt..

HER er en PDF av intervjuet. Litt lite bridge, Christian?

Til venstre en ung versjon av kapteinen. Klassekampen kalte han den gang er "rosa plastikkfigur"
 
Irens klar for kvartfinalen i Sping Four..
Vi tar det nesten som en selvfølge at norske lag skal ta seg videre i internasjonale turneringer. Denne gangen er det Boye, Espen E, Ulf Tundal, Glenn Grøtheim sammen med David Bakhshi og sponsor Nick Irens som er blant de syv beste av 51 startende lag. 

Turneringa er slik at alle lag har to liv. Den ubeseirede går til semifinalen, mens de seks neste kjemper om de tre resterende semifinaleplassene. Lag "de Button" med blant annet Arthur Malinowski gikk feilfritt gjennom innledende, mens våre gutter fikk et lite tap. Vinner de kvartfinalen, er det tapet glemt..

KVARTFINALENE FØLGER DU HER..

Semifinalene sendes på BBO tirsdag kl 11.30 og utover.


ª E107
© KD2
¨ ED6
§ D1063
ª DJ82 ª 96542
© E986 © J1073
¨ KJ3 ¨ 109
§ 95 § 72
ª K
© 54
¨ 87542
§ EKJ84
Gullhår i ræva!!
Dette spillet er det Gautis som har sendt meg. Det er fra det pågående Italienske mesterskapet, men det er en bulgarer vi kjenner i hovedrollen i syd, mr.Gunev. (makkeren til frk. Popova). Dubion i vest rister visst på hodet enda...

For å vinne sine meldte 12 stikk i 6kl (!!) måtte hjerteresset sitter foran, ruter konge i kapp og DJ i spar til venstre.

Sementa i øst spiller ut hjerter til Duboin sitt ess. Han vrir ruter til dame i bordet som holder. Så ut med trumfen (en igjen hjemme), hjerter KD og spar konge,ess. Trekort-possen ser du til venstre. (Joda, jeg vet det skal stå til høyre, men det er så moro for noen av dere å sende inn korrektur-annmerkninger)

Kløver ess og god natt!!

PS: Joda, jeg vet det er en n for mye i anmerkning

ª 10
© -
¨ E6
§ -
ª D ª 96
© - © -
¨ KJ ¨ 10
§ - § -
ª -
© -
¨ 87
§ E

Namsos vant med 33 IMP...
og er med det klar som siste lag til NM finalen i Ålesund. Grattis til Per Arne Flått, Ragnar Davidsen, Frode Cantona Nybo, Geir Enge og Gunnar Øvereng.

55-25 til Namsos halvveis i 6.runde 
Det ser tungt ut for Kristiansand's siste lag i NM klubber. Øystein, Jan Erik, Erik og Bjørn gir seg neppe før siste kort er spilt.
Håper jeg får sluttresultatet før vi stenger for kvelden..

 


 

Generalsekretær Rune Handal hilser..
og forteller at han er tilbake på jobb f.k mandag. Det var ukjent for meg og mange av oss at han har vært borte i en god stund, men uten å vite hva som har vært galt, ønsker vi velkommen tilbake og håper at formen er oppadgående. Rune sier at det har vært mye som har hvilt på Harald og Sten sine skuldre en stund. På mandag kan de begynne å flytte inn i de nye kontorene på Ullevål. Det blir sikkert godt å komme i vanlig gjenge igjen.

Rune ønsker å meddele at det kommer info om "Ruter" så fort som mulig. "Dette blir bra," sier han om det nye regnskapsprogrammet for bridge. I referat fra sist styremøte kan vi se at det ikke gikk å utarbeide en videre samarbeidsavtale med BK2000. Om det er den direkte foranledningen til det nye svenske "Ruter"-prosjektet,. vites ikke. Det er mange som venter spent på mer info.

kretsformann Hansen oppsummerer...
sesongen på VABK sine sider. Verdt å lese for noen og en hver... 
EBU Logo  Spring Fours 2010..
starter nå. Vi har et norsk lag med, Team Irens. Boye, Espen E, Ulg, Glenn samt to engelskmenn.

