Et halvt og et kvart norsk lag videre...   FØLG MED HER
Zimmermann med Tor Helness vant SWISS A foran Irens (Espen E, Ulf og Glenn). Alle de andre norske er ute!!! Det gjelder både KingKong (GEO, Siv T, Jan Tore Berg, Ringseth, Stokkvik, Ovesen),  Gillis (Boye, Espen L og Odin), Hauge (Silla, Rune, PIL og Turbo), Holand (Holand,BOA, Bogen, LA Johansen, Simonsen, Skjetne) og Kanin (Geir, Tom, Marianne Harding og SO Høyland)

Flere av de norske var inne blant de fem beste i SWISS B flere ganger, men det ble rett og slett for ujevnt. Store seire og store tap. Mot slutten av en jevn Monrad turnering er det krise å tape stort, da raser en nedover resultatlisten. Kanskje aller mest "synd" på Bamberger Reiter fra Tyskland. De lå på 4.plass i SWISS A før den siste kampen og møtte Irens. De ble rundspilt og tapte 1-25 og raste til 28.plass, plassen bak videre spill. Hadde de tapt bare 2-25, ville de gått videre!

Om personen til venstre spilte som sjettemann på TEAM Zimmermann kan jeg dessverre ikke bekrefte.   

KnockOut'en starter i morgen. Jeg tipper de viser laget som vant SWISS A og da kan vi sikkert glede oss til å følge Tor igjen..

Par kvalifiseringa starter også i morgen. Der snur vi kjærringa igjen!!

Ruter 7 Open vunnet av..
Thomas Haukland og Kjetil Hildal. 23 er bra i disse sommertider. Er det noen som har tatt noen bilder, vil jeg gjerne ha kopi..

RESULTATER
 

Etter to runder i SWISS B:

Tre norske blant de ni beste. Det er fem plasser herfra. I SWISS A er Irens på 29.plass. Det er mulig Tor Helness spiller for Zimmermann (8.plass) KingKong er Jørn Arild Ringseth, GEO, Dag Stokkvik og Jo Arne Ovesen. (29.plass). De har slått både det ungarske og polske landslaget..

1  LENGY 49
2  GILLIS 44
    VILLA FABBRICHE 44
    VITO 44
5  Z-TEAM 42
6  CONTRA CERNATO 40
7  HAUGE 39
    HIRTZ 39
    JT2 39
    KANIN 39
    POMERANIA 39


 

Lufta ut av ballongen?
Etter en svært god start på årets EM trodde vi at Åpent lag også skulle bli like moro. Kun ett av de norske lagene gikk til Swiss A, mens de andre må den tunge og lange veien via Swiss B for å få være med videre.
Å bli blant de fem beste av 60 lag, er ikke lett. Det er også "bare" 7 kamper å gjøre det på.

IRENS med blant annet Ulf Tundal og Glenn Grøtheim spiller om å bli blant de 27 beste i SWISS A. 

FØLG MED HER

Husk at det er tøffe saker. Alle de beste europeiske er med. Flere av de beste fra det nettopp avsluttede amerikanske mesterskapet er også med..

     Ingen god start for Geir Brekka på lag KANIN. Hauge og Gillis ble heller ikke blant 
    de tre beste i sin innledende pulje,,

"Takk makker..."
burde vest sagt til øst i dette spillet. 2NT er stenberg og 3kl viser minimum.  3ru rele og 3sp benekter singelton.
3NT spør etter sidefarge og 4hj viser sparfarge ved siden av. Så falt jeg litt av i forklaringene og det samme gjorde nok vest:
Han skulle selvsagt dobla 5ru for å få den fargen ut, men som du ser spilte det ingen rolle (!!)
   
 

 

 

Tung start for de fleste norske..
Team Kanin og Gillis har begge fått bare 14 VP på de to første kampene. Irens og Kopstad har middels mens Hauge har 11 VP (!!).
Det spilles nå en serie alle mot alle i gruppene og de tre beste går videre til SWISS A. Resten til SWISS B. Dette ser ikke bra ut!!

SWISS begynner i ettermiddag kl 17.30. Der er det syv runder før Knockout'en starter..

I dameklassen stiller vi med to lag, SLOVI og NORMANY. Det første laget er sammen med Paula Lesley og en annen skotsk dame, mens NORMANY er et samarbeid mellom Norge og Tyskland.    Boye og Team Gillis har fått en dårlig start på Round Robin.
RUNNING SCORE er oppe igjen.
Kanin og Gillis i gruppe G. Irens og Kopstad i I mens Hauge er i N.

Slemmene knerta Brogelands...
i mix-finalen. I det første spillet under var motparten både heldig og dyktige. Ganske tøft av syd å gå på en gang til etter hoppet sitt til 3kl, men da han løp seg inn i en makker med et minst et ess mer enn han hadde trengt å ha, ble det bare 14% til "oss".

I det andre spillet valgte Tonje å passe med 6-5 fordelingen. Da Boye åpnet med 1NT fikk hun kjempekort, ikke minst etter at nord viste at han hadde honnører i ruter. Da var det mer igjen til makker i de myke fargene kanskje? Det var bra at et av de to manglende essene var hjerterkongen, men Boye klarte selvsagt ikke å toppe ut den. En naturlig hjerterdame førte til en beit og kun 14% enda en gang..
    
                

 

Open Teams starter i morgen..
men ikke før kl. 20.00. (hører du Gautis?)
Vi har mange lag som kan hevde seg og det er helt sikkert norsk i toppen i denne turneringa også.

Det er først 7 runders Round Robin, de beste går videre til Swiss A OG B og så starter KnockOut'en på samme måte som mix. HER er deltakerne.

4.plass og 5.plass til Norge
Det ble bare nesten denne gangen. Anna og Silla på fjerde, mens Boye og Tonje kom på plassen bak. Geir og AK på 14.plass og Tor/Gunn fire plasser etter det igjen.  RESULTATER.
Boye og Tonje hadde først blitt annonsert som bronsevinnere, men da de skulle på podiet var det et annet par som ble ropt opp. Boye forteller at det som hadde skjedd var at de hadde glemt å legge inn CarryOver'en da sluttresultatet først ble offentliggjort. Arrangørtabbe, men det sånt som skjer...

                 Medaljevinnere i EM Mixed Pairs: Rossen Gunev, Dessy Popova, Tezcan Sen, Emine Kondakci Sen, Joanna Neve, Jean-François Allix  
  
ª KDKn2 ª E10974 
© EKn © 854
¨ ED92 ¨ KKn8
§ D74 § K6
Mortons fork...
er et slags coup som inntreffer oftere enn vi skulle tro. Det setter en motspiller i et uløselig dilemma, omrent som å velge mellom pest og kolera. Fra EM 16-dels finale kom spillet til venstre

Jeg vet ikke meldingsforløpet, men kontrakten ble 6sp i vest. Det er kabalbeit med hjerter ut, men utspillet var en trumf.

Poenget er å spille gjennom den du tror har kløver ess, fordi han/hun kan ikke stkke opp foran hønnøren. Da forsvinner en hjerter på ruter og en på kløver dame.

Altså: Tror du nord han kløver ess, spiller du kløver mot kongen, men tror du syd han esset går du inn i bordet og spiller mot damen. Når kløverhonnøren vinner stikket, bytter du til ruter og kaster kløvertaperen.
 
 
 

Vi leder EM mix par !!
Det er så suksess for norsk bridge at vi får mer og mer høy i hatten.
Silla og Anna Malinowski leder etter første sesjon av parmesterskapet.
RESULTATER KL 17.00
 

At Mette-Marit --->
dreiv å putta ting i nesa, vet vi alle. Dette er vel heller ikke høy i hatten, men at folk som kler seg ut sånn har tatt skade av et eller annet, det er det ikke tvil om..

 

BBO og parturneringer i EM..
Det er ingen sendinger fra EM par finalen. Jeg vet ikke helt sikkert, men hvis finalen arrangeres likedan som kvalifiseringene, er det en form for Mitchell/Howell. Det betyr at alle spiller ikke de samme korta samtidig og resultatene er klare når sesjonen er over. Derfor er det heller ingen LIVE oppdatering av resultater fordi de finnes rett og slett ikke...

Det ville være alt for risikabelt å overføre spill på BBO når resten av salen skal ha de spilla seinere i sesjonen. 

Følg med HER for resultater. 

Hvorfor blir det færre og færre...
som deltar i Bedriftsmesterskapet vårt?  Dette spørsmålet har sikkert TMU stilt seg, fordi det var vel både tre og fire ganger så mange lag for noen år siden. Jeg setter stadig et utropstegn bak reglene i NBF og skjønner rett og slett ikke logikken mange ganger. Tre av fire vinnere i Bedriftsmesterskapet tok medalje i NM Klubber samme år!!

Det at toppspillere deltar er jo egentlig bra, men det må jo være regler som gjør at de ikke kan spille med bare hverandre. Dette er jo ikke et mesterskap for mennesker som jobber i en bedrift, men et mesterskap der "vanlige" hobbyspillere kan hevde seg. Toppene skal være krydderet.

Jeg har blitt fascinert av sykling, faktisk så interessert at jeg stiller opp i noen bedriftsritt og turritt. Jeg er ikke veldig flink, så jeg melder meg på i en klasse der jeg tror jeg kan holde følge med de andre i feltet mitt.  Det hadde vært fint hvis Tor Hushovd hadde kommet. Jeg skulle bedt om autografen hans, men det hadde da ikke vært noe moro hvis han stilte i min klasse.
Hvis jeg forventa å komme til et ritt der det var hobbysyklister på mitt nivå som var med, men mange av de andre viste seg å være proffer som sykla rett i fra meg, da hadde jeg ikke kommet tilbake. Jeg hadde fortsatt å sykle enten alene eller sammen med de kompisene jeg kunne tatt rotta på i en eller annen bakke.

