ARKIV SOMMER 2011

 

 
 
ªK7
©E854
¨KDJ102
§D5
ªEDJ3
©9762
¨E5
§EK3
Mitt Bols-tips
hvis du er interessert.

Det er vel strengt tatt ikke mitt tips i det hele tatt, fordi Geir har lovet meg en artikkel om emnet. Den kommer aldri, så jeg får starte på egen hånd. Når han leser dette, kommer det sikkert noen ord.

Poenget er at vi alt for ofte leter etter 4-4 tilpass. 4-4 tilpass spiller godt kun de gangene en kan få stjålet på den ene hånda. En 5-3 tilpass gjør samme nytten de gangen en får stjålet på korthånda. Fordelen med 5-3 er at en har den femte trumfen både som et ekstra stikk og som beskyttelse mot fire trumf hos motparten.

De gangene en ikke har bruk for stjeling på den ene hånda, det være seg 4-4 eller 5-3, er de ikke noe vits å spille med trumf i det hele tatt. Da er det ofte best å spille grand. Den siste gjelder enda oftere når en har honnørpoeng "til over". Vet du har du har ca. 30hp ,men ikke skal i slem, er nesten alltid 3NT rett endestasjon på balanserte (semibalanserte) hender.

Eksemplet til venstre er satt på spissen, men jeg er ganske sikker på at flere i praktisk bridge hadde kommet i hjerterkontrakt. Noe over 5-trinnet er ikke spillbart, men du ser fort at det er tretten toppstikk i NT. 


Nyhetsbrev fra NBF
Det er positivt at styre og administrasjon informere oss om hvilke saker som er på agendaen og hvilke planer de har for oss. Mangel på dette har jeg kritisert her før, så derfor er det gledelig at NBF på sine hjemmesider legger ut både styrereferater, nyhetsbrev og annen nyttig og relevant info.

Den hotteste saken denne gangen, er en omlegging av måten  klubb, krets og forbund skal få sine inntekter på. Hvis jeg skjønner det rett, er det en vridning mot at de som spiller aktiv bridge, er med på å dekke en større del av utgiftene. I praksis betyr dette noe økte startkontingenter, men lavere medlemskontingent og lisenser. 

Distrikspolitikere på Stortinget vil kalle dette "direkte beskatning", mens på samferdselsspråket blir det økte bompenger og redusert årsavgift.

Jeg har ikke noen sterke meninger om dette, fordi jeg mener det allerede i dag er sinnsykt billig å spille kort. I alle fall på klubbnivå og delvis på kretsnivå. Forbundsturneringer og Festival koster litt, men alle som har prøvd å arrangere større bridgeturneringer vet at det er mange utgifter som må dekkes opp.

FLERE INFOSKRIV FINNER DU HER

 

GEO for Bermuda Bowl!!!
Det er ingen nordmenn som pr. dato er kvalifisert for VM denne gangen. I morgen tidlig starter 48th Asia Pacific Bridge Federation Championships i Kuala Lumpur, Malaysia. Der spiller Geir Olav Tislevold for New Zealand. Jeg vet ikke hvor mange plasser Asia har til VM, men det er det sikkert noen som kan fortelle meg.
Første kamp er i morgen tidlig kl 08.00 og du kan følge med på BBO.
HER er link til resultater, bulletiner mm.

                     
                         klikk før større bilde...
                        http://www.procycling.no


                                            
                                           Hr. og fru Tislevold

PS: Du kommer IKKE til å vinne i Lotto, GEO. Du har fått din del av gevinsten allerede.

Dette har du ikke sett før.
Skvis er ikke uvanlig. Skvis i motspill er mer sjelden, men skjer titt og ofte. 

Skvis i motspill for den syvende beita i en dobla kontrakt på 3-trinnet, har i alle fall ikke jeg opplevd.

Mot Rune Hauge og Anna Malinowski prøvde vest å finne er redning fra en dyr 2hjx, men det ble fra asken til ilden.