Sluttspillet på BBO.

HURRA !!! 
og GRATTIS til Gunn Tove Vist og Christer Kristoffersen som har fått en fribryter på 5120 g og 57 cm!! Sivert er det flotte navnet han skal bære resten av livet.
Mor har det bra. Far vet vi sliter..


ª ED9863
© KJ9
¨ K53
§ 7
ª K7 ª 54
© 64 © 1053
¨ 72 ¨ J10986
§ ED109532 § KJ8
ª J102
© ED872
¨ ED4
§ 64
Vest Nord Øst Syd
Kanin Lur Lise B Snurre
3kl 3sp pass 4sp
pass pass pass   
Luringen lot seg lure...
av selveste kaninen. 

Lise Blågestad i øst spilte ut kløver konge som Geir stakk over for å skifte til hjerter fire (!!). Jeg har forståelse for at Roald ikke kappa sparen. Heldigvis for oss var det IMP, så det kosta bare et overstikk.

 


ª KJ8
© EDJ10932
¨ 5
§ J2
ª E62 ª D97543
© K86 © -
¨ E972 ¨ KD863
§ 1075 § K8
ª 10
© 754
¨ J104
§ ED10643
Vest Nord Øst Syd
 Gautis Lur Grome Snurr
     1sp pass
2ru 3hj 4hj 5kl
dobl pass pass 5hj
dobl pass pass pass
Mens her var jeg heldigere enn grisen!

Når Roald hopper inn i blodsonen, vet jeg at han har kort. Singel ruter visste jeg nesten at han hadde, kanskje var han blakk også. God hjerter og kløver konge i kapp kunne være alt jeg trengte!!

Spar ut og +850 mot Gautis og Gromse er fine saker..


 spilles 5.-9.mai. HER kan du se hvam som spiller. De norske er Boye og Arthur Malinowski, Grøtheim - Tundal samt Tor og Geir.


 

Misforstå meg rett.. 
Jeg får pepper for at jeg noen ganger tar mannen(damen) i stedet for ballen i det jeg skriver. Jeg ber om å bli trodd på at jeg ALDRI ute etter de som står på og gjør en frivillig innsats for bridgens beste. At referenten av ulike grunner ikke har rukket å legge ut sine skrevne ord fra siste møte, er selvsagt ikke mitt ankepunkt. Ei heller de som frivillig bruker penger og tid på stille opp på møter og treff for å stake ut kursen. Takk - takk - takk til dere. Vi er helt sikkert flere som burde engasjert oss. Det er lett for en som meg å sitte bak en PC å kaste edder og galle rundt meg. At jeg er tabloid i formen er det maaaange som anker på...

Jeg står likevel ved at NBF er tjent med å fortelle sine medlemmer hva de holder på med og hvilke tanker de har for framtiden, både når det gjelder organisasjon og det som går på selve gjennomføringen av våre større turneringer. 

NM har jeg sagt mye om og der er jeg enda ikke ferdig. Jeg klarte ikke å kvalle til NM par i år. Det får den konsekvensen av jeg ikke kommer på Lillehammer fordi jeg rett og slett ikke klarer å spille 96 spill Monrad før jeg (eventuelt) skal til på 170 spill NM par. Jeg har faktisk en sølvmedalje i Monrad for noen år siden. Sammen med luringen var det ingen av oss som klarte å huske en eneste av de fire konvensjonene vi spilte da vi holdt på med hovedturneringa, NM par. Kreftene strakk rett og slett ikke til. Som selvstendig turnering blir NM monrad aldri noe annet enn et B-mesterskap. Å reise 50 mil og bo dyrt for bare å spille den gøyeste turneringa av alle, NM Monrad lag, blir ikke prioritert. Hvordan dette kan løses, har jeg fortalt deg mange ganger...

Disse tingene må det være lov til å si noe om, uten å bli beskyldt for å spre negativitet.