TMU: Sak nr. 14 er klar til behandling?


Selv Tor Hushov leter i lupen etter argumenter..
Jada, Jon Aabye. Jeg vet at du tviler på at Hushovd ville vunnet selv et bedriftsritt der jeg var med..!

 

Erik Dahl imponerer!!
Jeg skryter ofte av den mannen. Denne gangen har det ingenting med bridge å gjøre, men hans datakunnskaper har blitt DRAMATISK forbedret. Han har skrevet DENNE mailen til meg og den er leselig!! Korta er pent plassert i diagrammet og de hopper ikke rundt slik de pleier. En kan faktisk skjønne hvilke spillere som har hvilke kort og hvem som har meldt hva!! Har han oppdaget TAB-tasten? Stor bokstav har han flere steder og det er mer linjeskift i denne mailen enn han til sammen har hatt på mailer til meg de siste par årene..

Jeg har kjent unge Dahl i en årrekke, helt fra datamaskinen gjorde sitt inntok. "Dette tullet skal ikke jeg ha på mitt kontor!", sa han ofte. Faktisk til langt... innpå 90-tallet. Erik driver et firma der de selger veiprodukter og sånn nærmere årtusenskiftet fant han ut at Excel var et grei sak til å lage noen økonomiske oversikter. At formlene ikke alltid kom på rett plass, var underordnet. Har regna vel med at når han selv ikke skjønte så mye, så gjorde kunden neppe det heller..

Han skriver enda brevene sine i Excel!!

Hvis Tulla (kona til Erik) lurte på hvorfor han ikke kom hjem fra jobb i går ettermiddag kan hun bare slappe av. Det var ingen uhumske overtidssysler, han bare dreiv å skrev mail til meg...
    

       Verden har gått framover, Erik?

..og nå har selv Microsoft Office skjønt...
at Anders er en useriøs fyr. De aller fleste mailene fra dere lesere kommer pent i Innboksen min, men i går gikk det opp et lys for programmet mitt og sorterte på en måte vi har etterlyst lenge. Tidligere har det vært gode argumenter fra han, men da kravpass-oppgaven kom og Anders ville til å melde 6hj, da sa selv Bill Gates stopp!!
 


 

 

Gratulerer, Norge/Bulgaria..

I San Remo er det champagnefest i kveld. 67% norsk seier i det første mesterskapet i årets åpne EM. Vi har sett flere kamper på BBO med laget og det har vært gjennomgående solid bridge fra alle tre parene. 

" Det er gøy å være norsk - i Italia"
Foto: Bulletin 6

Mixed Pairs Finale..
starter i morgen kl 10.30 (ok, Gautis?) og spilles over tre sesjoner. Jeg tror det er 48 spill, men er ikke sikker. HER er resultatene fra semifinale A og følgende norske er klare for finalen. Hvis jeg har skjønt det rett, har de med seg scoren fra semifinalen som CarryOver.

Gunn Helness - Tor Helness 55.15%
Ann Karin Fulglestad - Geir Brekka 54.54%
Siv Thoresen - Jørn Arild Ringseth 54.14%
Tonje og Boye Brogeland 53.18%

I tillegg kommer vinnerne i Mix inn, Gunn Tove - Rune og Anna - Silla. De får scoren til 15.plassen i Semifinalen. Det er 55.50%.

Spillet under var et av de største gevinstspillene fra kampen mot engelske "De Button". (klippet fra bulletinen)
Legg merke til Popova's 5sp. Jeg har ikke den ringeste anelse hva det skal bety, men hadde min makker meldt slik ville jeg kikka på trumfkvaliteten. KTxxx hadde vel ikke vært nok til å løfte. Hos Bulgarerne betyr det sikkert noe annet, fordi Gunev hadde ingen vansker med å løfte til slem. Norn for å stampe i syd? Fr. Senior var vel litt usikker på om motparten hadde full kontroll, så hun passet ut. Når ikke kløveren ordnet seg tapsfri, var kontrakten avhengig av Kxx i kapp i ruter. Det gikk jo bra...  :-)

Silla legger inn en "lure Blackwood" eller skulle han virkelig  finne makker med to blinker for å melde slem? Det er mulig han hadde helt andre motiver også..

 

FØRSTE GULL TIL NORGE !! 
Norsk bridge seiler i medvind for tiden. Den første gullmedaljen i San Remo gikk til
  • Gunn Tove Vist - Rune Hauge
  • Anna Malinowski - Erik Sælendsminde
  • Rossen Gunev - Desislava Popova

Det franske laget "NEVE" kom aldri på høyde med våre og det ble en klar seier til slutt. 
32 IMP skilte lagene.

VI GRATULERER!!!

SESJON 1    SESJON 2  SESJON 3


Jeg kjenner "Silla"....
Rune Hauge og Gunn Tove Vist. (fr. Maloniwski har vel vært absent de siste årene) Det er jeg rett og slett stolt av, for de spiller norsk kongebridge på BBO. Ikke tryllekunster og fiksfakserier, men stødig og nærmest feilfri bridge. Det er en sesjon igjen og dette tror jeg går veien!! Fra Åpent Rom får de særdeles god støtte av Gunev - Popova..

Med 14 spill igjen leder vi med 69 - 36.

 

RESULTATER FØRSTE SESJON PAR SEMIFINALE A
Poenget er å bli blant de 41 eller 42 beste. Da blir det finaleplass.

 

 
ª 943
© Kn107
¨ EKn64
§ Kn32
ª 105 ª ED86
© E983 © KD64
¨ - ¨ D7532
§ ED98765 § -   
ª KKn72
© 52
¨ K1098
§ K104
Vest Nord Øst Syd
1kl    pass 1hj pass
4hj pass pass pass
Hvor er mute-knappen på BBO??
Når Arne Scheie eller Synnøve Svabø setter i gang på NRK,  tar jeg fjernkontrollen (fjernekontrollen?) i høyre hånd, reiser meg fra godstolen, folder hendene og ber til høyere makter om at noen må få stoppen kjeften på dem!! Så HOPPER jeg på volumknappen.

På BBO koser jeg meg dagen lang, men noen ganger får jeg lyst til å.....

Hans Werge fra Danmark er en av dem som skulle vært skjermet mot både seg selv og oss andre. I spillet til venstre sier han: "Mrs. Vist have the most obvoius trumph-lead I have seen for many years!" (PS: Skal det ikke være "has"?)

Gunn Tove i syd ser at trumfen sitter 3-2 og hun har Kxx i kapp foran åpningsfargen. Det finnes da ingen argumenter i verden for å spille ut trumf. Selvsagt server hun en spar (ruter er vel like greit?). 

De burde heller kommentert at øst ikke går videre over makkers 4hj. Viser ikke det 18-19 og fire kort støtte? Hadde det vært på bord 34 i en Monrad-turnering, men du kommer da ikke til mixed-finalen hvis du pleier å passe slike meldinger fra makker?

PS: Trumf ut var selvsagt "rett" i spillet til venstre. Da tror jeg spillefører sliter, eller hva Erik Dahl?
 

 

 

 
ª K82
© 108
¨ 32
§ EKD973
ª 10543 ª 9
© E532 © KD9764
¨ ED5 ¨ KKn1096
§ 42 § 6
ª EDKn76
© Kn
¨ 874
§ Kn1085
Vest Nord Øst Syd
Gunev Mauberq Popova Reess
   pass 1kl 2hj 2sp
2NT 4sp 5hj pass
pass dobl All P

Allix Hauge Neve Vist
   1kl 3hj dobl
4hj pass pass pass
God start for Hauge.
Det var flere som har undret seg over om det er rett å la sponsorer spille på det norske landslaget i bridge. Jeg synes Rune Hauge i dette EM gir svar på tiltale og viser at han er god nok til å spille med og mot hvem som helst. I årets EM lag vinner han en av de to jeveste medaljene.

Riktignok har han med seg kanskje verdens beste mix-par, Gunev og Popova, men det er vel ingen som kritiserer Alex Ferguson for å ha gode spillere på laget sitt heller?

Her fighter Gunev-Popova flott og får sitt andre 5hjx hjem på rad. (Snakk om å gi makker i vest nøkkelkortene etter han har passa først!)

På det andre bordet var kanskje Gunn Tove litt passiv, men var sikkert glad for at hun ikke doblet 4hj. 

Kanskje 3sp første gang? Lite honnørpoeng, men kløvertilpassen og singel hjerter oppveier? Uvant av Rune Hauge å la motparten spille og vinner utgang, der han selv har 10 stikk i spar.. :-)

Etter 7 spill er det uavgjort..
 
SUVEREN SEIER: Fotballagent Rune Hauge kan nå titulere seg europamester i bridge.

    Klikk på bilde for å lese mer i Nettavisen..Mer ydmykhet fra BK2000, kanskje? 
Vi som bruker BK2000 opplever nesten bestandig at det ikke funker. Sist i NM klubber i Lyngdal da de pakka ned etter tre kamper. 1.divisjon i år vet vi alle var under en hver kritikk. Vårt KM lag ble ødelagt fordi Monrad-trekninga ikke funka og vi brukte to timer lenger enn planlagt på KM par. Under SIB satt Markus Bruno mer eller mindre konstant og hacka i tabeller for å få ting til å virke. En ting som handicap for å få med CarryOver fra kvalliken lå inne i programmet, men det skjedde ingenting når slippene kom ut.  I klubben i hele 2008/09 har vi slitt med å fa rett vinner. Når det er oversitt hender det titt og ofte at selv scoringa er feil. Jeg kunne vist flere eksempler der ALLE Ø/V parene har over middels mens ALLE N/S har under. Sist onsdag hadde vi "guttis" og skulle spille tre (!) bord IMPS ACROSS THE FIELD. Jeg var der, Markus Bruno var der og Karl Christian Baumann var der. INGEN AV OSS FIKK DET TIL Å VIRKE OG VI ER AV DE TRE FLINKESTE I NORGE UTENOM UTVIKLERNE!! Til slutt scora vi manuelt.