Spar ut til esset, kløver til dame, konge og mer kløver. Spar dame stjal Rune og spilte enda mer trumf. Spillefører fortsatte med ruter 10 til kongen og Anna tok to høye spar og hjerter ess. Posisjonen er til høyre.

Hjerter til Rune sin konge (bordet kaster ruter 4) og han tok for den siste trumfen. Bordet kan ikke kaste verken spar eller ruter fordi Anna sitter bak og kaster motsatt av bordet. Ruter er forbindelse og syv(!!) sonebeiter for 2000.
       

Årets resultater Storefjell

STOREFJELLSFESTIVALEN 2011

11. - 13. JUNI

Storefjell Resort Hotel


Vi har flere av våre med, Frank og Katja, Helge S og Arne Olsen, Geir og Inger Lene, Egil og Marianne Homme. Etter 17 runder er alle godt over middels.

 

Kåre Bogø og Bård Kåre Græsli vant på Storefjell
resultater


<-- Jeg liker når kartet stemmer
med terrenget. Denne gangen var det IMP, men selv der vinner du ett IMP på gode spilleføringer. Det er bare en vei du kan fange opp J10xx og det er i vest. Derfor legger du ned hjerter konge, ikke sant? Hver dag hele året håper jeg, fordi i kveld satt det faktisk slik...

lover godt....-->
selv om resultatet ikke ble bra på spillet. 60% av damelandslaget trente i går og Gunn Tove og Stine meldte seg opp i en flott lilleslem i hjerter. (får ikke med hele meldingsforløpet, men du skjønner sikkert hvordan det gikk videre)

Gunn Tove vet hvordan hjerteren skal spilles for kun en taper. Det kom spar ut til esset og sekundet etterpå kom hjerter ess og mer hjerter. Hadde rosenknopp fulgt, ville hun brukt nieren. Nå var øst renons og da stakk hun med kongen og spilte mot knekten. 

Noen mente at ruter til tieren etterpå var med oddsen, men det er selvsagt feil. Øst har kun tre flere ukjente kort enn vest (4-1 i hjerter). Oddsen for 3-2 sits i ruter er 67,8%, mens 4-1 er 28,3%. Sjansen for 4-1 i ruter øker, men fremdeles langt unna 50%. Dette vet frk Vist og noterte beit. Akkurat som det "skal" være på slike spill.

   

ª9765
©D8
¨K6
§EKD97
ªK1032
©E2
¨EDJ1092
§5
Vest Nord Øst Syd
   1kl 1hj 2ru
3hj pass pass 4hj
pass 5ru pass 6ru
pass pass pass   
fra spilleføringskurset i Lyngdal
Jeg har lovet deg et av spillene til Geir fra det lille kurset han hadde i Lyngdal på mandag. Poenget hans i denne steinharde slemmen var å ha evnen til å se for seg den nødvendige sluttposisjonen og dermed finne en sits som gjør at en kan spille seg fram til akkurat det rette sluttspillet. Utspill hjerter knekt.

Når du teller stikk, kommer du til seks i ruter, tre i kløver og hjerter ess. Spar esset håper du sitter foran, så da er du oppe i elleve. J10x i kløver er en mulighet, men ikke særlig sannsynlig. Hjerterdamen kan gi stikk, men det er heller ikke sannsynlig av øst skal ha meldt inn med både lite poeng og en elendig farge.

Så kommer du kanskje til at om øst skulle ha kløverholdet, vil han få trøbbel hvis han også har hjerter konge og esset tredje i spar. Den sitsen er slett ikke så usannsynlig.

Det betyr at du trenger hjerter dame som er trussel og da skal du la den ligge!! Hjerter ess og fem ganger ruter, slik at syvkort posisjonen er som til høyre. Nå teller du øst sine kort og finner ut at der er det åtte. 

Det er faktisk ikke mulig å ta vekk et eneste av dem uten å gi syd kontrakten. Sitsen du skal spille på, ser du under til venstre.