Så kommer jeg til BK2000. Tro meg eller ei, jeg synes det er et fantastisk bra program. Problemet er at det er spøkelser gjemt i skapet og jeg tør rett og slett ikke ta ansvaret for større turneringer lenger. BK2000 klapper sammen for et godt ord, ikke minst når det skal kommunisere med BridgeMate. Om det er fillesaker og bagateller som er årsaken til havariet, er rimelig uinteressant for oss amatører.

Du bestiller deg en drink. Det er den mest muskuløse bartenderen du har sett som mikser sammen herligheten. Severingsdamen har noen attributter som får øynene til å gå i kryss. 99% av drinken  består av den dyreste konjakken som finns, men den siste prosenten bartenderen heller i drinken er blåsyre. Etter en god slurk skal jeg banne på at det er verken bartender, servitrise eller konjakk du husker!!
   
FRAMTIDEN ER HER...

Trykk Watch it når du får opp sida..

 

 

Forbundets informasjonsnivå....
synes jeg kunne vært litt høyere. Det er mulig de enda er inne i flytteprosesser, men det er da andre tillitsvalgte som kunne skrevet noen linjer? Jeg har faktisk ikke sett et eneste skrevet ord av presidenten siden han ble intervjuet i velkomstbulletinen på Lillehammer i august i fjor. Det er ikke et eneste styrereferat for hele 2010. Nå har jeg ikke finkjemmet Internett, men i følge enkelte familiemedlemmer bruker jeg nok tid i Cyberspace.

Hvis jeg ikke har misforstått, ble det arrangert organisasjonsdager den 15.april. Det er mulig at vi som har meninger om bridge, burde stilt opp der. For min egen del er det rett og slett ikke praktisk mulig å få til. Det bør ikke bety at jeg er fritatt for å få vite hva som ble diskutert eller hvilke konklusjoner/vedtak som ble gjort. På hjemmesidene er det reinere for info enn i knivskuffa til fruen.

Ryktene svirrer fort og for NBF er det ikke noen fordel at halvsannheter eller bruddstykker av helheten kommer ut. I SIB i helga sleit vi oss mest ut på BK2000 og det er KUN takket være en dyktig Access-mann at vi kom levende gjennom helga. Jeg skjønner ikke at noe levende menneske tør ta i bruk programmet uten sikkerhetsline både foran og bak. En "enkel" ting som CarryOver eller handikap var ikke mulig å legge inn. Ei heller straffepoeng, for ikke å snakke om splitta score. Vi måtte faktisk omgjøre en turneringslederavgjørelse, fordi det ikke var mulig å ta inn i regnskapet den riktige dommen. BridgeMate'n måtte restartes i HVER runde i Monrad-turneringa. Om feilen er hos mor eller katten (software eller hardware) er rimelig uinteressant for oss som skal servere.

Så sier noen av vi skal fase ut BK2000 og begynne med noe som heter "Ruter". Hva med storsatsingen "Spar10?" Det hadde ikke kosta mye blekk å skrive to linjer på hjemmesida til NBF..

Så er det noen som sier at NM par skal tilbake til slik det var for noen år siden, som en egen torsdag til søndagsturnering, altså flyttet ut av Festivalen. NM semifinaler i kretsene skal godtaes som en dagsturnering. Jeg tror ikke mine egne ører, men det er kilder som før var sikre som sier dette. Kan vi ikke like godt be Norsk Tipping på Hamar trekke ut de som skal få lov til å være med i NM?

Har vi ikke nok Norgesmesterskap eller skal TMU ødelegge enda mer for oss som prøver å holde liv i helgebridge? Det er tross alt  begrenset hvor mange helger normale arbeidende skattebetalere kan bruke på bridge.

Om ryktene er uriktige, korser jeg mine hender og takker høyere makter. Skulle det være et snev av sannhet i dette, MÅ det være også andre enn de som kan ta seg fri og bruke tid/penger en lørdag midt i april på Gardemoen som har talerett. 