Hver ganger kommer den samme leksa. "Det er ikke programmet det er noe feil med. Det er enten dere som bruker det eller så er det noe med kommunikasjonen med BridgeMate". Ordet "beklager" har i alle fall ikke jeg hørt enda.

Om det er mor, katten eller maten det er  noe feil med, bryr vi oss ikke om. Vi kan ikke sitte ONLINE på telefon med utviklere eller Per Nordland når vi har turneringer.  Vi ser fra EM og andre store turneringer at det funker som heia. LIVE scoringen er en fryd å følge med på. For noen år siden var Norge ledende på bridgearrangementer. Nå henger vi langt etter.

NBF har lovet å ta tak i dette. På Lillehammer både håper og regner vi med at det er foretatt en skikkelig oppdatering og at disse oppdateringen kommer oss vanlige turneringsarrangører til gode ved at vi får en bugfiksa versjon til høsten. Hvis ikke, bør forbundet etter min mening se seg om etter andre leverandører av programvare..

 

Hauge til finalen!!
Fire norske til finalen i Mixed Team, Gunn Tove Vist - Rune Hauge og Silla- - Anne Malinowski. De har med seg Popova og Dunev. 48 spill i morgen og vi har norske mestere tipper jeg!!

   

Silla klar for nok en finale i et internasjonalt mesterskapHvis jeg har talt rett...
er disse norske klare for A-semifinale i Mixed par i morgen. 130 par skal kjempe om 41 eller 42 plasser i finalen. Parene som spiller lagfinalen, er automatisk kvalifisert for finalen. Carry-Over vet jeg ikke noe om. 

10. Sølvi Remen - Baard Olav Aasan
17. Marianne Harding - Tom Høiland
30. Siv Thoresen - JA Ringeth
38. Egil og Marianne Homme
44. Eli Solheim - Ivar M Anfinsen
58. Lise Blaagestad - Atle Sæterdal
99. Helen og Espen Erichsen
105. Ann Karin Fuglestad - Geir Brekka.

Som Grand Masters er Tor Helness - Gunn Helness og Boye og Tonje Brogeland kvalifisert. Alt dette med forbehold. Tips meg hvis det er noe som er feil eller noe som mangler pls.

På 122. plass ligger Stumpen og Dag Stokkvik. Det holder neppe til A- semifinaleplass, men det er fem plasser via Semifinale B også.


 Tonje er klar for semifinalen i morgen. Det handler om å bli blant de 41 beste !!

 

 
ª 932
© 854
¨ 653
§ 10874
ª Kn876 ª AKD104
© D109732 © -
¨ 42 ¨ Kn98
§ 9 § AKD65   
ª 5
© AKKn6
¨ AKD107
§ Kn32
Vest Nord Øst Syd
Sementa   Cuzzi  
        1ru
1hj pass 2ru pass
2hj pass 3ru pass
3hj pass 3sp pass
4hj pass pass pass
FY SKAM, SEMENTA!!
Denne historien har jeg fått av Per Tjelmeland og er fra Lawazza sin kamp i 16-dels finalen. 

Meldingsforløpet er til å grine av. 2ru første er greit (husk at ny farge ikke er krav, kun konstruktivt). Etter 2hj burde det vært mulig å melde fargene sine i øst, men fr. Cuzzi var vel redd for at makker passet. 

Per Tjelmeland forteller at ved bordet hadde visst hr. Sementa vært så rasende at han for å straffe makker kasta kløver ess på et tidspunkt. Det kosta et stikk og førte til at han gikk tre beit i stedet for to.

På det andre bordet spilte ØV 4sp med 11 stikk, + 650. Så kommer det "morsomme":

650 + 200 = 850 = 13 IMP
650 + 300 = 950 = 14 IMP

og hvor mye Lavazza tapte kampen med, spurte du kanskje? 

Jada, 1 IMP!!!

 

      Antonio Sementa med en æresbeit !!!


Glimrende resultatservice...
fra EM Mixed Teams. Vi kan følge spill for spill hva som skjer i alle kampene. Her har vi noe å lære NBF?
Det er noen som har sett seg lei av...
min nesegruse beundring av kaninen. Her er et av mange innlegg som slakter både 4sp og det av et makkerpar ikke har avtaler på hva 5-trinnet skal bety.
4sp hadde blitt et blodbad og 5hj det samme (ikke sikkert luringen hadde meldt 5hj på dette da?). 5ru var til å slenge i veggen og dit kommer de som viser to farger med en gang i nord...

Konklusjon: "You can't win them all.."

 

 
ª JT5
© D9876
¨ 9
§ D876
Vest Nord Øst Syd
Snurr kanin lur Nils
      1kl pass
1hj 4sp 5hj 5sp
?         
"Kravpassen"....
dere fikk en oppgave om for noen dager siden skal få sin løsning. Problemet ser dere først til venstre. Hvis jeg passer 5sp, er det krav? Vi har jo tross alt meldt en utgang i sonen..

Hele spillet til høyre og da skjønner du hvorfor pass ikke kan være krav..(Jada, jeg doblet. Men angrer og har lært...)

"Du har ingen anelse hvilke motiver nord hadde for å melde 4sp. Han kan ha 10-11 stikk alene eller det kan være en rein sjikanemelding.."

Når makkerparet ikke vet hvem som stamper, kan ikke pass bety noe annet enn "pass". Jeg har ikke noe mer å vise deg, makker."

De som melder 6hj, synes jeg begår et enda større overgrep enn de som dobler. Kan ikke makker å pressa NS et hakk for høyt og så skal du straffe han for det ved å gå 800 selv?. Du vet jo heller ikke hvorfor makker meldte 5hj. Han som ser ned på korta sine, kan vel vurdere det bedre enn dag?

Likevel, all ære til kenguruen for en tøff 4sp. Skal du hoppe inn med fem-kortfarger bør trumfen være solid og du bør stoppe trumfmatt-fargen et gang eller to. Nå traff han makker med gullkorta, men det er en helt annen sak...

 
ª EKD43
© EK
¨ DKn1032
§ 9
  ª JT5 ª 2
  © D9876 © Kn1076
  ¨ 9 ¨ K4
   § D876 § EKKn542
ª 9765
© 32
¨ E8765
§ 103

 

Det kan være kjekt å ha et navn
eller en fin mesterpoeng-tittel i bridge. Alle "Grand-Masters" får fribillett til semifinalen i EM mixed pairs, uansett når de blir slått ut i lag eller hva de nå har bedrevet de siste døgnene med..

I et sosialdemokrati som Norge fryser vi på ryggen av sånt, men Boye, Tor, Tonje, Gunn og de andre takker og bukker for et par ekstra fridager. De slipper jo også muligheten for å bli slått ut ..

Fine barter, gode middager og store suiter har de høye herrer i de europeiske bridgeforbundet. Regler sliter de med å lage likevel..

Jeg hadde tenkt å foreslå å sette vårt eget TMU på saken, men har ombestemt meg...  :-)


     EBL President Gianarrigo Rona
Nickell USA2 i VM..
Bob Hamman - Zia, Meckstroth - Rodwell og Freeman- Nickell hadde walk-over til semifinalen i det amerikanske mesterskapet. Likevel måtte de spille nesten 300 spill før de kunne sikre seg USA sin andre plass i Bermuda Bowl.
Stakkars Team Fisher hadde vel dobbel så mange spill bak seg og det var tydelig at de var slitne på slutten.

Joda, både USA 1 og USA 2 er flinke, men vi kjører over dem i Brasil, Norge!!

 

Sesjon 4, sesjon 5, sesjon 6


ª D103
© EK952
¨ 852
§ 92
ª K9 ª E72
© D874 © Kn
¨ D63 ¨ EKn10974
§ KD76 § E54   
ª Kn8654
© 1063
¨ K
§ Kn1083
Vest Nord Øst Syd
Mihai Hauge Mihai Vist
         pass
1kl 1hj dobl pass
1NT pass 2hj pass
2NT pass 3NT pass
pass pass
<-- Safevarianten som ble....
oversett ved bordet..

Rune Hauge spilte ut en hjerter og bordets knekt vant. Spillefører gikk hjem i kløver og tok ruterkappen. Ei beit.. Så ikke det normalt ut da?

Nei, selvsagt ikke. Hvis kappen går, er det ikke bruk for den. Det er ufarlig å ha nord inne, mens syd er livsfarlig å slippe inn.
Derfor skal spillefører legge ned ruteresset (!). Denne gangen hadde han/hun fått sin belønning og helt sikkert hederlig omtale i bulletiner.

Gunev og Desislava Popova på det andre bordet kom i en langt bedre kontrakt, nemlig 5ru. Den hadde stått med ruter kongen gardert i syd også..

Bull 4

 

ª 6542
© 7653
¨ -
§ D9765
ª 3 ª KD4
© Kn10984 © EKD
¨ D87432 ¨ 109
§ 4 § AKJ82    
ª AKn987
© 2
¨ AKKn65
§ 104
Vest Nord Øst Syd
Rubin Hamman Granov Zia
      1kl 1sp
pass 3sp 3NT 4sp
4NT pass 5kl dobl
redobl pass pass pass
"Du tror det ikke før...
du ser det," var vel innledningsstrofen i X-files som gikk på norsk TV for noen år siden. Om ikke den siste episoden allerede er sendt, så kom den i Spill 1 i sesjon 6 i den amerikanske mesterskapet.