    
ª9
©D
¨-
§EKD97
ªD8 ªEJ4
©104 ©K
¨- ¨-
§643 §J1082
ªK1032
©2
¨2
§5

ª9765
©D8
¨K6
§EKD97
ªD8 ªEJ4
©J1043 ©K9765
¨8543 ¨7
§643 §J1082
ªK1032
©E2
¨EDJ1092
§5
"The power of the hidden hand" -->
kunne vært tittelen på en film av og med Harrison Ford. Det er det ikke, men et fint spillepoeng mange av oss ikke utnytter.

Syd er spillefører og nord er blindemann. Du spiller en kontrakt der spar ikke er trumf, men trenger to stikk i fargen før motparten tar to. I praksis betyr dette at du må finne esset dobbel. Eller finnes det andre muligheter når jeg forteller at du kan gå fritt fram og tilbake mellom hendene?

I teorien ikke, men husk at ingen kan se spillefører sin beholdning i spar. Det er det du skal utnytte og derfor først spille en liten spar fra bordet til håndens dame. Den må stå. Så går du inn i bordet og spiller nok et lite kort derfra. Har øst Ex, MÅ han stikke, men har han esset og ikke knekten, får han et problem. Hva om han har f.eks E10xx og ikke vil gi bort for DJ dobbel i syd? 

Poenget er at du har i alle fall ikke noe å tape på å spille slik og i bridge handler det mye om å gi motparten muligheten til å gjøre feil..

   
        ªK765
©
¨
§
ªD43
©
¨
§

 

"Tusenlappen" i Lyngdal 
er siste skudd på sommerens bridgefront her på Sørlandet. Gaute på Rossfjord inviterer den første mandagen i juni, juni og august til en turnering med 1000 kroner i premie. I går var debuten og for å si det mildt hadde ingen slitt seg ut på forberedelsene. Nå er det sommer og makrellstemning, så dette får settes på kontoen for forsinket dårlig generalprøve. En premenstruell Klukken gjorde sitt ytterste for at ingen skulle få hjem med hvilepuls, men på den annen side er det ikke rett å korsfeste de som tross alt prøver å hjelpe til. 

RESULTATER 

Før kvelden startet, var selveste kaninen invitert til å gi et lite foredrag om "kunstnerier som spillefører". Han var som vanlig godt forberedt og fortalte at han hadde gått tidlig hjem fra jobb for å gjøre klar presentasjonsmaterialet sitt. Jeg fikk tryglet meg til en kopi. Det blir nok flittig brukt i kommende kurs, tenker jeg. De kan jo bare se under?

Spillepoengene han viste var fine begge to. De skal du få om litt.


            Jeg hadde fått luringen som makker, og da kan en ikke tape!!                                            "Godt fornøyd med egen innsats!"

Tromsø Norgesmester
er å ha ledet store deler av NM lag. Ski spurta inn til andreplass, mens Topbridge vant bronsen. Jon Aabye takker høyere makter...
Det var LIVE TV-overføring fra Sortland. Glimrende kvalitet og flotte bilder. Dette klippa jeg ut rett før makker Sam Inge Høyland meldte 6hj, ble dobla og sjarmøren fra Moss tok alle stikkene. 1310 var faktisk minus fem på butleren, fordi fire par hadde blitt pressa helt til 7hj. Det er verdt 1770.
   


Ny suksess for Ruter 7 open!
Det er bare å ta av seg hatten for alle ildsjelene i Ruter 7 som lager det ene arrangementet flottere enn det andre for oss. På fredag ble det spilt singelturnering, mens det på lørdag var parturnering med lunch og middag. Alt for en billig penge. RESULTATER

I neste BIN vil du få en reportasje fra turneringa, men du kan kose deg med bildene HER.

 

Logo NM lag- Sortland
er godt i gang. Etter fire kamper leder Tromsø.