   

Ikke spilling i dag i klubben
Nå har vi fått nok for noen dager, men neste tirsdag håper jeg mange kommer. Da blir det årsmøte, en enkel servering og litt spilling. Hvordan det blir med sommerbridge, er opp til dere. Vi planlegger å arrangere så lenge det er åtte par eller mer som møter. Første gang det er mindre, så lukker vi for sommeren.
Det vil bli sommerbridge i Søgne på torsdager og hvordan det blir på SØM kan du se på deres hjemmesider.

Bare fortsett å send inn tilbakemeldinger om SIB. Vi tar alle innspill med oss i evalueringen

Vest-Telemark Blad følger med oss..
Vinnerne av B-pulja, samt Erik Eliassen har lokale tilknytninger. Det ønsker avisa å vise fram. SIB takker for all hederlig omtale og gratulerer både vinnere og sølvmedaljer enda en gang.

 


ª 7542 ª ED4
© K10654 © ED76
¨ E9 ¨ K
§ K2 § EDJ76
Vest Nord Øst Syd
Nils kanin Road AK
    2kl pass
2hj pass 3hj pass
4kl pass 4NT pass
5hj pass 5NT pass
6kl pass 7NT p.r
Bridge is a bidders game...
og noen ganger ser det fryktelig enkelt ut. Likevel ga denne 7NT'en 100% på BBO i går kveld. Ingen av de andre 15 parene som spilte spillet, var i nærheten av toppkontrakten. Med hånden på hjertet tror jeg dette spillet ville gått ut i mange norske lagkamper. Eller har ikke så mange som jeg tror sett lyset?

Fram til 4kl er det naturlig, før RKC-Blackwood viser at det er den konvensjonen du må spille om du bare får bruke en eneste. 5hj betyr to esser, 5NT spør etter spesifikke konger og 6kl viser kongen.

Hadde ikke Roar Voll klart å telle til 13 nå, skulle jeg sendt ei av kulerammene mine til Østerdalen.


Mange trodde Nils og Roar ville få sin landslagsdebut i år. Vi tipper det ikke er lenge til de har flagget på brystet.

ª - ª K10872
© EJ9 © 3
¨ E96543 ¨ J10
§ K865 § ED1093
 
Vest Nord Øst Syd
 AK Roar kanin Nils
    1sp pass
2ru pass 2sp pass
3kl pass 4hj pass
5ru pass 6kl p.r
og like mange IMP tilbake..
Det var faktisk noen som stoppa i delkontrakt her. Kløverfargen var det ikke mange som fant. INGEN av de andre 15 var heller i her i nærheten av å melde slem.

Geir sin hånd vokste til himmels over en naturlig 3kl. (2NT er krav) og singel hjerter var gull for Ann Karin. Jeg er ikke sikker på om de hadde funnet storeslemmen med ruter konge i øst, men denne gangen var det ingen problemer med å få 12 stikk når ruteren satt greit og trumfen ikke verre enn 3-1. 

Godt meldt!! 

 

 
Takk for i år!
Jeg vet ikke hvordan dere andre har det når noe dere har gleda dere til er over? Jeg blir aldri så lite utlada og synker ned i godstolen. På den ene siden er en glad for at det meste har gått bra og at folk har hatt fine opplevelser. På den andre siden erger en seg litt over ting som ikke gikk helt smertefritt og detaljer en kunne gjort bedre..

Takk til sponsorene våre som du ser logoen til over. 14.000,- i 1.premie i A-finalen er mer enn startkontingenten egentlig tilsier. 8000,- i lag og 5000,- i singel tror jeg mange andre turneringer vil slite med å matche.