Kommentarer er overflødige, unntatt at 1kl var sterkt og resten var misforståelser øst-vest. Ikke mindre enn 1600 kosta dette.

På det andre bordet fikk Rodwell - Meckstroth melde i fred (!!) ØV og fant da den eneste utgangen som kunne vinnes, nemlig 4hj.

420 + 1600 = 2020 = 19 IMP!!

 


ª E10987
© 72
¨ 10643
§ 104
ª KKn6 ª 543
© D10 © EK984
¨ 975 ¨ EKKn
§ K9652 § D3   
ª D2
© Kn653
¨ D82
§ EKn87
Vest Nord Øst Syd
Snurr Rune H   Gunn T
     2sp dobl pass
2NT pass 3hj pass
3NT pass pass pass
Vest kjente nok ikke hr.Hauge..
for da tror jeg han/hun hadde vunnet denne 3NT'en. Rune spilte ut spar ti til dame og konge. Gunn Tove kom inn i kløver og spilte spar tilbake for et par beiter.

Vinnende plan er å dukke spar dame (!)

"Men kan ikke Rune ha kløver ess da?" sier du kanskje. "Nei", svarer jeg. "For da har du ikke sett hans sperreåpninger. To ess er nesten kravåpning der i gården.."

Javel, så dukker du spardamen og stikker neste. Rune har vel ikke noe bedre å gjøre enn å ta for spar ess og fri seg seg med f.eks en ruter.  Esset vinner, men hjerter til tieren får du ikke lov til. Det er for suspekt, så fire ganger hjerter putter inn Gunn Tove. Posisjonen er som til høyre og NS har fått tre stikk.

Jeg trenger vel ikke fortelle mer. Om du mener det blir annerledes om Rune fortsetter med den tredje sparen, stemmer ikke det. Faktisk skviser han Gunn Tove i tre farger tidlig i spillet.
 
ª 987
© -
¨ 10
§ T4
ª K ª 5
© - © 4
¨ 97 ¨ KKn
§ K96 § D3   
ª -
© -
¨ D8
§ EKn98

    
   
ª EKn854
© E965
¨ 8
§ E96
Vest Nord Øst Syd
         pass
pass 1ru ?   
Spennende i USA....
om å få den andre plassen i Bermuda Bowl.  I spillet til venstre var det delte meninger om hva som er "rett" melding i øst. Dobler du eller melder du inn 1sp?

Det er argumenter for begge tingene, men mot en passet makker heller i alle fall jeg til å doble. Vel mister jeg 5-3 i spar, men det kan ofte være rett å fortelle makker at det er flere steder vi kan kjempe om en delkontrakt eller gi makker alternative utspill. Alle hendene til høyre..

Begge øst-spillerne meldte inn 1sp og det gikk 1NT - 2NT - 3NT etterpå. Der ZIA satt syd kom det lydig spar ut og da ble det hjemgang.

Rodwell meldte også inn 1sp, men det var ikke så farlig fordi makker Meckstroth spilte ut en hjerterhonnør likevel !!

 
ª 63
© K2
¨ EKn10743
§ KDKn
  ª 107 ª EKn854
  © DKn87 © E965
  ¨ 952 ¨ 8
  § 8752 § E96
ª KD92
© 1043
¨ KD6
§ 1043

Mixed lag var kun oppvarming....
for Marianne og Egil. De har like godt tatt teten i parturneringen. Der er de enda bare ferdig med to av fire kvalifiseringsrunder, men scoren får de med seg. Fin start av Eli Solheim og Ivar Magnus også..
I morgen kommer de utslåtte norske inn og hvis jeg har forstått rett, starter de med 52,5%. Finalen er til helga, så det er langt igjen.
 
 

 

Kun Team Hauge igjen i EM..
Erichsen's fikk det tungt mot Lavazza (Bocci, Sabine Auken, Sementa...), mens mine helter (kaninens kenguruer) måtte bite i gresset for Khonicheva. Begge tapte klart. RESULTATER
Mixed Pairs har allerede startet og spillerne som blir slått ut i lag går inn i parturneringen. Vi har flere fingre å krysse..

Team Hauge er nok er gang de som kommer lengst av våre. Rune Hauge - Gunn Tove Vist, Anna Malinowski - Silla og det rumenske toppparet Gunev - Popova. Nok et gull i vente?
Hauge lett gjennom 8-delsfinalen...
og nå er det kun åtte lag igjen. HER er resultater og under er trekninga for kvartfinalen. Aller surest var det nok for Lavazza som tapte med bare 1 IMP i sin kamp..

 

 

BBO-SKANDALE I EM!!! 
Det er 32-dels finale og så viser de ikke kaninen?
Kun noen navn vi aldri har hørt om. 
Nei, dette holder ikke Roald Wald og dere andre..

Jeg går sporenstraks ut og maler hus. I rein protest!!


  

LIVE SCORE FRA 32-DELS FINALEN


Morgendagens kamper...
De beste kunne velge seg motstandere. Siden verken Lavazza eller Erichsen hadde gjort det bra, ble de stående igjen som de to lagene ingen ville møte.
Da blir det toppoppgjør på Bord 16..USA2 blir enten Fischer eller Nickell.
De spiller 90 spill i morgen og tirsdag.

ª EKD10 ª 9876
© KD10832 © A74
¨ E54 ¨ D862
§ - § J862   
Vest Nord Øst Syd
Snurr   luring   

  1hj   

pass 2hj 3kl
5kl pass 5hj pass
5NT pass 6hj pass
pass pass      
Skuffende, skuffende redaktør....
Jeg hevder at jeg liker enkel bridge. Sunn fornuft og logikk. Det "verste" jeg vet er å bruke konvensjoner bare for å vise at du kan dem. I spillet til venstre skjer akkurat det og jeg skammer meg..

5kl er "Exclusion Blackwood". Hvor mange ess har du utenom kløver?

Esser vinner ikke slemmer alene og heldigvis fikk jeg som fortjent når hjerteren satt 3-1 (ikke noe mulig innspill) og ruter kongen satt tredje bak damen.

Selvsagt skal jeg stille og rolig melde 3sp. Denne ganger er jeg ikke sikker på hva som skjer, men før eller senere støtter vel luringen fargen. Sparen satt 3-2 og det var 12 enkle stikk i spar. 

ª KD8
© 765
¨ D4
§ EKD102
ª 2 ª Kn1093
© EKKn874 © D32
¨ JT2 ¨ K93
§ 872 § 965   
ª E7654
© 10
¨ E8765
§ Kn3
Vest Nord Øst Syd

  

 1kl pass 1sp
2hj dobl pass 4sp
pass pass pass   
Innspill fra Mo......
Det er alltid hyggelig å få hilsner fra gamle kjente. Når de har med seg et spill i tillegg, blir det enda mer moro.

Trond Eriksen fra Mo var en av mine første makkere. Han hadde bakspilt dette instruktive spillet og lurte på om jeg hadde spilt hjem den ved bordet..

Ess og konge i hjerter kon ut. Aktuelt tok spillefører for bordets konge, dame i spar. Da gikk lyset fordi han fikk ikke utnyttet bordets kløver.

Du spiller selvsagt?

Spar til esset og spar til kongen. Sitter den 3-2 tar du ut trumfen og claimer elleve stikk. Når du oppdager at trumfen sitter 4-1, går du løs på kløveren. Du ser sikker den avgjørende forskjellen når du har spar dame igjen på bordet..  :-)

 

kaninen er flink til å spille...
bridge, men engelskkunnskapene er ikke like bra. Han skulle melde på "Team kaptein Kanin", men måtte ha et engelsk navn. Da oversatte han kjapt til "Captain Kangaroo..."

Det gjør ikke noe for kvaliteten på kortspillinga, for storseier i siste kamp i SWISS plasserte laget på en fin 4.plass.

Det er i morgen alvoret begynner..

Til høyre "Live from Team kangaroo"
 

Tre norske videre..
Kangaroo, Erichsen og Hauge er klar for morgendagens cup. Det var så vidt båten bar for Erichsen. En hjemspilt 3NT i nest siste spill var faktisk det som måtte til.

SLOVI (Siv Thoresen, BOA, JA Ringseth og Sølvi Remen) mangla 2VP for å gå videre.

GEO på lag Tislevoll mangla 3VP for å gå videre fra SWISS B.

Lykke til i morgen!!!

 

 
ª J753
© A8732
¨ 965
§ 4
ª D10964 ª E8
© DKn1064 © 95
¨ - ¨ EKn743
§ 862 § KD53 
ª K2
© K
¨ KD1082
§ AKn1097
Vest Nord Øst Syd
  Boye    Tonje
  2ru  pass 2NT 3ru
3sp 4ru dobl pass
4hj pass(?) pass 5ru(?)
pass pass dobl pass
pass pass
Landslagsspillere får tåle....
at de dårlige spillene blir presentert. I det siste har jeg sikkert vært vel kritisk, men lover at det skal bli flere gode spill. Dette først..

Vest åpner i  "Ekrens" og 2NT var vel en slags innvitt. Jeg kan ikke i min beste fantasi forstå hvorfor ikke Boye i Nord setter seg på 4hj. Øst ville gjerne spille mot 4ru dobla. At det da skal være rett å pushe på til 5ru i blodsonen, kan jeg heller ikke forstå. 
Det kosta da også 800 beitepenger og 15 IMP ut.

Gunn og Team Erichsen klarer 27.plassen likevel?