RESULTATER   BULLETINER

Norge til topps i Nordisk
Ser på bildet under, legger du merke til en svært glad kaptein, Christian Vennerød. Han fikk suksess umiddelbart med laget i åpen klasse. Det så mørkt ut fra start, men 25-seire over både Island og Danmark hjalp godt. Jevnere enn i år kan det ikke bli, men hvem bryr seg om det? Jentene kunne også godt vunnet, men 4-25 mot Danmark i tredje siste runde ble utslagsgivende. Norge gikk til topps begge lagene sett under ett og vant dermed det jeve NBU-trofeet. VI GRATULERER!!

RESULTATER ÅPEN KLASSE  RESULTATER DAMER   BUTLER HERRER    BUTLER DAMER

"Bare" 5.plass i Tallin-lag
Jeg var rimelig sikkert på at Norge ville vinne lagturneringa i Tallin, men det var fire lag som kom foran oss. Silla med sterkt mannskap ble nummer åtte.

RESULTATER

 

Men ny seier til Petter og Gjermund

i den avsluttende parturneringa. Flere andre norsk par som hevdet seg bra i den 84 (!) par store turneringa. Nå sliter du med å ta ut laget til EM, Christian. Det er heldigvis et luksusproblem!!Norsk på første og tredje i Tallin par
44 spill IMPS ACROSS var starten på festivalen. Jan Tore Berg og Odin Svendsen vant. Gjermund Rekstad og Petter Tøndel bronse
 RESULTATER  

I morgen starter lagturneringa. BBO sender det meste.

Hadde det vært plass for
politiske ytringer her på sida, skulle jeg heist flagget for at Ratko Mladic endelig er tatt. Jeg skulle fortsatt med at verdenssamfunnet burde skamme seg for at de har latt det gått mer enn et tiår fra denne despoten ble etterlyst til han ble tatt. 
Serbia uttaler i dag at "Vi var klare for å fengsle han nå". Pårørende til de 8000 ofrene fra Srebrenica har ventet i uttålmodig. De burde sluppet å vente så lenge.  Blodbadet kostet mer enn 300.000 menneskeliv. 

Nå håper vi at han får sin rettferdige dom...
Det skjer mye på bridgefronten
Denne helga er Jan Tore Berg - Odin Svendsen og Petter Tøndel - Gjermund Rekstad i Tallin for å forsvare norske interesser. Nordisk starter i morgen (fredag) og neste helge er det NM lag fra Sortland.

Ikke glem Ruter7 Open heller... 

Tusenlappen - Sommerbridge i Lyngdal
Nok et fint initiativ fra Karl Olav og de andre i Lyngdal. Sommerbridge med lokkemat den første mandagen i hver måned. Bra - jeg kommer !!

Beklager Helge Stornes og Even Ugland!!
Den kanskje største idrettsprestasjonen fra Sørlandet siden den kjente skøyteløperen Ivar Endresen fra Birkenes tok sølv på 1500 i EM i 1965 i Inzell, skjedde i helga. OG JEG HAR IKKE FÅTT DET MED MEG!!

Even og Helge vant en 59 par stor parturnering på La Manga i helga. Foran storheter som Turbo og Boye. Herfra utøses det gratulasjoner. Forsinket, men gigantiske. RESULTATER HER.. 

Lagturneringa gikk ikke like bra. RESULTATER HER

 

Skuffende, Snorre.
Og med alle korta kjent, da!! (spillet er under)

Hei Snorre.

Hvordan beit??


Ruter ess beter ikke.
Stikker neste ruter med kongen, kaster ett svart kort hjemme.
Liten hjerter til D eller 10. Nils er innspilt.
9 stikk

Hilsen Boek

(og tar jeg ikke feil, går det bra å la Nils beholde for ruter 10 også)


Dette skulle Nils klart?

Det er alltid moro å bakspille, fordi ting ser så lett ut. I går var det Roar som fikk på pukkelen. I dag er det makker Nils Kvangraven.

Spar damen ble stukket med kongen. Så fire ganger kløver og ruter til knekt og dame. Aktuelt skulle Roar vridd hjerter, men Nils kunne jo hatt spar 10 slik at mer spar var rett.