Vi fikk ikke sendt på BBO under singelfinalen. Det var ikke vår skyld tror jeg. Jeg gjorde akkurat det samme som  jeg pleier å gjøre under RAMA-sendinger, men programmet hang seg bare etter et par meldinger. Norway Open synes jeg har funnet en bra modell, der det er en passe blanding av moro, tilfeldigheter og muligheter for de beste å gjøre det bra. Vi stressa litt mellom turneringene da det viste seg å være mer arbeid enn vi trodde med å sette opp finaler etter kvalifiseringer. Mange savna en god pause midt på dagen, da de kunne spise eller ta seg en rødbrus. Neste år skal både dere og Markus Bruno få litt mer pauser.

Lagturnering med fem spill i kampen synes jeg funka som heia. Hvert spill ble avgjørende og kun to IMP mellom hvert VP gjorde at det ble luft mellom båtene i sammendraget. Vi kommer sannsynligvis til å utvide lagturneringa neste år, slik at alle spiller lag både fredag kveld og lørdag formiddag.

Så var det det med Carry Over etter kvalifisering. Det var nok for mye poeng som ble med inn i finalen for de som spilte par på lørdag formiddag.. Det var noen par som scoret veldig mye , noe som gjorde at forspranget kanskje ble litt stort for de som kom inn fra lag. Jeg blir litt forundret når de som IKKE spilte lag, men var med på ALLE 96 spilla i partureringa "klager" over Carry Over reglene. De kunne jo bare spilt bedre selv og ha større forsprang. 

Kanskje skal vi la spillere melde seg på i A eller B, i stedet for en kvalifisering slik som i år. Noen havna mer eller mindre ufrivillig i A og fikk mer juling enn de hadde lyst på. 
Vi skal ha en evaluering av opplegget internt i SIB. Har du kommentarer, innspill eller forslag til SIB 2011, vil vi gjerne høre. Send meg en MAIL så skal vi ta dine innspill med oss videre.

 

    Jan Tore Berg fikk premie i alle turneringene og ble SIB 2010's beste spiller. Her sammen med makker Gjermund Rekstad.

Noen "stjernespillere" skuffa meg aldri så lite. Har du først ikke blitt blant de fire beste lagene og etterpå ikke klart å plassere deg blant de 25 beste i parkvalifiseringa, er du kanskje en B-spiller. At mange av Kristiansand BK sine egne spillere valgte å ikke møte til B-finalen, synes jeg er trist. Denne gangen fikk det den konsekvensen at det ble to runder for "lite" i B. Hadde mange andre ment at de var for gode til å spille i den nest beste pulja, kunne hele turneringa blitt ødelagt. 

Vi gyver løs på SIB 2011 og HER kan du melde seg på allerede nå...


Stolt far med Sigrid på 15 som gjorde en glimrende jobb med ansvar for korta i alle turneringene.

Flott "hjemmeseier" til Lyngdals Karl Olav Hansen og Trugve Undem


Sliten Markus Bruno i glass og ramme!!

Reidar Nordbø og Torbjørn Svihus vant B-finalen. Til venstre SIB's økonomisjef, Jan Hansen.

Det gror godt i rekkene i kretsen vår. Nye spillere ønsker vi alltid velkommen og dette bordet tror jeg
ikke mange hadde tippa inn i A-finalen. Marit Skree, Katja Nilsen, Ronny Kolnes og
Claes Gundersen. At det ble tungt mot slutten, var ikke annet enn å forvente.


Program SIB 2010
Nå er vi 60 påmeldte par og vi følger derfor den opprinnelige planen for gjennomføring. Se detaljer under.
Jeg håper at ikke noen blir stående askefast på flyplasser, men skulle så være tilfelle vil vi GJERNE har beskjed så snart som mulig. Det er mye arbeid å sette opp turneringer. Ring Snorre på 9939 5198. 

Vi stenger påmeldinga til singel torsdag kveld, mens det vil være muligheter på fredag til å komme med de aller siste påmeldinger til de andre turneringene.


Fredag 9.30 Oppmøte og registrering
Fredag 10.00 - 12.15 Norway Open - sesjon 1 Spill 1 -16 I stedet for å lage to puljer og få klager på seedinga er feil, samler vi alle i en pulje og spiller. De seks beste er kvalifisert til finale. (Ingen invitasjonspulje i år)
Fredag 12.45 - 15.00 Norway Open - sesjon 2 Spill 17-32 Sesjon 2 begynner fra skrætsj. De seks beste som ikke allerede er kvalifisert, er klar for finale.