 
    

ª 10974
© 942
¨ EK62
§ E5
ª EK53 ª DKn86
© K65 © DKn73
¨ Kn108 ¨ D973
§ Kn106 § 3   
ª 2
© E108
¨ 54
§ KD98742
Vest Nord Øst Syd
  Boye   Tonje
   1kl pass 2kl
pass 2NT pass 3sp
pass 3NT pass pass
pass        
<--  Allerede kongeskryt.....
Det er ulike filosofier om det rett å åpne på Boye sin hånd i nord. Denne gangen ble det i alle fall veldig rett, 
da sparen satt 4-4 og det var ni toppstikk utenom i NT. 

Ved det andre bordet passet nord og syd åpnet med 3kl. Pass rundt og masse IMP til Erichsen.   <--  Godt og heldig meldt av Boye og Tonje 

             

     


ª Kn42
© E87
¨ DKn432
§ E4
  ª D943 ª K1087
  © 10964 © DKn2
  ¨ E6 ¨ 108
  § 972 § KKn85
ª E6
© K53
¨ K975
§ D1063
Vest Nord Øst Syd
  Boye   Tonje
         1kl
pass 1sp pass 1NT
pass 3NT pass pass
pass         
Østerrisk tellefeil 
Mot 3NT spilte vest ut en spar, beste utspill. Tonje stakk og fikk ut ruter ess. Motparten tok tre sparstikk og fridde seg med hjerter 6(!) som bordets ess vant. Nå fruen nå tok ruterstikkene, måtte øst ned på tre kort. Han/hun måtte altså gjette om makker hadde hjerter 10 (kaste en hjerterhonnør) eller satse på at vest hadde kløver dame. 

Det burde ikke være umulig siden øst har full oversikt over syds honnørpoeng, 4 i spar, 3 i hjerter og 3 i ruter. For å åpne i første hånd i sonen, må hun vel nesten ha kløver dame?

Da er det bare å satse på hjerter 10 hos makker og gi opp den fargen. Det ble for tungt og to kløverstikk ga akkurat de ni Erichsen trengte..

PS: Når vest fridde seg i hjerter, skulle det selvsagt vært tieren. Det hadde vel løst alle problemer for øst..

Bridgelærerseminar - 2009 - INNBYDELSE
 
På årets Kretsting ble det besluttet å gi økonomisk støtte til deltakere fra Kretsen til Bridgelærerseminar på Lillehammer den 31. juli til 2 august ( like før festivalen). Kretsen intensjoner er at det skal bygges opp en ressurspersonbase som klubbene kan henvende seg til for å få bistand til å planlegging, gjennomføring og oppfølging av kurs. Fjorårets og årets deltakere vil inngå i denne gruppen.
Fra NBF sin side satses det mye på å utvikle et nytt tidsriktig opplæringsmateriell i samarbeid med Danmark og Sverige. (Fellesnordisk). Vi vil be interesserte ta kontakt med Karl Olav Hansen enten på mail nyboehan@hotmail.com eller på telefon 99570260.
 
 
MVH
 
Karl Olav N Hansen
Leder Vest Agder Bridgekrets

 


Mellomspill i EM mixlag
Resultater SWISS A  + B. Nå er det ikke annet som teller enn å bli blant de 27 i A eller blant de 5 beste i B. 32 lag starter cup-spillet i morgen og det er ingen carryover.

Running Scores skal finnes her. Vi som er vant med BridgeMate her i Norden har ikke gode erfaringer, men i Italia klarer de det kanskje?
 
"The kangaroo" og "Hauge"
ligger best an av de norske etter tre kamper (av fem) i SWISS. Vinnere for to år siden, Team Erichsen med 2xHelness, 2x Brogeland og 2x Erichsen, sliter på 32.plass. Det er to runder igjen.
SLOVI (BOA og venner) har nesten kollapset og ligger nesten håpløst etter.

RESULTATER SÅ LANGT


I SWISS B ligger Norway (Homme's) langt. langt nede. Toget har vel gått for dem, men GEO på TEAM TISLEVOLL vant 25 i tredje runde og ligger på 4.plass. Fem går videre..

 
 
ª 10764
© Kn762
¨ K2
§ Kn53
ª KD85 ª 92
© K4 © ED10853   
¨ 1083 ¨ E4
§ 9874 § ED2
ª EKn3
© 9
¨ DKn9765
§ K106
Vest Nord Øst Syd
Smith Rodwell Cohen Meckst
      1ru
pass 1hj 2hj 3ru
4sp (!) pass pass pass
Avtalene på plass.
er det viktig å ha. Jeg har sett en god del på sluttspillet i det amerikanske mesterskapet og er slettes ikke imponert. Både i meldinger og spill gjøres det hva jeg kaller "nybegynner-feil.." Vel spilles det mange spill, men på dette nivået forventer en mye.

I et spill hadde utspilleren ADJxx mot 3NT og spilte ut damen. Makker hadde KTx og la tieren. I neste stikk skifta de farge og kom ikke inn mer fordi spillefører tok resten av stikkene !!

Til venstre oppfattet vest. Ron Smith, sin makker Billy Cohen, sin 2hj som Michaels, spar + minor. Selvsagt viser 2hj hjerter, fordi 2ru er ledig til å vise de umeldte fargene. Å melde ruter naturlig foran åpneren er mye mindre aktuelt enn å melde hjerter bak svarhånda.

Ved det andre bordet gikk de fire første meldingene likt, men Bob Hamman i vest hoppa til 4hj. En fin spilleføring (og et slurvete motspill) ga hele 11 stikk der..

Nickell har strammet skruen i Bracket2 semifinale og leder 147 - 89 før de 30 siste spillene. Det blir nok et nytt møte mellom Nickel og Fischer for å finne ut hvem som blir USA2 i Sao Paulo. 
 
  

ª KKn62
© 72
¨ K10
§ D10762
ª ED43 ª 9
© 108 © KDKn64   
¨ Kn73 ¨ D98654
§ E853 § K  
ª 10875
© E953
¨ E2
§ Kn94
Vest Nord Øst Syd
Mecks Will Rodwell Welland
1ru pass 1hj pass
1sp pass 2kl pass
2NT pass 3hj pass
4hj pass pass pass
Dette utspillet hadde du....
funnet,vel?

Meckstroth-Rodwell spiller presisjon, så ruterfargen er egentlig umeldt. Roy Welland spilte ut ruter ess og mer ruter for å få seg en stjeling.  Da føyk dette hjem.

Meldingsforløpet tyder på at de spiller på 5-2 tilpass. Du ser selv ned på E9xx og da vet du at trumfmatten aldri er langt unna.

Et svart kort i utspill hadde tatt kål på denne kontrakten...

 
  

 


Program for Åpent EM finner du HER 
I følge turneringsreglementet er det de to beste lagene fra hver pulje som går videre til SWISS A. De øvrige går til SWISS B. Jeg har en mistanke om at det er de TRE beste lagene som går videre fra innledende til A-sluttspillet, fordi det er de 27 beste fra SWISS A som skal spille cup-sluttspillet. Når det er kun 16 innledende puljer virker det rart å ha en lang kvalifisering hvis kun fem av 32 lag skal slås ut. Vi får vente å se.

Selv om et lag ikke går videre fra Round Robin er det en bakvei inn i sluttspillet. De FEM beste lagene fra SWISS B (+27 fra SWISS A) får være med i cup'en.

Tom Høiland spiller med Marianne Harding i San Remo. -->

SISTE: Kaninen bekrefter på SMS at det er TRE lag fra hver pulje som går videre til SWISS A. Den starter i morgen. De 27 beste her er klar for Knockout'en. Både Hauge, SLOVI (Sølvi, Siv, Jørn Arild og BOA) og Erichsen vant sine puljer. De andre resultatene finner du HER. Puljevinnere og toere har med seg hhv. 6VP og 3VP inn i SWISS'en.

Gautis: Skal du se i morgen, starter vi 10.30. ok?I det amerikanske mesterskapet kjører Robinson over Fleicher i finalen. Jeg tipper Fleicher kaster inn håndkleet før de siste spillene og forbereder seg heller til en "ny" finalekamp. I Bracket2 spiller Welland og Nickell semifinale akkurat nå. Vinneren her møter altså Fleicher om retten til å spille for USA2 i Bermuda Bowl. 

Åpent Em er i gang i San Remo..
Norge stiller med ni lag i mixed teams. På noen av lagene er det en kombinasjon av norsk og utenlandske spillere. HER kan du bla deg fram til deltakerne i de ulike turneringene.

Først er det altså mixed lag og der heier vi fra Sørlandet i første omgang på NORWAY og og CAPTAIN KANGAROO W/WO. Både Hauge og Erichsen vil ventelig også kunne hevde seg i toppen.

Reglene er slik at først spilles det en kvalifisering før knockout'en begynner. Etter hvert som lag blir slått ut, går de inn i Mixed Pairs.
Vi håper det blir lenge til vi får se noen av våre der..

RESULTATER MIXED TEAMS KANINENS GRUPPE   RESULTATER HOMME's GRUPPENye koster for USA i Bermuda Bowl...  (Resultater semif)
Det amerikanske mesterskapet er kommet fram til finalen. Den starter i ettermiddag og sendes selvsagt LIVE på BBO. Turneringen er kvalifisering til Bermuda Bowl i Sao Paulo i høst.De fleste hadde vel regnet med at TEAM Nickell og TEAM Welland som vanlig skulle spille for USA. TEAM Nickell var førsteseedet og hadde WalkOver helt til semifinalen. Der møtte de TEAM Fleicher, men ble rundspilt i de første sesjonene. Med 32 spill igjen ledet Fleicher med 76 IMP. Zia,Haman og Meckwell ga ikke opp og tok inn 70 (!!) av Impene, men måtte altså gi tapt med seks pinner til slutt.