Nils kom inn på spar knekt i posisjonen til høyre og det så da fint ut å spille hjerter konge i stedet for en liten hjerter? Da var ruteren død faktisk og Calle fikk "bare" ni stikk.

Du spiller selvsagt ruter ess og mer ruter. Nå funker ikke noe innspill fordi Nord blir skviset på ruteren. Da blir det rett og slett beit!!

Burde du vunnet 4sp..
Roar Voll? Spar knekt i utspill og ex-landslagsspilleren har kontraktens skjebne i sine hender.

Tja, sier jeg. Du kan jo først se bare til venstre. Holder ikke det, kan du se til høyre og bruke enda noen sekunder.

Stikk med esset og legg ned hjerter konge. Dette er selvsagt ikke noen 100% variant, men eg tror det er vanskelig å klare 10 stikk uten å få nytte av hjerteren. 

Roar spilte kløver mot knekten. Han fikk kasta en hjerter på kløverknekten etter hvert, men det ble bare ni stikk likevel.


<-- Sånt blir det MP-poeng av
Nils Kvangraven er en fryktet parturneringsspiller. Det står slem i spar, men dit kom ingen.

480 var en vanlig score. En tier mer vet vi alle er gull verdt og 490 henta nesten alle poengene.

Rune Væting og Ruter 7
med et par nyheter han ber meg stjele.
Det ene er topp underholdning på Ruter7 Open og det andre er litt info fra organisasjonsdagene.

En skam å IKKE snu..
får være en lett omskriving av uttrykket. Dette gjelder Salten sin søknad om at også de skulle få være med å kjempe om de to ekstra plassene i 1.divisjon.

Styret i NBF har behandlet klagen fra Salten, men opprettholder sitt vedtak. Vedtaket ser du her. Jeg ser ingen argumenter i skrivet for at klagen ikke skulle imøtekommes, men kun en forklaring av organisatoriske ting rundt utvidelsen av 1.divisjon til 12 lag.

I en demokratisk organisasjon som NBF plikter vi medlemmer å forholde oss til de lovlige vedtak som gjøres. Boye og BIN menter forbundet skulle snu, så også de aller fleste jeg har snakket med synes det (mildt sagt) er underlig at kun to av tre puljetoere får spille kvalifisering. Nå får vi bøye oss for det vedtaket som er gjort. 

Jeg er sikker på at Salten bruker dette konstruktivt og tar steget opp på egen hånd ved første anledning.


Norge til topps i Sør-Afrika
Denne mailen fikk jeg fra Tor Inge Iversen:

Leif Erik Stabell
Tolle Stabell
Tommy Sandsmark og
Peter Marstrander
er Sør Afrikanske mestere!
Det var 40 deltakende lag og gutta vant kvalifisering og finale uten å tape en eneste kamp.
De ble også nr 2 i interzonal teams.

mvh
Tor Inge Iversen
Leder Bridgekameratene

 

           Peter; Leif Erik, selveste Tommy S og Tolle


Ny sykkel i heimen!!!
Det er vel ikke så mange så kan ha unngått å få med seg at jeg er bitt av den STORE sykkelbasillen. På søndag var teamet ute, og i bakkene sliter jeg. Ofte må de vente på toppen av de verste stigningene på noen av oss i baktroppen. 

Sykkelen min har ikke vært av de nyeste, letteste og beste, så her på mandag gikk jeg til Svein på Grim sykkelsenter og la fram problemet. Han fant et rått glis til meg, og sa at "bedre enn dette får du ikke for de pengene du har med deg."

Jeg kjøpte sykkelen til høyre og i går var vi ute igjen. Vi kom til en sabla bakke etter en stund og vet du hva som skjedde? De måtte vente på meg denne gangen også!!

Jeg gråt meg i søvn....