I tillegg kvalifiserer de fire med best totalscore i de to sesjonene, 6 + 6 + 4 = 16

Fredag 15.30 - 17.30 Norway Open finale Spill 1 - 14.  Syv runder a to spill. Finalistene har med seg snittet fra kvalifiseringa inn i finale, dog begrenset oppad til 25 IMP.
Fredag 15.30 - 17.30 BBO overføring på Håndverkeren.
Vi håper mange av de slagne møter der.
   
Det blir mulighet til å kjøpe mat og drikke.

Fredag 18.00 - 22.30 Monrad Lagturnering Spill 1-30 Seks kamper a fem spill. De fire beste er kvalifisert til sluttspill lørdag formiddag. Vinner velger motstander i semifinalen. Ingen Carry Over.

Lørdag 10.00 - 12.15 Lagturnering Semifinale. Spill 1-16 (16)
Lørdag 12.30 - 15.00 Lagturnering finale og bronsefinale Spill 17 - 36 (20)

Lørdag 10.00 - 15.00 Monrad parturnering. Kvalifisering til A-finale og B-finale Spill 1 - 36
(36 spill)
Hvis det er 60 påmeldte totalt (inkludert lagfinalister) kvalifiserer de 30 siste til B-finale. Resten er kvalifisert til A-finale, sammen med åtte par fra de fire lagene som spiller sluttspill. Hvert lag får altså to par i A-finalen.

Lørdag kl. 15.30 - 19.00 A og B-finale parturnering 
Sesjon 1
Spill 37 - 64
(28 spill)
Vinner i lag går inn med samme score som 5.plass fra kvallik, videre hhv. på 7.-plass, 9.plass og 11.plass.
Alle andre tar med seg scoren fra kvalifisering inn i A-finalen. (redusert med 50% siden det er halvparten så mange par i sluttspillet)

B-finalen begynner fra skrætsj.

Søndag kl 9.30 - 15.00  A og B-finale fortsetter med 
sesjon 2.
Spill 65 - 94.
(30 spill)
Hvis det er mer enn 30 par, spiller vi en eller to runder lenger. Uansett er vi ferdige til kl 15.00.


ª KJ6
© EKD765
¨ E8
§ 107
ª D ª 10875
© 8432 © J109
¨ K1092 ¨ 73
§ K982 § DJ65
ª E9432
© -
¨ DJ654
§ E43
Jeg prøver mine pedagogiske evner..
For de fleste av dere er spillet til venstre enkelt, men for de som ikke har spilt i en evighet, viser det seg faktisk at de sliter med å vite på hvilken måte de skal telle stikk. Noen ganger skal man telle tapere, mens andre ganger skal man telle stikk. Ikke rart at det går surr i blant.

Når det er lange sidefarger, skal man nesten alltid telle stikk. Tapere teller man oftest når det skal stjeles på begge hender eller at det er flere farger som må behandles med varsomhet.

I 6sp uten meldinger fra motparten, kommer det kløver ut til esset og du gyver helt korrekt løs på trumfen. Liten mot bordet og damen er et gledelig syn. Klart for opptelling. 5 i spar, 3 i hjerter, 2 i ruter og 1 i kløver er bare 10, så de to siste må komme i ruter eller hjerter. Å stjele en ruter er ikke mulig, fordi den tredje trumfen i bordet trengs til å kappe sparen.

Ess og konge i hjerter for å kaste to kløver, ut med trumfen og ruter ess og ruter mot DJ er en mulighet. Da vinner du med alle 3-3 sitser (35%) pluss kongen dobbel foran og kongen singel på begge hender. Det blir vel omtrent 50% til sammen, litt mer sannsynligvis.