I den andre semifinalen var  TEAM Welland favoritter mot TEAM Robertsen, men også her ble det en overraskelse da Robertsen vant med 15 IMP.

Jeg har sagt det før, dere som klager over kompliserte regler i norske turneringer, kan ta en titt under. Slik plukkes de to amerikanske lagene ut.. 


Because the 2009 USBC will select two teams, there will be two brackets in the event, the USA1 bracket and the USA2 bracket. All of the losers from the USA1 Round of 32 & later will play in the the USA2 bracket.The 7 Round of 32 losers will play a Round Robin of 9 board matches to select 5 teams. Those 5 teams and the 5 losers from the USA1 Round of 16 will play a KO round to select 5 teams to join the 3 USA1 Round of 8 losers in the USA2 Rounds of 32 & 16. They will play one day matches opposite the USA1 Semifinal to reduce to 2 teams, who will be joined by the USA1 Semifinal losers for the Quarterfinal and Semifinal of USA2. They will play 2 matches to reduce to 1 team, who will play the USA2 final against the losing USA1 finalist. 
  
 Dette betyr (i følge Harald Skjæran) at vinneren av finalen er USA1 og får dekket alle sine utgifter. Taperen av finalene, samt de to tapende semifinalistene pluss noen som er utslått før (pluss katta til ordføreren i byen..) spiller en "ny" turneringer for å finne ut hvem som skal være USA2. "Javel, ja" sier vi bare herfra...
  
ª 9642
© Kn643
¨ E8
§ EK5
ª EK75 ª 1083
© D8 © E72
¨ D742 ¨ 103
§ 1073 § Kn9862   
ª DKn
© K1095
¨ KKn965
§ D4
Vest Nord Øst Syd
Granov Hamman Rubin Zia
pass 1kl pass 1hj
pass 2hj pass 2sp
pass 3hj pass 4hj
pass pass pass
Slik henter du 70 IMP...
Vest spilte ut spar ess. Hvorfor han skifta til kløver i stikk to, får du nesten spørre han om selv, men nervene lå tykt utenpå Granovetter -Rubin i de siste spillene.

Skiftet til kløver var alt ZIA trengte. Kløver til damen, fulgt av ess/konge som han kasta en spar på. Ruter ess, ruter konge og mer ruter til hjerter knekt. (øst kasta et kort) Så hjerter til kongen og posisjonen til høyre.

Enda er det mulig å gjøre feil, f.eks ved å spille ruter. Da stjeler øst med syveren og gir makker en trumfhøyning når han spiller kløver.

Nei, Zia spilte mer hjerter til damen. Vest fortsatte med spar til syd nest siste trumf, men når han stjal er ruter i bordet var øst i et uløselig dilemma. Stjeler han over, står hånda, kaster han et kort gir hjerter 9 det siste stikket en passant..

 
ª 964
© 64
¨ -
§ -
  ª K75 ª 108
  © D © E7
  ¨ D ¨ -
  § - § K   
ª -
© 1095
¨ 96
§ -

ª KKn75
© D108
¨ D98
§ DKn2
ª 1082 ª D9643
© 7532 © EKKn9
¨ Kn1032 ¨ -
§ 86 § E974   
ª E
© 64
¨ EK7654
§ K1053
Vest Nord Øst Syd
Rodwell Ekeblad Macks Weichel
   pass 1sp 2ru
pass 3NT dobl pass
pass pass      
På dette nivået....
tror en at spillerne klarer slike oppgaver som dette. Nei, det å få til et innspill er som oftest en bra prestasjon, selv så opplagt det ser ut.

Meckstroth spiller ut hjerter ess og skifter til spar. Makker legger svakhet i begge fargene. Syd spiller kløver til knekt og ess, og øst fortsetter med kløver til damen. Så spiller syd ruterdamen (!)

Dette er en klassisk posisjon for å fange opp J10xx, men det er vel neppe øst som er lang i ruter. Han har doblet på at makker holder den fargen. Ruter dame ødela forbindelsene til den jeg mener er en opplagt innspillsskvis. Fire ganger kløver og ruter ess. Sitter den 3-1, er alt over. Hvis ikke spilles ruter konger og ruter til damen. Posisjonen til høyre.

Jeg sier ikke mer..

 
ª KKn
© D10
¨ -
§
  ª 10 ª D9
  © 7 © KKn
  ¨ Kn ¨ -
  § - § -
ª -
© 6
¨ 654
§ -

det er ikke hver dag...
vi får en Nordisk mester i klubben vår. Derfor feirer vi og gratulerer Marianne og de andre jentene..

Kravpass er ikke lett..
Det er de  fleste enige om, men likevel det seg ut noen "grupperinger".  Hadde jeg stilt dette spørsmålet for noen år siden, tror jeg enda flere ville ment det samme som Marius Skree. Nå er det færre og færre posisjoner som plasseres i båsen "kravpass".
   

pass er pass. 

Baard Olav Aasan: Her kan det stå alt mulig. Jeg bruker ikke kravpass når vi har støtta hverandre. Makker dobler hvis det er beit.
 
Terje Lie: "Jeg kan ikke se at dette er en kravpass-posisjon. Det kan jo stå 6sp. Pass er pass.

Anders Kristensen og
Harald Skjæran: 6hj


Jan Tore Berg: "Pass er min, dobl viser tillegg. Da er vel pass greit?"

Pass er krav og viser noe

Per Tjelmeland:

Jørn Arild Ringseth: "Hvis vi bruker kravpass, melder jeg det. Gode kort"

 

Pass er krav, så jeg må doble for å vise minimum

Marius Skree
Her legger jeg inn en smokk for å bremse makker. Pass her må bli kravpass da du ikke har limitert hånda di. Smokk må bety at du har minimum, så får makker velge om den skal stå eller dere skal spille 6hj

 

 

 
ª JT5
© D9876
¨ 9
§ D876
Vest Nord Øst Syd
Snurr kanin lur Nils
      1kl pass
1hj 4sp 5hj 5sp
?         
Kaninen har mye å lære...
Vi har en guttiskveld sånn omtrent litt sjeldnere enn en gang i måneden. Vi spiller selvsagt kort.

Nils og Geir har spilt alle gangene og jeg tror de har vunnet hver gang. Da sier jeg bare som Drillo: "De gutta har mye å lære.."

Kravpass er ikke lett...
og det er mange ulike oppfatninger av hva som er krav og ikke. Jeg gjorde feil i spillet til venstre og da søker jeg som ofte før støtte hos deg.
Hva melder du på 5sp og hvorfor?

1kl er minst to, mens 1hj viser femkort. (om det skulle ha noe å si)
 


     Lærer han bort mer nå, så scorer vi kanskje mål snart?

ª KDT97
© AD4
¨ KT54
§ A
ª A2 ª J643
© 6532 © K7
¨ 9876 ¨ J2
§ 432 § KD765
ª 85
© JT98
¨ AD3
§ JT98
Vest Nord Øst Syd
Nils R luringer Hurra Snorre
  pass 1sp   2kl dobl
pass 3kl pass 3NT
pass pass pass    
Hvordan gå beit i 3NT?
Jeg tror du må gjette mange ganger før du finner ut hvordan jeg klarte å gå beit i denne.

Nils Ravnaas spilte ut en kløver til bordets ess. Jeg tenkte å legge ned hjerter ess og mer hjerter, men fant ut at det kosta ikke å ta kappen. Derfor ruter til esset og hjerter knekt. Den tapte til kongen og Jon Solli Hansen fortsatte med en liten kløver som jeg vant.
Teller du stikk nå, ser du at jeg har tre i hjerter, to i kløver har jeg fått og ruteren MÅ gi fire stikk. Det blir jo ni..

Jeg må avblokkere hjerteren før jeg spiller ruter, så derfor hjerter til bordet. Hurra legger spar tre!!

"Uff da, jeg har en hjerter," kommer det fra øst. Spar tre straffekort. Så var det min tur.

Husk at mannen meldte inn 2kl i blodsonen mot en passet makker. Han må da for Guds skyld ha spar ess? Dermed "tok" jeg for spar konge. (husk at jeg ser ikke at jeg har fire ruterstikk..)

Hadde det vært vyktor som satt i øst, ville han hatt enda et spill på kontoen sin for fusk og fanteri!!
 


HEIA NORGE !!!

Bridge i nettavisa...
Vi trenger PR og denne gangen er det dobbelseieren i nordisk som får dekning. HER er artikkelen.
 

 

 
ª D653
© J765
¨ AK3
§ J7
ª K72
© 2
¨ 7542
§ D9542
Når en ikke finner utspillet..
må en redde stumpene. Syd åpnet med 1NT og benektet etterpå major. Mot 3NT spilte jeg ut min minste kløver og måtte slukøret se at bordets knekt vant stikket.

AK ruter og makker la damen og knekten. Så spar til spilleførers knekt. Makker legger fireren?

og den stakk du selvsagt ikke, håper jeg.

Hadde det vært parturnering, ville du sikkert fått belønning for å holde nede på 10 stikk, men i lag blir det bare smuler..
 
ª D653
© J765
¨ AK3
§ J7
ª K72 ª T94
© 2 © KDT93
¨ 7542 ¨ DJ
§ D9542 § T73 
ª AJ8
© A84
¨ T986
§ AK8


     Denne "stumpen" er det vel for seint å redde?

 

Vyctor er borte...

I de siste ukene har vår "venn" jukseren vyctor, spilt over 150 spill i uka. De siste dagene har han ikke vært inne. Det håper jeg er fordi BBO har pælma han ut. Han har sikkert laget seg et nytt nick, men vi skal leite med lys og lykte etter han. 

Vil du se hvor galt det kan være: 
HER og HER er to eksempler til. Eller DENNE eller DENNE !!!