Raceride 1200

 

 
ª-
©E108765
¨J63
§E876
ªA964 ªD10872
©D9 ©K43
¨754 ¨10982
§KJ54 §D
ªKJ43
©J2
¨EKD
§10932

Vest Nord Øst Syd
Ak Lur Kanin Snurr
  1hj pass 1sp
pass 2kl pass 3NT
Du hadde vel vunnet denne?
Jeg skulle kanskje meldt noe annet enn 3NT i andre melderunde, men det så unektelig ut som det var det vi skulle være. Ann Karin hadde en mistanke om at jeg kontrollerte ruteren, så hun starta med hjerter dame!

Mange, mange kontrakter spilles bort i stikk en, så også denne. Jeg stakk med esset og spilte mer hjerter. Den fikk jeg selvsagt for og ble nå avhengig av ED foran i spar. Slik satt det ikke og jeg gikk et par beiter.

Du hadde lagt i stikk en ? Hjerter knekt, selvsagt. Så ruter til esset og mer hjerter. Det må være en større sjanse at AK har hjerter ni, enn at sparen ikke kan åpnes av motparten.

Sry, lur.
                   
     

 


Det amerikanske lagmesterskapet
spilles i disse dager. Dette er en turnering kun for amerikanerne selv, fordi vinneren spiller Bermuda Bowl som USA 2. Nå er det fire lag igjen og bracketen ser du her. Den største overaskelsen er kanskje at Nickell med Hamman - Zia er ute, men de blir jo ikke akkurat yngre disse gutta heller.

Klikk på menypunktet "2011 Open Trials" fra linken over og du finner mye fin info om både spillere og system. Semifinale og finaler sendes selvsagt på BBO i helga. 

Inger Lene og Kaninen arrangerer Bridgetur...
Det er ikke måte på hva vi her i Kristiansand gjør for dere. Nå er det gormet-kokken frk. Hangeland og vår alles kjære kanin som er viktige ingredienser i høstens vakreste eventyr. Inger Lene sender meg noen ord og de kommer her:
  

Hei hei Snorre!!
 
Jeg har fått oppdrag og sende deg litt informasjon ang bridgeturen Geir og meg skal lage til Tunisia. Dette blir en fantastisk tur på et vanvittig fint hotell hvor man kan velge hel pensjon, halv pensjon eller all inklusiv. Tillegg for enkeltrom fikk vi ned i 1200,.. Dette er et flott og seriøst opplegg hvor vi også har med en reiseleder fra Norsk Tur i tillegg til meg og Geir.
Det vil bli anledning til flere frivillige utflukter, golf, spa osv. Vi legger opp til bridgekurs en kveld med Brekka og 3 kveldsturneringer.
 
Jeg er helt sikker på at dette blir årets tur, mye nye opplevelser, lære masse om andre kultur og folkeslag og ikke minst knytte nye relasjoner og ikke minst være med masse gode bridgevenner i fantastiske omgivelser,. Hygge og kos på kveldene og ikke minst god mat som vi kan velge fra de mange restaurantene på hotellet. Vi kan kanskje lage et matkurs? Jeg gleder meg allerede.
 
Flott om du kan få til å skrive noe på nettsiden din om dette og legge ut følgende link : http://www.norsktur.no/bridge

All bestilling osv foregår der og om noen skulle lure på noe kan de kontakte Norsk Tur eller meg eller Geir.
 
Tusen takk:)

 
Mvh Inger Lene


Giro d'Italia 2011 Live Dashboard
Race Info, Preview, Live Video, Results, Photos and Highlights

Jevnt i Trondheim Cup lag
Dette fine spillet av BOEK henta en sekser i kampen mot  Øvre Ottadalen kortlag.

Spillet er ikke vanskelig, men det viser at bridge handler om å kunne sin ABC, samt å ta sjansene i rekkefølge.

Øst åpnet og var dermed plassert med det meste av verdier. Kløverkonge ble stukket (en spar forsvant hjemme) og hjerter syv seilte rundt til Ivar Berg sin tier. Han tok for hjerteress og "fridde" seg med ruter knekt. Ekren vant med esset, tok ut trumfen, ruter konge og putta inn øst på ruter dame. 