Det beste er å spille på at hjerteren sitter 4-3. Du mangler syv kort og de sitter jevnt fordelt i 62.2% av tilfellene. Altså stjeler du en hjerter i stikk tre, spiller spar til knekten, spar til nieren, spar ess (trumfen er ute), ruter til esset og hjerteren fra taket. 12 stikk.

Er du kommet helt i syv spar, må du ha ruterkappen i tillegg. (5+5+2+1=13)

HER er link til statistisk sannsynlig fordeling av utestående kort.

I klubben i går fikk tre spillere 11 stikk, mens bare en fikk 12. Han var i 7sp!!


SINGEL i klubben i dag..
Hjertelig velkommen til ALLE som vi trene til Norway Open. Spesielt velkommen til dere i Ruter 7.
Startkontingenten der i premie til de beste.
 
SINGELFANTOMENE!!
Jeg har mye, svært mye, å utsette på Jon Solli Hansen og Stig Drangsholt sine meldinger. I mine øyne ligner det ikke grisen!!
Likevel slår de meg i nesten hver eneste singelturnering. Kanskje på tide (nok en gang) å gå i seg selv?

De fire beste får startkontingenten på 300 kroner i Norway Open dekket. Har du ikke meldt deg på, er det tid enda..

RESULTATER SINGEL MANDAG
 

<-- Stjålet fra Ruter 7..
Der i gården gjøres det er formidabelt arbeide. Jeg oppfordrer herfra å stille i sommerens vakreste bridgeeventyr den 19.juni.
RUTER 7 OPEN blir en festforestilling!!

ª E972
© D1083
¨ 107
§ D32
ª J10 ª D54
© 964 © KJ62
¨ E964 ¨ DJ5
§ J1087 § E65
ª K863
© E7
¨ K832
§ K94
Vest Nord Øst Syd
 AK Roar kanin Nils
  pass 1kl 1ru
2kl dobl pass 2sp
pass pass pass   
Innspilt to ganger i samme farge..
Det er prestisje når AK og Geir møter Nils og Roar fast på BBO på mandagskveldene. Det er liksom på liksom, men jeg vet at ingen vil tape.

Her fikk Nils lillefingeren av kaninen og tok med seg både hånda og resten av armen. Spar knekt var et fint utspill. Bordets ess vant og i neste stikk gikk det ruter til konge og ess. Mer spar.

Inne på hånda spilte Nils ruter til tier og knekt. Geir i øst vant med knekten og tok for spar dame. AK kasta kløver knekt. Posisjonen til høyre.

Geir likte seg ikke fordi han kunne selvsagt ikke se at Nils hadde meldt inn på ruter bare Kxxx. Spilte han ruter, så det ut som den fargen ble godspilt og enda hadde syd en trumf til å hente den.

Derfor hjerter til liten, nier og ti. Så hjerter til esset. Enda mangler det et stikk for åtte, men det klarte Nils fint når han spilte ruter åtte og kasta en kløver i bordet. Inne på ruterdame var det ingen vei tilbake for Geir. Han måtte enten gi bordet for hjerter dame eller godspille to kløverstikk.

Pent!!
ª 9
© D1083
¨ -
§ D32
ª - ª -
© 964 © KJ62
¨ 96 ¨ D
§ 1087 § E65
ª 8
© E7
¨ 83
§ K94

Vi nærmer oss 60 par..
Den omtrentlige grensa vi har satt for å gjennomføre lag og parturneringa etter den oppsatte planen. Det tror vi går bra...

Lagturneringa blir noe annet enn du har spilt noen gang. På fredagskvelden spilles det Monrad seks kamper a fem spill for å kvalifisere fire lag til semifinale. Vi har redusert VP skalaen, slik at det skal ikke mange IMP inn for å vinne relativt klare seire. En dobbeltscore på 140 begge veier gir 7 IMP og 18-12 seier. En utgangssving gir 19-11. 
Dette betyr at hvert spill blir enda mer avgjørende enn i lange lagkamper. Den blir viktig å kjempe om delkontrakter, samtidig som det er svinaktig kostbart å gå mange dobla beit. Likevel vil det bli så jevnt sammenlagt at ingenting er avgjort før siste spill.