ª 432
© K
¨ KT952
§ AT63
ª KD ª AT85
© A9 © T532
¨ D743 ¨ A85
§ KD854 § J9  
ª J976
© DJ8764
¨ J
§ 72
Vest Nord Øst Syd
Siv Sverige Marianne Sverige
    pass 2ru
2NT pass 3kl pass
3NT pass pass pass
Litt tryllerier fra Siv...
Dette var spill 1 i det som kunne vært den avgjørende kampen mot Sverige. Syds 2ru-åpning var Multi og viste en majorfarge. Hvor sterk vet jeg ikke...

Nord angrep i sin beste farge, ruter. Siv vant hjemme med damen og spilte kløver til knekten. Nå trodde alle at det var beit. Mer kløver vant Nord og godspilte ruteren sin. Kløver konge avslørte at fargen satt 4-2.

Så var det syd,da. Hun visste ikke at Siv hadde bare dobbel spar, så hun følte at hun måtte holde alle sparene sine. Derfor kasta hun to små hjerter.

Posisjonen med seks kort igjen ser du til høyre. Siv har tatt av seg KD i spar. Så hjerter ess og inn med syd på en hjerter. To sparstikk til slutt ga de ni hun hadde bedt om.
 
ª 4
© K
¨ KT6
§ T
ª - ª AT
© A9 © T53
¨ 74 ¨ 8
§ 85 § -  
ª J9
© DJ87
¨ -
§ -

  

      


ª K3
© 8765
¨ K6
§ KT865
ª AT9872 ª J64
© AT5 © J2  
¨ 876 ¨ 5432
§ 9 § DJ42  
ª D5
© KD93
¨ ADJT
§ A73
Vest Nord Øst Syd
  2sp pass pass dobl
pass 3hj pass 4hj
pass pass pass   
Essene haster det ikke med..
Per Arne Flått i  nord fikk spar ut til esset og mer spar. Hjerter til konge og esset. Kløver 9 i vri. Den gikk via ti, knekt og ess. Så tok han for hjerter dame og peisa på med ruter. Uansett hvem som hadde den siste hjerteren, ville han bli innspilt -før eller senere..

MEN, hadde du sittet vest, ville du latt hjerter konge vinne stikket. Da hadde unge Flått spilt seg hjem i ruter og fortsatt med hjerter til damen. NÅ hadde du tatt av deg hjerter ti og fridd deg.

EN BEIT...
   

                     Nordisk mester - Marianne Harding


              Nordisk mester - Marianne Homme


                   Nordisk mester - Siv Thoresen

ª K8
© 9863
¨ AT95
§ 852
ª D ª JT7652
© AKD5 © J7   
¨ K8764 ¨ J2
§ A93 § KDT  
ª A943
© T42
¨ D3
§ J764
Et spennende spill...
fra kampen mellom Norge og Sverige i dame-Nordisk. Mot 3NT i vest spiller Marianne ut en hjerter  til håndens ess og stakk spar dame i neste stikk. Mer hjerter til knekten i bordet. Ann Karin lot bordet vinne neste stikk på spar knekt, men vant den tredje. Enda mer hjerter. 

Spillefører sliter med overgangene og må kaste en spar i bordet. Så kløver til bordet og Ann Karin blir putta inn på spar ess.

Spillefører har fått et sparstikk, et i kløver og tre i hjerter. Kommer han inn, ligger det fire til og venter. 

Ann Karin er innspilt, men har full oversikt når hun spiller en ruter. Svensken bruker LANG... tid og går opp på kongen. EN BEIT OG JUBEL PÅ BJERGET..


 

ª -
© -
¨ AT95
§ 8
  ª - ª T
  © A © -   
  ¨ K8 ¨ J2
  § A9 § KT  
ª -
© -
¨ D3
§ J76Foto: Bulletin i Finland


 
ª AD872
© 4
¨ AJ9874
§ 5
ª 5 ª J9643
© KD65 © JT  
¨ D3 ¨ T52
§ KT9762 § J43  
ª KT
© A98732
¨ K6
§ AD8
Vest Nord Øst Syd
Danmark Tudal Danm Grøtheim
         1kl
2kl 2hj pass 2sp
pass 3ru pass 3hj
pass 4ru pass 4hj
pass 4NT pass 5hj
pass 6ru All pass
Norske slemmer..
1kl er sterkt, mens 2hj viser sparfarge. Jeg er ikke sikker på fortsettelsen, men antar av Ulf har vist lengre ruter enn spar. Dekk ØV sine kort og spill hjem 12 stikk.

Ulf vant butleren med over 1IMP pluss pr spill. Derfor skal vel både du og jeg vært forsiktig med å fortelle hvordan en best spiller hjem kontrakter. Kommentatorene på BBO tok ut trumfen og spilte spar til tieren. Det skulle visst være så "safe".

Ulf så selvsagt ikke at ruterdamen satt dobbel foran, så han gikk for å stjele en spar. Ble sparen overstjålet, var det ofte fra trekort trumf.

Spar til kongen og mer spar. Uff da..
Jens Auken stjal selvsagt ikke i forhånda så Ulf vant hjemme. Så spar til ruter konge, hjem på en stjeling og mer spar til ruter seks. Hadde vest hatt DT dobbel i ruter, ville kontrakten enda stått. Nå tok ruter 10 beita..

Det ble mange IMP ut da danskene stoppa i 4NT(!) ved det andre bordet.
  

      Rune Hauge - Nordisk mester i bridge..


JA, DET BLE DOBBELT !!
Selv om damene gikk på ei synkemine i siste kamp og tapte 9-21, gjorde det ingenting. Svenskene som vi kjempa mot, gikk på flere samme minene og tapte 24-6 (!!) mot Finland. 

Gutta skulle bare spille uavgjort. En velspilt kamp mot Danmark endte 17-13 til Danmark og dermed kunne ingen ta fra oss gullet her heller. Danmark knep sølvet så vidt foran svenskene.

Tone, Tonje, Ann Karin, Marianne, Marianne og Siv: Gratulerer så masse:
Ulf, Glenn, Rune, Tor, Espen og Turbo er litt mer merittert, men Nordiske mestere er det val alltid moro å bli.

Blir det dobbelt?
Før siste kamp leder både herrene og damene i Finland. Gutta har virkelig fått opp dampen og 49 VP på de to siste har ført oss opp i en 11 poengs ledelse. Det taper vi ikke !!

Jentene tapte 22-8 for Sverige i nest siste kamp, men leder likevel med 6. Vi heier og heier!!
 

Svindal inn for Hangeland...
Når Rune Hauge kan spille på det norske landslaget i bridge, kan Storebetong bli en av Drillos!! Brede Hangeland er ute med gule kort og vi mangler et fyrtårn i midten mot Nederland.

Til venstre ser vi Frank Svindal i en fantasisk hodeduell med en imgaginær motstander. Flo-pasningen ble sikkert sendt av en annen 2.divisjonsspiller.

Tar jeg ikke feil, er det er lett sidrumpa Odin Svendsen i forkant, på vei inn i bakrommet for å snappe opp stussen. Litt sein dog, men der er han på linje med de øvrige på Drillos.

Frank: Ingen i bridgenorge har visst at du har en så utrolig spenst!! FLERE CENTIMETER OVER BAKKEN...

ª AD4
© J8
¨ AKD42
§ T75
ª J532 ª T6
© D63 © AKT9752   
¨ T93 ¨ 7
§ K62 § A43  
ª K987
© 4
¨ J865
§ DJ98
Vest Nord Øst Syd
Danmark Tudal Danm Grøtheim
   1kl 3hj dobl
pass 3NT (!) pass pass
pass         
3NT 9 stikk...
var ikke vanskelig å klare i spillet til venstre. Ulf Tundal tok en pokersjanse etter øst sin 3hj-sperr. De har da ikke gående farge når de hopper inn mot en sterk kløver?

500 poeng i 3NT - 9 stikk er litt uvanlig, men fem sonebeiter er akkurat den scoren!!

Nordisk sin hjemmeside..

ª D2
© 932
¨ AK753
§ JT9
ª 53 ª KJT86
© AKD8764 © JT6
¨ DJ92 ¨ 6
§ - § KD76  
ª A974
© -
¨ T84
§ A85432
Vest Nord Øst Syd
Siv T Sverige M Homme Sverige
   1NT 2ru 2NT
dobl 3kl pass pass
4hj pass 4sp pass
pass pass      
Det strøyper seg til...
i Finland. Det kunne se ut som damene var i ferd med å cruise inn til seier, men 8-22 mot Sverige på søndag formiddag gjorde det jevnere enn vi ønsker.

I spillet til venstre mener jeg Marianne Homme overså en melding fra makker Siv Thorsen. 2ru er Multi (viser en major) og "regelen" er vel slik at når makker melder major, skal Multiåpneren ta ut hvis det ikke er fargen hennes, "Pass or correct" er det vel det heter. Over 4hj meldte fru Homme derfor 4sp.

Her kunne Siv meldt 4kl for å få makker til å vise fargen sin. Derfor bør vel 4hj være for spill. I en pressa og avgjørende kamp skjønner jeg likevel dilemmaet til Vennesla  "Skal jeg følge hoverdregelen eller skal jeg regne med at makker forstår at dette er et unntak?"

4hj spiller seg selv, mens 4sp gikk tre beiter. På det andre bordet stampa Ann Karin og Marianne Harding i 5kl over 4hj og gikk "bare" 300. Skuffende 12 IMP ut..

Nordisk sin hjemmeside..

  

Supersterk innsats så langt av debutant
Marianne Homme. 