Han kunne kun velge mellom å godspille kløverknekten til avkast av spartaperen eller åpne sparen. Begge deler for ti stikk..
      

Polar bridgeklubb informerer 

ingebrigt  ingebrigt  ingebrigt ingebrigt


ª86
©QT72
¨9653
§J53
ªA   ªKQ95
©AJ543   ©K9
¨AQ7   ¨2
§8642   §AKQT97
ªJT7432
©86
¨KJT84
§

Vest Nord Øst Syd
Skjetne B Lund Rekstad Frøland
1hj pass 2kl dobl
redobl pass 2sp pass
3kl pass 4ru pass
4NT pass 5sp pass
5NT pass 7NT p.r


Gjermund Rekstad - Erlend Skjetne
var suverene i parturneringa i Trondheim i dag, lørdag. De kom tidlig på Bord 1 og derfra og inn var de ikke truet.

Spillet til venstre er fra siste runde og viser at paret melder som om de har spilt sammen i evigheter.

Når Gjermund visste at de hadde alle essene og makker hadde tillegg, brukte han opp alle meldekortene sine.

Erlend fikk spar ut, tok for ess og konge i hjerter. Damen kan jo falle. Så all kløveren og du ser hva som skjer med syd. Han kan ikke holde sparen og ruterkongen gardert, så en showup-skvis avslutta ei fin turnering.

                  
    

 


ªEDJ1098
©D87
¨108
§65
ª5 ªK63
©1065 ©432
¨KJ9654    ¨73
§K10 §J98742  
ª742
©EKJ9
¨ED2
§ED3
Vest Nord Øst Syd
"Der luring" im praktschlag!!
Jeg vet ikke hvordan meldingene gikk, men vest hadde vært med og vist ruterfargen sin før Roald havna i 3NT. Slem i spar er absolutt spillbart, men skal du ikke være der er 3NT rett i parturnering.

Vest spilte ut sin single spar til damen som fikk beholde stikket. Hjerter til esset og mer spar som øst vant. Han skifta til ruter. Roald stakk med esset og tok majorstikka sine. Før den siste sparen ser det ut som til høyre.

På spar syv kaster han ruter dame og resten ser du selv. 

PS1: Hadde du sittet i øst, hadde du selvsagt spilt den tredje sparen din når du var inne på kongen. Da går det ikke å få tolv stikk, selv for luringen!!

PS2: Eller kanskje lur tok fire ganger hjerter før han spilte den andre sparen? Da går det fint igjen. 

PS3: Eller kanskje du hadde skifta kløver inne på spar konge? Da går det HELLER ikke bra.

    
ª7
©-
¨10
§6
ª- ª-
©- ©-
¨K ¨7
§K10 §J9
ª-
©-
¨D
§ED


 

Gratulerer med dagen, Bente
Under helgas KM par feira vår kjære Bente Ballestad 40 årsdagen sin sammen med gode venner her på Rossfjord. En nydelig middag, god dessert og svær kake.

Jubilanten var koka forkjøla, så derfor et litt slitent uttrykk i øya. Jeg tok åtte bilder og dette var det beste, Bente.

Måtte de neste 40 år også bli bra for deg og dine.

ªKJ8
©107
¨ED96
§9542
ª1065 ªE943
©EK65 ©9832
¨542 ¨K3 
§J63 §KD108
ªD943
©DJ4
¨J1087
§E7
Vest Nord Øst Syd
 Snurr   Siri G Tom Erik
    1kl 1sp
dobl 2sp pass pass
pass      
Flere veier til Rom
men Tom valgte en litt morsom variant mot Erik Jørgensen's 2sp. Mandalitten's 1sp-innmelding er nok ikke alle sitt førstevalg, men han er ikke akkurat kjent for å passe i tide og utide. 
Jeg spilte ut hjerter ess og fikk svakhet. Kløver tre (innvitt inne i spillet) tilbake. Erik stakk med esset og fortsatte med spar til kongen. Jeg orker ikke analysere hva som skjer om Tom stikker den og fortsetter med kløver, men jeg tror det blir beit da også.