Det er ikke noe stort poeng om laget ditt vinner eller blir nummer fire på fredagskvelden. Vinnerlaget har fordelen av å velge seg motstander i semifinalen, men ellers starter sluttspillskampene 0-0. 16 spill i semifinale og 20 spill i finalen. Dette er de samme 36 spillene som de andre spiller i parkvalifiseringa. Tøft?  
         

Det blir kniven på stupen i alle 30 spill i lagturneringa!

 

Litt info om SIB..
Det er noen som spør om ting  i forbindelse med SIB neste helg. Her kommer svar, men se også program oppe til venstre på denne sida.

Hvis det blir mindre enn ca. 60 påmeldte, utsetter vi parturneringa til kl 13.00. Da er lag ferdig. Vi starter en Monrad kvalifisering som varer til ca. kl 19.00. Den beste halvparten spiller A-finale på søndag, mens de andre spiller B. I A taes alle oppnådde poeng med til sluttspillet, mens B begynner på skrætsj. Grunnen til dette er at det må være et godt antall plasser til A-finalen å spille om.
Det spilles da en gratis turnering fra kl.10.00 - 12.45 for alle untatt lagfinalister. Fine spurtpremier og premie til vinner. Møt derfor opp i god tid før kl. 10.00 uansett. Det vil bli gitt endelig beskjed under Norway Open på fredag.

Hvis vi blir omtrent 60 par, spilles kvalifiseringa til A-og B-finale som planlagt parallellt med lagsluttspillet.  Det spilles en MONRAD kvalifisering fra kl. 10.00 - 15.00. De beste 40% går til A-finalen sammen med åtte par fra lagturneringa. Klager du på at disse to sjansene ikke er nok og du havner i B-sluttspillet, er det INGEN sympati herfra..  :-)

 • Hvis vi er fem eller seks spillere på et lag som kvalifiserer til semifinalen i lag, hva gjør vi da med parturneringa?

  Svar: Hvert lag som kvaller får to plasser i A-finalen i parturneringa. Det er opp til laget selv å finne ut hvordan de gjør dette.
     
 • Når A-finalen begynner, hvordan går lagfinalistene inn?

  Svar: Vinner går inn med samme score som 5.plass, andre med scoren til 7.plass, tredje med scoren til 9.plass og fjerde med scoren til 11.plass fra kvalifiseringa.
      

Simon  Eileraas og Jim Høyland
har fått lagkamerater. Sammen med John Helge Herland og Torleif Skimmeland blir de farlige.

              

 

 KM veteran 2010.
Arrangør Søm BK og Roy van Putten er ikke fornøyd med oppslutningen. Her er hva Roy skriver:
Hei Snorre.

Et lite innlegg til siden deres.

Søm BK arrangerte i år igjen KM Veteran for Vest Agder, men etter forespørsel fra kretsens 
ledelse ble det gjort om til felles KM for begge Agder kretsene da det har vært liten deltagelse
hos begge siste årene. 
Det ble sendt invitasjon til alle klubbene i både Aust og Vest Agder med resultat 10 påmeldte 
par fra Vest og ingen fra Aust.

Dette er en skam!!! 

På vegne av Søm BK vil jeg si at det ikke er interessant å lage til turnering på Kretsnivå med 
ynkelige 5 bords deltagelse. 
Skal vi i fremtiden sette opp denne turneringen så må de som har nådd den flotte alder av 
60 år stille opp, ellers blir det slutt på hele arrangementet.

Kan ellers nevne at årets mesterskap ble avviklet med nesten gratis kaffe, mat og kake, 
masse flotte kontrakter og god stemning
Bilder og resultater finner dere her http://1170.bridge.no/
 


Mvh
Roy v P . 
 

I årets mesterskap ble Truls Sveindal og Erik Jørgensen vinnere. 
SØM BK Gratulerer !!!