 

 

 

 


 PÅMELDING
Damene leder i Finland..
etter fem runder. 92 poeng gir et snitt på over 18 pr.kamp. Holder de det inn, blir det seier i år igjen. På butleren ligger alle de norske blant de fem første. Vi heier spesielt på "våre" to, Ann Karin og Marianne.

Herrene sliter mer. De ligger på fjerde plass, men det er kort vei opp til sølvet. Island har stukket litt fra.

HER er resultater og butler..
 

"Dont take it for good fish.."
sier GEO i en mail om resultatene fra Finland. De har prøvd seg med BridgeMate og LIVE oppdatering. Det har vi prøvd her hjemme også, så det vet vi hvordan går..
Damene spilte 15-15 i første og vant 22-8 i andre. Gutta tapte for Island i andre kamp og er ute mot Sverige nå på fredag kveld.
 


 
ª -
© J72
¨ ADJ76432
§ D9
ª J7632 ª AT5
© KT9 © A854
¨ K85 ¨ 9
§ T4 § AK862  
ª KD984
© D63
¨ T
§ J753
Vest Nord Øst Syd
 Finland Turbo Finland Espen
      1kl 1sp
pass 2ru pass pass
pass        
God norsk start i Finland
Gautis var (som vanlig) etter meg her i formiddag. Han hadde mista de første spillene fra Nordisk fordi jeg ikke hadde vært tydelig nok her på sida når det hele startet. Beklager...

Norge spilte en glimrende kamp mot hjemmelaget i første runde. 23-7 etter toppbridge ved begge bord. Tundal-Grøtheim og Erichsen - Furunes. Damelaget tapte 14-16 etter sifrene 6-11 i IMP. HER er mannekampen..

Det gleder at selv landslaget lærer av de diskusjonene vi har her. Du kan sikker huske at det var uenighet om ny farge etter makkers innmelding skulle være krav eller ikke? Mange med meg mente at det burde være konstruktivt, men passbart. Kaninen og venner ville ha det som 100% krav.

Jon Egil Furunes meldte stille og rolig av sin åttekort-farge. 2-trinnet var siste mulighet til å få pluss-score på dette spillet, så 90 i hus på sånne spill er scorer jeg simpelthen elsker..

Nordisk sin hjemmeside..

ª JT
© KD82
¨ D52
§ KD73
ª 873 ª AD9
© JT64 © 3
¨ 73 ¨ AKJT6
§ J862 § A954  
ª K6542
© A975
¨ 984
§ T
Vest Nord Øst Syd
Espen Island Turbo Island
   1ru pass 1sp
pass 1NT pass 2hj
pass 3hj dobl(!) pass
pass pass
Out of nowhere...

Det er når jeg ser sånn spill som dette jeg forstår at jeg ikke spiller på landslaget. Ikke kommer jeg dit heller.

Turbu sitter stille og rolig i stolen i to melderunder før øksa faller ned. Bare det å doble en utgangsinvitt er tøft i seg selv, men han "ser" at makker ofte har fire hjerter. Hvor skal de da hente ni stikk ? Det ble to sonebeiter, 500 inn og 9 IMP til Norge.

Jeg vedder på at halvparten av dere hadde meldt inn 1NT og den andre halvparten funnet på noe annet  i første melderunde. Pass er langt oftere enn vi tror den riktige meldingen. (Uff, nå høres jeg mer og mer ut som Øystein Jensen her!!)

Islendingene har ikke NT-systemet sitt på plass og ble hardt straffet for det. På dette nivået må det gå an å stoppe på 2-trinnet med 7hp mot en 12-14NT.

 

Gull-lotto!!
For et par uker siden var det reneste Klondyke-stemingen i landet. Det var mer penger å vinne enn noen kan drømme om.
En nyrik  herremann uten stor innsikt i sannsynlighetsregning kjøpte Lotto-rekker for STORE penger. Dermed økte han sjansen til å vinne fra en mikroskopdel til to mikroskopdeler. Selvsagt vant han ikke..

En ung fattigslig enke fra de indre bygder hadde kun en eneste tier igjen. Den hadde hun tenkt å bruke til en matbit til sine syv små, men da hun så at Lotto-potten inneholdt svimlende summer, tok hun sjansen og kjøpte den siste kupongen som lå igjen i butikken. Ungene fikk gnage på beinet enda en dag. 

Hun vant heller ikke...
 
   
   
         
        

 
ª 643 ª ADT52    
© J8 © 72
¨ DT3 ¨ AKJ6
§ A8642 § K3
Dette kan du sikkert...
Uten meldinger fra motparten har du kommet i 4sp i øst. Syd tar for KD i hjerter og frir seg med kløver.
Du spiller lagturnering og skal "bare" klare kontrakten.

Vi er vel alle enige om at dobbelkappen i spar er det beste. Det å legge ned esset og så gå inn i bordet for å spille mer spar, gjør at du må gjette hver gang nord har Hxx.

Poenget med dette spillet er at du skal ta den første kappen med damen (!) og ikke tieren. Sitter fargen 3-2 vinner du alle gangen du "skal" vinne (taper til KJ bak). Du tåler flere 4-1 sitser, men ikke kongen singel bak. Derfor er det ikke noe poeng å bruke tieren første gang. 

Knekten singel tåler du derimot. Når damen feller knekten, går du inn i bordet og tar en ny finesse med tieren. Da taper du bare ett sparstikk. Hvis damen vinner stikket og syd følger med en liten, går du inn på ruter 10 og spiller spar mot hånden igjen for å ta med deg KJxx foran.  Lett?

Juksere på BBO...
har jeg ingen problemer med å henge ut. Ikke vet jeg hvem vyctor er, men at han ser noe vi andre ikke gjør er vel de fleste enige i..

Er det noe vi kan gjøre med disse eller skal vi bare la dem få holde på?

HER og HER er to eksempler til. Eller DENNE eller DENNE !!!
    

Ernst & Young-prisen utvides

I år som i fjor skal Norsk Bridgepresse i samarbeid med det kjente revisjonsfirmaet Ernst & Young kåre årets beste spill i Norge. Nytt av året er at prisen utvides. I fjor var det kun spillerne som ble premiert. I år skal også journalistene som forteller om prisspillene, få sitt.Mannen bak prisen er Olve Gravråk. En habil bridgespiller som også er leder for revisjon og rådgivning i Ernst & Young i Norge. I fjor var det han som sto for utdelingen av prisene under Bridgefestivalen på Lillehammer. Det samme skal skje i år, men nå blir det altså flere vinnere.

Konkurransen tar mål av seg å kåre de beste spill i Norge. I klartekst betyr dette av norske spillere. Vinnerspillet kan selvsagt være hentet fra for eksempel et internasjonalt mesterskap med en norsk spiller i aksjon.Hovedpremien er på 5000 kroner. Videre er det 2000 kroner til nest beste spill. Dessuten er det i år som i fjor en Juniorpris på 3000 kroner.

Journalisten som skriver om vinnerspillet, får 3000 kroner. Artiklene om de to andre vinnerspillene, belønnes med 1000 kroner hver. Det er vanlige regler for konkurransen. Det betyr blant annet at spill må være offentliggjort for å komme i betraktning.

Konkurranseperioden er 1. juli 2008 til 1. juli 2009. Dette for at vinnerne skal være klare til Bridgefestivalen.

Leder Alf Helge Jensen i Norsk Bridgepresse (NBP) oppfordrer både journalister og andre til å melde inn de gode spill. Fristen er 5. juli.

– Vi er svært glade for at Ernst & Young utvider sitt engasjement, og det i ei tid der store deler av næringslivet sliter. Olve Gravråk har hele veien vært svært positiv. Det er ikke hans feil at vi er såpass seine med å presentere opplegget, sier Jensen.

Han legger til at Ricaprisen er historie. Rica ville ikke fortsette samarbeidet, noe Jensen sterkt beklager.

– Vi har sondert terrenget litt med tanke på å finne en annen sponsor, men har enn så lenge valgt å ta en tenkepause. Tross alt administrerer vi flere priser. Saken vil bli drøftet på årsmøtet til NBP på Lillehammer.

Se for øvrig statutter. De finner du HER


 
ª KT9873 ª AD52
© AJ6 © -
¨ K54 ¨ AJ72
§ 3 § AKT54
Vest Nord Øst Syd
Siv T     Jørn A    
      1kl pass
1sp pass 4hj pass
4NT pass 5kl pass
5ru pass 6kl pass
7sp pass pass pass
det enkle er det ofte...
det enkleste. Meldingsforløpet til venstre er som tatt ut av de siste lærebøkene. 4hj er renons, 5kl tre ess mens 6kl viser spar dame og kløver konge. Siv Thoresen kan se at rutertaperen kan kastes på makker kløver konge. Dette hadde de fleste (?) av oss klart.

Silla satt vest på det andre bordet og fram til 5kl var det likt. Når makker er renons i hjerter, må han ha minst fem kløver. Det betyr at Axxx,-,Axxx,Axxxx er nok til storeslem. Ruteren kan kastes på den femte kløveren. Derfor hoppa han rett til 7sp etter 5kl.

Det deles ikke ut spurtpremier i bridge, men det å vise oversikt er nå likevel moro da...

Tid for mesterskap...
I helga er det nordisk i Finland. Program finner du her..
Åpent EM som spilles i San Remo i Italia starter neste helg.

Sten Bjertnes har presentert de norske lagene i Nordisk. Det finner du HER . Marianne Homme får endelig en fortjent mesterskapsdebut. Hun har markert seg i toppen i norsk bridge i lang tid og det var på tide at hun fikk prøve seg på damelandslaget. Makker er Siv Thoresen og vi ønsker lykke til. Ann Karin Fuglestad er "selvsagt" på laget i spann med Marianne Harding.

Til høyre kan følge linken til EM i San Remo.