Erik godspilte hjerterstikket sitt, men inne på hjerter konge skifta jeg til ruter til Tom sin konge. Han spilte mer ruter, men når han så kom inn på spar ess kunne han pent underspille kløverdame til min knekt for å få ruterstjelinga si. Ei beit.

KM par Vest-Agder
Hvis alt går som planlagt, blir resultatene oppdatert i linken over, forteller Markus Bruno.


ªK1098
©ED87
¨1087
§K4
ªE ª65432
©62 ©J10
¨EJ965 ¨32 
§J10652 §D985
ªDJ7
©K9543
¨KD4
§E7
Vest Nord Øst Syd
 A B C D
  1ru pass 1hj
pass 2hj pass 3ru
pass 3hj pass 4hj
dobl pass pass pass
Dette må da bli middels!!
tenkte nok de som spilte 4hj med 11 stikk på spillet til venstre. Det stemte, med unntak av et bord som hadde doblet hjem 4hj med de samme 11 stikkene!

Hvilke tullinger er nå det, tenker du sikkert? Jeg kjenner paret godt, fordi det var den kjepphøye redaktøren av denne sida og makkeren hans. Vest som skulle spille ut var rimelig sikker på at de som hadde meldt og støttet hverandre i ruter hadde i alle fall syv kort til sammen i den fargen. Da er det ikke vanskelig å se for seg motspillet. Spar ess, ruter ess og ruter til stjeling, spar til stjeling, ruter til stjeling og spar til stjeling. Tre dobla beit!

Denne gangen stemte ikke terrenget med kartet og derfor +690 til Nord-Syd. Hvem i makkerparet vårt som gjorde denne blødma, vil jeg ikke fortelle deg. Likevel får du et hint, det var ikke meg!!

    


 
 
ªE10976
©J87
¨D1076 
§D
Vest Nord Øst Syd
  Makker    Du  
1kl 3hj dobl pass
4ru pass ?  
Hva melder du?
Mine "meldeproblemer" er ikke som andre sine. Jeg inviterer til innspill, men det vanker full overhaling til de som svarer feil. Erfaringen er at det gjør de fleste. Denne gangen her jeg ikke en klar oppfating av hva du BØR melde, men en svært klar mening om hva du IKKE skal melde. Med skam innrømmer jeg at jeg passet ved bordet. Jeg tenkte som et par av innsenderne. "Makker har minimum og vi var heldige som fant tilpass. Jeg passer så fort som mulig."

Dette er selvsagt feil, fordi makker reverserer! Min dobling viser kun spar, ingenting annet. Slik tror jeg de aller fleste spiller en negativ dobling på dette nivået. Skal en ha krav om å ha både spar og ruter, blir en utmeldt alt for ofte. Jeg kan vel i prinsippet være renons i ruter. Hva melder jeg med 5-3-0-5 og omtrent åtte honnørpoeng?

Definisjonen av en revers er at for å prefererer til åpningsfargen må makker melde ett trinn høyere. Dette kjenner vi igjen på 2- og 3-trinnet, men vi er ikke vant med at den samme regelen må gjelde også på 4-trinnet i trange posisjoner. Derfor har makker vist fire ruter, fem kløver og krav til utgang. Ergo er pass utelukket. 
Noen mener at makker må melde 4hj med sterke hender, men de bør være reservert kort som er for gode til å melde 4sp.
Har makker en normal åpningshånd, melder han 3sp med tre kort, ellers 4kl. 3NT kan han også bli tvunget til å  melde med mange hender. Pass uten trumf er utelukket i lagbridge. Med Jxx i hjerter vet du han nesten aldri kan passe ned.
 

 

RESULTATER SIB - 2011:  Norway open (45) - Lagturnering (kval) - Parturnering (kval)
A-finale par - B-finale par
2